Προς το περιεχόμενο

Link σε αρχεία με ελληνικό όνομα με php...


mousik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω φτιάξει ένα index.php το οποίο διαβάζει όλα τα αρχεία και καταλόγους από έναν φάκελο και τα εμφανίζει σαν link (listings-κάτι ανάλογο με το default του Apache, το οποίο δεν θέλω να χρησιμοποιήσω). Το πρόβλημά μου είναι ότι τα link που δημιουργεί η php γι αυτά τα αρχεία δεν δουλεύουν σε IE και Opera (σε firefox παραδόξως δουλεύουν κανονικά). Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

 

Στο default του apache τα ελληνικά στα link τα μετατρέπει σε ειδικούς χαρακτήρες (%d1%cc%c1%20%c2%c9%cf% κτλ). Μπορώ να "πω" στην php να κάνει το ίδιο πράγμα;

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πας στις επιλογές για προχωρημένους του IE και ξετσεκάρεις το "να αποστέλλονται πάντα τα URL ως UTF-8".

 

Γενικά τα ελληνικά ονόματα σε URL δεν είναι καλή ιδέα, οι browsers δεν είναι ακόμα έτοιμοι... Μπορείς όμως να στέλνεις το αρχείο με ελληνικούς headers και fopen, όπως κάνουν συνήθως τα διάφορα CMS... Αυτό είναι σχετικά πιο ασφαλές, δε χρειάζεται ρυθμίσεις στους browsers.

 

Το χειρότερο είναι ότι τα αποστελλόμενα αρχεία θα πρέπει να έχουν ANSI όνομα (γιατί οι παλιότεροι IE δε χειρίζονται σωστά τα UTF-8 headers), και αν κάποιος δεν έχει ρυθμίσει τα regional settings των Windows θα δει το όνομα του αρχείου σε αλαμπουρνέζικα.

 

Με λίγα λόγια, αν και το έχω ψάξει κανά δίωρο, δε βρήκα τρόπο να στέλνω ελληνικό όνομα αρχείου που να παίζει ΠΑΝΤΟΥ. Το δεύτερο που σου λέω είναι ό,τι πιο συμβατό βρήκα και είναι αυτό που χρησιμοποιούν και τα CMS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είναι λίγο "περίεργη" η κατάσταση (έχω δώσει ftp accounts σε αρκετά άτομα), δεν γίνεται να μην χρησιμοποιούνται ελληνικά ονόματα. Για την ώρα έχω χρησιμοποιήσει το rawurlencode() για να τα μετατρέπει τα link σε %d1%cc... Έτσι δουλεύει σε όλα απλά μόνο ο firefox σώζει αυτόματα το αρχείο με το κανονικό όνομα, ο IE κόβει εντελώς τους ελληνικούς χαρακτήρες και ο opera το σώζει με τα %. Θα το ψάξω και με τον τρόπο που μου λες μήπως είναι καλύτερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...