Προς το περιεχόμενο

Linux πως κάνω εγκατάσταση και ποιά;


Voorhees

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω τα Mandrake Linux με 3CD και τα Mandriva Linux με 1DVD. Πάω να κάνω εγκατάσταση μέσα από τα Windows αλλά δεν κάνει τίποτα. Πάω και με το Boot που νόμιζα ότι είχε μέσω του DOS αλλά δεν αρχίζει. Χρειάζομαι καμία δισκέτα; Αν ναι που θα την βρω; Και ποια είναι τα καλύτερα Linux που μπορώ να βάλω στο PC;

Η αφορμή που μου δόθηκε ήταν κάποιοι ιοί που με χτυπάνε κάθε 3 και λίγο και πως το κύριος Bill G. σαν πολλά να μας τα έχει κάνει τον τελευταίο καιρό. Πέρα από ένα χρονικό διάστημα το Original παύει να έχει τα προτερήματα ενός Original και δεν μπορείς να κάνεις αναβαθμίσεις όπως και στα Copy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Katarxas den einai "ta linux" opws "ta windows" alla einai "to linux".

bootareis apo to cd gia na kaneis to installation alla prwta prepei na kaneis 2 partition, ena gia to linux kai allo ena gia swap (h virtual memory sta windows). Twra odhgies gia mandrake kai mandriva den mporw na sou dwsw giati den ta exw xrhsimopoihsei.

Kaluterh dianomh linux den uparxei. apla uparxei h kaluterh dianomh gia ton ka8ena. analoga ti xrhsh kaneis kai poso empeiros eisai me linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως φιλε μου αμα θες παιχνιδια τα windows θα πρεπει να τα κρατησεις.Ολα τα υπολοιπα ομως γινονται, και μαλιστα θα γλυτωσεις απο ιους κτλ.Σου προτεινω το suse που πριν λιγο καιρο βγηκε η 10 εκδοση και εχει ευκολο γραφικο περιβαλλον και ειναι οτι πρεπει για αρχαριους.Στη συγκεκριμενη διανομη η δουλεια με τα partition γινεται στη διαρκεια της εγκαταστασης και δεν νομιζω να δυσκολευτεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν κατεβαζεις μερικα live CD για να δοκιμασεις πρωτα;

Τα live cd δεν χρειαζονται εγκατασταση στο δισκο.. φορτωνουν *το* linux της διανομης απο το cd και ειναι ο,τι πρεπει για να παρεις μια ιδεα και να κανεις ισως και καμμια δοκιμη.

 

Παρεπιπτοντως δε χρειαζεται να "αγορασεις" τιποτα..οι περισσοτερες διανομες linux ειναι δωρεαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...