bandito Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 bandito Βρε φιλαρακι' date='σορυ κιολας,αυτα που εγραψες αληθεια τα πιστευει ή απλα ήθελες κατι να πεις στον "αυτοκινητακια"??[/quote'] Ως προς τί; Αυτο που ήθελα να πω είναι, α) οτι είτε το θέλουμε είτε όχι, είμαστε αναγκασμένοι να παρανομούμε καθημερινά με βάση τον ΚΟΚ. Θες το παρκάρισμα, τα μηχανάκια, τις αναστροφές, τις εισόδους σε απαγορευτικό, τα πορτοκαλι φανάρια (που δεν σημαίνουν πια "κόψε" αλλά "σανίδωσε το να προλάβεις το κόκκινο"). Αν θυμόμαστε τον ΚΟΚ όταν το μηχανάκι περνάει μέσα απο τα αυτοκίνητα, για εμένα τουλάχιστον είναι μεγάλη υποκρισία. και β) το οτι υπάρχουν μηχανάκια, λεωφορεια, τραμ και τρόλει, και οτι μερικοι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν αντι για το αυτοκίνητο, εκτός απο εκείνες τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, βοηθάνε στο να μην σκάσει η πόλη απο τα πολλά αυτοκινητα. Και πιστεψε με, δεν θα έκανες Ηρακλειο - Περισσός μισή ώρα (εδώ κάνεις τώρα 45 λεπτά να κατέβω την γαμω Ηρακλειου απο το Ηράκλειο μεχρι τα Πευκάκια). Αν ΌΛΟΙ επαιρναν αυτοκίνητο και το κινούσαν στην πόλη τοτε απλά ΔΕΝ θα μπορούσες να πάς *ΠΟΥΘΕΝΑ*. Τέσπα, αν δεν βλέπετε οτι οι μεγαλουπόλεις πνιγονται κυριολεκτικά (αν καποιος μένει Κυψέλη, Παγκράτι, Ζωγράφου ας μας πεί ποση ώρα θέλει να παρκάρει), τότε τι να σας πω. Πάρτε και 10 αυτοκίνητα ο καθένας, σε διαφορετικά χρώματα να πηγαίνουν με τα ρούχα σας for all I care. Φαντάζομαι στο εξωτερικό που εφαρμόζουν ολόκληρα προγράμματα για να περιορίσουν την χρήση του αυτοκινήτου ειναι ΒΛΑΚΕΣ. Εμείς εδώ είμαστε φωστήρες. Ο γιος στην γκόμενα, η αδερφή στην δουλειά, ο μπαμπάς στο γραφείο, η μαμά για κουμ-καν, και ο παππους στην λαική. Συνολο: 5.
KaizerSoze Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 band Σε βρισκω λιγο υπερβολικο για τα μηχανακια..Λοιπον,δεδομενο πρωτο,να περνανε αναμεσα ειναι παρανομο.Δεδομενο δευτερο,εγω προσωπικα,εφοσον υπαρχουν οι προυποθεσεις δεν εχω κανενα προβλημα,ισα ισα τους ανοιγω και χωρο.Δεδομενο τριτο,πολλα μηχανακια ομως θεωρουν αυτο το πραγμα υποχρεωση.Υπαρχουν ομως φορες που δεν μπορω,σου ειπα χαρακτηριστικα,σε μποτιλιασμενη Κατεχακη,στην ανηφορα,να ξεκινησω το αμαξι απο τις 70 μοιρες κλιση για 10 ποντους και ενω ειμαστε 2 αμαξια σε μιαμιση λωριδα γιατι την δεξια μιση την εχει πιασει ενας σταματημενος ταριφας(το αλλο μισο τοχει στο πεζοδρομιο) ε ειναι μαλακια να κανει μανουρα ο μηαχνακιας επειδη δεν του ανοιγω χωρο.Και εκει κολλαει το "που το ειδες γραμμενο να περασεις αναμεσα".Δηλαδη εγω μαλακας ειμαι που περιμενω στο αμαξι μου? Και φυσικα αν κανω μια παρανομια,πχ αν παρκαρω διπλα απο φαναρι η αν θες και πραγματικο περιστατικο,η μοναδικη μου κληση,για υπερβολικη ταχυτητα με 140 σε δρομο των 100,την ιδια ωρα που ενας μου εκανε ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ,ε σταματησανε εμενα,εκει δεν μιλησα,τι να του πω "Ρε φιλε τους αλλους γιατι δεν τους σταματας" η να του πω "Ρε φιλε αφου ολοι τοσο πανε και ο δρομος αντεχει πανω απο 100 ,μαλακια δεν ειναι"? ΤΟ μονο που ειπα ειναι "Ρε παιδια,ας πουμε απο τα ποσα τους σταματατε" και μου λεει "Κοιτα ρε λοχια-ειμουν φανταρος ακομα-ο δρομος λεει για 100,ε μεχρι 130 κανουμε τους μαλακες,αντεχονται τοσα.Εσυ ομως πηγαινες 140+" Το βουλωσα,ο τυπος τοπε καθαρα "Ενταξει,αφου γινεται η δουλεια τον τεντωνουμε λιγο τον νομο.Αλλα και συ το γαμας"
KaizerSoze Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 κάνεις τώρα 45 λεπτά να κατέβω την γαμω Ηρακλειου απο το Ηράκλειο μεχρι τα Πευκάκια. Η Ηρακλειου ειναι ο μονος δρομος με την προσωνυμια Λεωφορος πουχει μια λωριδα και σε αυτην γινονται εργα :mrgreen: Ζω 27 χρονια στο Ηρακλειο,οδηγω ο ιδιος τα τελευταια 4.Την Ηρακλειου να την εχω χρησιμοποιησει ζητημα 10 φορες και αυτες αργα το βραδυ.Προτιμω να παω απο αποστασεις 4 και 5 φορες μεγαλυτερες αφου θα φτασω στον μισο χρονο.ΤΕΤΟΙΑ κινηση η Ηρακλειου
bandito Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Υπαρχουν ομως φορες που δεν μπορω,σου ειπα χαρακτηριστικα,σε μποτιλιασμενη Κατεχακη,στην ανηφορα,να ξεκινησω το αμαξι απο τις 70 μοιρες κλιση για 10 ποντους και ενω ειμαστε 2 αμαξια σε μιαμιση λωριδα γιατι την δεξια μιση την εχει πιασει ενας σταματημενος ταριφας(το αλλο μισο τοχει στο πεζοδρομιο) ε ειναι μαλακια να κανει μανουρα ο μηαχνακιας επειδη δεν του ανοιγω χωρο.Και εκει κολλαει το "που το ειδες γραμμενο να περασεις αναμεσα". Αυτη την συμπεριφορά (την καφρίλα δηλαδη), την έχεις συναντήσει μόνο απο μηχανάκια; Δεν σου έχει τυχει κάποιος να σου παίζει τα φώτα ενώ ειναι αντίθετα σε μονόδρομο (και καλά γιατι ειναι στην μέση και ειναι κρίμα εκείνος να κάνει πίσω. Δεν σε έχουν κλείσει; Δεν έχουν κλείσει παρκινγκ; Δεν εχουν παρατήσει το αυτοκίνητο/μηχανακι σε σημειο που εμποδίζει; Οι κάφροι υπάρχουν παντου. ΠΑΝΤΟΥ.
KaizerSoze Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Μα τα αμαξια τα κραζω,αυτο με τα φωτα δες και παραπανω...Η διαφορα ξερεις ποια ειναι?? Οτι ο αυτοκινητακιας ειναι μαλακας απο μονος του.Γενικα.Ο μηχανακιας πονταρει στην μηχανη του!!Αυτο μου την σπαει,οτι επειδη μπορει να μπει αναμεσα πρεπει εγω να χτυπησω τον κωλο μου κατω να τον αφησω...Θες ενα παραδειγμα που να μην ειναι μηχανακιας?Φορτηγατζηδες!!Εργαζομενοι ανθρωποι μεν αλλα ωρες ωρες πανω στα νευρα τους κιαυτη σκανε κατι τρελες προσπερασεις σε στυλ "Στα παπαρια μου,εχω 5 τονους οχημα,οποιος γουσταρει ας ερθει να κουνηθει" Γενικα με εκνευριζουν οδηγοι ολων των ειδων που καποια ας το πουμε "παραχωρησεις" τις εκμεταλλευονται ως "δικαιωματα".Και γενικα τα ΙΧ δεν εχουν πολλες παραχωρησεις(αλλωστε τι παραχωρησεις θα ηταν αφου ο μεγαλυτερος αριθμος οχηματων ειναι ΙΧ)
Tenshi Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Όπως αναφέρανε πολλά παιδιά πιο πρίν, είναι το σκεπτικό (η τραγική υποκουλτούρα) του νεοέλληνα που δημιουργεί τα τρομερά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν οδηγοί.Αυτό που με λυπεί αφάνταστα,είναι αυτή η "μάζωξη" που γίνεται σε κάποια clubs αυτοκινήτων.Τα άτομα που απαρτίζουν δε αυτές τις ομάδες, μόνο σώας τα φρένας δέν έχουν,κάτι που το λέω απο προσωπική εμπειρία διοτί υπήρξα μέλος ενός για σύντομο (ευτηχώς χρονικό διάστημα).Το να βλέπεις γραφώμενα σε φόρουμς τα οποία μάλιστα δέν καταδικάζονται,όπως "Πηγαινα να 200αρισώ στην Αττική οδό και παραλίγο να πέσω πάνω σε έναν ταρίφα...χαχα,τελικά δέν 200αρισα","Χτές πήγα ΣΕΦ και έκανα κωλιές",ε τι να πώ,ντροπή για την νοημοσύνη του Έλληνα οδηγού. Κάποια απο αυτά τα άτομα παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα στο όνομα της επίδειξης.Δηλαδή, ΟΠΑ! η μαγκιά-κλανιά και το πουλ-μουρ έγινε τρόπος ζωής.Στο κάτω κάτω χέστηκα (με το συμπάθιο) πόσα μουλάρια είναι το χρέπι σου,πόσα χιλιόμετρα πιάνει σε κατηφόρα με ευνοηκό τυφώνα και πόσα μεγάλα και πολύχρωμα είναι τα γράμματα-διαφήμηση της ΗΛΙΘΙΑΣ clan-ομάδας που είσαι μέλος. Εγώ σαν οδηγός απαιτώ όταν βγαίνω στον δρόμο να γυρίσω σπίτι μου σώος και όχι κασελάτος,μόνο και μόνο επειδή κάποιος αυνάνας θέλησε να βγεί τσάρκα με την κούρσα του.
palawiaris Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Υπάρχουν και χειρότερα σε άλλες χώρες.Άντε να οδηγήσεις στην χώρα των Dacia:mrgreen:
Sorath Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Προσωπικά θα με βρείτε σύμφωνο με τον Bandito (κορυφαίο το αντιεπιχείρημα με το πάργκινγκ) και με τον Tenshi. Α! Και επιτέλους κατάλαβα τι τον ενοχλεί και τον KaizerSoze. LOL...
PlaStiK Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Το εκνευριστικό δεν είναι η φυσική ανθρώπινη απροσεξία αλλά ο καραγκιόζης που σου κολλάει με 140KM/H 10 cm από τον προφυλακτήρα σου και σου κάνει προσπέραση στη στροφή. Ή το γαιδούρι που παρκάρει σε θέση ανάπρου ή σε ράμπα ή σε διάβαση... Με αυτούς τι κάνουμε;;; Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά να τυπώσω αυτοκόλλητα στον εκτυπωτή που να λένε "ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΣ ΡΕ ΠΙΘΗΚΑ;" και να κολλαω καμμια 50ρια την ημέρα στα παρμπρίζ τους. Όχι τίποτα, νιώθω και ηλίθιος όταν παρκάρω 5 τετράγωνα απο εκεί που θέλω να πάω και μετά πρέπει να καβαλάω αυτοκίνητα και μηχανάκια για να περπατήσω.
apoikos Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Bandito: Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο Ο γιος στην γκόμενα, η αδερφή στην δουλειά, ο μπαμπάς στο γραφείο, η μαμά για κουμ-καν, και ο παππους στην λαική. Συνολο: 5. Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα: κάντε το εξής απλό τεστ την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε δρόμο με κίνηση: κοιτάξτε πόσα άτομα βρίσκονται, κατά μέσο όρο, σε κάθε αυτοκίνητο που βλέπετε. Ο μέσος όρος - θα δείτε - είναι πολύ κοντά στο 1. 1 άτομο, το οποίο για να κινηθεί ανα πάσα στιγμή καταλαμβάνει 8 τ.μ. και για να παρκάρει θέλει 10. Δε νομίζετε ότι είναι λίγο υπερβολικό; Και κάτι τελευταίο: σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στην Αττική κάθε χρόνο θέλουμε 900 km καινούργιων δρόμων για να σταθμεύουμε τα νέα οχήματα. Μαντέψτε πόσα χιλιόμετρα δρόμων φτιάχνονται κάθε χρόνο; Πάντως όχι 900. Με άλλα λόγια: η κατάσταση με τα Ι.Χ. είναι αδιέξοδη. Η μόνη λύση για πόλεις αυτού του πληθυσμού (ειδικά όταν βρίσκονται μέσα σε ένα λεκανοπέδιο 10x20 km) είναι η δημιουργία ενός πυκνού δικτύου συγκοινωνιών - που στην περίπτωση της Αθήνας θα έπρεπε να λειτουργεί 24/7. Τα αυτοκίνητα από 'κει και πέρα, ας τα έχουμε για τα Σαββατοκύριακα, για εκδρομές κλπ, εκεί όπου πραγματικά απολαμβάνει κανείς την οδήγηση. Σε αυτή τη χώρα όμως έχουμε και το άλλο καλό: κατεβαίνουμε στους δρόμους για να συμπαρασταθούμε στους Ιρακινούς, στο Μιλόσεβιτς, στους Γάλλους και σε οποιονδήποτε άλλον, δε διανοούμαστε όμως να κατέβουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε 24ωρες συγκοινωνίες φερ' ειπείν.
KaizerSoze Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Αυτο με τις συγκοινωνιες ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα... Οδηγω για να παω και στην τουαλετα αλλα ρε πουστη μου,τοσες φορες εχω πει,αν ειχανε μετρο ολες τις ωρες και τρενο συνεχεια,για Ψυρρη,κεντρο κτλ εγω θα κατεβαινα με αυτα. Πραγματι εχω νιωσει φορες που λεω,ρε πουστη μου τι πηρα το αμαξι και μετα λεω,ε και πως θα γυριζα?
apoikos Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Τουλάχιστον άρχισαν και βάζουν κάποια νυχτερινά λεωφορεία: Χ14: Σύνταγμα - Κηφισιά 500: Πειραιάς - Κηφισιά, με στάση σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ 040: Πειραιάς - Πλ. Καραϊσκάκη - Σύνταγμα 11: Άνω Πατήσια - Νέα Ελβετία Επίσης λειτουργούν και τα λεωφορεία του El Venizelos® 24/7, αλλά πρακτικά είναι άχρηστα γιατί δεν κατεβάζουν σε ενδιάμεσες στάσεις. Κοινώς, έχουμε 4 λεωφορεία που ανεβαίνουν τη Μεσογείων, αλλά δεν μπορείς να πας από Σύνταγμα - Χολαργό. Προτιμάμε να κυκλοφορούν άδεια τα λεωφορεία αυτά, παρά να εξυπηρετούν τον κόσμο στις ενδιάμεσες διαδρομές :-? Τώρα, όσοι μένουν εκτός του άξονα Πειραιάς - Κέντρο - Κηφισιά (δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια κόσμος, αφού ο άξονας αυτός είναι set of measure zero μέσα στο χάος της Αθήνας), στο πηγάδι κατούρησαν...
bandito Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Αυτο με τις συγκοινωνιες ειναι ΜΕΓΑΛΟ προβλημα... Οδηγω για να παω και στην τουαλετα αλλα ρε πουστη μου' date='τοσες φορες εχω πει,αν ειχανε μετρο ολες τις ωρες και τρενο συνεχεια,για Ψυρρη,κεντρο κτλ εγω θα κατεβαινα με αυτα. Πραγματι εχω νιωσει φορες που λεω,ρε πουστη μου τι πηρα το αμαξι και μετα λεω,ε και πως θα γυριζα?[/quote'] Έχω την εντύπωση οτι την περίοδο των ολυμπιακών, πολύ περισσότερος κόσμος χρησιμοποίησε το μετρό για τις βραδυνές τους εξόδους. Και γιατί οχι άλλωστε: * Δεν τρώς κίνηση * Δεν φτάνεις εκεί με πονοκέφαλο απο το: στριψε άναψε αλαρμ ωωωωπα μας το πηραν σβήσε αλάρμ στρίψε απο την άλλη κάνε άλλο έναν κύκλο δεν γαμιέται το βάζω στο γκαράζ τι 6 ευρώ την ώρα ρε παλικάρι ο Μπράντ Πιτ θα μου το προσέχει? οξω απο το πάρκινγκ ας το βάλουμε λιγο πιο κατω ρε παιδιά να πάρουμε ενα ταξάκι να πάμε στο μαγαζί; * Πίνεις οσο θες, και λογαριασμό δεν δίνεις (λέμε τώρα, οχι να τρέχουμε και στο νοσοκομεία) * Λιγότερα ατυχήματα απο μεθυσμένους * Περισσότερος χώρος και ανάσα στην πόλη Ποιος άνθρωπος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τα ΜΜΜ να δουλεουν μεχρι τις 1.30 καθημερινές και μεχρι τις 3 σάββατο; (έχω μερικούς στο μυαλό μου, αλλα το αφήνω άσκηση στον αναγνώστη ) @Kaizer Είναι άδικο να λές οτι δεν γίνονται παραχωρήσεις στα IX . α) Παρκάρουν όπου γουστάρουν. Πισω απο την ηρακλείου στο ύψος του οτε, οι άνθρωποι έχουν φυτέψει κάγκελα (!!!!) μπροστά απο τις πόρτες τους γιατι τους έκλειναν και δεν μπορούσαν να βγούν έξω απο τα σπίτια τους. β) Ποτε δεν εχω δει αυτοκίνητο να σκεφτεται να κόψει στην νερολακούβα γιατι θα κάνει λούτσα τον κακόμοιρο που περνάει (αφου δεν βρέχομαι εγω, χέστηκα για τους άλλους έξω ) γ) Προτεραιότητα στους πεζούς. Όταν πηγα στην Ρώμη, δεν μπορούσα να πιστέψω οχι μόνο οτι ο οδηγος δεν με μουντζώνει και δεν πατάει το γκάζι να με πατήσει, αλλα το κοκαλώνει και αν δεν διασχισω εγω τον δρόμο δεν το κουνάει ρούπι. Νομίζω οτι ειναι αρκετές παραχωρήσεις.
xilokopos Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 ρε παιδια ολα οσα λετε πραγματι ειναι προβληματα αλλα το μονο που μας μενει να κανουμε ειναι να προσαρμοστουμε αλλιως ας παρει ο καθενας το φορητο του υπολογιστη και ας παει κατω απο κανενα πευκο σε κανενα βουνο . Εγω ηδη ετοιμαζομαι
Dklearhos Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 εγω δεν εχω φορητο!:):):):):):):) λολολολολολολολ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.