Προς το περιεχόμενο

Σχολική ιστοσελίδα


soultil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο λύκειό μου θέλουμε την ιστοσελίδα του σχολείου μαζί με την καθηγήτρια. Η ιστοσελίδα θα φιλοξενηθεί από τους servers του σχολικού δικτύου. Για να τη φτιάξουμε όμως θα χρειαστούμε κάποιο πρόγραμμα για ιστοσελίδες. Το frontpage της microsoft είναι πολύ ακριβό για να το αγοράσει το σχολείο, ενώ η html είναι αρκετά δύσκολη για να τη μάθουμε. Μπορείτε να προτείνετε κάποιο αποτελεσματικό πρόγραμμα για δημιουργία σελίδων δωρεάν (open code) ή κάποιο οικονομικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε γίνεται να χρησιμοποιείσετε ένα πρόγραμμα χωρίς να το αγοράσετε δηλαδή;

 

Στο λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι για την δουλειά που θέλετε να κάνετε, το frontpage είναι ότι καλύτερο.

 

Αν πιστεύεις ωστόσο ότι δεν γίνεται αυτό που προτείνω, υπάρχει κι άλλη , εναλλακτική λύση. Κάποιο free πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων δεν βρήκα αλλά μπορείς να κάνεις σελίδες με το microsoft word !

 

Απλώς κάνεις το έγγραφο όπως το θέλεις, αν σε βολεύει επιλέγεις και από διαμόρφωση σελίδας οριζόντια προβολή. Τακτοποιείς τις εικόνες σου, βάζεις υπερσυνδέσμους και γενικώς μπορείς να κάνεις σχεδόν όλα τα βασικά πράγματα.

 

Και μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι save as html files ! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα .

 

Απο την http://www.ellak.gr κατέβασε το The Open CD ( free - 596MB ) , με το οποίο φτιάχνεις ιστοσελίδες και αρκετά άλλα .

The Open CD

Περιγραφή: Συλλογή ελεύθερου λογισμικού υψηλής ποιότητας για windows. Μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων όπως για παράδειγμα επεξεργασία κειμένου, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, περιήγηση Internet , δημιουργία ιστοσελίδων και επεξεργασία εικόνων.

 

Εδώ και εδώ έχει βοηθήματα/μαθήματα για HTML , HTML4 , Front Page κ.α. και τέλος εδώ έχει Μαθήματα Κατασκευής Web Σελίδων .

 

Υπάρχει και το Front Page Express το οποίο είναι free , και εδώ έχει το Tutorial.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν η microsoft hellas έχει ειδικές τιμες για σχολεία και μαθητές. Με ενα τηλεφωνο στα κεντρικα τους, θα σε ενημερώσουν.

Συμφωνώ πως το frontpage ειναι αρκετα ευχρηστο για έναν ιδίως αρχάριο χρήστη, για αυτο σου προτεινω να χρησιμοποιησεις δοκιμαστικές εκδόσεις του office(τις μοιραζαν σε περιοδικά,σιγουρα ολο και καποιος γνωστος σας θα τις εχει).

Δωρεαν προγραμματα ή εστω δοκιμαστικές εκδοσεις θα βρεις εδω

http://www.download.com/Web-Page-Creation/2001-10247_4-0.html?tag=dir

:evil: κα Γιαννάκου, επιτρεπεται Λυκειο της χώρας μας να μην εχει εργαστηριο πληροφορικής ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω και εγώ την γνώμη μου, ίσως είναι το πιο δύσκολο απ'όλα αλλά γιατί δεν βάζετε joomla? Έτσι ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει υλικό χωρίς να ξέρει html και θα έχει και πολύ ωραίο design και μπορείτε να βάλετε πολλά καλούδια...και πάλι να πω ότι ίσως η εγκατάσταση σε δυσκολέψει αν δεν ξέρεις τίποτα αλλά σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν αρκετά άτομα. Δες εδώ: http://www.myjoomla.gr/

 

Βέβαια δεν ξέρω αν έχετε την δυνατότητα για κατασκευή βάσης. Αν το προσφέρει ο server σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το πρόγραμμα 1st Page 2006 που προτείνει ο φίλος Cue είναι καλό αλλά κάπως πολύπλοκο.Προσωπικά προτείνω BlueVoda Website Builder http://www.download.com/BlueVoda-Website-Builder/3000-2048_4-10496903.html?tag=pop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Τελικά ίσως χρησιμοποιήσουμε html (κλασσικά) αλλά για να φτιάξουμε διάφορα κουμπιά, τίτλους, μενού μάλλον χρειάζεται ένα πρόγραμμα σχεδιασμού γραφικών και άλλων εφέ... Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό και οικονομικό (ή και free);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...