Προς το περιεχόμενο

275Mhz FSB και SATA δίσκοι. Πρόβλημα;


Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θ'ελω να βάλω στο μηχάνημα μου 1-2 sata δίσκους για να ετοιμαστώ για το DSL που έρχεται σε μερικές μέρες :) . Το ζήτημα είναι ότι έχω κάνει overclock και τώρα το FSB είναι στα 275Mhz.

Έχω μια MSI K8N Neo2 (Nforce3 250) με 4 sata υποδοχές. Διάβασα ότι οι SATA1 και SATA2 είναι ασταθείς στο overclocking και γι' αυτό καλό είναι οι δίσκοι να τοποθετηθούν στα 3 και 4. Σήμερα όμως είδα ότι μετά τα 250MHz και οι άλλες δύο υποδοχές μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Γι αυτό και ρωτάω, έχει κανείς σας εμπειρία με μεγάλα FSB και Sata δίσκους; Υπάρχει δυνατότητα να ελέγξω αν δουλεύουν σωστά οι controlers πριν δώσω τα χρήματα για νέους δίσκους;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να βάλω δίσκο πάνω στα 3 και 4. Τα κανάλια 1 και 2 είναι πράγματι απενεργοποιημένα από εμένα, πριν ξεκινήσω το overclocking. Απλά διάβασ κάπου ότι ο λόγος που δεν επιτρέπει την χρήση των καναλιών 1 και 2 κατά το overclocking είναι το ότι βρίσκονται μακρύτερα από το ΝΒ σε σχέση με τα 3 και 4 οπότε γίνονται και ποιο εύκολα corrupted. Έτσι, η σελίδα έγραφε, μετά τα 215 δεν είναι δυνατό να βάλεις δίσκους στα 1 και 2 χωρίς να χάσεις δεδομένα. Για τα κανάλια 3 και 4 έγραφε ότι είναι πιο δύσκολο να χάσουν δεδομένα αλλά μετά τα 250 αρχίζει η αστάθεια και σε αυτά.

Γι αυτό ρωτάω. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο sata δίσκο να δοκιμάσω και δεν πιστευω ότι θα παραμείνω ήρεμος αν πάρω 2 δίσκους και δω ότι ή θα δουλεύω overclocked ή θα τους χρησιμοποιώ. Θα ήθελα όποιος έχει FSB πάνω από 250 και sata δίσκους σε Nforce3 ή 4 να γράψει αν δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα SATA 1+2 δεν εχουν lock γι αυτο και οταν κλοκαρεις δεν πρεπει να εχεις δίσκο πανω

Στα 3+4 το lock δουλευει κανονικά!

 

Η NEO2 που ειχα δουλευε κανονικότατα με δίσκο στο #3 χωρις προβλημα!

Βαλε το AGP Lock στο 67[66 δεν ειναι default?] για να εισαι σιγουρος ότι θα δουλεψει το κλειδωμα

 

Επίσης δες και ΑΥΤΟ το Τhread στο οποιο αναφερονται όλα τα καλα και κακα της ΝΕΟ2!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...