Προς το περιεχόμενο

Oλυμπιακός

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δλδ ρε ll_neo εσυ αντιλαμβανεσαι και ειναι ξεκαθαρα για σενα τα συνθηματα για γαμ.σια,ή το παυλο θεε, αλλα δεν αντιλαμβανεσαι ενα συνθημα για νεκρους??????????? τι να σου πω τωρα δλδ? αστο ρε παληκαρι μου,ας μιλησουμε καλυτερα για λεμονη,διαιτησια κτλ. που ουτε μεταφορες εχουν ουτε τπτ κιας αφησουμε επιτελους αυτο το θεμα...αστο...

• Απαντ. 16,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και επίσης αφού είναι τόσο ξεκάθαρο, γιατί το καταλαβαίνουν μόνο δύο άτομα εδώ μέσα;

Δημοσ.

Ειναι πολυ απλο. Με το θανατο τους μας οδηγουν στο να μην βγαινουμε τρεχοντας απο τις θυρες και ετσι το παραδειγμα τους μας εκανε να μην ειμαστε οι μελλοντικοι νεκροι απο τετοιου ειδους λαθη. Απλα πραγματα :P.

Δηλαδη εσυ θες σε ολα μια ερμηνεια? Για παραδειγμα το "θρυλε γ@μησου εσυ και οι νεκροι σου" τι θελει να μας πει? Οτι οι νεκροι εγιναν ζομπι και πηδιουνται με τον δαφνοστεφανομενο?

Δημοσ.

εξηγησεις δωθηκαν αν και κακως,δεν ειναι θεμα για εξηγησεις αυτο.γουσταρεις να τιμας τα 21 παιδια,εχει καλως,δε γουσταρεις,δε θα σαναγκασουμε κιολας.γουσταρεις να πεις το συγκεκριμενο συνθημα και σε εκφραζει?εχει καλως.δε γουσταρεις?δικαιωμα σου,δεν σαναγκαζει κανεις,ουτε σουπε κανεις να το λες.γιαυτο μην προσπαθεις να πεις σε αλλους να μην το λενε ή οτι ειναι μλκια κτλ.αν δεν μπορεις ή δε θες να καταλαβεις καποια πραγματα δικαιωμα σου και δε χρειαζεται πεταιρω αναλυση.κρατα την αποψη σου κραταω την δικια μου. θελω να κλεισει αν ειναι ευκολο αυτο το θεμα σιγα σιγα και να ευχηθω μονο να μην ξαναζησουμε τετοια τραγωδια σε κανενα αλλο γηπεδο.

Δημοσ.

Το αει γαμήσου όπως ξέρεις είναι ΚΑΙ φράση απαξίωσης. Οπότε είναι και προφανές το μεταφορικό του νοήματος.

και δε χρειαζεται πεταιρω αναλυση

Για να υπάρξει περαιτέρω πρέπει να υπάρξει και αρχική ανάλυση. Το θέμα δεν είναι ότι κολλήσαμε σε ένα σύνθημα αγαπητέ. Πριν 4-5 σελίδες μια διάνοια είπε ότι τους τιμάμε επειδή λέει πέθαναν για τον Ολυμπιακό και η λέξη Ολυμπιακός ήταν η τελευταία τους. Υποθέτω ότι οι υπόλοιποι καταλάβατε τη μαλακία της παραπάνω δικαιολόγησης και πιάσαμε τη μόντα του μεταφορικού νοήματος. Τώρα που βλέπετε ότι ΟΥΤΕ αυτό βγαίνει διατυμπανίζετε ότι είναι προφανές το νοήμα του συνθήματος και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε κομπλεξικοί, ηλίθιοι κλτ που δεν το καταλαβαίνουμε.

Δημοσ.

Το μεταφορικο του νοηματος ειναι προφανως οτι αυτοι οι ανθρωποι βρισκοντουσαν στη θυρα 7, αρα ηταν φανατικοι για τον ολυμπιακο, αρα τον ειχαν ως ιδανικο και αρα το οτι πεθαναν εστω και χωρις να το θελουν για την ομαδα, ειναι κατι που αγγίζει και επομενως οδηγει πνευματικα τους αντιστοιχους φανατικους σημερα. Τους οδηγει οχι στο θανατο αλλα στα ιδανικα και στο παθος τους για την ομαδα. Δηλαδη σκεφτονται αυτους και το παθος τους για την ομαδα γινεται ακομα μεγαλυτερο. Οδηγειται στα υψη.

Πως καποιο σκοτωθηκαν για την Ελληνικη σημαια, ετσι και αυτοι θεωρουν οτι σκοτωθηκαν για τη σημαια του ολυμπιακου.

Δεν ειμαι βεβαια ενας απο αυτους που θεωρουν τον ολυμπιακο ως ιδανικο κτλ. Πλεον περισσοτερο σαν Α.Ε τον βλεπω.

Δημοσ.

1)ψηλε κοψε τις ειρωνειες δε λεει ναρχισουμε τα καντηλια βραδιατικα.

2) εγω ειπα για τελευταια λεξη,ισως λαθος.δεν ηταν η τελευταια ισως ηταν πρωτελευταια....ηταν απτις τελευταιες τεσπα. δε νομιζω ναπε κανεις πεθαναν για τον ολυμπιακο και να ειπωθηκε αλλιως θα το εννοουσε οποιος τοπε(μην κολλαμε παλι σε λεξεις).. οτι σιγουρα πεθαναν λογω της μεγαλης αγαπης τους για τον ολυμπιακο,αλλιως δε θα βρισκονταν εκει. και για τελευταια φορα αυτο ειναι που υπονοει το "οδηγειτε".. η μεγαλη αγαπη που ειχαν για τον ολυμπιακο... και γιατι κιεμεις αυτο αγαπαμε,τον ολυμπιακο...

Δημοσ.

Δεν πέθαναν λόγω της αγάπης τους αλλά εξαιτίας της αγάπης τους. Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω απο υπαρκτή.

Anyway αντιλαμβάνομαι αυτό που λέει ο critter (αν και κάπου εκεί critter ο δικηγόρος του διαβόλου θα σου πει ότι ε μεγάλε και οι Παναθηναικοί που λένε ότι λένε δεν το λένε με σκοπό να προσβάλουν μνήμη νεκρών, αλλά κάτι που εσείς έχετε εξιδανικεύσει, και απλώς παίρνουν και αυτούς τα σκάγια) και ακόμα και αν αυτή είναι η λογική πίσω απο το σύνθημα εξακολουθώ να τη βλέπω μαλακέστατη. Αλλά εκεί πλέον αρχίζει η προσωπική γνώμη που όπως ξέρουμε πολύ καλά είναι σαν τις σούφρες...

Δημοσ.

1)η διαφορα ειναι υπαρκτη αλλα εγω πιστευω ταντιθετο...

2)οποιος πιανει νεκρους στο στομα του πιστευω οτι το λιγοτερο δεν μπορει να θεωρειται πολιτισμενος ανθρωπος (και κατι πουχα διαβασει νομιζω σε forum του insomnia) απλα επιβεβαιωνει οτι ο ανθρωπος προερχεται απτο χιμπατζη...

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι αυτοί που παριστάνουν τους χαζούς και ότι δήθεν δεν καταλαβαίνουν είναι άλλοι.

Προσωπικά το επιχείρημα μου είναι πολύ απλό: Ατυχήματα συμβαίνουν συχνά. Οι άνθρωποι πάντα τιμούν τους νεκρούς τους. Κάποιους περισσότερο, κάποιους λιγότερο. Ας πούμε ο Κολοκοτρώνης τιμήθηκε περισσότερο από τη γιαγιά μου. Γιατί; Γιατί υπηρέτησε μια σημαία κτλ κτλ που για κάποιους είναι ιδανικό. Δεν τιμάς τη ζωή που χάθηκε (χιλιάδες ζωές χάνονται καθημερινά) ούτε το πόσο άσχημος ήταν ο θάνατος (δηλαδή αν ήταν από ατύχημα ή όχι).

Τώρα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παραδεχόμαστε όλοι ότι δεν πέθαναν για κάποιο ιδανικό, αλλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του. Γιατί τιμώνται λοιπόν και αυτοί περισσότερο από τη γιαγιά μου; Ποιο είναι το ιδανικό;

Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες = υπάρχει πρόβλημα σοβαρότατο.

Δε λέω ότι δεν κατανοώ τις επιλογές κάποιων, αλλά ανεξαρτήτως κατανόησης, δεν μπορώ και να αγνοώ ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πολύ άσχημα θέση, αν για να ζήσει στιγμές όπως αυτές που περιγράφεται εσείς οι ίδιοι (αυτά τα "ΖΕΙ!" κτλ κτλ), έχει ανάγκη ένα παιχνιδάκι που φτιάξαμε για να περνάμε την ώρα μας και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα απολύτως.

edit: επειδή μόλις είδα το τελευταίο ποστ του theos7, τι εννοείτε ρε παιδιά με αυτό το "έπιασε νεκρό στο στόμα του!" κτλ κτλ που το χρησιμοποιείται και για επιχείρημα; Τι είδατε και σας πείραξε δηλαδή; Πείτε συγκεκριμένα. Τι είναι αυτό που δεν πρέπει να λέμε γιατί προσβάλλουμε τη μνήμη του νεκρού; Το ότι θεωρούνται μαλακίες αυτά που κάνουν οι ζωντανοί προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών; Μάλλον τη νοημοσύνη των ζωντανών προσβάλλει.

Δημοσ.

πολύ απλά manuel δεν υπαρχει χειρότερο πράγμα απτο να βρίζεις κάποιον που είναι στον τάφο και μάλιστα τόσο άδικα....

μην καταπιάνεσαι απο στίχους τραγουδιών...

αυτοι οι άνθρωποι ίσως έιχαν τον ολυμπιακό για δικό τους ιδανικό... ο καθένας έχει τα δικά του ιδανικά καλώς ή κακώς...

Δημοσ.
πολύ απλά manuel δεν υπαρχει χειρότερο πράγμα απτο να βρίζεις κάποιον που είναι στον τάφο και μάλιστα τόσο άδικα....

Και ο Χίτλερ πέθανε και πολλοί τον βρίζουν. Δε είδα να διαμαρτύρεσαι πουθενά και να λες ζώα όσους το κάνουν.

Plus, εδώ δεν έχουμε αυτή την περίπτωση, γιατί κανένας δεν έβρισε τους νεκρούς εκείνου του δυστυχήματος. Δεν υποστηρίζει κανείς ότι έκαναν κάτι κακό και ούτε και τους ξέραμε τους ανθρώπους. Τη συμπεριφορά των ζωντανών σχολιάζουμε. Μήπως ούτε και αυτούς πρέπει να τους σχολιάζουμε;

Δεν κατάλαβα. Απαξιώνεις τα τραγούδια; Εσύ; Που έχεις σε τόση εκτίμηση μια ομάδα; Και δεν καταπιάστηκα από τον στίχο, λες και έχει καμία άποψη ο στίχος και εγώ την χρησιμοποίησα με τη λογική "ορίστε! Το λέει και το τραγούδι". Απλά τον είπα για να εκφράσω μια κατάσταση. Μια που δίνουμε συμβουλές λοιπόν, να σου πω και εγώ μία. Μη λες φράσεις που δε σημαίνουν απολύτως τίποτα απλά γιατί σου φάνηκε ότι "καλά ακούγεται. Ας το γράψω. Θα φανεί πιο αδύνατο το επιχείρημα του αν το έχει βασίσει σε ένα τραγούδι, δηλαδή κάτι όχι και πολύ σημαντικό". Τα τραγούδια είναι σημαντικότερα από τον Ολυμπιακό by the way (και από την ΑΕΛ).

αυτοι οι άνθρωποι ίσως έιχαν τον ολυμπιακό για δικό τους ιδανικό... ο καθένας έχει τα δικά του ιδανικά καλώς ή κακώς...

Κάποιοι πιστεύουμε κακώς λοιπόν. Εγώ μπορώ να σου θέσω πολλά επιχειρήματα αν μου το ζητήσεις για ποιους λόγους είναι κακό να έχει κανείς για ιδανικό μια (οποιαδήποτε) ομάδα. Εσύ έχεις έστω και ένα επιχείρημα που να δείχνει το "καλώς"; Αν μου βρεις θα γράψω και εγώ τα "κακώς".

Άσε τις φράσεις πασπαρτού κ μη προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα με κουβέντες τύπου "ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν ξέρουμε αν είναι καλό ή κακό". Αυτές οι απαντήσεις δεν έχουν νόημα σε συζητήσεις. Μπορώ να κάνω copy paste το "ο καθένας έχει τα δικά του ιδανικά καλώς ή κακώς" σε όλα τα τόπικς του insomnia. Συζήτηση με επιχειρήματα θα κάνουμε ή απλά θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός στο να κάνει ότι θέλει. Γιατί μπορείς κ να το βάλεις στην υπογραφή σου και να μη χρειαστεί να ξαναποστάρεις.

Δημοσ.

Η διαφωνία μας φίλε μου είναι στο ότι εσείς μερικοί πάτε να δώσετε ένα νόημα στο χαμό αυτών των παιδιών ενώ εμείς οί άλλοι πιό νηφάλια σκεπτόμενοι λέμε ότι τσάμπα έφυγαν τα παιδιά.Όσο καί να το παλεύεις δεν μπορείς να δώσεις άλλο νόημα από αυτό πού είχε στην ουσία ο θάνατος αυτών των ανθρώπων.Δεν είδα πουθενά κανέναν εδώ να πρόσβαλε την μνήμη τους όπως λες.Εσύ κάθε πότε θυμάσαι αυτούς τούς ανθρώπους?Μόνο στη μάζωξη πού κάνετε εκεί πέρα κάθε χρόνο έτσι?Η καλύτερη τιμή θα ήταν η σιωπή.

Δημοσ.

και btw μιας και μιλάμε για προσβολή μνήμης νεκρών, συμφωνούμε και επομένως εσύ στην 7 και γω στη 13 την επόμενη φορά που θα βρίσουν εν χορώ τη μάνα του κόρακα (που ναι έχει ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να είναι νεκρή) ας τους βάλουμε χέρι;

Ναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...