Προς το περιεχόμενο

chat page σε html ή php


MinasC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα σε όλους .

 

μόλις τελείωσα το σχεδιασμό των σελίδων του site μου και σκοπεύω να το ανεβάσω αυτή την εβδομάδα . ωστόσο έχω μία απορία για μία σελίδα που προορίζεται να είναι για chat . λέω προορίζεται γιατί κατά το σχεδιασμό της άφησα τελείως κενό το main section της (και έτσι θα την ανεβάσω) με σκοπό να τοποθετήσω σε αυτήν μόλις ανέβει , μέσα σε ένα div του main section της , το chat που προσφέρει ο host , αφού τροποποιήσω τα χρώματα και την εμφάνιση (του chat) ώστε να ταιριάζει με αυτά του site μου .

 

και εδώ έρχεται η απορία : τη σελίδα αυτή τη σχεδίασα ως .html αλλά από όσο γνωρίζω το chat γενικώς απαιτεί δυναμική σελίδα . θα πρέπει να την αλλάξω σε .php πριν την ανεβάσω , κι αν ναι , πως γίνεται αυτό ?θα χρειαστούν καμία αλλαγή οι υπόλοιπες (στατικές , .html) σελίδες του site ?

 

ευχαριστώ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η php δεν είναι δυναμική από πλευράς client (που χρειάζεσαι για το chat), είναι δυναμική από πλευράς server (που δε σε ενδιαφέρει).

 

Δηλαδή με την HTML θα είσαι μια χαρά.

 

Το chat σε τι είναι; Java; Flash; Javascript; (αυτές είναι οι δυναμικές από πλευράς client).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσφέρει (πακέτο fantastico) και τα δύο (PhpMyChat Room και Java/CGI Chat Room) . συνεπώς μπορώ να ανεβάσω τη σελίδα με κατάληξη .html χωρίς να έχω πρόβλημα όποιο από τα 2 κι αν διαλέξω ?

 

υ.γ. ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ τους (εκτός από το ότι είναι η μία php και η άλλη java εννοώ) ? ποιό να προτιμήσω και γιατί ? σε γενικές γραμμές "πιάνει" πολύ χώρο ένα chat (το site μου είναι 15mb και ο host μου δίνει 25mb . φτάνουν ?) και αυτό εξαρτάται από το αν είναι php ή java ?

 

thnx alkisg . αν ξέρεις απάντησε σε παρακαλώ και στις παραπάνω ερωτήσεις . απ'ότι κατάλαβες προσπαθώ να αποφύγω δυσάρεστες εκπλήξεις (ανεβοκατέβασμα του site) .:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το PhpMyChat Room είναι ενα open-source project.Μου φάνηκε αρκετά όμορφο και εύκολο στην εγκατάσταση και στην παραμετροποίηση.Βασίζεται σε php και χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων.Δεν χρειάζεται πολύ χώρο,περίπου 300Κb αν θυμάμαι καλά.Επίσης είναι μεταφρασμένο και στα Ελληνικά ;)

Πληροφορίες μπορείς να βρείς στην ιστοσελίδα του,εδώ.

Προσωπικά θα προτιμούσα να το εγκαταστήσω χειροκίνητα.

Σχετικά με το "Java/CGI Chat Room" πιθανότατα είναι κάποια commercial εφαρμογή που έχει αναπτύξει ο host σου,ή κάποια άλλη εταιρία.Αν γνωρίζεις το όνομα της εφαρμογής μπορείς να το ψάξεις στο Google.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το phpmychat μπορείς να δεις demo στο http://www.softpicks.net/chat/index.php?L=greek

 

Καλό φαίνεται, χρησιμοποιεί javascript για το δυναμικό της υπόθεσης και php για να κρατάει τα πρόσφατα μηνύματα και τους χρήστες.

 

Την java (btw, άλλο javascript άλλο java) δεν την πολυπροτιμώ γιατί δεν την έχουν όλοι οι clients...

 

Οπότε σκέψου το, ίσως να σε βολεύει καλύτερα το phpmychat room... Εγώ ψάχνω να βρω κανένα ελεύθερο flash-based, αν κρίνω από κάποια εμπορικά που είχα δει είναι πολύ πιο όμορφα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thnx guys .

 

το κατέβασα για να το εγκαταστήσω αφού το παραμετροποιήσω για να ταιριάζει με το υπόλοιπο site , αλλά δεν ξέρω πως να το βάλω μέσα σε div ώστε να πιάνει το χώρο και τη θέση που θέλω εγώ και όχι όλη τη σελίδα . μπορείτε να βοηθήσετε ?

 

alkisg σχετικά με το flash-based chat που ψάχνεις , για κοίτα εδώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...