Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για Ψηφιακή Olympus SP-310


Jimmy_BlinD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα,

 

Αγόρασα την συγκεκριμένη ψηφιακή και νομίζω οτι αξιζε. Βασικά θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα για τα αποία έχω ψάξει στο Google αλλά δεν τα έχω ακόμα εμπεδώσει ... εντελώς.

 

1) Είχα συνηθήσει όπως όλοι άλλωστε στη χρήση , αναλογικής μηχανής.

Πήγενες το Φιλμ στο φωτογραφίο... τσουπ, σε μια ωρίτσα ελάτε να τις πάρετε...

Τώρα με τη ψηφιακή η οποία είναι και 7.2 megapixels , μη χάσουμε κανα pixel... έχει ένα σορό αναλύσεις , Super Quality , Super Quality 2 , High Quality και άλλες... Αυτο λοιπόν που θέλω να ρωτήσω , είναι σε ποιά ανάλυση (σε pixels πείτε μου 1024 - 768 πχ , πρέπει να είναι μια φωτογραφία της μηχανής για να μπορεί να εκτυπωθεί σωστά σε φωτογραφικό χαρτί απο το φωτογραφείο , νομίζω σε 10 * 15 είναι οι κανονικές φωτογραφίες... , Ναι!

Σε ποια λοίπόν αν΄΄αλυση να τη ρυθμίσω , ώστε μετά να μην έχω προβλήματα στο φωτογραφείο? Εγω κανονικές φωτογραφίες, απλές θελω να βγάζω , όχι Αφίσες !!!

 

2) Αυτές οι ταχυτητες κλείστρου και διαφράγματος , τι επιτέλους σημαίνουν?

Εχω φτιάξει ενα προσωπικό mOde στη μηχανή που λέει : F 2.8 , 1/30 , 0.0 (Aυτό πρέπει να είναι η αντίθεση) , WB Auto και ISO 200 .

Τωρα με ότι iSO και να επιλέξω , δεν βλέπω καμια διαφορά στις φωτογραφίες...

 

3)Τι χρειάζεται για το Pictbridge? Γιατί μέσα στο κουτί δεν έχει κανα τέτοιο καλώδιο...

 

4) Τι πρέπει να ρυθμίσω έτσι ώστε μόλις πατάω το γα***κουμπο να βγάζει ΑΜΕΣΩΣ!! ΑΜΕΣΩΣ!! φωτογραφία , χωρίς να περιμένω να ανάψει πρώτα το πράσσινο , μετά το κόκκινο , μετά να συγχρονιστεί το φλάς ... αυτό κρατάει γύρω στα 4 δευτερόλεπτα , αμάν! Ξέρετε τη ρύθμιση στη μηχανή που το φτιάχνω αυτό , η τουλάχιστον .... _---> Το περιορίζω αυτό , δλδ να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο?

 

Ευχαριστώ για την υπομονή σας , περιμένω απαντήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Για μικρές εκτυπώσεις και τα 3-4 ΜΡ είναι (θεωρητικά) ικανοποιητικά. Για να το βρείς απλά κάνε τον πολλαπλασιασμό (πχ. 3264x2448=7.990.272 ~ 8MP)

 

2) Aυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα και πολύ διάβασμα βασικά. Σε γενικές γραμμές:

f είναι το διάφραγμα (χοντρικά: μικρή τιμή του f = ανοιχτό διάφραγμα = από τον φακό περνά περισσότερο φώς, και αντίστοιχα μεγάλο f = κλειστό διάφραγμα = από τον φακό περνά λιγότερο φώς.)

Τα 1/30, 1/100, 1/500 κτλ είναι η ταχύτητα με την οποία ανοιγοκλείνει το κλείστρο. 1/30 = 1 "διά" 30 του δευτερολέπτου = 0,033 sec, 1/100 = 0,01 sec, κ.ο.κ. Οπότε όσο πιο μεγάλος είναι ο παρανομαστής του κλάσματος τόσο πιο γρήγορα ανοιγοκλείνει το κλείστρο οπότε και περνά όλο και λιγότερο φώς από τον φακό.

Τα ISΟ είναι το μέτρο της ευαισθησίας του φίλμ και έχει "μπεί" και στην ψηφιακή φωτογραφία για λόγους ευκολίας. Γενικά μεγάλο ISO = για πιο σκοτεινές καταστάσεις ή γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, και μικρό ISO για το αντίθετο. Το μεγάλο ISO όμως βγάζει αρκετό θόρυβο ενώ το μικρό πιο καθαρές φοτό.

Για περισσότερες πληροφορίες και αν έχεις χρόνο και διάθεση για διάβασμα δες και τα παρακάτω links:

 

http://www.fotoartmagazine.gr/01_ELLHNIKO/FVTOGRAFIA/theoria/foteinotita.htm

http://www.fotoartmagazine.gr/01_ELLHNIKO/FVTOGRAFIA/theoria/estiaki_apostasi.htm

http://www.fotoartmagazine.gr/01_ELLHNIKO/FVTOGRAFIA/theoria/ekthesi.htm

 

ένα εισαγωγικό e-book σε pdf για κατέβασμα

 

και γενικότερα λεξικά για την φωτογραφία:

http://www.photo.gr/main.php?showpage1=clexicon.php

http://www.lefkk.gr/articles/01b-photography%20terminology.htm

http://www.fotoartmagazine.gr/01_ELLHNIKO/FVTOGRAFIA/theoria/digital-dictionary.htm

 

3) Αν δεν κάνω λάθος είναι ένα καλώδιο που και στις 2 άκρες του έχει 2 usb μικρές

 

4) Η καθυστέρηση που λες είναι μέχρι να εστιάσει σωστά η camera, να κάνει σωστή φωτομέτρηση, να ρυθμίσει διάφραγμα και χρόνο κλείστρου, και να κάνει την λήψη. Αν βάλεις και flash τότε αργεί κι άλλο. Δυστυχώς όλες οι ψηφιακές έχουν μεγαλύτερους τέτοιους χρόνους από τις αντίστοιχες αναλογικές, είναι θέμα κατασκευής. Μόνο σχετικά ακριβά μοντέλα έχουν πολυ μικρούς χρόνους. Σιγουρα βέβαια δεν είναι όσο λές δλδ 4 δευτερόλεπτα, αλλά οκ είναι αρκετό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...