gogosst Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 diladi to 9108 den exei kalo sima mesa sto spiti??gia sindesi me laptop me pcmcia??
MasterX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Με τη μεταδοση μεσα στο σπιτι όμως τι γίνεται; θα μας πει κάποιος ποσο καλα και μακρια πιανει;
gogosst Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 exeis dikio masterX,ante tha mas pei kaneis pos einai to sima mesa sto spiti?? ante kai thelo na paro alla de ksero ti!!Help!!
FELIX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 edw http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=58 8a sas ly8oyn oles oi apories gia ta usr.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Το QOS πρέπει να το υποστηρίζει και ο ISP ή μόνο το router; Το λέω διότι με otenet είχα καλύτερα αποτελέσματα από ότι τώρα με τη hol. Πρέπει να ειναι ενεργοποιημένο απο τον Isp.
polaki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Εγω με το Zyxel & usb wifi zyxel (zyxair 220) εχω 49% σημα στον απο κατω όροφο, και διαγώνια κάτω στην κουζίνα (δηλαδη περναει και απο όροφο και απο τοιχο κουζίνας) εχει γυρω στο 44 νομίζω. Για πιο κάτω ακόμα δεν ξέρω, ίσως δοκιμάσω το σαββατοκύριακο να σου πω. Ότι και να κάνεις, καλυτερα να ειναι της ίδιας μαρκας με τα wifi routers, εχω ενα της netgear και χάνει τη συνδεση, και το δικο μου το zyair χάνει τη συνδεση με ενα tornado router φίλου μου... Που σημαίνει δεν φταίνε τα μηχανηματα απλα ορισμενες φορες δεν μπορούν να συνενοηθούν με 100% επιτυχία. QoS έχει και το 660 απλα δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να σου πω!
polaki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Οσο για το QoS και τον ISP, πώς γινεται αυτό? Αυτο που κατάλαβα εγω διαβάζοντας το κεφαλαιάκι αυτο ειναι οτι τα πακέτα έρχονται χυμα ολα μαζί, και το router τα διαχωρίζει ανάλογα με το πόσο "σημαντικά" ειναι (οι ρυθμίσεις προτεραιότητας που βάζεις εσύ). Απτον ISP έρχονται σαν πακέτα χύμα, και το router "βλέπει" πιο προγραμμα (ουσιαστικά ποιο προτόκολο) τα ζητάει και τα στέλνει αναλόγως... Μπορει να κατάλαβα και λάθος, αν ο EXSARXEIA το γνωρίζει από καποια πηγή τοτε γι'αυτο με Οτενετ ειχες καλύτερα αποτελέσματα και με HOL όχι, προφανώς η HOL δεν το εφαρμόζει!..!
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Πρέπει να ειναι ενεργοποιημένο απο τον Isp. ποιοι ISP το έχουν ενεργοποιημένο; Η ΟΤΕΝΕΤ το έχει; Το αναφέρουν κάπου (στο site τους) οι ISP αν το έχουν ενεργοποιημένο;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δεν ξέρω ποιοι isp έχουν ενεργοποιημένο το qos και δύσκολα θα μάθουμε.
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 δηλαδή μόνο πάνω στη χρήση θα φανεί... Οπότε όποιος καταλαβαίνει να δουλεύει στη γραμμή του να μας πει τι ISP έχει... αν μπορεί κάποιος να μου πει αν στον ISP του γίνεται αυτό που με ενδιαφέρει: "ενώ κατεβάζω κάτι από p2p ή απλώς ενα αρχείο από κάποια σελίδα, αν πάω να σερφάρω ταυτόχρονα να δίνει προτεραιότητα στο surfing ρίχνοντας την ταχύτητα των downloads μόνο τις στιγμές που θα ανοίγει σελίδες. Δηλαδή ανενόχλητο surfing με maximum ταχύτητα χωρίς να διακόπτω manual τα downloads μου"
Sta Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Όπως είπα και πιο πάνω, με otenet έπαιζε κανονικά το QOS. Όλοι την ίδια λειτουργία ζητάμε: όταν κάνουμε download από κάποιο p2p ή torrent, να μπορούμε να κάνουμε surfing με ικανοποιητική ταχύτητα και να μη σέρνεται το σύμπαν. Ακολουθώντας προτάσεις με συγκεκριμένους κανόνες για το router μου (USR 9106) που βρήκα στο adslgr.com, πέτυχα το επιθυμητό αποτέλεσμα στην otenet. Τώρα με hol, δε δουλεύει εξίσου καλά. Για αυτό υποπτεύθηκα ότι δεν το υποστηρίζει ο ISP. Πιστεύω ότι η λειτουργία του QOS πρέπει να εντοπίζεται πριν το router. Αν τα δεδομένα (πακέτα) φθάσουν μέχρι το router τότε έχει ήδη γίνει το κακό. Μπορώ να κάνω την εξής υπόθεση: για τα εξερχόμενα πακέτα που ανήκουν στην εφαρμογή που θέλουμε να έχει αυξημένη προτεραιότητα, το router τα τοποθετεί -με το που φθάνουν- στην αρχή της ουράς με τα προς αποστολή δεδομένα, έτσι φεύγουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Για τα εισερχόμενα πακέτα τώρα τα πράγματα πρέπει να είναι πιο περίπλοκα, διότι πώς θα τα αποτρέψουμε από το να φθάσουν έως το router; Εκεί νομίζω πρέπει να συνεργάζεται και ο ISP. Μία άλλη σκέψη που είχα κάνει είναι ότι ίσως δε στέλνονται επιβεβαιώσεις για τα πακέτα, εξαναγκάζοντας σε εκθετική υποχώρηση τον αποστολέα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του TCP.
MasterX Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μάλλον προς ZyXEL θα πάω, και για το ρούτερ και τις ασύρματες κάρτες...
Gabriel Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 τι σε χαλάει; Τα αρνητικά του: Χαμηλή εμβέλεια (γενικώς κακό wireless segment),πολλά bug με QOS,αποσυνδέσεις όταν αλλάζει από τον provider η wan Ip,αργεί αρκετά να δώσει ip στο LAN,ο εκτυπωτής μου,μια φορά δουλεύει και 10 όχι Τα θετικά του: Όταν θέλει να δουλέψει,είναι ταχύτατο,με 512KBit γραμμή κατεβάζω με 52-53Kbyte/s σταθερότατα. Βασικά περιμένω το firmware update.Αν και αυτό δε διορθώσει προβλήματα,θα το δείτε στις αγγελίες.
GiannisKr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Όταν θέλει να δουλέψει,είναι ταχύτατο,με 512KBit γραμμή κατεβάζω με 52-53Kbyte/s σταθερότατα. Αυτό είναι θέμα ISP και server που σου στέλνει αρχεία πιο πολύ και όχι μόνο του μηχανήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.