Προς το περιεχόμενο

Coolermaster Cavalier (σύνδεση ντεσιμπελόμετρου)


kostas3650

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όποιος έχει το παραπάνω κουτί (μπορείτε να το δείτε και στην υπογραφή μου) ας κάνει ποστ εδώ γιατί θέλω να ρωτήσω πως γίνεται να συνδέσω το ντεσιμπελόμετρο έχωντας Creative Audigy2 ZS και ηχεία 5.1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κουτί έρχεται με μια κάρτα PCI και εχει line in και line out. Το line in "περνάει" τον ήχο στο ντεσιμπελόμετρο. Οι οδηγίες λένε ότι άμα έχεις κάρτα ήχου πρέπει να συνδέσεις το line out(?) της κάρτας ήχου στο line in της κάρτας του ντεσιμπελόμετρου και μετά το line out της κάρτας του ντεσιμπελόμετρου με το line in της κάρτας ήχου. Εγώ συνδέω την έξοδο για τα ακουστικά από το remote control των ηχείων στο line in της κάρτας του ντεσιμπελόμετρου και το line out με το line in της κάρτας ήχου (σας μπέρδεψα; ). Το ντεσιμπελόμετρο χορεύει αλλά δεν έχω καθόλου ήχο. Προς το παρόν το έχω συνδέσει έτσι με τη διαφορά ότι το καλώδιο που έχω στο remote control το έχω βάλει στη μέση ίσα ίσα που να ακουμπάει...το ντεσιμπελόμετρο χορεύει και έχω και ήχο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά όταν συνδέεις ακουστικά στα ηχεία σου, κόβεται ο ήχος σε αυτά και πηγαίνει μόνο στα ακουστικά, σωστά?

Τώρα στο θέμα μας. Η όλη σύνδεση μου θυμίζει loopback οπότε είναι λογικό να μην ακους τίποτα. Δοκίμασε να συνδέσεις το line out της κάρτας ήχου σου (την έξοδο για τα front ηχεία) στο line in της κάρτας για το VU meter. Μετά, στην έξοδο αυτής της κάρτας βάλε τα front ηχεία. Όλα αυτά πριν το remote control... Έτσι λογικά, το σήμα θα περνάει από την κάρτα για να "δείξει" το VU meter και μετά θα συνεχίζει προς τα ηχεία (θυμίζει τα modem που στο ένα jack βάζεις την τηλεφωνική γραμμή και στο άλλο το τηλέφωνο έτσι ώστε να έχεις και τηλέφωνο χωρίς να αλλάζεις καλώδια).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα συνδέσει με το line out των μπροστινών ηχείων (αφήνοντας τα μπροστά ηχεία ξεσύνδετα) αλλά δεν κουνιώταν. Μόλις σύνδεσα και τα ηχεία...ούτε κουνιέται ούτε βγάζουν ήχο τα ηχεία :-/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Egw den katalabainw giati to LineOUT toy cavalier prepei na syndeseis sto LineIN ths kartas hxou.

8ewrhtika h karta pci yparxei afenos men gia na doulevei to dbelometro,afeteroy de

gia na mhn "xaneis"/desmeyeis to LineOUT ths kartas hxou sou.

Epishs isxuei pws oi e3odoi hxou gia hxeia(speakers,to prasino mini jack) bgazoun -10dBu

toy arxikou shmatos,enw oi e3odoi LineOUT vgazoun enisxumeno kata +4dBu shma.Ayto isxuei gia tis multimedia kartes hxou(vl.Soundblaster,AC-97 ktlp).

Epi toy 8ematos:

Dokimases sto LineOUT ths pci cartas cavalier na syndeseis ta hxeia sou?

Nomizw milame gia stereo(2,2.1) hxeia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γερμανικά δεν ξέρω...nikoskon μέχρι προσφάτως είχα συνδεμένο το digital outpout της κάρτας ήχου στο line in του VU, το ντεσιμπελόμετρο χόρευε αλλά όχι με τους ρυθμούς της μουσικής. Προς το παρόν όπως προανέφερα έχω συνδέσει μέχρι τη μέση την έξοδο απο το remote control των ηχείων με το Line in του VU και όλα καλά. Απλά μου κάνει εντύπωση, κάποιος τρόπος θα υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να ξερω πως ακριβώς είναι η υλοποιηση φανταζομαι το εξης το οποίο είναι το πιο λογικό. Απο την εξοδο line out της καρτας ήχου η οποία λογικά θα είναι και on-board εκτός απο αυτή που βγαίνει απο πίσω θα οδηγήσεις την είσοδο του vu meter (line -in) σου.

Λογικά μιλάμε για μια pass through σύνδεση άρα στο line-out της κάρτας του vu-meter θα πρέπει να μπορείς να πάρεις το σήμα της κάρτας ήχου το οποίο λογικά δεν σου χρειάζεται έτσι κι αλλιως αφού τα ηχεία σου είναι φαντάζομαι συνδεδεμένα στις πίσω (εξωτερικές) εξόδους της κάρτας ήχου. Τώρα θυμίσου να ενεργοποιήσεις και το line-out απο τα windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...