Προς το περιεχόμενο

game me grifous..??

laokratwr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Myst 3 και ειδικά το εξωπραγματικό Myst 4. Αυτά τα "πράγματα" (δεν τολμώ να τα αποκαλέσω παιχνίδια) είναι περισσότερο εμπειρία παρά διασκέδαση. Δείτε τα.

Δημοσ.
Myst 3 και ειδικά το εξωπραγματικό Myst 4. Αυτά τα "πράγματα" (δεν τολμώ να τα αποκαλέσω παιχνίδια) είναι περισσότερο εμπειρία παρά διασκέδαση. Δείτε τα.

ekseretika,kai episis poli kalo to riddle of the shpinx (kapos etsi),pou eixa paiksei paliotera.

Δημοσ.

Nαι έχεις δίκιο nzeppos...Είναι πολύ δύσκολα όμως...

Eγώ προτείνω το τελευταίο adventure που τερμάτισα, το Runaway...Πολύ όμορφο puzzle adventure χωρίς τρελές απαιτήσεις αλλά και ούτε πολύ εύκολο...Και το story του, απίθανο!!!

Δημοσ.

Αν είναι δύσκολα λέει...το Myst 3 από ένα σημείο και μετά πιο πολύ με walkthrough το έπαιζα παρά μόνος μου και πάλι δυσκολεύτηκα αρκετά.

Μια ψήφο κι από μένα για το Runaway, είναι adventure διαμάντι σε σχέση με τα περισσότερα point'n'click που βγαίνουν στις μέρες μας (έχω το Nibiru στο μυαλό μου, που είναι επιεικώς μέτριο. Κι όμως στο pc master πήρε αρκέτα υψηλή βαθμολογία από τον Αντρέα).

Δημοσ.

Aντρέας Τσουρινάκης...Πώπω, τι μου θύμισες...Το Pc-Master το αγόραζα τουλάχιστον 3 χρόνια κάθε μήνα.Ακόμη και όταν έγινε 15μερο...Ο άνθρωπος είναι κορυφή.

Κανένα άλλο σε στύλ Runaway έχεις υπόψην σου nzeppos?

Δημοσ.
Aντρέας Τσουρινάκης...Πώπω' date=' τι μου θύμισες...Το Pc-Master το αγόραζα τουλάχιστον 3 χρόνια κάθε μήνα.Ακόμη και όταν έγινε 15μερο...Ο άνθρωπος είναι κορυφή.

Κανένα άλλο σε στύλ Runaway έχεις υπόψην σου nzeppos?[/quote']

Εγώ πάντος το αγόραζα προτού γίνει σκουπίδι ..δηλαδή τα τελευταία 6 χρόνια ...Πλέον δεν αξίζει εκτός αν τελευταία εχει αλλάξει κάτι και πρέπει να το δώ..

Δημοσ.

[offtopic]

Για σκουπίδι δεν ξέρω, μέσω φίλου το διαβάζω αραιά και που νομίζω καλά κρατιέται ακόμα. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι το μεγαλύτερο μέρος του χώρου είναι αφιερωμένο στα παιχνίδια και ότι οι βαθμολογίες των παιχνιδιών θα έπρεπε να ήταν κατά 10 μονάδες χαμηλότερες για να τις συγκρίνουμε μ'αυτές των ξένων sites. Η δε χρησιμότητα των τόσων reviews είναι συζητήσιμη κατά τη γνώμη μου, γιατί τα περισσότερα παιχνίδια δεν αξίζουν ούτε για κατέβασμα από to**ent ενώ λόγω της μηνιαίας έκδοσης φτάνουμε σε σημείο να διαβάζουμε Μάρτη μήνα για παιχνίδια όπως το Harry Potter 3 ή το Nexus, που τα έχω δει πολύ πριν από τα Χριστούγεννα.

Στα συν ο Adven-τσουρινάκης και γενικά οι συντάκτες που φαίνεται ότι έχουν εμπειρία στο χώρο.

[/offtopic]

Δημοσ.
Εγώ πάντος το αγόραζα προτού γίνει σκουπίδι ..δηλαδή τα τελευταία 6 χρόνια ...Πλέον δεν αξίζει εκτός αν τελευταία εχει αλλάξει κάτι και πρέπει να το δώ..

Σκουπίδι πράγματι!!! Και απο την πλευρά ποιότητα εκτύπωσης, φωτογραφιών κτλ. Βέβαια αν είναι κάποιος 12 χρονών το βρίσκει πολύ ωραίο....από όλες τις απόψεις....χωρίς παρεξήγηση φιλε zeppo

Συγνωμη για το Offtopic

• Moderators
Δημοσ.
Χμμ.. Έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) ότι το Myst και το Riven είναι το ίδιο, έτσι?? Επειδή το δεύτερο το είχα παίξει, και ήταν εκνευριστικά δύσκολο, και πολύ τυχαίους γρίφους.. Εμένα προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου..

Χωρίς να κρίνω την προσωπική άποψη (δικαίωμα του καθενός), το Riven (η συνέχεια του Myst) ήταν πολύ ανώτερο απο το Myst σε όλους τους τομείς (χωρις να σημαίνει ότι το Myst δεν ήταν καλό). Ίδια μια φορά δεν είναι. Στο Riven αποκτά βάθος όλο το story του Myst, η θεωρία των Ages επεκτείνεται και τεκμηριώνεται καλύτερα, ο ρόλος και το δράμα του Atrus γίνονται πιο σαφή.

Τώρα όσο αφορά τη δυσκολία, προσωπικά το τερμάτισα μέσα σε ένα μήνα, χωρίς κανένα manual ή βοηθεια. (κάτι που δε μπορώ να πω για το Myst ΙΙΙ στο όποίο λόγο βιασύνης βούτηξα 2 φορές σε walkthroughs). Όλοι οι γρίφοι του Riven είναι απόλυτα δεμένοι με το story, τα βιβλία που διαβάζεις και το τι συμβαίνει στο παιχνίδι και είναι στο σύνολο τους λογικοί. Πολλοί απο αυτούς μάλιστα έξυπνα εκμεταλλεύονται πράγματα που σπάνια σκεφτεσαι να ελέγξεις σε ένα παιχνίδι...

Bottom line, μπορώ να δεχτώ το "δε μου άρεσε". Όχι όμως και το είχε τυχαίους γρίφους ένα απο τα πλέον κορυφαία puzzle games...

Δημοσ.

Σαφώς και είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη, και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω την αισθητική σου :) (όταν είπα ότι "το Myst και το Riven είναι το ίδιο" εννούσα ότι και τα 2 αποτελούν μέρη της ίδιας series)

Απλά ενώ στην αρχή είχα ίσως εντυπωσιαστεί με το περιβάλλον και τα γραφικά, πήγα να το παίξω κανονικά, πέρα απο το ότι το πήγαινε-έλα σε αρκετές φορές με κούραζε, πραγματικά αρκετά απο τα puzzles δε μου φαίνονταν λογικά.. Ακόμα και με το walkthrough που το έπαιξα μετά (για να δω την ιστορία) μερικοί γρίφοι δε μου φαίνονταν λογικοί. Δηλαδή τους διάβαζα, και τους έκανα τυφλά και δεν έλεγα "α, ναι..αφού είχε γίνει εκείνο, λογικό να θέλει τώρα να κάνω αυτό".. Ίσως δε μου προξένησε το όλο story τόσο ενδιαφέρον. Μπορεί επειδή δεν έπαιξα το αρχικό Myst, γιατί βλέπω εσύ έχεις "μελετήσει" όλη την ιστορία..

Μπορεί να μην το έπιασα και σε κατάλληλη εποχή (αν και αμφιβάλλω, γιατί θυμάμαι το είχα πιάσει σε περισσότερες απο μια διαφορετικές περιόδους πριν αποφασίσω να το τερματίσω με το walkthrough), οπότε ίσως πολύ απλά δεν ήταν του γούστου μου..

Bottom line.. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. :)

• Moderators
Δημοσ.
Bottom line.. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. :)

Yep, ok. Παραείμαι λίγο fan της όλης σειράς :) , παρά μια εμφανή (σεναριακή κυρίως) παρακμή της στους τελευταίους τίτλους της (βλέπε revelations -ick). Θεώρησα ότι έπρεπε να ακουστεί και η αντίθετη άποψη για τους γρίφους του Riven.

Και για να μην είμαι offtopic, κάποια άλλα κλασικά puzzle games είναι τα :το Reah, 7th guest, 11th hour, Clandestiny (πιο πολυ puzzle παρά οτιδήποτε άλλο).

Επίσης κάποια άλλα

- το Maniac Mansion και το Day of the Tentacle (με τρελούς γρίφους στην κυριολεξία),

- το Black Dahlia που δυστυχώς δε το έχω πια :(

- το Fade to Black (προς platform puzzle) και το εκπληκτικό για την επο΄χή του "Out of this world" (που δυστυχώς είχε την απογοητευτική extra συνέχεια (και μόνο για Sega) "Heart of the Alien")

Δημοσ.

Το fade2black δεν είναι η (τρισδιάστατη) συνέχεια απο το Flashback?? τρελό κόλλημα μικρός είχα φάει με αυτό το παιχνιδάκι (κυρίως με το πρώτο, αλλά και το δεύτερο μου άρεσε που το έπαιξα). Που πατούσες ένα κουμπάκι και έβγαζε απο τη θέση του το όπλο, με άλλο πυροβολούσε, έκανε κωλοτούμπες αριστερά-δεξιά.. Πρωτοπόρο για την εποχή του. Στο ίδιο ακριβως στυλ και το "out of this world" (εγώ το είχα παίξει σαν another world, που όμως είμαι 99% ότι είναι το ίδιο παιχνίδι, γιατί το έψαχνα-και το βρήκα-μετά και στα abandonware)..

Επειδή γενικά είμαι-ή καλύτερα ήμουν-πολύ adventuras (και rpg και strategy :) ), το Day Of The Tendacle το έπαιξα, και αν θυμάμαι καλά το είχα τερματίσει χωρίς βοήθεια (χμμμ...ειλικρινά δε θυμάμαι, άντε να χρησιμοποίησα σε κανα σημείο τα UHS Hints).. Τα άλλα που αναφέρεις, όταν ήταν στα φόρτε τους, εγώ δεν είχα καν CD-ROM drive :(

Δημοσ.

δεν ειδα να γραφει κανενας για arg (Alternate reality game) κ μου κανει εντυπωση γιατι εχουν χαρακτηριστει ως ο μελλοντικος θανατος των adventure games.

προκειται για διαδικτυακα παιχνιδια μυστηριου συνηθως, με καποιο στορυ το οποιο αποκαλυπτεται σιγα σιγα στο ιντερνετ κ μπαινουνε γριφοι που ειτε λυνονται,

ειτε μπορουν να απαντηθουν με στοιχεια μεσω ιντερνετ (πχ ποσους κιονες εχει ο παρθενωνας -λεμε τωρα :-D )

κ με βαση τα στοιχεια που βρισκεις συνεχιζεις.

α, ειναι κ δωρεαν, ετσι?

ορισμος βικυπαιδειας με πολλα καλα λινκς

η βαση για να ξεκινησει καποιος ειναι μαλλον εδω -arg network

ενα ιδιαιτερα ενδιαφερον αρθρο απο το cnet σχετικα με το πως ξεκινησε το κορυφαιο αυτη τη στιγμη PerPlex City

δυστυχως, μεχρι να το ξεκινησει καποιος κ στο ελλαντα, η καλη γνωση αγγλικων, ειναι το λιγοτερο προαπαιτουμενη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...