Προς το περιεχόμενο

2 LAN + 2 pc.. ταυτόχρονα??


ntountou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού εγκατέστησα ένα ενσύρματο LAN (1 desktop + 1 laptop) όπου μοιράζω και internet (από το desktop στο laptop) και όλα πάνε μια χαρά, σαν άπληστο πλάσμα που είμαι θέλησα να εγκαταστήσω και ένα ασύρματο LAN μεταξύ των δύο αυτών υπολογιστών. Το laptop έχει on board κάρτα ασύρματου δικτύου και για το desktop έχω έναν wireless USB adapter (netgear ma111).. Τελικά το πέτυχα κι αυτό :-D

Στο wireless έχω αυτόματη απόδοση IP's και για τα δύο μηχανήματα και διαφορετικό subnet mask από αυτό του ενσύρματου LAN.

 

Το θέμα είναι αν μπορούν αυτά τα δύο δίκτυα να δουλέψουν ταυτόχρονα και κυρίως πως να μοιράσω internet και από τα δύο LAN.. βασικά, ταυτόχρονα τα έχω και δουλεύουν αλλά αυτό που παρατηρώ είναι πως όταν υπάρχει και το ενσύρματο χρησιμοποιείται αποκλειστικά αυτό και ποτέ το wireless..

(edit: μάλλον λάθος εντύπωση έχω καθώς και τα δύο δίκτυα δείχνουν να ανταλλάσσουν δεδομένα απλά δεν γνωρίζω τι περνάει από το ένα και τι από το άλλο..)

 

Αυτό που θέλω έιναι εκεί που είμαι στο laptop και είμαι wired με το desktop για να έχω internet, να αποσυνδέω το καλώδιο και να παίρνω το laptop σε όποιο δωμάτιο θέλω και να εξακολουθώ να έχω internet χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζω απτην αρχή τα δύο LAN για το internet sharing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν κάνεις μια σύνδεση shared τα γ@μ#μ3ν@ τα windows απαιτούν το pc να πάρει τιμή IP 192.168.0.1 (τι κολλημα είναι αυτό δε μπορώ να καταλάβω.. αφου δε φαίνεται πουθενά αυτή η IP..) και επιπλέον να διαλέξεις μόνο ένα ιδιωτικό δίκτυο στο οποίο θα κάνει shared το internet.......

 

Οπότε δε μπορεί να γίνει αυτό που θέλω αφού με windows δεν μπορείς να δώσεις δυο φορές αυτην την IP που απαιτούν - δλδ μία φορά για κάθε LAN που στήνεις (λογικό...)

Αλλά και διαφορετική IP από την 192.168.0.1 να δεχόντουσαν τα windows για να μοιράσουν internet, δε μου δίνουν τη δυνατότητα να μοιράσω τη σύνδεση σε δύο LAN (ή περισσότερα αν κάποιος συνδέεται σε πολλά δίκτυα)

 

Μήπως υπάρχει software που να επιτρέπει να διαχειριστεί κάποιος δίκτυα και να έχει δυνατότητες να μοιράσει internet σε περισσότερα από ένα LAN ?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...