Προς το περιεχόμενο

Sony Vaio FS315S - έχει κανείς περάσει άλλα XP μετά από format?

batatoudis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι πολύ κοντά στο να πάρω τον Vaio FS315S αλλά με χαλάει απίστευτα η μοναδική επιλογή που προσφέρεται για Win XP Home Gr (και κυρίως το Gr γιατί δουλεύω πολλά χρόνια με αγγλική version Win).

Άκουσα ότι γενικά παίζει πρόβλημα με drivers στην περίπτωση format (ακόμη και στο σχετικό site της Sony δεν υπάρχουν όλοι οι drivers) ενώ μετά από επικοινωνία με το δίκτυο πωλήσεων (μίλησα με αγγλόφωνο πωλητή) μου είπαν ότι και με την εγγύηση θα έχω πρόβλημα σε περίπτωση format και εγκατάστασης άλλου λειτουργικού (!!). Ακόμη μου είπαν πως οι drivers που υπάρχουν στο hidden partition ενδεχομένως δεν είναι συμβατοί με την αγγλική έκδοση των Win που θέλω να περάσω (!!!)

Έχεις κανείς παρόμοια εμπειρία εγκατάστασης άλλου λειτουργικού σε vaio ή γνωρίζει κάτι σχετικό?

Δημοσ.

Έχεις δίκιο φίλε Ikariwtis και σε μένα φάνηκε περίεργο αυτό, ειδικά όταν μου το είπε ο επίσημος πωλητής της Sony. Μήπως εννοούσε μη συμβατό software χρήσης των διάφορων συσκευών με τα αγγλικά windows, το οποίο είναι συμβατό μόνο με τα ελληνικά default windows ?? Πάλι όμως δεν έχω ακούσει για software που προτιμά κάποια συγκεκριμένη γλώσσα λειτουργικού.

Αν κανείς έχει άποψη στο θέμα (κυρίως αν έχει κάνει εγκατάσταση νέου λειτουργικού σε vaio) παρακαλώ ας ενημερώσει...

Δημοσ.

Ειναι κατι που και εμενα με απασχολει, για το Vaio fs 115m, θελω να κανω φορματ για να καθαρισει απο τις βλακειες της Sony, αλλα προβληματιζομαι! Αν ξερει καποιος κατι...

Δημοσ.

Προσωπικά στο ACER της υπογραφής μου έκανα format, διέγραψα ένα κρυφό

partition που είχαν περασμένη μια παλιά έκδοση NORTON GHOST, άλλαξα τα

FAT32 σε NTFS,πέρασα winXP Pro EN, και όλους τους drivers από το site της

ACER και όλα λειτουργούν άψογα μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά την εγγύηση (που είναι και το ζητούμενο), η κάθε εταιρία σου

πουλάει ένα μηχάνημα (hardware) κι όχι το software (OEM λειτουργικό, 3μηνο NORTON AV κτλ)

που κατά κάποιο τρόπο είναι είναι "δώρο-κράχτης" και σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκεται με την εγγύηση.

Το πως θα λειτουργήσουμε το μηχάνημα είναι δικιά μας υπόθεση.

Με τη λογική του "υπαλλήλου" θα έπρεπε να κυκλοφορούν μόνο 25 τυποποιημένα είδη laptops

Για τους drivers δεν τίθεται θέμα γλώσσας.

Διαφοροποιούνται μόνο ανά λειτουργικό.

Πριν αποφασίσεις πάντως να κάνεις όμως οτιδήποτε φρόντισε να έχεις τους drivers για όλο το hardware του laptop και ένα image του σκληρού

στην αρχική του κατάσταση.

Δημοσ.

to thema tou filou mas einai oti h sony de dinei tous drivers gia tous forhtous ths...

file mou kane ena kalo search giati thimame kapoio palikari eixe dwsei prin to kalokairi ena link enos site me drivers gia forhtous sony

Δημοσ.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει κάποιο επίσημο vaio-link το οποίο παρέχει υποστήριξη και drivers αλλά όχι για όλο το hardware όπως τουλάχιστο είδα από άλλους κατόχους vaio στο εξωτερικό. Πέραν του ότι ασφαλώς πριν το format θα κρατήσω ένα ghost του σκληρού για κάθε ενδεχόμενο, έχω για τη συνέχεια 2 επιλογές

1) να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τους drivers από το hidden partition του vaio. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το partition έχει μορφή όπου μπορώ να δω ξεχωριστά αρχεία ή είναι ένα άγνωστης μορφής και μη αναγνώσιμο αρχείο το οποίο χρησιμεύει μόνο για ανάκτηση της αρχικής κατάστασης του λειτουργικού ενώ εμπεριέχει τους drivers σε μορφή που δεν μπορώ να την σώσω και να την εκμεταλευτώ για άλλη εγκατάσταση.

Αν κανείς έχει δει την μορφή των αρχείων στο hidden partition του vaio είναι ευπρόσδεκτη η γνώμη του.....

2) να βρω κάποιο άλλο site όπου υπάρχουν όσοι vaio drivers λείπουν από το official sony support site το οποίο και θα ψάξω.

Δημοσ.

Γρήγορη απάντηση στο (1) μέσα από το insomnia

από http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=123564&highlight=vaio+drivers

φαίνεται όπως το υποψιαζόμουν ότι δεν μπορώ να εκμεταλευτώ τους drivers από το hidden partition, τουλάχιστον έτσι γινόταν στο προηγούμενο μοντέλο της ίδιας σειράς vaio. Θα ψάξω αν υπάρχει και το σχετικό link για sony drivers (thanks ikariwths)

Δημοσ.

Αλλη μια λύση για τα drivers είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο προγραμματάκι που αντιγράφει όλους τους εγκατεστημένους drivers σε μορφή .inf έτοιμους να εγκατασταθούν σε όποιο PC θέλεις, να τους γράψεις όλους σε ένα CD και μετά να κάνεις το format σου με την άνεσή σου. Υπάρχουν πολλά τέτοια προγράμματα στο ιντερνετ ( freeware και shareware). Εγώ έτσι κάνω πάντα, και δεν κρατάω και το κρυφό partition. Μου αρέσει ο δίσκος μου να είναι καθαρός και ακριβώς όπως τον θέλω εγώ.

Δημοσ.

Thanks! Ήδη κατέβασα το driver genius και το δοκίμασα στον desktop και φαίνεται να δουλεύει μια χαρά (δεν δοκίμασα επανεγκατάσταση βέβαια αλλά το back-up το κρατάει με 3-4 διαφορετικούς τρόπους). Πιστεύω να δουλέψει το ίδιο καλά και με τους drivers του φορητού

Δημοσ.

File batatoudi.Exo kai 'go akrivos to idio provlima.Apofasisa epitelous na paro laptop meta apo 12 xronia xrisis Desktop PC kai panta me aggliko logismiko Windows.Den mporo katholou ta ellinika Windows kai Office.

Telika kateliksa sto Sony Vaio FS315s alla me xalaei i oli istoria me ellinika windows kai xoris TV-OUT.

Me to VGA-Connector pou opos diavasa sta texnika xaraktiristika tou mporeis na sindeseis video-provolea gia parousiaseis?H' akoma kai TV?H' mono deutero monitor?

Katevasa to DriveGenius na to dokimaso sto Desktop PC gia na mporeso na kano format otan paro to Vaio.

Telika kataferes na valeis Agglika Windows kai olous tous drivers?

Δημοσ.

Τελικά το παρήγγειλα και περιμένω να έρθει (σε 10-15 μέρες μάλλον). Δεν έχω 100% αποφασίσει ότι θα κάνω το format. Αν τελικά το προσπαθήσω θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Με το VGA-connector μπορείς σίγουρα να συνδέσεις projector για παρουσιάσεις ή home-cinema, δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να συνδέσεις τηλεόραση. Για τηλεόραση μάλλον η πιο απλή λύση είναι κάτι τέτοιο: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.802210 που μετατρέπει VGA σε PAL. Λίγο σπάσιμο βέβαια γιατί από ένα notebook με τέτοιο κόστος θα περίμενες να μην σε αναγκάσει να κουβαλάς έξτρα tools για μια απλή σύνδεση. Σε παραπέμπω εδώ για να κατεβάσεις το σχετικό manual (υπάρχει και στα ελληνικά αν θέλεις αλλά κάτι μου λέει ότι θα κατεβάσεις το αγγλικό!) http://www.vaio-link.com/manuals/manuals.asp?l=en&category=0&serie=VGN-FS&m=2016

Μάλλον σκόπιμα δεν βάζουν αυτές τις δυνατότητες στα sony για να πουλήσουν και το docking station για τους φορητούς τους που έχει όλες τις δυνατότητες σύνδεσης. Έλεος.....

Δημοσ.

Κοιτα γενικα τα Vaio ειναι υπερτιμημένα γι'αυτα που προσφέρουν.. Απλά οκ, πληρώνεις όνομα και design, αυτό ειναι υποκειμενικό και ως γνωστόν, κοστίζει.

Παντως δεν βλέπω που μπλέκεστε, απ'τη στιγμη που υπάρχει recover cd/partition, μην τρελαίνεστε... Κάντε τη δοκιμή, και στη χειροτερη περίπτωση με image ή με recovery το φέρνετε όπως ήταν. Απλά εγώ ΠΟΤΕ δεν θα έπερνα ένα laptop αν δεν μπορούσα να το φέρω στα μέτρα μου. Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα θες να βάλεις τα Windows Vista..... Τί θα κάνεις?????? *ΣΙΓΟΥΡΑ* με drivers θα βρεις την άκρη, έστω και με πατέντα το προγραμματάκι που αναφέρθηκε.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...