Προς το περιεχόμενο

Ξέρει κανείς από βιντεοκάμερες;


eirtza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους

 

Σκέφτομαι να αγοράσω ψηφιακή βιντεοκάμερα μέχρι 550 ευρώ περίπου αλλά είμαι άσχετη και δεν είχα ποτέ ούτε αναλογική. οποτε κάθε βοήθειά σας είναι πολύ σημαντική :-D

Τα 0,8 ΜΡ που έχουν οι περισσότερες είναι ικανοποιητικά;

Τι διαφορά έχει αν είναι mini DV, DVD ή HD;

Πως κατατάσσετε τις παρακάτω μάρκες (τυχαία σειρά);

SONY

JVS

CANON

 

thanks!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν...

Τα 0.8 megapixels είναι ικανοποιητικότατα και στην τηλεόραση (κυρίως) και στον υπολογιστή (εδώ με κάποιες παραχωρήσεις). Για οικιακή χρήση δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.

Το MiniDV είναι ψηφιακός τρόπος αποθήκευσης, σε κασετούλες που θυμίζουν τις παλιότερες αναλογικές κασέτες. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι επιτρέπουν να είναι μικρότερη η κάμερα. Το DVD είναι το γνωστό DVD αλλά σε μικρότερο μέγεθος (και μικρότερη χωρητικότητα). Τραβάς με την κάμερα, το βγάζεις, το βάζεις στο σαλόνι σου και το βλέπεις. Βέβαια, αυτή η "ευκολία" που υποτίθεται πως είναι το κύριο πλεονέκτημά του είναι ψεύτικη, γιατί α)εξίσου εύκολα πριζώνεις τη miniDVD κάμερα στην τηλεόραση β) στο 99% των περιπτώσεων το βίντεο που τράβηξες θα χρειαστεί κάποια επεξεργασία (κόψιμο σκηνών, υπότιτλους, βελτιστοποίηση), οπότε έτσι κι'αλλιώς θα πρέπει να το περάσεις στο PC και μετά να το κάψεις σε νέο DVD.

To HD μου φαίνεται πως εννοείς High Definition, το νέο πρότυπο που σιγά σιγά καθιερώνεται στα οπτικά μέσα και προσφέρει υψηλότερη ανάλυση. Χρειάζεσαι και ανάλογη τηλεόραση καθώς και αυτό που βλέπεις (είτε DVD, είτε εκπομπή τηλεόρασης είτε οτιδήποτε άλλο) να είναι ανάλογα τραβηγμένο σε HD. Για τους κοινού θνητούς (σαν εμένα) το HD είναι ακόμη αρκετά μακριά, για άλλους είναι μία πραγματικότητα λίγο-πολύ.

Οι μάρκες που αναφέρεις ίσως να είναι οι τρεις πιο ισχυρές στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα και δεν νομίζω ότι κάποια έχει χτυπητές αδυναμίες σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Εγώ προτίμησα την sony DCR-HC39E, γιατί τσίμπησα από το γεγονός ότι έχει φακό carl zeiss. Δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από τις άλλες δύο μάρκες, πάντως το καλοκαίρι τα σχετικά περιοδικά την έβγαζαν πρώτη, τώρα ίσως κάτι να έχει αλλάξει σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Ουφ!!!

 

 

Υ.Γ. τώρα μόλις είδα σε ένα άλλο topic ότι HD σημαίνει σκληρός δίσκος, έχω μείνει πίσω, οπότε κάποιος πιο σχετικός ας μας πει τί παίζει με σκληρούς δίσκους και κάμερες. Βρε πού φτάσαμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με σκληρό δίσκο είναι καλή περίπτωση γιατί μπορείς να τραβήξεις μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο από το συνηθισμένο(σε normal ποιότητα SP). Είναι ακριβότερες από τις υπόλοιπες αλλά εγώ θα αγόραζα μια ευχαρίστως.

 

Επίσης, ο 0,8ΜΡ φακός που είχε η δική μου Sony, δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, θα επέλεγα κάτι μεγαλύτερο αν έκανα τώρα αγορά(ειδικά αν τραβάς και φωτογραφίες με την κάμερα).

 

 

Φιλικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες στο http://www.camcorderinfo.com για review και αναλύσεις. Και εγώ ψάχνω αυτή την περίοδο για βιντεοκάμερα και προσπαθώ να ενημερωθώ. Επίσης δες στο http://www.magazinevideo.com (γαλλικό) και http://www.videozona.ru (ρωσσικό).

Πάντως οι υλοποιήσεις με σκληρό δίσκο δεν είναι ότι καλύτερο (λόγω συμπίεσης του παραγόμενου video) αλλά είναι το μέλλον μαζί με τις μνήμες που συνεχώς μεγαλώνουν σε αποθηκευτικό χώρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Γεια σε όλους

 

Τα 0' date='8 ΜΡ που έχουν οι περισσότερες είναι ικανοποιητικά;

Τι διαφορά έχει αν είναι mini DV, DVD ή HD;

 

thanks![/quote']

Δεν ηερω εαν εχεις αγορασει ηδη καμεραη ακομα το σκεφτεσε απλα να πω και εγω τη αποωη μου πανω σε αυτο το θεμα,

λοιπον οσο για τα megapixel και συγκεκειρμενα τα 0,8...οταν λεει τοσα...να κοιταξεις στα αναλυτικα χαρακτηρισταικα εαν αυτα EINAI effective...giati pollew forew den eiani..kai eiani mono to poly [poly gia fvtografiew kai oxi gia to video.

οσο για την επιλογη αναμεσα σε minidv, dvd, hd εγω εχω να πω πως η λυση το7υ dvdv εμενα τουλαχιστον δεν με ικανοποιει..απο αποψη οικονομικη, αλα και πρακτικη..τι εννοω

με δικασκια των λιγων λεπτων και πανακιρβα προς το παρων δεν νομιζω πως αξιζει..αρα κατα εμενα παντα το διλημα ειναι αναμεσα σε minidv kai hd

ena teleytaio

οσον αφορα τις εταιρειεσ. εγω προσωπικα εχω μια sony. ολα καλα με αυτην την εταιρεια, ειχακαι hi8 παλιοτερα αλαλ εχουν ενα αρκετα σημαντικο μειονεκτιμα...η μπαταρια που σου προμυθεουν ειναι αρκετα λιγη!ασχετα που λενε stamina kai αλλες τετιοες ωραιες λεξεις..δεν κραταει πολυ..πχ η μικρη 700mA αναλογα με την χρηση μπορει να κρατησει λιγοτερο απο οσο κραταει η ιδια η κασετα minidv!!τουλαχιστον αυτο διαπιστωσα εγω με την HC40e sony που εχω. γιαυτο και αγορασα μια μπαταριουλα 1500mA και τωρα ο χρονος αυτονομιας που γραφει στο panel της καμερας ειναι πανω απο 500 λεπτα!δεν ξερω εαν ειναι τοσα στην πραγματικοτητα αλλα πιστεωτε με την χρησιμοπιεω στο full!!και για ωρες!!!

\ελπιζω να βοηθησα:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...