Προς το περιεχόμενο

Υποψήφιοι αγοραστές Notebook!


nemlah

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν καλησπέρα καταρχάς,

χαλαρή η μέρα και είπα να μοιραστώ μαζί σας κάτι σκέψεις μου περί αγοράς Notebook.

Βασικό Θέμα: Αξίζει τους επόμενους 2 μήνες να αγοράσει κανείς φορητό?

 

Το ζήτημα φυσικά είναι άμεση συνέπεια του νόμου του Moore, εντούτοις πιστεύω οτι βρισκόμαστε σε ένα πολυ κομβικό σημείο και η παρούσα στιγμή αποτελεί ίσως την χειροτερη για αγορά notebook. Voila τα επιχειρήματα:

 

- Πλατφόρμες, CPU/Chipsets:

Buzzwords: Core Duo, Yonah, Merom

Εφόσον μιλάμε για φορητούς και θέλω να τονίσω τον όρο αυτό, μιλάμε σχεδόν αποκλειστικά για Intel.

 

Οχι, δεν είμαι φανατικός της συγκεκριμένης εταιρίας, και είμαι happy AMD user σπίτι μου, αλλα η λύσεις τηs AMD για φορητους είναι είτε desktop CPU's (που ναι μεν ειναι πολύ καλή, αλλα αναιρούν την έννοια φορητός λόγο υψηλής κατανάλωσης ενεργειας) είτε είναι υπολογιστικά υποδεεστεροί αμα ειναι low power.

 

Επιπλέον η AMD δεν βγάζει δικό της chipset (κάτι υπαρχει αλλα δεν συγκρίνετε με centrino) κάτι που είναι πολυ σημαντικο στην συγκεκριμένη κατηγορία γιατι τα chipsets βοηθάνε πολύ στον περιορισμο της κατανάλωσης ενέργειας.

Τέσπα, προσωπική άποψη, η ισραελινοί με την centrino πλατφόρμα, εχουν καθαρά το πάνω χέρι. Τώρα όμως γιατί να ΜΗΝ αγοράσει κανείς ενα centrino notebook αυτή την στιγμή?

 

CPU-wise πριν λίγες εβδομάδες παρουσιαστικέ η νέα αρχιτεκτονικη της intel. Core Duo βασισμένη στην Υonah! Ε, και θα πείτε? κάθε δυο με τρείς μήνες κάτι αλλάζει, είναι λόγος αυτός να μην αγοράσω π.χ. το πολύ καλό Thinkpad που δίνει το mediamarkt αυτή την στιγμή?

ΕΙΝΑΙ.

Η αλλαγή αρχιτεκτονικής είναι μεγαλο πραγμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μονο για τα ξεκάθαρα αριθμητικά προσόντα της νέας πλατφόρμας,

 

http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=2663

http://www.tomshardware.com/2006/01/16/will_core_duo_notebooks_trade_battery_life_for_quicker_response/

 

αλλά γιατί πλέον μπαινουμε δυναμικα στην εποχη τον multiprocessor. Αν η αλλαγή στα 64 bit δεν επέφερε τπτ το σημαντικό πέρα απο την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε

4 GB Ram, τα multicores έχουν την δυνατότητα να μας προσφέρουν πολλα παραπάνω(άλλο θέμα αυτό δεν θέλω να ξεφύγω απο το topic).

Επιπλέον o Yonah πυρήνας είναι η αρχή, εφόσον το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί o Merom... εδώ ναί συμφωνω.. δεν αξίζει να τον περιμένουμε... δεν είναι σπουδαία αλλαγή

μικρότερη κλίμακα, υψηλότερες ταχύτητες, χαμηλώτερη κατανάλωση

 

- Storage:

Buzzword: perpendicular magnetic recording method.

Σκληροί δίσκοι που καταγράφουν τα δεδομενα ποιο αποτελεσματικα και σε μικροτερο χώρο, μειώνοντας έτσι της αναγκαίες μετακινησεις της κεφαλής, αυξάνωντας της ταχύτητες και χωρητικότητες.

Πωλούνται τα πρωτα μοντέλα ήδη.

 

- Display:

Buzzword: LED Backlighting.

Το εφαρμόζει η Sony στα νέα Vaio, και πιστέυω οτι έχει πολύ μέλλον. Καλύτερη κατανομή φωτεινοτητας, χαμηλότερη κατανάλωση ενεργειας. Perfect για φορητούς..

 

- OS:

Buzzwords: Vista

Είμαι Linux Lover... και όμως windows just works, είμαστε στην ελλάδα κατι που σημαίνει οτι τα windows έχουν για 80% του κόσμου ίδιο κόστος με slackware..:)

Τί να πεί κανείς, είναι όμορφα, σπαστικά, γρηγορα, φουσκομένα... ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Από ότι έχω δεί τα Vista είναι πανέμορφα, χρηστικά και

θυρία υπολογιστικά. Ta final specs για το απαιτούμενο hardware για να τρέχουν καλά δεν είναι ακόμα επισημα, είναι σίγουρο όμως ότι θα φτάνουν και το παραπάνω hardware

στα όρια του.. πόσο μάλλον το υπάρχων..

 

Λοιπόν αυτα, ελπίζω να μην σας κούρασα..

O κάθε αγοραστής ξέρει πράγματι πόσο απαραίτητος του είναι ένας φορητός και πόσο μπορεί να περιμένει..

Εγώ το αποφάσισα.Τους δίνω τρεις μήνες. Γέμισα την wishlist mou στον skroutz, και σε 3 μήνες θα μπώ να συγκρίνω ...

 

Καλές αγορές

 

Nemlah

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι ρε φιλε nemlah, αλλα δεν ειναι ακριβος ετσι οπως τα λες τα πραγματα.

 

Το μονο που αξιζει να περιμενει κανεισ ειναι οι Yonah (αλα CORE DUO) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ειναι ηδη εδω, τα πρωτα λαπτοπ με Yonah CORE DUO κυκλοφορουν και ακομα και το πλαισιο βγαζει τον επομενο μηνα αν TURBOX με Υοnah. Οντως η διαφορα τους σε επιδοσεις και οικονομια σε σχεση με τους Dothan ειναι συμαντικη. Απο κει και περα δεν υπαρχει κατι αλλο που θα επρεπε να περιμενει κανεις σε ενα λαπτοπ. Οι LED Backlight οθωνες οντως εχουν τα πλεονεκτηματα τους (και μειονεκτηματα ομως οπως οτι στα πλεσια της οθωνης βλεπεισ τα ledaκια να φωτιζουν) με συμαντικοτερο την οικονομια και την αντοχη στον χρονο. ΑΛΛΑ τετοιες οθωνες για να δουμε σε mainstream λαπτοπια θελουμε μηνες αν οχι χρονο+ (μονο ενα VAIO οπως ειπες την χρησημοποιει και ειναι 14'') δεν ειναι ετοιμοι οι ΟΕΜ κατασκευαστες sthn Taiwan & CHina να βγαλουνe μαζικα τετοιες οθωνες οποτε εγω υπολογιζω τουλαχιστον εναμιση χρονο μεχρι τα μισα μοντελα στην αγορα να εχουν τετοιες και αν..

 

Οσο για την AMD και τους TURION, γιατοι ολοι εχετε την εσφαλμενη αντιληψη οτι δεν φτουρανε μπρωστα στους DOTHAN?? για δειτε αυτο:

http://www.laptoplogic.com/resources/detail.php?id=17&PHPSESSID=eb84bd0b973fa882ec7f50eefc5130a3

 

6-12% γρηγοροτερος και με ιδια εξηκονομιση ενεργειας στην πραξη..

 

ΕΠΙΣΗΣ στις καρτες γραφικων που δεν αναφερεις τιποτα , εχουμε μπει στην εποχη των upgradable καρτων γραφικων. Σε ολα τα καινουρια λαπτοπ (Fujitsu siemens AMILO , TurboX κτλ.) οι καρτες γραφικων ειναι ΜΧΜ module , που σημενει οτι απλος πετας την παλια κ βαζεισ την καινουρια, το πλαισιο ηδη διαθετει ΜΧΜ καρτες X700-X800-7800GTX σκετες για ypgrade στα δικα του TURBOX αλλα μπαινουν καληστα σε ολα τα νεα Λαπτοπ οπως τα AMILO.

 

Συμπερασμα? Εγω θα επαιρνα εναν Centrino ΜΕ YΟNΑH CORE DUO (μονο και μονο για τους 2 cores αλλιος θα πηγαινα σε TURION) και θα προσεχα απο καρτα γραφικων να ειναι ΜΧΜ, με τετοιο εργαλειο την βλεπω την δουλεια ... :-)

Τουλαχιστον για 4 -5 χρονια θα ειναι αξιολογο ακομα και στα ποιο απετητικα παιχνιδια και προγραμματα.

 

Οποτε εγω πιστευω οτι ειναι η καλυτερη εποχη για να παρει κανεις λαπτοπ, τωρα που ολες οι νεες τεχνολογιες ειναι μπρωστα μας και υπαρχουν στην αγορα οποτε θα εχει ο αγοραστης ολο τον καιρο μεχρι τις επομενες ριζικες αλλαγες (εχουμε ακομα..) να απολαυσει το εργαλειο του.

 

Για hint σας λεω οτι το επομενο μεγαλο πραγμα στα λαπτοπ ειναι λαπτοπ με 19'' οθωνες και 2 7800GTX σε SLI οπως και RAID αλλα δεν νομιζω να ενδιαφερει πολλους καθως μιλαμε για 4000+ Ευρω και θηριο 7,5 κιλων!!!! ηδη το εδειξαν σε καποια εκθεση αλλα εχει μεχρι το καλοκαιρι να κανει την εμφανηση του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα AlienHack,

βασικά βλέπω το θέμα του φορητού λίγο διαφορετικά .

Bottleneck στους φορητους δεν είναι το CPU αλλα κυρίος το Hard Drive. Τα perpendicular υποσχονται καλύτερες ταχύτητες χωρίς να στήβουν την μπαταρία στα 7200rpm.

 

http://www.seagate.com/cda/newsinfo/newsroom/releases/article/0,1121,2732,00.html

 

Στις οθόνες το LED backlighting το βλέπω να το ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές εντός 2006.

Όσο για τον επεξεργαστή, συμφωνούμε: Yonah. Αλλα ποτε θα είναι διαθέσιμος αυτός στην ελληνική αγορά? σε 2 μήνες πιστέυω...

Το topic to ξεκίνησα γιατί βλέπω πολλα άτομα να αγοράζουν φορητους αυτές τις μέρες, και απλώς ήθελα να τονίσω να περιμένουν κανένα δίμηνο, γιατί και καινούργιο να μην παρουν (Yonah dld) οι τιμές για τους άλλους αναγκαστικά θα πέσουν...

 

Οσο για τισ κάρτες γραφικών δεν αναφέρθηκα γιατι δεν έχουν σχέση με το topic. Είναι όπως το είπες. Τις αλλάζεις εύκολα...

 

"Βασικό Θέμα: Αξίζει τους επόμενους 2 μήνες να αγοράσει κανείς φορητό?"

 

Φιλικά,Nemlah

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει κάτι καινούριο, είναι το κολπάκι των εταιριών για να αναζωπυρώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον (σαφώς και η πρόοδος της τεχνολογίας, αλλά την εκμεταλεύονται με παιχνίδια marketing στο έπακρο)

 

όλα αυτά που αναφέρατε, δεν λένε και πολλά στον μέσο χρήστη που θέλει να μπαίνει λίγο στο internet να βλέπει τα νέα, να διαβάζει το email του και να γράφει στο word processor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ Συντομα Θα Εμφανιστουν Και Οι Διπυρηνοι Turion (μακαρι Να Βγαλουν Αρκετοι Κατασκευαστεσ Φορητων Τετοια Λαπτοπ Γιατι Με Τουσ Απλουσ Turion Πικρα Απο Μοντελα 2-3 Με Το Ζορι) Οποτε Το Πλεονεκτημα Τησ Intel Xanetai Φιλοι Μου. Παντωσ Συμφωνω Ειναι Δυσκολη Εποχη Για Αγορα. Εγω Που Εχω Και Μια Επιδοτηση Ομωσ Που Περιμενει Το Πολυ Για Ενα Δυο Μηνεσ Πρεπει Να Αποφασισω Μεχρι Τοτε.

Βασικα Ηθελα Να Ρωτησω Αν Καποιοσ Παρει Duo Core Intel Θα Τρεχει Σωστα Τα Vista??? Σε Αντιθεση Με Τουσ Turion Που Μαλλον Θα Παιζουν Σωστα Με Αυτα Αφου Ειναι 64βιτοι (αν Και Ακουσα Πωσ Θα Υπαρχουν Και 32βιτ Εκδοσεισ Vista).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ego skeftome tis epomenes meres na paro enan amilo a1667 . ithela na rotiso .i karta tou einai mxm pou leei o alien ? an nai to pairneo me tin mia .an oxi na perimeno ligo .einai gia mena to pio krisimo simeio ayto

 

kata ta alla nomizo to sigekrimeno laptop exei tis dinatotites na kratisei sto xrono .kano lathos?(kai exei kai kaloutsiki timi)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατα τη γνωμη σας ποτε θα δουμε πτωση τιμων στα νεα μοντελα core duo που αρχιζαν ηδη να βγαινουν? σε κανα εξαμηνο η κ παραπανω ? κ αντιστοιχα για τα μοντελα τα τωρινα χωρις core duo ?

 

αξιζει να περιμενω κανα διμηνο η δεν θα δω σημαντικη πτωση τιμων?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω μονο και μονο που δεν θα μπορω να τρεξω win vista, θα περιμενα μετα το καλοκαιρι να βγουνε τα laptops που θα ειναι win vista ready!

Δεν γουσταρω το 2007 ολοι να τρεχουν vista κι εγω λογω απαιτησεων σε hardware να μην μπορω να τα τρεξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατα τη γνωμη σας ποτε θα δουμε πτωση τιμων στα νεα μοντελα core duo που αρχιζαν ηδη να βγαινουν? σε κανα εξαμηνο η κ παραπανω ? κ αντιστοιχα για τα μοντελα τα τωρινα χωρις core duo ?

 

αξιζει να περιμενω κανα διμηνο η δεν θα δω σημαντικη πτωση τιμων?

 

Όπως βλέπεις ε δ ώ, δεν φαίνεται να είναι ιδαίτερα ακριβό σε σχέση με αυτά που υπάρχουν τώρα στην αγορά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nobleman sto laptop sou (FSC Amilo A 1667 ATHLON64 4000+/2048/100GB/GLARE TYPE) h karta graf einai MXM? giati akrivos afto thelo na agorasw, genika ti sou leei? afta pou lene gia ta Amilo oti ola exoun kapoio provlima isxuei?

 

Oso gia tous dipirinous exw mia polu simantiki erwtisi: mipos kserei kaneis an tha vgei kamia ekdosi tis Visual Basic h tis C++ h akomh kai tis java (mallon apithano logo filosofias - kathara proswpiki apopsi) etsi wste na kanoume kai eimeis oi ftwxoi foitites parallilo programmatismo??

 

Kai gia tous 64bit to idio den tha isxusei se ligo kairo? Dld den tha vgei kamia glossa progr se 64bit?

 

pls kapoios na mou apantisei giati h katastasi me tis nees arxitektonikes einai polu berdegouei kai me ta laptop pou exoun kai low voltage cpu h katastasi krivei pagidoules...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ego skeftome tis epomenes meres na paro enan amilo a1667 . ithela na rotiso .i karta tou einai mxm pou leei o alien ? an nai to pairneo me tin mia .an oxi na perimeno ligo .einai gia mena to pio krisimo simeio ayto

 

kata ta alla nomizo to sigekrimeno laptop exei tis dinatotites na kratisei sto xrono .kano lathos?(kai exei kai kaloutsiki timi)

 

Aποτι ξερω Τα μεγαλα FS amilo 3438 εχουν στανταρ MXM II (6800), τωρα για τα μικροτερα που εχουν τις χ700 δεν βαζω το χερι μου στην φωτια αλλα υποθετω οτι θα ειναι κατασκευασμενα σαν τα μεγαλυτερα (ετσι κιαλιος τις μητρικες 915 εχουν και τα 2 ) με ΜΧΜ Ι αρα και upgradable, το θεμα ειναι αλλο, σε MXM I τι upgrade μπορεις να κανεις? Μεχρι στιγμης οι καρτες που ξερω οτι κυκλοφορουν σε MXM I ειναι οι χ700 και 6600 , απο τις καινουριες "μικρες" της ATI (x1600 ) δεν ειμαι σιγουρος αν κυκλοφορουν σε MXM I ,αλλα μια αναζητηση στο google θαμας λυσει την απορια.. Παντος σε MXM II ειστε πληρος καλημενοι με ηδη μια καρτα επομενης γενιας να κυκλοφορει σε MXM II (7800 GTX MXM II module Απο ΠΛΑΙΣΙΟ 530Ε )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.skroutz.gr/search.php?sp_catcode=LAPTOP&sp_keyword=core+duo

 

Αν και προσοχή στα notebook από γερμανία γιατί συνήθως έχουν γερμανικο keyboard layout.

 

Ξέρει κανείς (μαγαζάτορας ίσως), πότε αναμένωνται τα πρώτα στην ελλάδα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...