Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

catrina_p δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου γυναίκα που είναι τόσο παθιασμένη με τα αθλητικά. Μου φαίνεται σχεδον σουρεάλ. Μπράβο πάντως.

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
catrina_p δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου γυναίκα που είναι τόσο παθιασμένη με τα αθλητικά. Μου φαίνεται σχεδον σουρεάλ. Μπράβο πάντως.

Είναι όντως σπάνιο αυτό, αλλά είμαστε λίγες που μας αρέσουνε τα sports ( όχι, δεν κοιτάμε μόνο τους όμορφους παίχτες :lol: )

Δημοσ.

Είναι το δεύτερο πολιτισμικό σοκ φέτος εσύ με τα αθλητικά και μια συνάδελφος προγραμματίστρια που γραφέι τρελό κώδικα έχω πάθει πλάκα.

Δημοσ.
Είναι το δεύτερο πολιτισμικό σοκ φέτος εσύ με τα αθλητικά και μια συνάδελφος προγραμματίστρια που γραφέι τρελό κώδικα έχω πάθει πλάκα.

Ναι αλλά η προγραμματίστρια ξέρει να γράψει κώδικα.

Δημοσ.
Ναι αλλά η προγραμματίστρια ξέρει να γράψει κώδικα.

Σαφώς.

Από την άλλη δε, όποιος διαφωνεί με εσένα δεν ξέρει από ποδόσφαιρο.

Δημοσ.

Τι άλλο περίμενες... σκοπός τους είναι να πουλάνε.

Και όπως καταλαβαίνεις δυστυχώς ποιοί πολλοί και πολλές είναι οι χαζοί/ες παρά οι νοήμονες...

Δημοσ.

Άρχισαν πάλι οι προπονητές της κερκίδας με τις πολυσέλιδες αναλύσεις τους(@ catrina_p).

Φαντάζομαι έχεις παίξει και μπάλα(ή έστω βόλλεϋ, κάποιο ομαδικό άθλημα τελοσπάντων) και ξέρεις πως φτιάχνεται μια ομάδα, τόσο από προπονητικής όσο και από παιχτικής άποψης.

Ξεκινάμε λοιπόν από τα πίσω προς τα μπρος:

Οι αμυντικοί μας είναι ίσως οι χειρότεροι στην Ελλάδα όπως λες. Πρέπει να ξέρεις ότι μια ΟΜΑΔΑ αμύνεται και επιτίθεται συνολικά, σε όλα τα αθλήματα. Άμα γίνει η γκέλα λίγο πίσω από το κέντρο, τρέξτε ποδαράκια μου. Ο Βύντρα και ο... Καλιτζάκης έφταιγε που το σουτ του Εντίνιο απλά δεν πιανόταν...

Τους χειρότερους αμυντικούς παγκοσμίως να έχεις, αν η αμυντική τακτική της ομάδας εφαρμόζεται άριστα από όλους τους παίχτες(αυτό είναι το "δέσιμο" της ομάδας που λένε οι εφημερίδες), τότε θα φαίνεται να έχει την καλύτερη άμυνα. Κάτι τέτοιο έγινε πέρσι, όταν η ομάδα ήταν άψογη αμυντικά σε όλο το πρωτάθλημα λόγω τακτικής και μόλις χάλασε αυτή η χημεία για διάφορους λόγους (από το ντεφορμάρισμα κάποιον παικτών μέχρι το ψυχολογικό δέσιμο μεταξύ τους και τις π@παριές του προπονητή) έκανε τις γκέλες στο τέλος και έχασε το πρωτάθλημα. Οπότε, να δεχτώ την άποψη ότι τα στόπερ δεν είναι καλοί παίχτες, αλλά το να κατηγορούνται αυτοί γιατί τρώει γκολ μια ομάδα, είναι υπερβολή.

Πάμε στα μπακ. Ο Gabriel λένε ότι ξεχνιέται στην επίθεση και έχει πρόβλημα η ομάδα στις αντεπιθέσεις. Απόλυτα λάθος λογική. Και ο Roberto Carlos όλο στο κόρνερ ήτανε αλλά κάποτε ήταν το καλύτερο αριστερό μπακ. Γιατί; Γιατί όταν βγαίνει ένας παίχτης μπρόστα, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες περιστροφές(για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο) ουτωσώστε να τον καλύψουν σε περίπτωση που χαθεί η μπάλα. Πάλι θέμα "δεσίματος" είναι. Δεν υπάρχει παίχτης που να αφήσει την θέση του μπακ και να προλάβει να γυρίσει αν χαθεί η μπάλα.

Πάμε στο κέντρο τώρα:

Ο Σίλβα και ο Σιμάο ασχολούνται μόνο με το αμυντικό κομμάτι και δεν βγάζουν την μπάλα μπροστά λένε και έτσι είναι προς το παρών. Μόλις θα αρχίσει η ομάδα να παίζει όπως πρέπει τακτικά και όταν ο Σίλβα είναι έτοιμος, τότε θα συμμετέχει και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Σίλβα παίρνει παιχνίδια για να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αφού δεν έκανε προετοιμασία. Η φυσική κατάσταση και το φορμάρισμα έρχεται μέσα ΚΑΙ από τα παιχνίδια.

Ο Σιμάο είναι μεγάλο ταλέντο ανασταλτικά που αν συνεχίσει έτσι θα φύγει σε 2 χρόνια. Και ο Μακελελέ με τον Γκατούζο μπάλα δεν ξέρουν, αλλά παίζουν εκεί που παίζουν.

Φτάνει πια με την μουρμούρα για τον Καραγκούνη. Στην ίντερ και στην Μπενφίκα μ@λάκες ήταν που τον πήραν στην ομάδα τους. Κι αυτοί άσχετοι είναι σαν τον Αντωνίου, δεν διαβάζουν λίγο Insomnia να ξεστραβωθούν.

Ο Νίνης σωστά πρέπει να παίζει από την αρχή αλλά είναι τόσες οι επιλογές στο κέντρο που ο προπονητής έκρινε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Για τον Ίβανσιτς μιας και είναι η αδυναμία μου όντας κι αυτός αριτστεροπόδαρος: Είναι πολύ καλός τεχνίτης, αλλά δεν είναι για ντέρμπυ εκτός έδρας. Δεν έχει τον απαραίτητο τσαμπουκά. Αν ήταν ΠΑΟ-ΑΕΚ το ματς και όχι το αντίθετο, μια χαρά θα ξεκινούσε. Και μην ακούσω πάλι ότι ο ΠΑΟ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζει επιθετικά παντού. Και η United μεγάλη ομάδα είναι, αλλά στα εκτός έδρας ντέρμπυ παίζει με αντεπιθέσεις.

Σαλπιγγίδης: Μια χαρά θα τα πάει δεξιά αν συνεχίσει να τον βάζει εκεί ο Τεν Κάτε. Οι ακραίοι επιθετικοί σε τέτοιο σύστημα, συγκλίνουν στην περιοχή όταν η μπάλα παίζεται από την αντίθετη πλευρά. Έτσι έβαλε και 2 γκολ στα φιλικά ο Σαλπιγγίδης. Ποιά η λογική να έχεις 2 επιθετικούς στην περιοχή όταν είναι κλειστή η άμυνα; Για να μαζέψεις όλους του αμυντικούς στην περιοχή και να κάνουν αγκαλιές; Η κλειστή άμυνα ανοίγει με άπλωμα της επίθεσης πάνω στο γήπεδο για να δημιουργηθούν κενοί χώροι και να ρθουν παίχτες από το κέντρο και από την αντίθετη πλευρά για να τους εκμεταλλευτούν(βλέπε γκολ Ίβανσιτς και Σαλπιγγίδη με τους Γεωργιανούς).

Σόουζα: Καλός ήταν με την Σπάρτα; Πολύ καλός. Πότε τα τελευταία χρόνια είχε η ομάδα φορ που να κατεβάζει την μπάλα με τη μια και να την μοιράζει; Τελευταίος που το έκανε αυτό ήταν ο Λυμπερόπουλος αλλά δεν είχε αρκετή δύναμη. Άσε να στρώσει η ομάδα και θα δούμε πόσα γκολ θα βάλει.

Προετοιμασία: ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν είναι έτοιμη από την αρχή των υποχρεώσεών της γιατί πολύ απλά στο τέλος τους θα σερνόταν. Θυμάστε έναν αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-1 σε πρεμιέρα; Ο Φουτσίνι μετά το τέλος του, έτρεξε κι άλλα 5 χλμ για να ξεχαρμανιάσει. Μετά τα μισά του πρωταθλήματος, θυμάστε πως έπαιζε ο Μ-ΠΑΟΚ;

Δεν μπορείς να λες ότι η διοίκηση ήξερε ότι έχει αγώνες προκριματικών και έπρεπε να φροντίσει να πάρει τους παίκτες εγκαίρως. Ούτε μόνη της αγόραζε, ούτε έπρεπε να μοιράζει λεφτά επειδή υπάρχουν. Γίνονται διαπραγματεύσεις. Ο Ζιβέ ήθελε λέει 200 χιλ επιπλέον. Άμα τα δώσεις γιατί τον χρειάζεσαι, τότε φαίνεσαι αδύναμος σαν σύλλογος. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Βλέπε Ολυμπιακό και Ντιόγκο.

Για κλείσιμο και σαν απάντηση γιατί δεν είναι έτοιμη η ομάδα ακόμη:

Όταν φέρνεις έναν προπονητή σαν τον Τεν Κάτε, ο οποίος έχει δουλέψει σε υψηλά στάνταρ στις προηγούμενες ομάδες του, παίρνει καιρό μέχρι να καταλάβουν οι παίχτες χαμηλότερου επιπέδου πως θέλει να δουλεύουν. Αν πας να πεις στον Κόουλ ότι στο εξτρέμ θέλω να παίζει έτσι, να δίνεις την μπάλα έτσι και να κάνεις κίνηση εκεί θα το κάνει με την πρώτη γιατί το έχει μάθει από 10 χρονών. Αν πας και πεις το ίδιο στον Σπυρόπουλο, μέχρι να το αφομειώσει 100% θα περάσει καιρός γιατί απο 10 χρονών έχει μάθει να ζητάει κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Όπως είπε και ο Τεν Κάτε, οι Έλληνες παίχτες είναι στο ίδιο επίπεδο με τους ξένους συναδέλφους τους όσον αφορά στην τεχνική, αλλά όσον αφορά στην τακτική, είναι ακόμα πίσω. Γι αυτό θα δείτε πολλές φορές να χρησιμοποιείτε ο Νίλσον π.χ. αντί του Γκάμπριελ. Όχι γιατί δεν ξεχνιέται, αλλά γιατί είναι καλύτερος τακτικά.

Δημοσ.

Για τον Ίβανσιτς μιας και είναι η αδυναμία μου όντας κι αυτός αριτστεροπόδαρος: Είναι πολύ καλός τεχνίτης, αλλά δεν είναι για ντέρμπυ εκτός έδρας. Δεν έχει τον απαραίτητο τσαμπουκά. Αν ήταν ΠΑΟ-ΑΕΚ το ματς και όχι το αντίθετο, μια χαρά θα ξεκινούσε.

Θυμάσαι μήπως ποιός διέσυρε την ΑΕΚ στο 1-4 εκτός έδρας? Ο Αντρέας Ίβανσιτς πού πέτυχε καί γκολ!

Καί μην δικαιολογείς τον Βύντρα σε άλλο μέρος τού μηνύματός σου.Ένας αμυντικός καλός δεν γυρνάει την πλάτη καί αφήνει πεδίο γιά σούτ.Αυτά μόνο στο ποδόσφαιρο αλάνας γίνονται.'Οχι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.Το έχει κάνει αυτό πολλές φορές.Δεν τον πετάνε έξω τη στιγμή που ξοδεύουν τόσα λεφτά γιά να κάνουν ομάδα.Εγώ το είχα πεί από την αρχή.Μαύρη τρύπα θα είναι από το μέρος τού Λουκά ειδικά όταν θα έχει απέναντί του γρήγορους επιθετικούς καί έξυπνους.Καί πού είσαι ακόμη!Αν δεν τον πάρουν από εκεί θα δείς ζωντανο...στριπτήζ!

Γιά άλλη μιά φορά ένας έξυπνος επιθετικός κορόιδεψε τον άμπαλο Βύντρα.Όσο παίζουν Βύντρες ο ΠΑΟ δεν θα είναι ποτέ μεγάλη ομάδα.

Καταφέραμε χρόνια τώρα με τις διαμαρτυρίες μας να στείλουμε έξω Τζιώλη Μάντζιο.Τον Λουκά γιατί δεν τον στέλνουν σπίτι του?Κάποιος πέρυσι είχε πεί εδώ μήπως τον είχε ...γκόμενα ο Τζίγκερ!

Γιά μιά φορά ελπίζω να είναι η μοναδική, ο Τεν Κάτε έχασε το ...τόπι.

Μιά ερώτηση κρίσεως.

Ποιοί θα παίξουν κεντρικοί αμυντικοί εναντίον της Ίντερ? Εδώ γελάμε!

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι λεφτά ξοδέψανε; Υπάρχει κάποιο link; Εγώ άκουσα ότι για τον Silva έδωσαν στην Άρσεναλ 1,5 εκατομύριο και για τους υπόλοιπους πολύ λιγότερα. Τι ισχύει τελικά;

Αν βγάλουν στο σφυρί όλη την ενδεκάδα που ξεκίνησε με την ΑΕΚ πόσο θα πιάσουν; Εγώ εκτιμώ κάτω από 10 εκατομμύρια, όλοι μαζί. Και πολλοί θα μείνουν στα αζήτητα.

Κάντε και μια σύγκριση με την παλιά αμυντική πεντάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυριάκος.

Δημοσ.

Αν η ομάδα δεν πάρει πάλι πρωτάθλημα τότε θα πρέπει να πούμε όλοι συγγνώμη στον Τζίγκερ γιά το πολύ βρίσιμο.Καί να αρχίσουμε να τα χώνουμε στούς πολυμετοχικούς.Τα μεγάλα λόγια τα χορτάσαμε χρόνια.

Κλέιτον, Χριστ/πουλος, Μελίσσης πού βόσκουν?

Λοιπόν ας αφήσουμε αυτά περί προπονητών της εξέδρας καί διάφορα.Καθένας έχει την άποψή του καί την εκφράζει.Έχει δικαίωμα να πεί καί βλακείες.Άλλο είναι το θέμα.Γιατί η ομάδα μας έχασε ένα ντέρμπυ στην πρεμιέρα ενώ όλα ήταν ευνοϊκά.Εκεί όποιος μπορεί ας απαντήσει.

Δημοσ.

Και πρωτάθλημα να μην πάρουμε εγώ θα στηρίξω την ομάδα ότι και να γίνει.Χάσαμε εχτές και μετά των αγώνα κανόνισα να κατέβω Αθήνα στο ματς με την Ιντερ.Το χειρότερο που κάνουμε αυτή την στιγμή είναι να μιζεριάζουμε και να κλαίμε την μοίρα μας.Η ομάδα θέλει στήριξη.

Απλά θυμηθείτε πόσα χρόνια ρίχνανε λεφτά τα αδέρφια στο μπάσκετ και πότε πήραν πρωτάθλημα.Δείτε πόσα ρίξανε οι Αγγελόπουλοι και δεν πήραν τίποτα.

Θέλει υπομονή και στήριξη αυτή η νέα προσπάθεια.

Δημοσ.
Και πρωτάθλημα να μην πάρουμε εγώ θα στηρίξω την ομάδα ότι και να γίνει.Χάσαμε εχτές και μετά των αγώνα κανόνισα να κατέβω Αθήνα στο ματς με την Ιντερ.Το χειρότερο που κάνουμε αυτή την στιγμή είναι να μιζεριάζουμε και να κλαίμε την μοίρα μας.Η ομάδα θέλει στήριξη.

Απλά θυμηθείτε πόσα χρόνια ρίχνανε λεφτά τα αδέρφια στο μπάσκετ και πότε πήραν πρωτάθλημα.Δείτε πόσα ρίξανε οι Αγγελόπουλοι και δεν πήραν τίποτα.

Θέλει υπομονή και στήριξη αυτή η νέα προσπάθεια.

+ 10000000000000000000000000000000000000000

ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗΗ

Δημοσ.

Και μια τελευταία ερώτηση προς όλους όσους νιώθουν ότι όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα:

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ?

Ακούω προτάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...