Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με WD160GB

Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν primary master WD 40GB κι έναν Primary slave WD 160GB.

Ξαφνικά το βράδυ με ξύπνησε ένας θόρυβος (τουτ τουτ τουτ...) ανοίγω την οθόνη και βλέπω ένα μύνημα σχετικά με το καλώδιο της οθόνης..δε το διάβασα καλά γιατι έκανα restart αμέσως (μου χε πάρει τ αυτιά ο ήχος).

Με το restart δε βρίσκει κανένα σκληρό και βρήκε μόνο ένα απ τα 2 dvd drives.Κλείνω το πισι,το ανοίγω παλι και όλα οκ.Μπαίνει στα win άλλα ξαφνικά άκουγα ένα θόρυβο (απ τον μεγάλο σκληρό πιστεύω) σαν κάτι να θέλει να πάρει μπρος και να μην μπορεί.Και κόλλησε εκεί το πισί.

Ε το κλείνω και το ανοίγω τωρα το πρωί.Ανοιγει παλι κανονικά,πιο πολύ ώρα καθισα μεσα στα win αλλά και παλι εγινε το ιδιο.Ακουγα αυτόν τον ήχο να βγαίνει.Εβγαλα τον μεγάλο σκληρό απ το ρευμα τελικά και τώρα δουλευω κανονικά.

Ερωτηση: Πάει ο σκληρός? Ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο?

thanks in advance

• Moderators
Δημοσ.

To σιγουρο ειναι πως θα πρεπει να ανησυχεις και θα πρεπει να εχεις κρατησει backup για οτι χρειαζεσαι απο αυτον.

Κατεβασε τo data life guard diagnosticγια τον δισκο σου απο την wd,να δεις τι θα σου δωσει..Ο σκληρος ειναι μεσα στην εγγυηση?

Δημοσ.

Εχει εναμιση χρόνο που αγόρασα τον σκληρό.Δε θυμάμαι αν μου έδιναν ένα χρόνο εγγύηση ή παραπάνω.

Θα δοκιμάσω το προγραμμα που προτείνεις και θα δοκιμάσω να σώσω ότι μπορώ σ ένα φιλικό πισί.Όπως όλοι πιστεύω το τελευταίο που με νοιάζει είναι ο δισκος.Τα δεδομένα να σώσω :P

EDIT

Ετρεξα το πρόγραμμα σε safe mode και πέρασε ο δίσκος το τεστάκι.Τωρα ειμαι κανονικά στα windows και δε βλέπω καποιο πρόβλημα.Για καλό και για κακό λεώ να πάρω καινουρίο δίσκο μη ας αφήσει σύντομα αυτός και χαθούν δεδομένα.

Δημοσ.

Χμ το πρόβλημα επανήλθε.Ακουσε κι ένας φίλος τον ήχο και μου πε οτι δυσκολεύεται να πάρει στροφές ο δίσκος.

Επίσης υποψιάζομαι και πρόβλημα με την τροφοδοσία γιατι αφού κολλήσει το πισι και κάνω επανεκίννηση δε βρίσκει καμία συσκευή (ή βρίσκει μονο το dvd-r).

Καμιά φορά δε πετάει ένα error της κάρτας γραφικών σχετικά με την τροφοδοσία που της δίνω για το ανεμιστηράκι.

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασες να τρεξεις μονο του τον σκληρο?Εχει παλι προβλημα σε αυτην την περιπτωση?Στο bios αναγνωριζονται οι συσκευες(σκληρος,dvd κλπ)?Τι τροφοδοτικο εχεις?

Δημοσ.

File eixa enan IBM 60gb kai antimetopisa paromio problima.O skliros doulevei kanonika ti mia kai meta otan kolisi,kolaei olo to sistima.Meta apo polles ergatores pistevo oti otan anebasei poli ti thermokrasia,kolaei.Malista tora pou kanei krio,doulevei perissotero xrono prin kolisei.Opote anikse to kouti kai fisa ton mexri na metafereis ta dedomena.Ego tora ton exo apenergopoisei monima,min ginei kai kamia ekriksi.O skliros einai poli evesthito eksartima kai otan parousiasei kati ,den paizei na diorthothei.Opote ton klaio.Alla tora mallon pao gia enan 300GB.Ti na paro,maxtor or WD?Exo kai aptous dio idi alla den ksero ti na kano.Apo pou tha paro ti megisti egkiisi?

Δημοσ.

Κι εγω τροφοδοτικό υποψιάζομαι..αυτό που έχω πρεπει να είναι 300-350W

κι εχω πανω 2 σκληρούς,2 dvd-r 3 μνήμες και 2-3 κάρτες PCI συν την κάρτα γραφικών.

Πάντως προς το παρόν είναι κομπλέ.

Συχνά μου εβγαζε το μήνυμα κατά την εκίνηση του υπολογιστή οτι δεν έχω συνδέσει την τροφοδοσία της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

Ε δε πάει άλλο τα προβλήματα συνεχίζουν.

Θα πάρω τροφοδοτικό (Liberty 400) κι ας μην είναι αυτό το πρόβλημα.

Σ εναν online psu calculator μου βγαλε οτι θελω 320Watts και όπως προείπα εχω 300 ή 350(πρέπει να το κοιτάξω αυτό :P).Δεν είναι αρκετά ε? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...