Προς το περιεχόμενο

Net op school remove


EXoRCiST

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες στην εταιρία που δουλεύω έχουν περάσει το Net Op School και από ότι μου είπε ένας φίλος εδώ (και το ευχαριστώ πολύ), σύμφωνα με το νόμο για να το κάνουν:

1. ο εργοδότης πρέπει να ενημερώνει κατά τρόπο σαφή και κατανοητό στους εργαζόμενους ότι υπάρχει software που παρακολουθεί τον υπολογιστή.

2. ότι η χρήση τέτοιου software πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της παροχής από απόσταση υπηρεσιών υποστήριξης (δηλ. support).

3. Η χρήση του software αυτού πρέπει να είναι ελεγχόμενη από τον εργαζόμενο (π.χ. ο εργαζόμενος να έχει τη δυνατότητα αλλαγής του κωδικού πρόσβασης και να ενημερώνεται απαραίτητα κάθε φορά που απαιτείται η πρόσβαση στον υπολογιστή του μέσω του software).

 

Κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει (διάβασα όλα τα πρακτικά), οπότε αποφάσισα να το αφαιρέσω από το pc μου και αν θέλουν ας μου πουν κάτι.

Το θέμα είναι πως δε νομίζω ότι ένα απλό remove από την "προσθαφαίρεση προγραμμάτων" θα κάνει τη δουλειά του. Τι μπορώ να κάνω;

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα την απεγκατασταση του προγραμματος θα μπορει να την κανει ο administrator της εταιρειας αν υποτεθει οτι το λειτουργικο συστημα ειναι windows 2000,xp κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

An o administrator exei dwsei Admin rights ston logariasmo sou, mporeris na to vgaleis kanonika esi me tin kanoniki diadikasia (apo control panel). An oxi mono ekeinos mporei na to vgalei....ektos an exeis win98, opote mporeis esi opws kai na xei.

 

C.U

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπαίνω ως administrator, χωρίς όμως να δίνω κωδικό πρόσβασης (απλώς πατάω enter)

Το πρόγραμμα υπάρχει κανονικά στην προσθαφαίρεση και στις επιλογές δικτύου.

Αν το κάνω remove από την προσθαφαίρεση πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι έχει αφαιρεθεί πλήρως (και τα dll);

 

Το λειτουργικό που χρησιμοποιώ είναι Win2000 Pro

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή δε μπορώ να κάνω τίποτα από μόνος μου;

Και αν το βγάλω θα μπορεί να το βάλει από το δικό του pc ή θα πρέπει να κάνει την εγκατάσταση από το δικό μου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι εχει win2000 δεν σημαινει οτι εχει domain.

Ασχετα με το domain, οποιοσδηποτε μπορει να ερθει στο pc σου και να προσθεσει οτι θελει, αφου δεν εχεις password.

Για να στο ξαναβάλουν πρεπει να ερθει καποιος να χειριστεί αυτοπροσώπως το pc σου (εκτος αν εχεις κι αλλα remote admin tools -κρυφά και φανερά- φυτεμένα και δεν το ξέρεις πχ. vnc, pcanywhere, remotelyanywhere, trojans, ...και ο καταλογος ατελείωτος)

 

Ακομα κι αν βαλεις password, ο εργοδότης σου (μεσω του admin) εχει δικαιωμα να στο ζητήσει. δικο του ειναι το pc.

 

Αφου ειναι o EXoRCiST ειναι local administrator, μπορει να αφαιρέσει οτι θέλει.

 

παντως αφου πιστευεις οτι εχεις δικιο, γιατι δεν λες σε admin/εταιρεία να στο αφαιρέσουν ? :)

 

Λιγοτερο δραστικό απο απεγκατασταση ειναι να κανεις manual or disable το αντιστοιχο service. Παλι σαν admin κανεις οτι θελεις με services και startup items.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν

Καταρχήν ξέχασα κάτι να αναφέρω.

Στην αρχή μου ζητείται password μέσω bios (το οποίο είναι του προηγούμενου παιδιού που δούλευε εδώ και το ξέρει ο εργοδότης, αλλά μπορώ να το αλλάξω)

Οπότε -αν όπως- ειπώθηκε χρειάζεται να μπει από το δικό μου pc για να το ξαναεγκαταστήσει, μπορώ να τον αποτρέψω

 

Αυτό που είπα για το Admin μου το εμφανίζει όταν φορτώσουν τα windows και μπαινω πατώντας απλώς enter

 

Ξέρω πως έχω δίκαιο, γιατί η απόφαση -τμήμα της οποίας αναφέρω παραπάνω- λέει πως ο εργαζόμενος στο συγκεκριμένο υπολογιστή, πρέπει να έχει γνώση ότι παρακολουθούνται ορισμένες λειτουργίες. Εγώ δεν ενημερώθηκα για τίποτα

Επίσης, όπως γράφω "η χρήση τέτοιου software πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της παροχής από απόσταση υπηρεσιών υποστήριξης (δηλ. support)."

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς εκτός του ότι δεν υπάρχει ανάγκη "υποστήριξης", τα γραφεία μας απέχουν μόλις 5 μέτρα (για ποια απόσταση μιλάμε;)

 

Έχω σκεφτεί να το πω στον εργοδότη, αλλά θέλω να αποφύγω πιθανές τριβές. Αν όμως το αφαιρέσω απλώς, δε θα μπορεί να μου πει τίποτα. Έτσι και αλλιώς αυτό που έκανε ήταν παράνομο/παράτυπο οπότε δε θα μπορεί να ζητήσει το λόγο

 

Και για την ιστορία, προσπάθησα να κάνω remove από την "προσθαφαίρεση" αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι δε μπορεί να την ολοκληρώση, λόγω "εξωτερικών dll αρχείων"

 

Να υποθέσω πως η αφαίρεσή μπορεί να γίνει μόνο από τον εργοδότη; Αν ναι, μάλλον πρέπει να του μιλήσω τελικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

exorcist merikes fores to net op to bazoun gia texniki ipostirixi apo makria.kai to makria den einai ta 5 metra alla mporei se allo xoro na briskontai ta kentrika i kapoios pou kanei autin tin douleia akoma kai an ine spiti.exo dei net op se poles eteries kai to ekanan epidi otan mpike adsl den mporousan na exigoun stin ipalilo pou poulaei papoutsia ti na kanei i pos na kanei to logistiko na pexei me adsl.diladi to ixan pragmata gia sosta pragmata.den simenei oti kai sena einai to idio alla apla to anafero.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και να το βγάλεις, αν το πάρει χαμπάρι θα το ξαναβάλει και αν το ξαναβγάλεις θα το ξαναβάλει και θα έρθετε σε σύγκρουση στο τέλος. Επειδή όντως μπορεί να το χρειάζετε για άλλη δουλειά από το να κάθετε να βλέπει ο admin ή ο ιδιοκτήτης τι κάνεις εσύ στο pc σου, απλά άλλαξε το password που μπαίνει αυτός ή κλείσε τα services που το χρησιμοποιούν και όταν τα χρειαστεί να του δώσεις access. Αν αυτό το pc μένει ανοιχτό και μετά το τέλος της δικιάς σου εργασίας, μην ξεχάσεις πριν φύγεις να τα ξαναεπαναφέρεις έτσι ώστε να μπορεί να μπει στο pc χωρίς να είσαι εκεί και να σε ψάχνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

UPDATED

 

@poulinos

 

Ναι φίλε μου, καταλαβαίνω τι λες :-)

Πάντως όντως στη δική μου περίπτωση δεν τίθεται θέμα "υποστήριξης" ;-)

 

@platongr

 

Συμφωνώ. Βέβαια τις περισσότερες φορές φεύγω μετά από αυτόν και κλείνω εγώ το pc

Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πιο αναλυτικές οδηγίες ώστε να το απενεργοποιήσω; Όπως έγραψα και πριν, μου βγάζει λάθος στο uninstall...

(μόνο το pass μου μπορώ να αλλάξω δηλαδή)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

apla kai autoi oxi oti perno to meros tous giati pragmati den tha itan oreo na logaroun px ti leo sto msn prospathoun poles fores na exoun to kefali tous isixo oti den kaneis kaki xrisi tou pc.diladi oxi xxx oxi adware ktl ktl.pantos xoris na to xereis den ine kai oti to kalitero alla ela pou kaneis den to leei.ego tha to xilona pantos kai tha ekana kai registry check mipos to xanapernousan.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kai to pass mporeis na to allaxeis alla meta to provlima tha einai oti oute autos mporei na mpei.prepei na deis ti services trexoun ite sta service sta windows ite otan patas ctrl alt kai del kai na ta kliseis termatiseis diladi apo ekei.san na trexeis px to winfax kai otan kolaei to klineis me ctrl alt del me tindiafora oti esi tha pas processes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...