Προς το περιεχόμενο

Φρενα Abs...

N1ghtW0lf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχετο, γνωριζει κανενας πότε χρησιμοποιη8ηκαν φρενα ΑΒS σε αυτοκινητα?

Απο μια ερευνα στο ιντερνετ, βρηκα οτι απο το 1939 (περιπου) η Bosch το εξαχνε το θεμα και οτι χρησιμοποιη8ηκαν τοτε σε φορτηγα και νταλικες...

Αλλα επειδη τοτε ηταν πανακριβα δεν ξαναχρησιμοποιηθηκαν λογω κοστους!

Αυτο που ψαχνω να μαθω ειναι ποτε χρησιμοποιηθηκαν ενταντικα στην αυτοκινητοβιομηχανια και αν γνωριζει καποιος να μου πει ποια αυτοκινητα ειχαν φρενα ABS απο το 1990 και μετα...

Δημοσ.

Και μιας ο λογος για το ABS...

Οσοι δεν εχετε ξαναοδηγησει αυτοκινητο με ABS προσοχη!!!!! Οταν παταμε φρενο το πενταλ κλωτσαει για να μην μπλοκαρουν οι τροχοι .Προς Θεου μην τρομαξετε και το αφησετε...Κολλημενο το ποδι με δυναμη πανω του.

Ετσι την επαθε πριν ενα μηνα ενας με ενα καινουργιο Almera και επεσε απο πίσω μου οταν φρεναρε και του κλωτσησε το πενταλ και το αφησε γιατι...φοβηθηκε.Μου το ειπε οτι το παλιο του αυτοκινητο δεν ειχε ABS και φοβηθηκε και αφησε το πενταλ.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Και κατι αλλο...Το ABS δεν ειναι πια κατι που θεωρειτε προσον σε συγκεκριμενο αυτοκινητο.Με κοινοτικη οδηγια ολα τα αυτοκινητα ειναι υποχρεωμενα να το εχουν.:-D :-D :-D

Δημοσ.

privateer, ειχα ψαξει και εγω στο wikipedia, και το συγκεκριμενο αποτελεσμα δεν με ικανοποιησε, αυτο που με ενδιαφερει να μαθω ειναι αν αρχισε να χρησιμοποιειται συστηματικα στην αγορα μετα το 1990...

γνωριζω ηδη πως μερικα αυτοκινητα ειχαν ABS φρενα πριν το 1990, αλλα ηταν μετρημενα στα δαχτυλα ενος χεριου...

Αστα Γιαννη, τα ιδια μου ετυχε και σε εμενα μια φορα, επεσε πανω μου γιατι φοβηθηκε που κλωτσαγε το φρενο... :mrgreen:

Δημοσ.

Σύμφωνα με την Ιστορία του ABS από την ίδια τη Bosch, το 1992 το ABS έγινε μέρος του τυπικού (standard) εξοπλισμού όλων των Mercedes-Benz, ενώ το 2000 το ποσοστό των νέων αυτοκινήτων που ήταν εξοπλισμένα με ABS ανερχόταν στο 60%. Απ' ότι θυμάμαι προσωπικά, το ABS μέχρι το '95-'96 υπήρχε ως προαιρετικός εξοπλισμός για τα περισσότερα αυτοκίνητα, με ένα κόστος διόλου ευκαταφρόνητο (τουλάχιστον για την Ελληνική αγορά). Θα έλεγα ότι γύρω στο '97-'98 άρχισε να εμφανίζεται ως standard στα μικρά και τα μεσαία.

ξερω οτι η BMW ειχε σε καποια μοντελα απο το 1982 η 1983

Καλά, η BMW είναι από άλλο ανέκδοτο. Ήδη από το 1988 είχε ABS και σε μοτοσυκλέτες (K100RS)...

Δημοσ.

Συστηματικά άρχισε να χρησιμοποιείται από το 1992 περίπου και μετά που ιδιαίτερα οι εταιρίες με ακριβά και πολυτελή αμάξια το είχαν στον εξοπλισμό τους. Από το 95-96 και μετά άρχισε να γίνεται και στανταρ εξοπλισμός και σε άλλα αυτοκίνητα.

Τα ABS όμως του 96 δεν είχαν καμία σχέση με το σήμερα. Εκείνα ήταν πολύ χρήσιμα σε οδήγηση με υψηλές ταχύτητες που σε ένα φρενάρισμα ανάγκης (κοινώς το φρένο στο πάτωμα) και εάν ο οδηγός δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία και ψυχραιμία θα μπλόκαρε τους τροχούς. Στην πόλη όμως ήταν άστα να πάνε αφού με ένα απότομπο φρενάρισμα σε γλίτσα έφευγες σαν τσουλήθρα και ΜΠΑΜ πάει ο μπροστινός.

Αντίθετα τα σημερινά ABS (5ης και 6ης γενιάς νομίζω) είναι η μέρα με τη νύχτα αφού ελέγχουν κάθε τροχό ξεχωριστά υπολογίζουν ταχύτητες και πολλές φορές την επιφάνεια του δρόμου ή αν είναι βρεγμένος ή αν στρίβεις εκείνη τη στιγμή και πράτουν ανάλογα με τις συνθήκες.

Τώρα για το φίλο μας πιο πάνω που τον τράκαρε Almera επειδή το έχω οδηγήσει δεν είναι κλότσημα. Απλά όταν θα δουλέψει το ABS για τα καλά θα τρέμει το φρένο και θα ακούγεται και ένα μούγκρισμα. είναι φυσιολογικό αλλά έπρεπε να του πεις του άλλου ότι ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Και δεν πανα νομίζουμε ότι θα διαλυθεί ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΟΤΣΑΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΛΟΤΣΑΕΙ.

Δημοσ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Και δεν πανα νομίζουμε ότι θα διαλυθεί ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΟΤΣΑΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΛΟΤΣΑΕΙ.

Χρυσος κανονας !!!! Την επαθα απο ενα μ@λ@κ@ οπως γραφω και πιο πανω και ξερω !!!!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...