JohnyDude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Γεια σας Μόλις εγκατέστησα το FEAR στον υπολογιστή μου και μου κολλάει σε ορισμένα σημεία, κυρίως σε στιγμές που εμπλέκονται πολλά άτομα σε πυροβολισμούς. Το ξέρω πως το συγκεκριμένο παιγνίδι είναι βαρύ, γι' αυτό και θα ήθελα να μου προτείνετε ποιές ρυθμίσεις να μειώσω για να τρέχει καλύτερα το παιγνίδι. Η κάρτα γραφικών μου είναι η Club 3D X800RX PCIEx, σε επεξεργαστή Athlon AMD 64 3500+ και μνήμη 2x512MB Kingston DDR400 Value RAM Ευχαριστώ
JohnyDude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Είναι είδη off. Oι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι: Effects: Effects detail--Max Model Decals--Max Water Resolution--Medium Reflections and Displays--Medium Volumetric light--On Volumetric light density--Medium Graphics: FSAA--Off Light Detail--Max Enable Shadows--On Shadow Detail--Medium Soft Shadows--Off Texture Filtering--Anisotropic 4x Texture Resolution--Max Videos--Max Pixel Doubling--Off DX8 Shaders--Off Screen Resolution--1024x768 Shaders--Max
littlelouievegos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Είναι είδη off. Oι ρυθμίσεις μου αυτή τη στιγμή είναι: Effects: Effects detail--Max Model Decals--Max Water Resolution--Medium Reflections and Displays--Medium Volumetric light--On Volumetric light density--Medium Graphics: FSAA--Off Light Detail--Max Enable Shadows--On Shadow Detail--Medium Soft Shadows--Off Texture Filtering--Anisotropic 4x Texture Resolution--Max Videos--Max Pixel Doubling--Off DX8 Shaders--Off Screen Resolution--1024x768 Shaders--Max Θα μπορουσες να χαμηλωσεις τα volumetric lights καθως τρωνε πολλη επεξεργαστικη ισχυ και να κανεις enable το pixel doubling για βοηθεια. Παντως το game ανεξαρτητου συστηματος τρωει ψιλοκολληματα λογω συχνου loading μεσα στο παιχνιδι και 2mb και γρηγορος σκληρος η raid θα βοηθουσαν.
JohnyDude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω. Πιστεύετε πως θα μπορούσα να βελτιώσω κάτι που δε θα επηρεάσει πολύ;
godlike Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω. Πιστεύετε πως θα μπορούσα να βελτιώσω κάτι που δε θα επηρεάσει πολύ; Βασικά βάλτα όλα full εκτός από τα textures. Τα περισσότερα effects είναι σχετικά ελαφριά. Τα volumetric lights είναι μεν πολύ βαριά αλλά τα βλέπεις σπάνια στο παιχνίδι και ποτέ σε πολύπλοκες σκηνές. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την ανάλυση τότε αν την χαμηλώσεις θα δεις αρκετά καρέ.
littlelouievegos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Βασικά βάλτα όλα full εκτός από τα textures. Τα περισσότερα effects είναι σχετικά ελαφριά. Τα volumetric lights είναι μεν πολύ βαριά αλλά τα βλέπεις σπάνια στο παιχνίδι και ποτέ σε πολύπλοκες σκηνές. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την ανάλυση τότε αν την χαμηλώσεις θα δεις αρκετά καρέ. Το ζητημα ειναι να μην χαμηλωσει την ποιοτητα των textures καθως το IQ πεφτει πολυ. ;-) Οπως ειπες και μονος σου τα soft shadows και τα volumetric lights δεν εμφανιζονται πολυ οποτε θα ειναι καλυτερο να κατεβασει αυτα για αρχη και βλεπουμε. Αμφιβαλλω αν θα χρειαστει να κατεβασει την ποιοτητα των textures με αυτη την καρτα αν κατεβασει πρωτα αυτα.
godlike Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Το ζητημα ειναι να μην χαμηλωσει την ποιοτητα των textures καθως το IQ πεφτει πολυ. ;-) Οπως ειπες και μονος σου τα soft shadows και τα volumetric lights δεν εμφανιζονται πολυ οποτε θα ειναι καλυτερο να κατεβασει αυτα για αρχη και βλεπουμε. Αμφιβαλλω αν θα χρειαστει να κατεβασει την ποιοτητα των textures με αυτη την καρτα αν κατεβασει πρωτα αυτα. Koita an exei 128MB karta tote den mporei na kanei kai allios. Oi soft shadows prepei na einai off.
fanpan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 ρε παιδια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν παίζουν οι διαλόγοι στο fear? έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers της κάρτας ήχου και πάλι τίποτα. η μουσική ακούγεται κανονικά όπως και οι πυροβολισμοί.Αν μπορείτε βοηθήστε με γιατί έχω φάει άγριο ξενέρωμα.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Loipon vasika to pixel min to pirazeis allazei olo to game kai polu apla asta ola high apla to polu polu mono ta lights ola medium kai vgale kai Anti...mono auta kollane to game... p.s.Gia osous exete Nvidia na kserete oti oi new Drivers exoun fix gia to Fear...to kanoun na trexei Polu kalutera...
Papajohn Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Παίδες, γιατι τα soft shadows θέλουν τα κέρατα τους για να τρεξουν; Αν τα έχω on (128MB 6800) το παιχνίδι γίνεται slideshow.
godlike Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 “The basic idea is to display many times the shadows while shaking the light, and to blur them together.” Άρα λογικά εκεί που οι κλασικές shadows ζωγραφίζονται μια φορά οι soft ζωγραφίζονται πολλές στον ίδιο χρόνο. Στο FEAR αν τις παρατηρήσεις φαίνεται να είναι 3 φορές ανά κύκλο. Βρήκα ένα ωραίο αρθράκι για soft shadows με stencil buffer. Έχει και demo. Link: http://tfpsly.planet-d.net/english/3d/SoftShadows.html
littlelouievegos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Koita an exei 128MB karta tote den mporei na kanei kai allios. Oi soft shadows prepei na einai off. Μα δεν ειπα οτι τα soft shadows πρεπει να ειναι On.Soft shadows δεν μπορω να βαλω εγω με gtx @1600x1200 ειναι και χαλια το implementation της Monolith στο game στα soft shadows kai δεν το παρατηρεις στο game σχεδον ποτε... Για την πoιοτητα των textures λεω να μην κατεβασει γιατι θα πεσει το IQ. Και εχει 256Mb αυτη η καρτα οχι 128mb οποτε δεν εχει λογο να το κατεβασει αυτο ειναι η τελευταια λυση. Οσον αφορα το Pixel doubling βοηθαει πολυ και ειναι μια λυση χωρις τρομερη πτωση στο IQ.(κανει render 2 pixels simultaneously)
panther_512 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Λάθος. Το texture resolution με max setting είναι για κάρτες γραφικών με 512ΜΒ. To medium είναι για 256ΜΒ To low για 128. Στην GeForce5700 που το δοκίμασα, το παιχνίδι δεν έκανε ποτέ σπασίματα ή κολλήματα σε οποιαδήποτε φάση του παιχνιδιού. Για τσέκαρε τις ρυθμίσεις σε αυτό το post http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=933772&postcount=131 και μετά σταδιακά αύξανε τα settings μέχρι να βρείς τη χρυσή τομή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.