Προς το περιεχόμενο

Κάνει τα δικά του!!!


Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, έχω τον 630, δηλαδή Intel Pentium 4 στα 3GHz

 

Είπα να τον πουσάρω λίγο, οχι μόνιμα, έτσι για να δω τι παίζει. Αύξησα το bus απο τα 200Mhz στα 205Μhz και το multiplier στα 15 που είναι default κλειδωμένο.

 

Ξεκινάω το PC μπαίνω Windows και βλέπω τα εξείς: Στα properties των windows δείχνει 2800Mhz. Όπα! Λέω... τι γίνεται εδώ... Τρέχω το CPU-Z. Και εδώ τα ίδια Core @ 2800Mhz αλλά multiplier 14!!! Τι γίνεται ρε γαμώτο; Επιστρέφω στο BIOS και βάζω τις default ρυθμίσεις. Μπαίνω XP ξάνα τα ίδια!!!! Κοντεύω να τρελαθώ. Σκέφτομαι, πάει το χάλασα ο π@π@ρ@ς. Περνάνε 1-2 λεπτά και ξαφνικά τα 3Ghz επιστρέφουν δια μαγείας :?

 

Τι γίνεται ρε παιδιά; Ξέρει κανείς αν η Intel βρήκε τρόπο για να μην γίνοντε overclock οι επεξεργαστές της;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

throtling....

ο επεξ μαλλον δουλευει οριακα ηδη απο θεμα θερμοκρασιας οποτε με το παραμικρο πειραγμα 'σε ριχνει'

τσεκαρε καλυτερα τις θερμ/ιες σου σε default κατασταση με full kai idle

αν και θα σου προτεινα να τον -ξανατοποθετησεις- προσεκτικα με μια καλη παστα, καθως και να βελτιωσεις την ψυξη γενικοτερα

-μηπως του πειραξες και τα ρευματα εκτος του fsb ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω τη ΜΒ εχεις αλλα στην ASUS πχ που εχω εγω, υπαρχει μια επιλογη στο BIOS που λεει CPU Lock Free. Αν την βαλεις στο enabled τοτε κανει ακριβως αυτο που λες, παρ' ολο που μπορει να εχεις επιλεξει υψηλοτερες συχνοτητες στα υπολοιπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To BIOS που έχω είναι το τελευταίο που έχει κυκλοφορήσει. Απο θερμοκρασίες είμαι φυσιολογικά πιστεύω μιας και μου δείχνει 48-49 σε idle κατάσταστη και 58-59 σε full load. Απο εξαερισμό είναι οκ του κουτί, μιας και έχει ανεμιστήρα στο πλαϊ που ρίχνει πάνω στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και μεγάλο 12αρι στο πίσω μέρος που βγάζει αέρα. Το κουτί έχει περίπου 28C.

 

Ρεύματα δεν πείραξα καθόλου και η CPU δουλεύει σε σωστές θερμοκρασίες, αλλιώς αρχίζει και ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας της πράγμα που έχει σταματήσει να κάνει απο τότε που τοποθέτησα τον πλαϊνό ανεμιστήρα.

 

Επειδή γενικώς δεν τα πάω καλά με το overclocking, δεν το ξαναπειράζω. Έτσι κι αλλιώς ευχαριστημένος είμαι απο ταχύτητα.

 

ΥΓ: Η μητρική είναι Albatron PX925XE.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

to anemistiraki tis cpu apla douleue pio grigora epidi zestenotan i cpu kai otan eblaes to plaino douleuei kanonika.pantos an ise se 60 bathmous opos les tote se full load tha anevei pio pano kai pio pano kai me to overclocking opote i cpu malon tha xamilosei moni tis.gia auto ides ligotero malon.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...