wert Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 .....Είχα γράψει ένα κατεβατό - με πέταξε έξω το forum επειδή ήμουν ώρα idle :razz: κάτι ξέρει το vBulletin το ρημάδι :grin:
psilos2000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Ελα bax το γνωρίζω αυτό που λές γιαυτό και είμαι επιφυλακτικός.. Ομως το explorer.exe καταναλώνει πόρους τρέξεις δεν τρέξεις τον Maxthon οποτε το κέρδος νομίζω παραμένει μεγάλο. Ωρα να παρει ποδι και το azureus με τα 50+mb mem usage και να τεστάρω το utorrent..
migel Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Καινούρια βερσιόν του Maxthon ( v1.5.2 build 21 ).
polaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Τώρα όσο γιά τα sites που δε φαίνονται σωστά σε firefox θα πω πως όταν ένα site τηρεί τους κανόνες και δε χρησιμοποιεί ειδικά χαρακτηριστικά του ενός ή του άλλου browser φαίνεται σωστά παντού. Αυτά είναι προβλήματα των sites' date=' όχι των browsers.[/quote'] Έχεις δίκιο. Όμως εμείς σαν απλοί χρήστες δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι στα site και να τους πουμε να τα αλλάξουν. Μπορούμε όμως να τα δούμε με άλλο browser. Σαν παράδειγμα θα δώσω ΠΟΛΛΑ site της Hellasnet τα οποία δεν φαίνονται καλά αν δεν χρησιμοποιείς τον IE.
polaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 "Το μόνο κακό που έχω μέχρι στιγμής με τον firefox είναι η τρομακτικά μεγάλες απαιτήσεις του σε μνήμη. Αυτή τη στιγμή έχω 5 tabs ανοιχτά και μου έχει κρατημένα 150ΜΒ ram καβαντζωμένα για πάρτη του. Ήμαρτον' date=' έλεος και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" Λες εσκεμένα ψέματα, δε ξέρω τι συμφέρον έχεις, εμένα με 40 tabs και δε πάει πάνω από 50 mb. [/quote'] Άρα λοιπόν σημασία έχει να δούμε και πόσους πόρους τρωει ο FF με τα addons, εγώ έχω 8 extensions, αλλα ουσιαστικά 3 ειναι τα σημαντικα για μενα, το Αdblock, weather & flashgot. Ολα τα αλλα δεν με νοιαζουν, απλα τα έχω μπας και χρειαστουν. Και ναι μεν σε συγχρονα μηχανιματα δεν εχει τόση σημασία (τι 50mb τί 150 αν έχεις 1gb+), σε κάποιον που έχει 256 ειναι μεγάλη πίκρα...
LL_NEO Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Λες εσκεμένα ψέματα, δε ξέρω τι συμφέρον έχεις, εμένα με 40 tabs και δε πάει πάνω από 50 mb. Τώρα να ρίξω κανα καντήλι βραδυάτικά; Την επόμενη φορά που θα τολμήσεις να χρησιμοποιήσεις χαρακτηρισμούς για πάρτη μου ετοιμάσου να ακούσεις τα κάλαντα.
alerasta Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 (και οι δύο browsers έχουν ανοιχτά από πέντε tabs, o firefox έχει 26 ενεργά extensions και 17 ανενεργά, o maxthon είναι όπως τον κατέβασα) Τι βλέπουμε εδώ; Οτι όλα τα προγράμματα καταναλώνουν περισσότερους πόρους απ' όσους δείχνουν εκ πρώτης όψεως (Virtual Memory size και gdi objects). Πως θα βελτιώσει αυτό τη ζωή μας; Με κανένα τρόπο! Ολα υπάρχουν γιάτι κάποιον εξυπηρετούν, ελευθερία είναι η δυνατότητα επιλογής.
kleidokratwr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Το μόνο κακό που έχω μέχρι στιγμής με τον firefox είναι η τρομακτικά μεγάλες απαιτήσεις του σε μνήμη. Αυτή τη στιγμή έχω 5 tabs ανοιχτά και μου έχει κρατημένα 150ΜΒ ram καβαντζωμένα για πάρτη του. Ήμαρτον' date=' έλεος και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα[/quote']Λες εσκεμένα ψέματα, δε ξέρω τι συμφέρον έχεις, εμένα με 40 tabs και δε πάει πάνω από 50 mb.. Ρε συ iforbet, Eπρεπε να πεις κάτι για να περάσει η ώρα ε; Έλεος.. Αν είναι να βγει ο καθένας εδώ και να κατηγορεί τον άλλο για συμφέροντα, το σκίσαμε το θέμα μετά. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις ήρεμα, μην ποστάρεις εδώ. Το θέμα το γουστάρουμε ανοιχτό και όχι με λουκετάκι.. :-x Δεν ξέρω τι λένε τα περιοδικά αλλα για μένα στέκεστε σε λάθος σημείο. Εκτός απο το οτι και αυτά πρέπει να γεμίσουν τη σελίδα τους γράφοντας οτι να ναι, δεν βλέπω καν το λογο να συζητάμε για σύγκριση maxthon vs firefox.
iforbet Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 petza, ok, έχουμε άλλες απόψεις, εμένα καταρχάς δε μου άρεσε ο τόνος και του δικού σου και άλλον χρηστών να εκθειάζουν κάτι χωρίς επειχηρήματα και να αποδοκιμάζουν κάτι άλλο, και γενικά με ενοχλεί αυτό με το next best thing στη τεχνολογία υπολογιστών που όλοι τρέχουν να χρήσουν κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο και, και... χωρίς στην ουσία να αξίζει κάτι παραπάνω από τα ήδη υπάρχοντα. "an den to exeis proseksei o Firefox antimetopizei problimata se arketes selides, exoun bgalei akoma kai extension to " IE Tab" pou prospathei na symazepsi ta asimazefta." Εγώ ειλικρινά, και δε το λέω για να στηρίξω όσο ισχυρίζομαι, δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα παρά σε ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, σελίδες, και τον χρησιμοποιώ πολύ. Το extention που λες το έβγαλαν κάποιοι τύποι από τη ταιβάν, και το ότι υπάρχει δε σημαίνει ότι ο browser έχει πρόβλημα συμβατότητας, απλώς είναι μια έξτρα εξυπηρέτηση, π.χ. αν εγώ θέλω να κάνω online virus scan με activex controls το ανοίγω σε ie tab και καθάρισα. Και θέλω να πω ότι βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο αυτό με τα extentions, προσφέρονται τεράστιες επιλογές και ποικιλία στο χρήστη να προσαρμόσει το λογισμικό χωρίς να εξαναγκάζει κανείς κανένα παρά στα απολοίτος απαραίτητα για το βασικό πρόγραμμα. Καλή Χρονιά. bax, "file psile2000 min ksexnas oti o maxthon einai aplo frontend kai einai logiko na min katanalwnei polous porous. einai dyskolo na deis tous porous pou katanalonei o maxthon giati xrisimopoiei ton explorer. diladi prepei na ypologiseis to poso trwei to explorer.exe (i to iexplore.exe , den thymamai poio anoigei o maxthon) kai na prostheseis kai tin mnimi pou trwei o maxthon. Kai pali den eisai kai sigouros an einai akrivws auto giati to explorer.exe kai xwris na exeis anoiksei selida, exei katanalwsei porous." Ακριβώς. wert, "Τους ff και opera τους χρησιμοποιώ για κατεβαστήρια." Πως γίνεται αυτό, εγώ στο firefox έχω download manager γιατί το "κατεβαστήρι" του, όπως και στους υπόλοιπους μάνατζερ, είναι της πλάκας...
iforbet Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 "Ρε συ iforbet, Eπρεπε να πεις κάτι για να περάσει η ώρα ε; Έλεος.. Αν είναι να βγει ο καθένας εδώ και να κατηγορεί τον άλλο για συμφέροντα, το σκίσαμε το θέμα μετά. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις ήρεμα, μην ποστάρεις εδώ. Το θέμα το γουστάρουμε ανοιχτό και όχι με λουκετάκι.." Μα ήρεμη ήταν η απάντησή μου, δε μπορώ να δω πως είναι δυνατόν κάποιος να υποστηρίζει ότι ο firefox πιάνει 100 και mb μνήμης χωρίς να το κάνει εσκεμένα. Εκτός αν έχει κάποιον ιό στο μηχάνημά του.
iforbet Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 "Ρε συ iforbet, Eπρεπε να πεις κάτι για να περάσει η ώρα ε; Έλεος.. Αν είναι να βγει ο καθένας εδώ και να κατηγορεί τον άλλο για συμφέροντα, το σκίσαμε το θέμα μετά. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις ήρεμα, μην ποστάρεις εδώ. Το θέμα το γουστάρουμε ανοιχτό και όχι με λουκετάκι.." Μα ήρεμη ήταν η απάντησή μου, δε μπορώ να δω πως είναι δυνατόν κάποιος να υποστηρίζει ότι ο firefox πιάνει 150 mb μνήμης χωρίς να το κάνει εσκεμένα. Το νούμερο είναι εξωπραγματικό, ακόμα και υπό πολύ ακραίες συνθήκες. Εγώ δυναμιτίζω τη συζήτηση; Εκτός αν έχει κάποιον ιό στο μηχάνημά του.
LL_NEO Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Και επειδή ρε εσύ δεν έχεις δει τέτοιο utilization στο μηχάνημα σου είμαι ψεύτης. Άνοιξε τα στραβά σου και κοίτα το screen shot πιο πάνω. Και όχι ιος δεν υπάρχει Μου αρέσει που λες στον petza ότι δεν δίνουν επιχειρήματα για την αποψή τους και σε μένα το μόνο που βρήκες να μου πεις είναι ότι λέω ψέματα. Μικρέ τουλάχιστον εμένα στα @@ μου Maxthon, FF, Opera κτλ. Δεν έχω κολλήματα ούτε με αυτά ούτε με Mac vs MS, Intel vs AMD, Nvidia vs ATI, ούτε στήθος vs κώλος (εκεί ειδικά τα θέλω και τα δυο). Οπότε λόγο για να πω ψέματα δεν έχω. Στα λιγοστά χρόνια που είμαι εδώ, λίγοι με έχουν πει παράσιτο, περισσότεροι ευέξαπτο και σχεδόν όλοι τραμπούκο. Ψεύτη όμως κανείς! Οπότε καλά θα κάνεις να τσακιστείς να ζητήσεις συγνώμη.
KenZone Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 vasika efoson o maxthon (pou ton xrisimopoiousa apo mwro paidi otan itan akoma myie2, prin to gurisei) einai ena polu kalo gui gia ton ie, ka8e neo tab dn einai ousiastika ena akoma process tou ie ?? logiko dn einai oti einai san na anoigeis 40 tabs einai to na anoi3eis 40 fores ton ie ?? o firefox etsi douleuei ??
iforbet Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Το screenshot λέει 80, όχι τα διπλά. "Στα λιγοστά χρόνια που είμαι εδώ, λίγοι με έχουν πει παράσιτο, περισσότεροι ευέξαπτο και σχεδόν όλοι τραμπούκο." Α, δε το ξερα ότι η πλειοψηφία σ' έχει για τραμπούκο. Πρέπει να καμαρώνεις. "ούτε στήθος vs κώλος (εκεί ειδικά τα θέλω και τα δυο)" Θες δε θες και τα δύο θα τα χεις, εκτός κι αν τη πάρεις την άλλη σε δύο τεμάχια.
kleidokratwr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 vasika efoson o maxthon (pou ton xrisimopoiousa apo mwro paidi otan itan akoma myie2' date=' prin to gurisei) einai ena polu kalo gui gia ton ie, ka8e neo tab dn einai ousiastika ena akoma process tou ie ?? logiko dn einai oti einai san na anoigeis 40 tabs einai to na anoi3eis 40 fores ton ie ?? o firefox etsi douleuei ??[/quote'] Όχι ο maxthon δεν δουλεύει έτσι. Αν όντως δούλευε έτσι τότε δεν θα σε φτανε ένα 512 ram για να τον τρέξεις μόνο του. :-P Είναι πολύ extreme και για τον ff σίγουρα, δηλαδή να ανοίγει ξανά το πρόγραμμα για κάθε ξεχωριστό tab. LL_NEO και iforbet, ρε σεις λήχτε το εδώ,να τελειώνουμε με τις φωνές για ένα τόσο ηλίθιο ζήτημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.