Προς το περιεχόμενο

Τι χρειάζομαι για ένα μικρό δίκτυο σπιτιού;


bend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Insomniacs θέλω την συμβουλή σας.

Εχόυμε και λέμε:

Αυτη τη στιγμή εχώ για μοντεμ adsl over pstn ένα Zyxel prestige 650H-31 adsl modem router with 4 ethernet ports, το όποιο έχει στο πλάι και υποδοχή για κάρτα που τα κάνει ασύρματο. (την κάρτα δεν την εχω).

Θέλω με το πατέρα μου που έχει λαπτοπ να μοιραστουμε την συνδεση για να μπαίνει που και πού ιντερνετ. το λαπτοπ δεν έχει ασυρματη καρτα όποτε θα πρεπει να αγορασω μαι pcmci.

Εγώ τι θα πρέπει να αγορασω? Καινουριο modem ασυρματο ή ενα ασυρματο router ή acces point ή switch (δεν έχω καμια γνωση πια η διαφορά τους) ή να πάρω αυτη την κάρτα που παίρνει το Zyxel που έχω και το κάνει ασύρματο.

Έπισης θέλω αργοτερα (οut of cash now) να αγορασω και μια συσκευη οπου θα μπορεί να μας κάνει και τον εκτυπωτη μας (HP officejet 5510 all-in-one)ασυρματο ο οποίος θα τοποθετηθει κάπου ενδιαμεσα μεταξυ έμενα και του πατέρα μου, αυτη την στιγμή το έχουμε μεσα σε μια ντουλαπα και τον βγάζουμε μονο για να εκτυπώσουμε κάτι και μετα τον κρύβουμε πάλι.

περιμένω τις συμβουλες σας γιατι δεν γνωρίζω καθόλου απο δίκτυα και φοβάμαι μην αγορασω συσκευές που θα μου είναι τελείως αχρηστες για αυτο που θέλω να κάνω.

Ευχαριστώ

Edit 1: Ξέχασα να πώ πως η συνδεση internet είναι στο δωματιο μου οπου έχω το pc kai το Zyxel μοντεμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

to pio efkolo einai na pareis ena Access Point ths Linksys (gia na exeis kai to kefali sou isixo) sto opio tha rikseis panw thn mia porta apo to zyxel .. etsi mesw tou zyxel tha parei internet to access point kai mesw ths wireless conection pou tha dimiourgithei sto laptop (meta thn karta) tha iparxei kai internet sto laptop.

 

Gia ton printer ean den exei karta diktiou panw tou yparxoun (an den apatomai) print servers pou pernoun usb printers panw. Afto to print server to koumpwneis pali panw se mia porta tou zyxel kai etsi exete se ola ta pc sas printer

 

Sygnwmh gia ton tropo pou anelysa to thema (xontrika dld) !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ, όμως όπως είπα τον printer δεν το θελω στο δωματιο αλλά κάπου μόνο του. Σε αυτη τη περιπτωση υπαρχει συσκευη που αυτονομα θα μπορει να επικοινωνει ο printer με το pc μου και με το laptop. i.e pc στο δωματιο 1 μαζί με wireless acces point , laptop στο δωματιο 2 me karta pcmci wireless, printer sto δωματιο 3?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έπισης θέλω αργοτερα (οut of cash now) να αγορασω και μια συσκευη οπου θα μπορεί να μας κάνει και τον εκτυπωτη μας (HP officejet 5510 all-in-one)ασυρματο ο οποίος θα τοποθετηθει κάπου ενδιαμεσα μεταξυ έμενα και του πατέρα μου' date=' αυτη την στιγμή το έχουμε μεσα σε μια ντουλαπα και τον βγάζουμε μονο για να εκτυπώσουμε κάτι και μετα τον κρύβουμε πάλι.

[/quote']

 

Στην ντουλάπα??? Χωρίς να ξέρω πολλα απο εκτυπωτες.. Της ντουλάπας ειναι ο εκτυπωτης??? :-P Και ξέρεις αν έχει ενσωματωμένη κάρτα δικτύου? Αν ναι, δεν χρειάζεται να πάρεις συσκευη..

(Για να λέει All-in-one, υποθέτω ότι θα είναι πλήρως εξοπλισμένος.. :D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...