Προς το περιεχόμενο

Ποιο επιτραπέζιο DVD Recorder με σκληρό δίσκο


sa1901

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι για ένα DVD Recorder με σκληρό δίσκο. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, βάζω ως maximum τα 500?.

 

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα που να αξίζουν τον κόπο και τι θα πρέπει να προσέξω στην επιλογή μου;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσους ασχοληθούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

πήρα σήμερα ένα LG με 300 ευρώ από MediaMarkt...Άψογο με 80gb hd..Για τα λεφτά του το θεωρώ καλό, με μοναδικό πρόβλημα μέχρι στιγμής, το ότι δεν κατάφερα να παίγω divx με ελληνικούς υπότιτλους....Αλλά εν καιρώ και με λίγο ψάξιμο ελπίζω να βγάλω άκρη...Επίσης αν ξέρει και κανένας άλλος απο το forum τί παίζει με το εν λόγω μηχάνημα και τους υποτίτλους θα ήμουν ευγνώμων.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι δεν απαντάνε πολλοί, είναι απορίας άξιο. Οι πιθανές περιπτώσεις που σκέφτομαι είναι ή ότι δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν τέτοιο μηχάνημα ή όσοι έχουν, δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτό έτσι ώστε να το προτείνουν.

 

Eξαίρεση είναι ο Vangosmech που απάντησε παραπάνω και ο polaki σε αυτο το thread.

 

 

Με αναζήτηση που έκανα στο forum, βρήκα πληθώρα παρόμοιων και αναπάντητων threads ... :-?

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=113180

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=120653

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=120238

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=112445

 

 

Αν υπάρχει κάποιο thread ίδιας θεματολογίας, στο οποίο έχουν δοθεί απαντήσεις, θα παρακαλούσα να μου το υποδείξετε.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το Liteon, αλλά έφτασα κάποτε πολύ κοντά στην αγορά του. Πολύ πριν γίνει μόδα, το πουλούσε (αυτό και μόνο) το kannection ένα αγγλικό μαγαζί που ειδικεύεται σε ανταλλακτικά παιχνιδομηχανών.

Συζητούσα τότε μέσω pm μ' έναν Εγγλέζο τρελλαμένο με το softmod, που μόλις το είχε αγοράσει και ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος.

 

Δεν το αγόρασα τελικά, επειδή ψάχνω ένα recorder με δυνατότητα να μεταφέρει στο pc την ταινία που αποθηκεύει στο δίσκο. Πολλές φορές χρειάζεται να συμπιέσουμε μια ταινία ή να την επεξεργαστούμε κόβοντας π.χ. διαφημήσεις και κανένα επιτραπέζιο δεν μπορεί να συναγωνισθεί τις δυνατότητες του video editing των pc.

 

Δυστυχώς, για ευνόητους λόγους, η επικοινωνία ανάμεσα στο pc και τα επιτραπέζια δεν είναι το δυνατό σημείο, τουλάχιστον για τα επώνυμα μηχανήματα.

 

Κάποια στιγμή είχα φτάσει πολύ κοντά σ' ένα Philips που είχε firewire, όμως δυστυχώς κι αυτή ήταν κλειδωμένη και λειτουργούσε μόνο σαν είσοδος. Αν κάποιος ξέρει κάποιο recorder που να ξεπερνά αυτό το μειονέκτημα -έστω και με ανεπίσημο firmware, θα μ' ενδιέφερε και μένα.

 

Τί άλλο θα πρόσεχα:

  • Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου είναι υποκειμενικό θέμα, αλλά ως ένα βαθμό. Αν η συσκευή βγάζει εικόνα στα 100 MHz ή πολυκάναλο ήχο, ο ίδιος ο πωλητής θα σπεύσει να μας το πει.
  • Χωρητικότητα Δίσκου
    Τον πρώτο καιρό οι εγγραφές μεταφέρονται άμεσα (καινούργιο κοσκινάκι...), από μια εποχή και μετά τις αφήνουμε στο δίσκο για να τις γράψουμε σε DVD "σε πρώτη ευκαιρία". Ο 80άρης, μάλλον θ' αποδειχτεί μικρός, εκτός άν στο afterdown ή το cdfreaks κυκλοφορεί κανένα καλό tutorial για αντικατάσταση με μεγαλύτερο.
  • Συμβατότητα με όλα τα formats.
    Το να μην γράφει παίζει +R/RW ή -R/RW είναι εκνευριστικό. Καλό θα ήταν θα ξεκαθαρίσουμε άν παίζει αντιγραμμένα CD και αν μας ενδιαφέρει η εγγραφή/αναπαραγωγή VCD και Divx.
    SVCD και DVD-RAM ενδιαφέρουν πολύ λίγους, αλλά μια προσεκτική ματιά στις προδιαγραφές δεν κάνει κακό.
  • Υποστήριξη DVD-Audio/SACD, αν και σπανίζει στα recorders και μάλλον θα μας οδηγήσει στα πάνω όρια της κλίμακας των τιμών
  • Υποστήριξη MP3
  • Υποστήριξη JPEG και άλλων format εικόνας (ειδικά αν δεν υπάρχει αυτόνομο player μ' αυτή τη δυνατότητα)
  • Αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Digital (Dolby Prologic είναι απίθανο να μην υποστηρίζει)
    Αν υποστηρίζει και DTS, τόσο το καλύτερο, το να ζητάμε πιστοποίηση THX είναι μάλλον υπερβολή (εκτός αν φιγουράρουμε στις διαφημήσεις του ΟΠΑΠ :-P )
  • Εξοδο progressive, αν η τηλεόραση ή το προβολικό μας αξίζει τον κόπο.
  • Συνδεσιμότητα (πέρα απ' αυτή με το pc) ήχου και εικόνας.
    Πέρα από τις αυτονόητες scart, όσο πληρέστερο, τόσο καλύτερα. S-Video, composite κλπ. για το video, οπτική ή/και ομοαξονική για τον ήχο, καλό είναι να αξιολογηθούν (με τη βαρύτητα που τους δίνει φυσικά ο καθένας)
  • After Sales
    Στην Ελλάδα ζούμε και δυστυχώς η υποστήριξη, αν πάει κάτι στραβά, δεν είναι αυτονόητη. Προσωπικά έχω ορκιστεί να μην ξαναπάρω προϊόντα που αντιπροσωπεύονται από συγκεκριμένη εταιρεία, δυστυχώς εισάγει δύο τουλάχιστον από τους καλύτερους κατασκευαστές του χώρου.

Από κει και πέρα, κάποια δευτερεύοντα κριτήρια, θ' απασχολήσουν μόνο λίγους, π.χ.

  • Multi-zone/Region Free
    Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει, άσε που συνήθως κάποιο πειραγμένο firmware θα βρεθεί, αν κάποιος έχει θείο (με μουλάρι ή χωρίς) στην Αμερική, μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά.
  • Ενσωματωμένο VCR
    Γενικά, είμαι αντίθετος στις all-in-one συσκευές, αλλά -μεταξύ μας- αν είχα ένα τέτοιο συνδυασμό, θα είχε προχωρήσει εκείνο το σχέδιο για την αντιγραφή των κασετών σε DVD.
  • Software για την ανάγνωση του δίσκου από pc, είσοδοι usb για αναπαραγωγή από memory sticks ή κάρτες μνήμης και διάφορα άλλα τραβηγμένα. Ο πολύς κόσμος δεν δινει σημασία, αλλά ή είμαστε τρελλαμένοι ή δεν είμαστε. :-P

 

Το χειρότερο: Πάλι άρχισα να ψήνομαι ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου προτεινα να παρεις PIONEER και συγκεκριμενα η DVR-530H-S η PIONEER DVD DVR-630H-S η DVR-433HK Απο εκει και περα δε κανω διαφημιση στην PIONEER απλα αυτα ειχα βαλει στο ματι εγω,σε σχεση με τα υπολοιπα και τι προσφερουν,ριξε κι εσυ μια ματια σε google και πες μας τελιακ τι θα αγορασεις και εντυπωσεις,καθως κι εγω σκεφτομαι για τις γιορτες να κανω κινηση αγορας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα χρήματα που λές ,πολύ καλή λύση είναι το LG RH-7800.

 

Με 160 σκληρό , παίζει τα πάντα ,γράφει τα πάντα (και DL+),DV in για την κάμερα και έξοδο HDMI για Plasma - LCD.

 

Carrefour 489.- σε 24 άτοκες με κάρτα ή 36 άτοκες με Dynamic Visa (και -5% στήν τιμή!=465.-) , ή αλλοιώς μετρητοίς 429.- Mediamarkt

 

To είχε και πρόσφατα τεστ το Hitech με πολύ καλές επιδόσεις .

 

Πολύ απλά δεν υπάρχει άλλο με HDMI και σκληρό στήν αγορά με αυτά τα χρήματα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπ' όσο έψαξα μέχρι τώρα, δεν βρήκα πολλά μοντέλα που να έχουν κάποια έξοδο η οποια να σου επιτρέπει να πάρεις δεδομένα από τον σκληρό δίσκο του recorder.

 

Βρήκα μόνο τα Pioneer 520/720/920 (παλιά σειρά) τα οποία έχουν DV In/Out. Δεν έχω καταλάβει όμως αν μπορώ να αξιοποιήσω αυτήν την έξοδο και να το συνδεσω στο laptop μου και να αντιγράψω δεδομένα από τοn σκληρό του recorder στον σκληρό του laptop. Ξέρει κάποιος να απαντήσει σε αυτό;

 

Eπίσης βρήκα ένα με θύρα ethernet και μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Το Panasonic E500H, αλλά η τιμή του είναι αυξημένη. Γύρω στα 1350? στο Pixmania.

 

Το ψαξιμο συνεχίζεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...

Βρήκα μόνο τα Pioneer 520/720/920 (παλιά σειρά) ...

Παρά την ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας' date=' θα πρότεινα να δείς κάτι άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω αυτό:

...Pioneer wrote me back saying they do NOT support any kind of Firmware Upgrades!...
Εχει κι αλλού πορτοκαλιές...

YMMV.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή η βιομηχανία θεάματος είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα copyright ,κατά καιρούς ταλαιπωρούν όλους μας με ανόητες διαδικασίες και ρουτίνες .

(πχ. Macrovision στο VHS,κλείδωμα περιοχών σε DVD)

 

Μιά ανόητη λοιπόν προδιαγραφή πού βάσει του DVD-forum πρέπει να έχουν τα Home DVD-R ,είναι να μήν μπορούν να εξαχθούν τα αρχεία του σκληρού με κάποιο εύκολο τρόπο σε PC.

 

Γιαυτό και δεν βλέπουμε Serial,USB,Firewire,Ethernet κλπ. πόρτες σε HOME συσκευές.

Οι λίγες που έχουν είναι για αναβάθμιση του Firmware (σε ακριβές συσκευές).

 

Τί κάνουμε λοιπόν ?

 

Επιλογές

 

1.HCPC (PC για Home Cinema )

Κυκλοφορούν πολλές όμορφες συσκευές που στέκονται σε κάθε σαλόνι και επιτρέπουν τα πάντα

 

2.Δορυφορικoί δέκτες με σκληρό δίσκο (PVR)

Διαλέγεις ένα καλό κορεάτη και είναι ανοικτά τα πάντα ,σπάζονται τα πάντα ,αναβαθμίσεις Firmware μέσω SAT ή Internet ,πάμπολες είσοδοι έξοδοι ,ο παράδεισος του ενεργητικού χρήστη.

 

3.Περιμένεις να εμφανιστεί κάποιος ταιβανέζος,κινέζος ,κογκολέζος ,που να έχει Serial,USB,Firewire,Ethernet κλπ για αναβάθμιση ,αλλά με κάποιο απλό συνδυασμό πλήκτρων στο χειριστήριο ,ανοίγουν τα πάντα.(όπως γίνεται ήδη με΄τίς Region -DVD)

 

4.Ανοίγεις το μηχάνημα ,χάνεις την εγγύηση ,αλλά άμα ξέρεις βγάζεις τα αρχεία κατευθείαν από το Data-streaming , βάζεις ενα switch και το έχεις για πάντα ,μαζί με τήν μικρή τρυπούλα στο πλάι !!΄

 

 

Εγώ αυτές τίς λύσεις σκέφτομαι αυτή την στιγμή και προσωπικά εφαρμόζω την 1 και την 2 !!Ε καλά θα πάρω και ένα απλό DVR με σκληρό για νά γράφει η σύζυγος τη Βέφα και τις συνταγές της ,το ΒΒ ,Fame ,Tatiana και τις άλλες μπούρδες ,χωρίς να μου πειράζει τα δικά μου μηχανήματα.

 

HF φίλε !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα ψαχνω το Hitachi DV-DS161E, που ακομα δεν υπαρχει στην ελληνικη αγορα.Το κόστος θα ειναι περι τα 600Ε σε ιντερνετικο καταστημα,ισως και παρακατω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την έρευνα που έκανα τα πιο ποιοτικά είναι τα Pioneer, JVC, Panasonic.

 

Αυτό που θέλω να μάθω για να καταλήξω σε μία επιλογή είναι τι δυνατότητες δίνει το firewire output που έχουν μερικά μοντέλα. Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν μπορείς να πάρεις αρχεία απο τον σκληρο του μηχανηματος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται από την συσκευή που δέχεται το σήμα DV-in΄.

Εγώ θα πρότεινα αυτή την συσκευή-Είναι ήδη best seller (η σειρά) σε Αγγλια-Γερμανία

 

 

http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=hx710&sp_catcode=SKROUTZ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...