Προς το περιεχόμενο

Ρυθμίσεις για το FEAR

JohnyDude

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Μόλις εγκατέστησα το FEAR στον υπολογιστή μου και μου κολλάει σε ορισμένα σημεία, κυρίως σε στιγμές που εμπλέκονται πολλά άτομα σε πυροβολισμούς. Το ξέρω πως το συγκεκριμένο παιγνίδι είναι βαρύ, γι' αυτό και θα ήθελα να μου προτείνετε ποιές ρυθμίσεις να μειώσω για να τρέχει καλύτερα το παιγνίδι.

Η κάρτα γραφικών μου είναι η Club 3D X800RX PCIEx, σε επεξεργαστή Athlon AMD 64 3500+ και μνήμη 2x512MB Kingston DDR400 Value RAM

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είναι είδη off. Oι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι:

Effects:

Effects detail--Max

Model Decals--Max

Water Resolution--Medium

Reflections and Displays--Medium

Volumetric light--On

Volumetric light density--Medium

Graphics:

FSAA--Off

Light Detail--Max

Enable Shadows--On

Shadow Detail--Medium

Soft Shadows--Off

Texture Filtering--Anisotropic 4x

Texture Resolution--Max

Videos--Max

Pixel Doubling--Off

DX8 Shaders--Off

Screen Resolution--1024x768

Shaders--Max

Δημοσ.
Είναι είδη off. Oι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι:

Effects:

Effects detail--Max

Model Decals--Max

Water Resolution--Medium

Reflections and Displays--Medium

Volumetric light--On

Volumetric light density--Medium

Graphics:

FSAA--Off

Light Detail--Max

Enable Shadows--On

Shadow Detail--Medium

Soft Shadows--Off

Texture Filtering--Anisotropic 4x

Texture Resolution--Max

Videos--Max

Pixel Doubling--Off

DX8 Shaders--Off

Screen Resolution--1024x768

Shaders--Max

Θα μπορουσες να χαμηλωσεις τα volumetric lights καθως τρωνε πολλη επεξεργαστικη ισχυ και να κανεις enable το pixel doubling για βοηθεια. Παντως το game ανεξαρτητου συστηματος τρωει ψιλοκολληματα λογω συχνου loading μεσα στο παιχνιδι και 2mb και γρηγορος σκληρος η raid θα βοηθουσαν.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω. Πιστεύετε πως θα μπορούσα να βελτιώσω κάτι που δε θα επηρεάσει πολύ;

Βασικά βάλτα όλα full εκτός από τα textures. Τα περισσότερα effects είναι σχετικά ελαφριά. Τα volumetric lights είναι μεν πολύ βαριά αλλά τα βλέπεις σπάνια στο παιχνίδι και ποτέ σε πολύπλοκες σκηνές. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την ανάλυση τότε αν την χαμηλώσεις θα δεις αρκετά καρέ.

Δημοσ.
Βασικά βάλτα όλα full εκτός από τα textures. Τα περισσότερα effects είναι σχετικά ελαφριά. Τα volumetric lights είναι μεν πολύ βαριά αλλά τα βλέπεις σπάνια στο παιχνίδι και ποτέ σε πολύπλοκες σκηνές. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την ανάλυση τότε αν την χαμηλώσεις θα δεις αρκετά καρέ.

Το ζητημα ειναι να μην χαμηλωσει την ποιοτητα των textures καθως το IQ πεφτει πολυ. ;-) Οπως ειπες και μονος σου τα soft shadows και τα volumetric lights δεν εμφανιζονται πολυ οποτε θα ειναι καλυτερο να κατεβασει αυτα για αρχη και βλεπουμε. Αμφιβαλλω αν θα χρειαστει να κατεβασει την ποιοτητα των textures με αυτη την καρτα αν κατεβασει πρωτα αυτα.

Δημοσ.
Το ζητημα ειναι να μην χαμηλωσει την ποιοτητα των textures καθως το IQ πεφτει πολυ. ;-) Οπως ειπες και μονος σου τα soft shadows και τα volumetric lights δεν εμφανιζονται πολυ οποτε θα ειναι καλυτερο να κατεβασει αυτα για αρχη και βλεπουμε. Αμφιβαλλω αν θα χρειαστει να κατεβασει την ποιοτητα των textures με αυτη την καρτα αν κατεβασει πρωτα αυτα.

Koita an exei 128MB karta tote den mporei na kanei kai allios. Oi soft shadows prepei na einai off.

Δημοσ.

ρε παιδια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν παίζουν οι διαλόγοι στο fear? έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers της κάρτας ήχου και πάλι τίποτα. η μουσική ακούγεται κανονικά όπως και οι πυροβολισμοί.Αν μπορείτε βοηθήστε με γιατί έχω φάει άγριο ξενέρωμα.

Δημοσ.

Loipon vasika to pixel min to pirazeis allazei olo to game kai polu apla asta ola high apla to polu polu mono ta lights ola medium kai vgale kai Anti...mono auta kollane to game...

p.s.Gia osous exete Nvidia na kserete oti oi new Drivers exoun fix gia to Fear...to kanoun na trexei Polu kalutera...

Δημοσ.

“The basic idea is to display many times the shadows while shaking the light, and to blur them together.”

Άρα λογικά εκεί που οι κλασικές shadows ζωγραφίζονται μια φορά οι soft ζωγραφίζονται πολλές στον ίδιο χρόνο. Στο FEAR αν τις παρατηρήσεις φαίνεται να είναι 3 φορές ανά κύκλο.

Βρήκα ένα ωραίο αρθράκι για soft shadows με stencil buffer. Έχει και demo.

Link: http://tfpsly.planet-d.net/english/3d/SoftShadows.html

Δημοσ.
Koita an exei 128MB karta tote den mporei na kanei kai allios. Oi soft shadows prepei na einai off.

Μα δεν ειπα οτι τα soft shadows πρεπει να ειναι On.Soft shadows δεν μπορω να βαλω εγω με gtx @1600x1200 ειναι και χαλια το implementation της Monolith στο game στα soft shadows kai δεν το παρατηρεις στο game σχεδον ποτε... Για την πoιοτητα των textures λεω να μην κατεβασει γιατι θα πεσει το IQ. Και εχει 256Mb αυτη η καρτα οχι 128mb οποτε δεν εχει λογο να το κατεβασει αυτο ειναι η τελευταια λυση.

Οσον αφορα το Pixel doubling βοηθαει πολυ και ειναι μια λυση χωρις τρομερη πτωση στο IQ.(κανει render 2 pixels simultaneously)

Δημοσ.

Λάθος.

Το texture resolution με max setting είναι για κάρτες γραφικών με 512ΜΒ.

To medium είναι για 256ΜΒ

To low για 128.

Στην GeForce5700 που το δοκίμασα, το παιχνίδι δεν έκανε ποτέ σπασίματα ή κολλήματα σε οποιαδήποτε φάση του παιχνιδιού.

Για τσέκαρε τις ρυθμίσεις σε αυτό το post http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=933772&postcount=131

και μετά σταδιακά αύξανε τα settings μέχρι να βρείς τη χρυσή τομή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...