Προς το περιεχόμενο

VisualBasic to Linux - help


apol22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φίλοι

Κατ' αρχήν να συγχαρώ τούς συντελεστές τού φόρουμ για τη δουλειά που κάνουν. Είμαι καινούριος στο λινουξ και εχω ωφεληθεί τα μέγιστα. Να στε καλά!

Η ερώτηση μου: Εχω μια βάση δεδομένων φτιαγμένη σε MS Access και το interface φτιαγμένο με MS Visual Basic 5. Πώς μπορώ να μεταφέρω την εφαρμογή μου (και τα .mdb) σε Gnome. Υπάρχει παρεμφερής γλώσσα με τη VisualBasic; Το openOffice δεν μού αρκει.

Επίσης δεν κατάφερα ακόμη να βάλω τόνους στα ελληνικά φωνήεντα, πώς γίνεται; (τώρα γράφω με Windows)

Ευχαριστώ πολύ και να συνεχίσετε έτσι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το mono project (http://www.mono-project.com/Main_Page) είναι συμβατό με τα libraries της Visual Basic. όσο για mdb, νομίζω μπορείς να το ανοιξεις με Open Office Base.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλωσηρθες στο linux.Σχετικα με τα ελληνικα, σε ποιον browser εισαι?Εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα και ειμαι σε opera.Ομως στα υπολοιπα προγραμματα μπορω να βαζω τονους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Θα το δοκιμάσω το mono.

Τελικά για να διαβάσει το Open Office τα *.mdb, τα μετέτρεψα σε Excel...

 

Για browser χρησιμοποιώ τον Mozilla, αλλά το πρόβλημα με τους τόνους το έχω και στους επεξεργαστές κειμένου, δηλαδή πατάω το ";" + φωνήεν και δεν βγάζει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το OpenOffice.org Base (μέσα στην έκδοση 2 φυσικά) μπορεί να διαβάσει αρχεία .mdb.

 

Γλώσσα τύπου BASIC (VB και λοιπές ιστορίες) δεν υπάρχουν -ευτυχώς- γιατί ουσιαστικά ανήκουν στη Microsoft.

Αν ξέρεις VB ίσως να βολευτείς με ένα python πρόγραμμα και σύνδεση με βάση MySQL. Δε χρειάζονται σχόλια για την ανωτερότητα της σε σχέση με Access. Ο python είναι μια scripting object-oriented interpreted γλώσσα με πολλά GUI toolkits.

 

Επειδή το linux ενδιαφέρεται για portability να σου πω εδώ ότι αν δουλέψεις mysql+python+wxpython (wxpython είναι ένα από τα πολλά σετ ανάπτυξης γραφικού διαλογικού περιβάλλοντος με το πρόγραμμα σου) θα δεις ότι με ελάχιστες αλλαγές στον python μπορείς να έχεις ένα εμφανίσιμο πρόγραμμα συμβατό με Windows,linux, Mac OS X.

Επιπλέον ο python αν και μερικές φορές ο κώδικας μπορεί να μοιάζει χαοτικός είναι αρκετά εύκολη γλώσσα στην εκμάθηση.

 

Μπορείς έτσι να έχεις ένα πρόγραμμα που θα τρέξει πρακτικά οπουδήποτε (εκτός από τα 3 ανωτέρω mainstream λειτουργικά μπορείς να το δουλέψεις σε όποιο *NIX θέλεις) ενώ ένα μηχανάκι με linux+mysql σε ρόλο database server θα σου κάνει μεγάλη διαφορά. Έτσι με την ίδια εφαρμογή μέσω ενός δικτύου με TCP/IP χωρίς να πρήζεσαι με file sharing του κάθε μηχανήματος θα συνδέεται στη βάση σου και θα κάνει τη δουλειά του.

 

Το πρόβλημα σου με τα ελληνικά δεν αφορά κάποιο συγκεκριμμένο πρόγραμμα αλλά τις γραμματοσειρές που έχει φορτωμένες πάνω η διανομή σου. Πολλές διανομές δε διαθέτουν σωστή υποστήριξη για ελληνικά στις ενσωματωμένες γραμματοσειρές τους.

 

Τα συμπτώματα αυτού του προβλήματος είναι συνήθως η αδυναμία τονισμού (πατάς τόνο+γράμμα και σου βγάζει το γράμμα άτονο), η εμφάνιση των γραμμάτων με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, και επίσης η αταίριαστη μεταξύ γραμμάτων εμφάνιση (άλλα πιο έντονα, άλλα πλαγιαστά, άλλα σε στυλ times, άλλα σε στυλ arial και κάμποσα άλλα.

 

Πρέπει να δεις τον τρόπο με τον οποίο η διανομή σου τραβάει από το νετ (νομίμως, καθώς η m$ τελευταίως δίνει τις βασικές γραμματοσειρές της free -as in beer-) το κατάλληλο πακέτο. Συνήθως ονομάζεται msttfcore αν δε με γελά η μνήμη μου. Όσο το έχω αντιμετωπίσει σε SuSE 9.3, OpenSuSE 10-beta3, Debian & Ubuntu είναι διαθέσιμο από τα repositories της διανομής.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα και sorry για το μεγάλο post.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας

Εχω ήδη καταεβάσει την mySql και τρέχω για Python και ...εδώ είμαστε.

Να πώ οτι έχω δοκιμάσει το Envelop, που θυμίζει αρκετά την VisualBasic (τι να κάνουμε, αυτήν εχω μάθει), αλλά με λιγότερες δυνατότητες. Το mono το κατέβασα κι αυτό, αλλά πολύ με δυσκολεύει.

Προφανώς έχω δουλειά ακόμη, αλλά θέλω να ξεφύγω κι εγώ απο την Μ$. Πλην τοις άλλοις το (ένα) PC το χρησιμοποιώ σε επαγγελματικό χώρο και δε θέλω να μπλέξω με ΣΔΟΕ κ.λ.π.

Ευχαριστώ και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βasic υπάρχουν πολλές, σαν γλώσσες, το θεμα ειναι να βρεις gui designer σαν της vb.

 

REALbasic 2005,

PRO and WIN versions are NOT FREE

REALbasic for Linux Standard Edition is completely free

. create software for Windows, Macintosh and Linux from a single set of source code!

http://www.realsoftware.com/

 

Phoenix Object Basic is a unique object-oriented RAD tool for both Linux and Windows

The Windows product is currently at Version 1.4 and is known as "Envelop" The Linux product is currently at Version 1.5 Beta 6

http://www.janus-software.com/phoenix_screenshots.html (για το licence δεν βγαζω άκρη)

 

KBasic Windows and Linux, FREE AND PRO

Porting existing VB6 projects is easy, because KBasic is 100% syntax compatible

Low price: 24.95 Euro (roughly USD $25) for Professional Edition / the Personal Edition is free / be more productive with OOP RAD features

Drag & drop GUI development

http://www.kbasic.org/

 

XBASIC

http://www.maxreason.com/software/xbasic/share.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες ευχαριστώ και πάλι.

Λοιπόν κατέβασα την gambas και θα τη δοκιμάσω. Η real δεν παίζει γιατί δεν είναι free, η δε Kbasic δεν δέχεται ελληνικούς χαρακτήρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...