Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση Για Laptop


PCFUN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσφατα αγόρασα εναν HP 4123 και επειδή ειμαι λιγο ασχετος με τα λαπτοπ, θα θελα να ρωτήσω μερικες ερωτησεις:

Για να διατηρησω τη μπαταρια οσο το δυνατον περισσοτερο, να δουλευω το λαπτοπ με τη μπαταρια ή να το χω στο ρευμα και λιγο πριν το κλεισω να το δουλευω λιγο και με τη μπαταρια? ν κανω το δευτερο καθε φορα που θα τον ανοιγω θα φορτιζει η μπαταρια. κατα τη γνωμη μου πιστευω οτι ετσι κατασρεφεται ποιο γρήγορα.κανεις που να ξερει?

 

Μπως είναι καλυτερα να αφαιρεσω τελειως τη μπαταρια και να το χω συνεχως στο ρευμα? τι κυνδινους θα χω τοτε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσφατα αγόρασα εναν HP 4123 και επειδή ειμαι λιγο ασχετος με τα λαπτοπ' date=' θα θελα να ρωτήσω μερικες ερωτησεις:

Για να διατηρησω τη μπαταρια οσο το δυνατον περισσοτερο[/quote']

Καταρχήν δεν θέλω πανικό. Το λεώ επειδή είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι ανησυχούν από την πρώτη μέρα για την μπαταρία τους. Με φυσιολογική χρήση, δηλαδή η μπαταρία μέσα στο laptop και το laptop στην πρίζα όταν είσαι και στο γραφείο και εκτός πρίζας όποτε γουστάρεις ή όποτε είσαι εκτός γραφείου, η μπαταρία ίσως χάσει 10-20 λεπτά αυτονομίας μέσα σε 2-3 χρόνια και μέχρι να τα παίξει τελείως θα είναι τόσο παλιό το laptop που σίγουρα θα το έχεις πετάξει.

 

 

να δουλευω το λαπτοπ με τη μπαταρια ή να το χω στο ρευμα και λιγο πριν το κλεισω να το δουλευω λιγο και με τη μπαταρια? ν κανω το δευτερο καθε φορα που θα τον ανοιγω θα φορτιζει η μπαταρια. κατα τη γνωμη μου πιστευω οτι ετσι κατασρεφεται ποιο γρήγορα.κανεις που να ξερει?

Αυτό που συστήνουν οι κατασκευαστές κάθε μπαταρίας είναι μια φορά την βδομάδα να βγάλεις το laptop από το ρεύμα' date=' να αφήνεις την μπαταρία να αδειάσει (ένδειξη low battery) και να το ξαναφορτίζεις.

Φυσικά δεν ξέρω πόσο πολύ αυτό παρατείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσωπικά το βρίσκω αρκετά σπαστικό να το κάνεις αυτό κάθε μα κάθε βδομάδα για όσα χρόνια χρησιμοποιείς το laptop. Άσε που τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα δεν θα χρειαστείς το laptop εκτός γραφείου; Αν όχι, τότε κακώς πήρες laptop :P

 

 

Μπως είναι καλυτερα να αφαιρεσω τελειως τη μπαταρια και να το χω συνεχως στο ρευμα? τι κυνδινους θα χω τοτε?

Αν αφήσεις την μπαταρία αχρησιμοποιήτη για περίπου δυο βδομάδες τότε όταν την ξαναβάλεις θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις σαν καινούργια. Δηλαδή πλήρης φόρτιση, πλήρης αποφόρτιση και πάλι πλήρης φόρτιση.

Πάντως δεν βρίσκω λόγο να το κάνεις αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...