Προς το περιεχόμενο

thetika kai arnitika gai apple kai pc


yiorgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεγάλο κεφάλαιο ανοίγεις...

 

Προσωπικά τα Apple τα έχω δουλέψει μόνο σε εφαρμογές ήχου και εικόνας στις οποίες και δε συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με όποιο PC έχω πιάσει στα χέρια μου. Για καθημερινή χρήση έχουν πολλές fan κυρίως λόγω αισθητικής, αλλά και του ότι οι χρήστες των Apple πολλές φορές κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά χωρίς τόσο κόπο όπως στα PC. Επίσης αν αναφέρεσαι σε laptops νομίζω πως η αυτονομία είναι μεγάλο deal breaker από τη μεριά των PC.

 

Επειδή είμαι στο χώρο της IT και έχω μια άνεση περισσότερο με Windows-Linux (πες το συνήθεια) είμαι σε ένα στάδιο αντιπάθειας προς τα Apple. Πολλοί πάντως με το που κάνουν το βήμα και συνηθήσουν τα Apple ούτε που έχουν κατά νου να επιστρέψουν. Οπότε κάτι καλό θα έχουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα δεδομένου ότι τα περισσότερα που θα του βάλεις πάνω είναι USB, δε θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα (στη συντριπτική πλειοψηφία τους).

 

Πάντως καλό θα ήταν να έριχνες και μια ματιά στο αντίτοιχο forum:

Insomnia->Επιπρόσθετα->Apple

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά με περιφερειακά στο Mac δε θα αντιμετωπίσετε σχεδόν ποτέ πρόβλημα. Εκτός από webcam. Επειδή οι official messengers δεν υποστηρίζουν video στο Mac η Apple έκρινε σκόπιμο να ασχοληθεί μόνο με την υποστήριξη της iSight της δικιάς της κάμερας που χρησιμοποιείται από το iChat. Κάτι τέτοια πραματάκια είναι ολίγον τι σπαστικά.

 

Κυρίως το ζήτημα τίθεται από συσκευές όπως κάποια mp3 players των οποίων ο κατασκευαστής δεν ασχολήθηκε να δουλεύουν και σε Apple.

 

Όσο για αυτό που είπε ο Anexann είναι μια γενικότερη στάση προς τα Apple την οποία δεν καταλαβαίνω.

 

Υπάρχει μια έλλειψη υποστήριξης για κάποιες δουλειές και κάποια πράγματα στα οποία το Apple είναι λίγο πίσω αλλά γίνεται σοβαρή προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

 

Τι εννοώ;

 

Τα windoze αποτελούν αυτή τη στιγμή την πιο εύκολη πλατφόρμα ανάπτυξης εμπορικών πακέτων. Υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό RAD (Rapid Application Development) και ο προγραμματισμός για το GUI μιας εφαρμογής είναι αρκετά εύκολος.

Τα *NIX συστήματα που αποτελούν το αντίπαλο δέος έχουν να επιδείξουν ασύγκριτα καλύτερες επιδόσεις και αξιοπιστία αλλά υστερούν πολύ σε αυτό τον τομέα.

 

Π.χ. το .NET της μικρομαλακής αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και δυνατή -για τις περισσότερες χρήσεις- πλατφόρμα managed κώδικα. Τα Apple και τa *ΝΙΧ για pc δεν μπορούν να το προσφέρουν αυτό.

 

Σήμερα για να γράψεις GUI εφαρμογή για Apple πρέπει να μάθεις Objective-C.... Στην καλύτερη περίπτωση να μπορέσεις να δουλέψεις ικανοποιητικά τα API με C++.

 

Είναι επόμενο λοιπόν ο κόσμος να προτιμάει τα γενικώς αναγνωρίσιμα windows για μια εφαρμογή που χρειάζεται για τη δουλειά του παρά να μπλέξει με λιγότερο γνωστά πράματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...