Προς το περιεχόμενο

Oλυμπιακός

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω προτεινο ζεβλακα, αντζα, σεζαρ, παντο πισω

τοροσιδη και πατσα αμυντικα χαφ και τζολε δημιουργο

και γκαλετι δεξια, λουα αριστερα, νταρκο κορυφη

ειναι η δεν ειναι οτι καλυτερο μπορει να κατεβασει? αν βαλει κατσικογιανη μονο και μονο για να γεμισει το κεντρο με αμυντικα χαφ ειναι αξιος της μοιρας του. Αμαν ποια με τα αμυντικα χαφ λιγο γαμημενη ευελιξια δεν μπορουμε να εχουμε στο συστημα. Και ετσι εχεις και μενδρινο, νουνιεζ. κατσικογιανη, παπαδοπουλο, μπραβο και κωνσταντινου, αλλαγες που καλυπτουν ολες τις θεσεις

Το ίδιο είχε πεί και ένας άλλος και το έγραψα και σε εκείνον:Ο Σέζαρ στην άμυνα θα είναι ότι χειρότερο για εμάς και ότι καλύτερο για τον πάο.Πάρτι θα κάνει ο Σαλπιγγίδης με τον Σέζαρ αντίπαλο,συνεχώς θα του βγαίνει στην πλάτη και άντε να τον πιάσει ο αργοκίνητος Σέζαρ.

Δεν παίζει αυτό το σενάριο Τζίνο.Αντζας-Ζεβλάκοφ στόπερ και Πάντος-Τοροσίδης (γρήγοροι και οι δύο) στα άκρα.Δεν γίνεται διαφορετικά.

• Απαντ. 16,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εγω προτεινο ζεβλακα, αντζα, σεζαρ, παντο πισω

τοροσιδη και πατσα αμυντικα χαφ και τζολε δημιουργο

και γκαλετι δεξια, λουα αριστερα, νταρκο κορυφη

ειναι η δεν ειναι οτι καλυτερο μπορει να κατεβασει? αν βαλει κατσικογιανη μονο και μονο για να γεμισει το κεντρο με αμυντικα χαφ ειναι αξιος της μοιρας του. Αμαν ποια με τα αμυντικα χαφ λιγο γαμημενη ευελιξια δεν μπορουμε να εχουμε στο συστημα. Και ετσι εχεις και μενδρινο, νουνιεζ. κατσικογιανη, παπαδοπουλο, μπραβο και κωνσταντινου, αλλαγες που καλυπτουν ολες τις θεσεις

ρε tzino αυτο δεν το περιμενα απο σενα, ακου εκει σεζαρ... ο ανθρωπος ειναι κινουμενος στοχος, ο σαλπι θα τον κανει σουβλακι..

Απο οτι διαβασα θα κατεβασει ζεβλα στο κεντρο με αντζα και παντο τορο αριστεροδεξια. τους αλλους οπως τους εγραψες...

Δημοσ.

ρε παιδια εχετε μεν δικιο αλλα το σκεπτικο μου ειναι να αποφυγουμε μενδρινο η ακομα χειρωτερα τον κατσικογιανη ως αμυντικα χαφ επειδη σωνει και καλα πρεπει να πεξουν 2 η 3 αμυντικα χαφ. φιλότιμος και ενιοτε παιζει καλλα ο μενδρινος αλλα δεν ειναι γι αυτο το παιχνιδι, ο δε κατσικογιανης θα ειναι καταστροφη, με την ξανθη τους εβγαλε στην κοντρα 5 φορες, με τον παναθηναικο τι θα γινει? vlach τους αλλους οπως τους εγραψα που λες δεν γινεται, αφου μου γυριζεις τον τορο πισω, πρεπει να μου βαλεις κεντρο μενδρινο η κατσικογιανη

αρα αναγκαστικα η καλυτερη λυση ειναι να παει ο τορο στο κεντρο και η αμυνα οπως την ειπα. Ο σεζαρ στην καλη του μερα μπορει να παιξει αριστα, εχει πολυ καλο τακλιν και ειναι μαχητικος. Σιγουρα ειναι ασταθης και μπορει να χανει σε ταχυτητα, αλλα προτιμο να του δινει βοηθειες απο το κεντρο ο τορο παρα ο κατσικογιανης!! Με τορο στο κεντρο ειμαστε πιο δυνατοι και ανασταλτικα και επιθετικα και απλα πρεπει να ελπιζουμε να κανει ενα καλο παιχνιδι ο σεζαρ. Αυτη ειναι η αποψη μου, αν δουνε οτι δεν τραβαει κανουν στην πορεια εσωτερικες αλλαγες

Δημοσ.
ΠΟΛΥ καλύτερα προπονητικά κέντρα, καλύτερες συνθήκες από τους φιλάθλους (δεν έρχονται να σε βρίσουν επειδή έχασες ένα τετ-α-τετ, ούτε αρχίζουν τα σενάρια ότι είσαι πουλημένος, ξοφλημένος, δεν μπορείς, δεν κάνεις κτλ κτλ, βλέπε περίπτωση Γκέκα) ΚΑΙ τους δημοσιογράφους, αντικειμενικότερη διαιτησία, μεγαλύτερος σεβασμός, μεγαλύτερη προβολή (κανείς δεν παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα στο εξωτερικό, ενώ αντίθετα Γερμανικό βλέπουν πολλές πολλές χώρες), και υπάρχουν κι άλλα αν θέλεις.

Για το επιχείρημα της μεγαλύτερης προβολής το συζητάω, αν και δεν νομίζω ότι στην περίπτωση του Γκέκα(μιας και πιάσαμε το παράδειγμα), η Μπόχουμ και η Λεβερκούζεν προσφέρουν καλύτερες προοπτικές από ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΟΣΦΠ. Όλοι ξεκινάνε από μικρομεσαίες ομάδες του εξωτερικού(αφού δεν έχουν και άλλη επιλογή) και προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Στους περισσότερους όμως δεν βγαίνει. Εξαίρεση ο Γιούρκας και κάτι πάει να κάνει ο Κυριάκος.

Τα υπόλοιπα σημεία που θίγεις είναι περισσότερο ρομαντικά παρά ρεαλιστικά. Δεν νομίζω ότι ένας επαγγελματίας σκέφτεται τόσο αυτές τις παραμέτρους όταν πρόκειται να πάρει μεταγραφή. Τώρα αν κάποιοι μόλις πάρουν την μεταγραφή, αρχίσουν να λένε ότι εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις κλπ, νομίζω ότι πρόκειται για πρόλογο και τίποτα άλλο.

Ειδικότερα για τους Έλληνες(που οι μισοί δεν ξέρουν ούτε αγγλικά:lol:) δεν είναι κι ότι καλύτερο να αφήσουν τον ήλιο και τις φραπεδομπουζουκογκλαμουριές για να τρέχουν Στις Λισσαβώνες, τα Λεβερκούζεν και τις Μόσχες. Α, να μην ξεχάσω και τα Μπόλτον. Η καρδούλα τους το ξέρει. Αλλά ας όψεται το Ευρωπαικό "American Dream".

Γενικά, σηκώνει κουβέντα το θέμα, αλλά για να με πείσεις θα ήθελα κάτι παραπάνω από τα χιλιοειπωμένα πλεονεκτήματα των ξένων πρωταθλημάτων. Κι αν θέλουν να μπουν κι άλλοι στην κουβέντα, να διευκρινήσουμε ότι εξαιρούνται τα μεγάλα πρωταθλήματα(Ιταλικό-Ισπανικό-Αγγλικό) και οι μεγάλες δυνάμεις των δευτερεύοντων πρωταθλημάτων(Μπάγερν-Λυών-Πόρτο κλπ).

Μακάρι πάντως να μπορούσαν/ήθελαν να ακολουθήσουν και ο ΠΑΟ με την ΑΕΚ( για αρχή και ύστερα οι υπόλοιποι) τη διάθεση του ΟΣΦΠ να επενδύσει/αγοράσει/πουλήσει για να αρχίσουμε να ξεκολλάμε από την κινούμενη άμμο της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας.

Αυτά, όπως πάντα φιλικά!

Δημοσ.

Φιλε θα συμφωνησω μαζι σου..

Ειναι μια παγια τοποθετηση μου ως προς τα προηγμενα πρωταθληματα και την προβολη που μπορουν να δωσουν σε παικτες που θελουν να φυγουν απο Ελλαδα για αυτα.

Η ταπεινη μου γνωμη και θα δωσω και παραδειγματα ειναι οτι προκειται για μεγαλο λαθος καποιος παικτης που παιζει σε μεγαλη ελληνικη ομαδα να φυγει για να παει σε μια μικρομεσαια η ακομα και σε μεσαια καποιου προηγμενου πρωταθληματος.

Λοιπον, εχουμε και λεμε..Πως θα ειναι πιο ευκολο για ενα παικτη π.χ. σαν τον σπυροπουλο να προβληθει και να παρει μεταγραφη σε μια ομαδα καλη με ονομα στην Ευρωπη

1) Να παει π.χ. στην βερντερ, χωρις εξασφαλισμενη θεση βασικου, να ιδρωσει στα λιγα λεπτα που θα παιξει και μετα να ειναι χαμενος μεταξυ παγκου και κερκιδας

2) Να παει π.χ. ολυμπιακο-παο, οπου θα χρειαστει να παιξει 6 καλα παιχνιδια στο τσαμπιονς, και μετα απλα να παιξει χαλαρα τα παιχνιδια του πρωταθληματος, γιατι ετσι και αλλιως η αξια του ειναι αρκετα ανωτερη απο τους υπολοιπους..

Για παραδειγμα θα δωσω στα γρηγορα τουρε ο οποιος επαιξε ερχομενος στον ολυμπιακο μισο χρονο και πηρε μεταγραφη στην μονακο και τοροσιδη ο οποιος παιζοντας χαλαρα εχει τραβηξει τα βλεμματα αρκετων μεγαλων ομαδων της Ευρωπης..

Δημοσ.
Δηλαδή στο 4-4-2 με Πάτσα Μενδρινό στα χάφ πώς θα φτάνει η μπάλα στην επίθεση?Ποιός θα μαρκάρει τους 3 ή 4 κεντρώους χάφ του πάο?Ποιός θα βγάλει μια πάσα της προκοπής?Ποιός θα δώσει ρυθμό στην ομάδα κρατώντας ή τρέχοντας την μπάλα?

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μόνο ο Τζόλε μπορεί να το κάνει πάιζοντας κεντρικό χαφ και έχοντας τους άλλους δύο να τρέχουν στα μαρκαρίσματα.Δυστυχώς.

Υπερβάλλεις νομίζω. Και στο 4-4-2 ο Τζόλε στο κέντρο θα παίζει. Απλά θα κινείται πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά με 2 σέντερ φορ και τους Τζόλε-Γκαλλέτι να ακουμπάνε περιοχή, δεν θα έχει η Πανάθα το μυαλό της στην επίθεση;). Και στο φινάλε ποιοί είναι οι κεντρώοι χαφ του Παναθηναικού που χρειάζονται τόση φροντίδα?

Αφού τον Πατσα και τον Μενδρινό δεν μπορείς να τους αποφύγεις για τη μεσαία γραμμή, τουλάχιστον άσε τα ατού σου να παίξουν στις θέσεις που τους ταιριάζουν. Αν πάει το ματς σε ρυθμούς χελώνας μόνο ο ΠΑΟ θα έχει κέρδος. Ενώ αν μπεις επιθετικά....

Αυτό είναι πιο σημαντικό, πέρα από το σύστημα. Να νιώσει ο άλλος ότι δεν τον παίρνει να ανοιχτεί!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε πείσω για τίποτα για δύο λόγους:

Αφενός είσαι ιδιαίτερα κλειστόμυαλος, όταν δεν μπορείς να δεχτείς τη σαφή διαφορά ποιότητας εγκαταστάσεων και το σημαντικότατο ρόλο που παίζουν στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και χρειάζεσαι αποδείξεις και συζήτηση για κάτι το οποίο παραδέχονται όχι μόνο ΚΑΘΕ παίχτης που βγήκε στο εξωτερικό (από τους οποίους κανείς δεν νοστάλγησε την Ελλάδα όπως υποστηρίζεις), αλλά επίσης κάθε προπονητής που πήγε στο εξωτερικό, καθώς και οι παράγοντες, οι τεχνικοί διευθυντές και από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίχτη κάθε ομάδας. Τώρα όταν γυρίζει και μου λέει ο Κλέιτον "δεν ξέρω αν έκανα καλά που ήρθα στην Ελλάδα γιατί στη Βραζιλία είχαμε καλύτερες εγκαταστάσεις, γι' αυτό και βγάζουμε τόσους παίχτες", αυτό κάτι μου λέει. Αν θέλεις να το αγνοήσουμε και να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια προπαγάνδα στην οποία συμμετέχει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, η κουβέντα γίνεται δύσκολη.

Το δεύτερο πρόβλημα, είναι αυτό που έχω θέσει επανειλημμένα και αγνοούν σχεδόν όλοι οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων, ότι η ποιότητα και η αξία μιας ομάδας καθορίζεται και από την αξία του αντιπάλου. Όταν λοιπόν παίζεις σ' ένα πρωτάθλημα όπου καμία άλλη ομάδα εκτός από τις 3 αθηναϊκές δε δικαιούται να έχει ομάδα, η αξία σου θα είναι μικρή σαν σύλλογος και δεν πρόκειται να ξεφύγεις ποτέ απ' αυτό. Αυτό το ξέρει καλά κάθε ποδοσφαιριστής. Κανείς δε θα πρόσεχε τον Γκέκα όσα γκολ και αν έβαζε στη Βέροια, το Λεβαδειακό και την Καλαμαριά.

Όταν εγώ όμως στην αρχή της χρονιάς που η Λάρισα είχε φτιάξει τόσο γερή ομάδα, φώναζα που μας πετσόκοβε η διαιτησία (ενώ παράλληλα κάναμε εκπληκτικά παιχνίδια στην Ευρώπη), οι πιο πολλοί μου έλεγαν άντε παράτα μας και εσύ. Τώρα δεν υπάρχει καμία διάθεση από κανέναν να παίξει ποδόσφαιρο, οι μισοί παίχτες θέλουν να σηκωθούν να φύγουν και οι άλλοι μισοί είναι ψυχοπλακωμένοι.

Έτσι φέρεται όμως το ελληνικό πρωτάθλημα σ' αυτούς που θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Τους καθαρίζουν νωρίς νωρίς, να τελειώνουμε.

Έτσι όπως τα κάνανε λοιπόν, έτσι θα τα λουστείτε τώρα και σεις μαζί με μας και θα προσπαθείτε να ερμηνεύστε γιατί προτιμάνε να παίζουν στη Γερμανία οι ποδοσφαιριστές ή γιατί δεν τα πάτε καλά στο CL.

Έχω βαρεθεί να τα γράφω είναι η αλήθεια. Συγγνώμη για την επανάληψη σ' όσους από περιέργεια τα ξαναδιάβασαν και βαρέθηκαν τη ζωή τους.

Δημοσ.

Για παραδειγμα θα δωσω στα γρηγορα τουρε ο οποιος επαιξε ερχομενος στον ολυμπιακο μισο χρονο και πηρε μεταγραφη στην μονακο και τοροσιδη ο οποιος παιζοντας χαλαρα εχει τραβηξει τα βλεμματα αρκετων μεγαλων ομαδων της Ευρωπης..

Αν και πιστεύω ότι πάλι θα κατέληγε σε μεγάλη ομάδα(τύπου Μπαρτσελόνα) ακόμα και αν δεν πήγαινε στη Μονακό. Τα καλά παιχνίδια τα είχε ήδη κάνει στο ΤσουΛου ο Τουρέ με το Θρύλο. Δεν ήταν δηλαδή το "όνομα" της Μονακό που του έδωσε τους πόντους για να πειστεί η Μπάρτσα. Εκεί πήγε για το χρήμα και τα κονέ που θα έκανε ο Σέλουκ στο Πριγκιπάτο:lol:

Πάντως εγώ διαχωρίζω τα 3 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης από τα υπόλοιπα. Πιστεύω αξίζει ακόμα και στην Μαγιόρκα(πχ) να πας, αρκεί να είσαι νέος και εξελίξιμος. Θα σε δουν περισσότεροι (και μάνατζερ/σκάουτερ που είναι απαραίτητο για να κινήσεις το ενδιαφέρον ακόμα μεγαλύτερων συλλόγων), θα αναμετρηθείς με τους καλύτερους, θα βελτιωθείς και θα ζήσεις την εμπειρία πιο ολοκληρωμένη.

Και μετά θα επιστρέψεις στην Ελλάδα να πουλήσεις μούρη και ήθος, βλέπε καραγκούνη και ζήκο :devil:

EDIT

@Manuel:

Είδα μετά το ποστ που έκανες, αλλά θα ξαναποστάρω αύριο για να μην μονοπωλούμε το thread. Έμπλεξες όμως την ΑΕΛ στην κουβέντα και βγήκες εκτός θέματος. Και δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για να με πείσεις, γιατί πολύ απλά δεν είμαι απόλυτος. Κάθε άλλο.

Καληνύχτα, everybody...

Δημοσ.

Άσχετο αλλά πήγα στο Ξάνθη- ΑΕΚ χτες βράδυ (πάγωσα ο μαλάκας αλλά τέσπα).

Σε 2 κόρνερ ο Πολατιάν δεν άφησε τους παίκτες να τα εκτελέσουν γιατί δεν ήταν μέσα στο ημικύκλιο η μπάλα. Και όχι πολύ έξω από το ημικύκλιο.

Του δημιούργησαν κόμπλεξ του ανθρώπου με την μαλακία που είπε ο Βαρούχας στην "Αθλητική Κυριακή"

ΥΓ: Αυτή η ΑΕΚ δεν βλεπόταν χτες. Αν δεν έτρωγα σπόρια θα με έπαιρνε ο ύπνος σίγουρα.

Δημοσ.

Σοφερακο αυτη ειναι κερασμενη απο τους γαβρους

για να αεριζεσαι καλυτερα την Κυριακη!!!

Σπεσιαλ φασολαδα αλα Τζιγγερ...

Δημοσ.

Το άκουγα που το έλεγαν οι βάζελοι αλλά τώρα έχω πλέον πιστεί.

Ο σωφέρ είναι ο ορισμός του βλάκα.Τον ευχαριστούμε για την χτεσινή του δήλωση το αποτέλεσμα της οποίας θα το δεί την Κυριακή.Εκεί που ο βασικός φόβος πολλών από εμάς ήταν οτι η ομάδα πηγαίνει υπνωτισμένη στο ντέρμπι,(λίγο η μεταγραφή του Μπελούσι,λίγο η πρωτιά,λίγο η παγωμάρα με τον Στολτίδη)ήρθε αυτός ο πανέξυπνος άνθρωπος να μας τα

ρακουνήσει.Να μας θυμίσει με ποιούς έχουμε να κάνουμε και πώς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.Ακόμα δεν έχει καταλάβει ο στόκος οτι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αποτέλεσμα στον Πειραιά είναι να έρθεις όπως πέρυσι,στη ζούλα και με χαμηλούς τόνους.Όσες φορες ήρθες υψώνοντας το λάβαρο της επανάστασης γύρισες στο Κολωνάκι με την ουρά στα σκέλια.

Ο Κόκαλης ξέρει τι πρέπει να κάνει στα αποδυτήρια και εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε.Όχι μόνο στο πέταλο,ο Τζίγκερ ξύπνησε και τους υπόλοιπους 22.000.

Πάρε φόρα και έλα με την όπισθεν.

Δημοσ.

Mην ψαρωνετε. Ακριβως επειδη εισατσαν κοιμισμενοι ο Πετρακης ειπε στην γκομενα του να πεταξει μια μαλακια για να σας ξυπνησει.

Και μπονους?ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Φ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ ουπς, να μια δηλωση σεισμος. Και ολοι ξαφνικα ξεχασαν τον Φορεα

Δημοσ.

Πολυ μ@λακας ο Τζιγκερ...Να υποθεσω οτι η δηλωση αυτη ειναι κατα τις βίας?

Εγω παντως τη δηλωση μου για την Κυριακη την εχω κανει και δεν το λεω για γουρι. Ειναι η πραγματικη μου αποψη. Μπορει να θεωρω οτι εχω καλυτερη ομαδα απο τον ΠΑΟ αλλα με τις απουσιες και το κλιμα, κατι δεν μου παει καλα..

Δημοσ.
Mην ψαρωνετε. Ακριβως επειδη εισατσαν κοιμισμενοι ο Πετρακης ειπε στην γκομενα του να πεταξει μια μαλακια για να σας ξυπνησει.

Και μπονους?ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Φ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ ουπς, να μια δηλωση σεισμος. Και ολοι ξαφνικα ξεχασαν τον Φορεα

αυτή η απάντηση είναι για το δικό μας thread βέβαια, αλλά, ακριβώς έτσι είναι...

Επειδή πολλά τα ψέμματα και οι συκοφαντιες, μόνο με ένα κανόνι θα μπορούσε να καλύψει το θορυβο της φούσκας που έσκαγε χθες! Το έκανε!

Δημοσ.

Οσο πιο γρηγορα ξεφορτωθειτε αυτο το νουμερο και την οικογενεια του τοσο το καλυτερο για εσας...οσο για εμας οπως τα ειπε ο Αρρωστος.

Πλεον δεν εχω κανενα αγχος για το αποτελεσμα της Κυριακης...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...