Προς το περιεχόμενο

printer sharing


jk13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω δυο υπολογιστες οι οποίοι μοιράζονται την ADSL σύνδεση μέσω router. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να κανω share τον εκτυπωτή. εχω ψάΞΕΙ στο forum ωστόσο επειδή δεν έχω ιδέα από δίκτυα μπερδεύτηκα περισσότερο. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι για το μοίρασμα των δυο υπολογιστών έχω χρησιμοποιήσει τις οδηγίες του isp μου, με διαφορετικά ip και ίδιο gateway kai subnet mask.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Printer sharing:

 

α) Ο εκτυπωτής ΈΧΕΙ θύρα δικτύου (π.χ. ΗΡ 2610), οπότε τον συνδέεις κατευθείαν στο router, τον εγκαθιστάς σε κάθε υπολογιστή του δικτύου επιλέγοντας στην εγκατάσταση "Over Network Connection", του δίνεις μια τρίτη ΙΡ μπαίνοντας στα settings του εκτυπωτή και τελείωσε η υπόθεση.

 

β) Ο εκτυπωτής ΔΕΝ έχει θύρα δικτύου. Αγοράζεις έναν print server (ψάξε λίγο στο net υπάρχουν συσκευές της Linksys και της Level One) ο οποίος συνήθως σου δίνει μια θύρα USB και μία θύρα δικτύου (κάποιοι λειτουργούν και σαν switch παρέχοντας μέχρι και 4 θύρες δικτύου). "Κουμπώνεις" τον εκτυπωτή στη USB και το μηχανάκι στο router σου, τον εγκαθιστάς σε κάθε υπολογιστή του δικτύου επιλέγοντας στην εγκατάσταση "Over Network Connection" του δίνεις μια τρίτη ΙΡ και τελείωσε η υπόθεση.

 

γ) Έχεις router που διαθέτει ενσωματωμένο print server όπως το US Robotics 9108, που σου παρέχει μία θύρα USB. "Κουμπώνεις" τον εκτυπωτή στη USB, τον εγκαθιστάς επιλέγοντας στην εγκατάσταση "Over Network Connection", του δίνεις μια τρίτη ΙΡ και τελείωσε η υπόθεση.

 

Σε κάλυψα; :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τον εγκαθιστάς στον ένα υπολογιστή κανεις δεξί κλικ πάνω του => sharing =>share this printer to the network (η κάπως ετσι), και μετά πας στον άλλο και κάνεις add new printer, μετά διαλέγεις network printer και τελειώνεις χωρίς να αγοράσεις τίποτα extra.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε DhZou δοκίμασα τον τρόπο σου αλλά όταν πήγα να κάνω share τον εκτυπωτή μου έβγαλε το μύνημα < Printer settings could not be saved. Operation could not be completed> τι μπορεί να συμβαίνει. Επανεγκατέστησα τον εκτυπωτη και απενεργοποιησα το firewall αλλά τίποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...