Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σε HTML


godlike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω ένα πλαίσιο και με javascript να εμφανίζω σε αυτό το πλαίσιο μια άλλη σελίδα HTML. Μια html μέσα σε μια άλλη. Γίνεται αυτό και αν ναι πώς; Ευχαριστώ και ελπίζω να καταλάβατε τι ζητάω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mporeis na pares auto:

 

<div align="left"> // thesi, pou tha einai...

<script type="text/javascript">

var iframesrc="your_page.html" // edo i deuteri selida , pou tha emfanizetai sto iframe

document.write('<iframe id="datamain" src="'+iframesrc+'" width="320px" height="170px" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="1" scrolling="no"></iframe>')

</script>

</div>

 

width="320px" height="170px" // mporeis na allakseis tis diastaseis plaisiou... kai se pixel kai se %.... kanei tetio?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ Alex-in-Side αυτό ήταν.

 

Έχω βέβαια κάποιες άλλες απορίες. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω πολλές σελίδες, μια π.χ. για news μια για downloads κ.τ.λ. και θέλω ο χρήστης να περιηγείται με ένα μενού. Το πιο εύκολο είναι να φτιάξω το μενού για κάθε σελίδα αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια σελίδα με το μενού και ένα πλαίσιο (iframe) στο οποίο εμφανίζονται οι υπόλοιπες σελίδες μετά από επιλογή στο μενού.

 

Τα προβλήματα είναι 1) πώς θα κάνω το iframe να παίρνει το ύψος τις html σελίδας που είναι να εμφανίσει ώστε να μην εμφανίζονται scroll bars. 2) πώς θα όταν θα πατάω την επιλογή στο μενού να κάνει refresh η σελίδα (ή μόνο το iframe) και στο iframe να εμφανίζεται η επιλεγμένη σελίδα; Δηλ. να πατάω το κουμπί news στο μενού και το iframe να γεμίζει με την news.html. Πρέπει να χρησιμοποιήσω cookie;

 

Αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται javascript, βάλε απλά την ετικέτα IFRAME της HTML με κατάλληλα width και height (π.χ. 90%). Και στους υπερσυνδέσμους σου βάζεις για target το όνομα του iframe.

 

Για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν και τα απλούστερα frames. Και τα δύο βέβαια θεωρούνται κακό web designing, αλλά μερικές φορές είναι βολικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Με iframe δεν υπάρχει σωτηρία από τις scrollbars. Αν σου αρέσουν οι περιπέτειες μπορείς να δεις εδώ μία διαφορετική προσέγγιση: Script για αλλαγή κειμένου μέσα σε table.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...