Προς το περιεχόμενο

λεύκανση δοντιών


Greg7vas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια ποια η αποψη σας για τις μεθοδους λευκανσης δοντιων?

 

Αυτα τα προινοτα που διαφημιζουν στην TV πιστευετε οτι τηρουν τις προδιαγραφες ή καταστρεφουν το σμαλτο?

 

Εαν εχει καποιος καμια εμπειρια πανω σε αυτο,καλοδεχουμενη.

 

Εμενα μερικοι φιλοι μου λενε οτι το προιον ειναι ιδιο με αυτο που χρησιμοποιουν οι οδοντιατροι,αλλα απλως οι γιατροι το χρησιμοποιοιουν ορθοτερα (λευκανση ολων των δοντιων με την μια κτλ) και αλλοι οτι καταστρεφει το δοντι μεσοπροθεσμα.

 

 

Εσεις τι πιστευετε ή τι γνωριζετε καλλιτερα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)LOUX αν το προιον αυτο ειναι απο τελεμαρκετινκ αστο..........

2)ειχα δοκιμασει αυτο της AIM cleaning system με 20 ευρω προγραμμα για 3 εβδομαδες...........αστο και αυτο.

 

απο γνωστους που εκαναν λευκανση σε οδοντογιατρο,τα αποτελεσματα ηταν φανταστικα.1 ωρα υποθεση ειναι,αλλα η τιμη............300-350 ευρω!αλλα πιστευω οτι αξιζει!

βεβεα αν καπνιζεις πολυ και πινεις πολλους καφεδες...........θες λευκανση καθε 3 μηνες!το βουρτσισμα δεν κανει τιποτα για μενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)LOUX αν το προιον αυτο ειναι απο τελεμαρκετινκ αστο..........

2)ειχα δοκιμασει αυτο της AIM cleaning system με 20 ευρω προγραμμα για 3 εβδομαδες...........αστο και αυτο.

 

απο γνωστους που εκαναν λευκανση σε οδοντογιατρο' date='τα αποτελεσματα ηταν φανταστικα.1 ωρα υποθεση ειναι,αλλα η τιμη............300-350 ευρω!αλλα πιστευω οτι αξιζει!

βεβεα αν καπνιζεις πολυ και πινεις πολλους καφεδες...........θες λευκανση καθε 3 μηνες!το βουρτσισμα δεν κανει τιποτα για μενα.[/quote']

 

 

Επίσης άμα οδηγάς πολύ στην Αθήνα και ειδικά μηχανή γίνονται χάλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπειδή έτυχε να το ψάξω η λεύκανση πράγματι στοιχίζει 300 eurο και ανάλογα με την τσέπη του καθενός ανεβαίνει.Δέν είναι μόνο μια μέθοδο λεύκανσης και δε χρειάζεται μόνο μια επίσκεψη.H καλύτερη μέθοδοσ λένε ότι είναι αυτή που σου προσθέτουνε καλύμματα πορσελάνης στο κάθε δόντι...H φθηνότερη είναι αύτη που σου ψεκάζουνε τα δοντια με σoda,baking soda, αλλα και πάλι εφαρμόζεται μόνο σε νέα ιατρεία καθώς είναι πολύ νέα μέθοδος,γύρω στα 50 ευρώ στοιχίζει αυτή.Αυτά τα λίγα,ελπίζω να βοήθησα,α σε καθε περίπτωση εκτος του καλύμματος το σμάλτο φθείρεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιθυμία για ένα ελκυστικό χαμόγελο με λευκά δόντια ήταν πάντα το πρωταρχικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη ενός οδοντιάτρου. Τα ευχάριστα νέα είναι πως δεν είναι πια ανάγκη να μένει κανείς με ένα χαμόγελο με το οποίο δεν είναι ικανοποιημένος. Η λεύκανση των δοντιών έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και μπορεί να επαναφέρει τα δόντια στην αρχική τους λευκότητα ικανοποιώντας τις αισθητικές ανάγκες των ασθενών με λογικό κόστος σε χρόνο και χρήματα.

 

Καθώς μεγαλώνουμε, η αδαμαντίνη του δοντιού, το εξωτερικό δηλαδή στρώμα, αποτρίβεται. Παράλληλα, η προσρόφηση και εγκατάσταση χρωστικών ουσιών στα δόντια από ενδογενή και εξωγενή αίτια, μειώνει το ποσό του ανανακλώμενου φωτός στην οδοντική επιφάνεια με αποτέλεσμα το δόντι να φαίνεται πιο σκούρο. Ουσίες όπως ο καφές, το τσάι, ο καπνός, τροφές με πολλές χρωστικές, λήψη τετρακυκλίνων (αντιβιοτικά) σε κρίσιμες για την ωρίμανση του δοντιού περιόδους, αυξημένα ποσά φθορίου στο νερό, παλιές αλλοιωμένες εμφράξεις κυρίως αμαλγάματος αλλά και χρωστικές από γενετικά αίτια αλλοιώνουν τη φυσική λευκότητα των δοντιών. Η αιτιολογία, το βάθος επέκτασης, η βαρύτητα της απόχρωσης της δυσχρωμίας (κίτρινο, καφέ, μαύρο) μαζί με τη δομή των ιστών και τις συνήθειες του ατόμου υπαγορεύουν το είδος της λεύκανσης που χρειάζεται να ακολουθήσει και καθορίζουν το αποτέλεσμα της λεύκανσης.

 

Η διαδικασία της λεύκανσης αφορά τόσο τα ζωντανά όσο και τα νεκρά δόντια και επιτυγχάνεται με δύο κατά βάση τεχνικές με κάποιες παραλλαγές. Η τεχνική στο ιατρείο χρησιμοποιεί ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 35% που τοποθετείται απευθείας στα δόντια και ενεργοποιείται με την εφαρμογή μιας ειδικής λυχνίας φωτός. Η τεχνική αυτή δίνει πιο γρήγορα αποτελέσματα αλλά όχι απαραίτητα και μεγάλης διάρκειας, απαιτεί περισσότερο χρόνο στην οδοντιατρική καρέκλα και χρειάζεται επαρκή προστασία των μαλακών ιστών του στόματος και του προσώπου από το καυστικό διάλυμα με την χρήση απομονωτήρα και ειδικών προστατευτικών. Η πιο δημοφιλής τεχνική και συνήθως πιο οικονομική για τον ασθενή είναι η χορήγηση από τον οδοντίατρο ενός συστήματος λεύκανσης στο σπίτι (μέρας ή νύχτας). Το σύστημα αυτό αποτελείται από ένα διάλυμα υπεροξειδίου του καρβαμιδίου (10%-20%) που τοποθετείται σε ένα ειδικά κατασκευασμένο δισκάριο που δημιουργείται από το αποτύπωμα των δοντιών. Η εφαρμογή στο στόμα του νάρθηκα για λίγες ώρες κυρίως την ώρα του ύπνου φέρνει μέσα σε τρεις μέρες σημαντική αλλαγή στο χρώμα των δοντιών, αλλαγή που μονιμοποιείται και γίνεται φανερή με την ολοκλήρωση της τεχνικής σε δύο βδομάδες. Μικρή παροδική ευαισθησία μπορεί να παρουσιαστεί σπάνια, ιδίως σε ασθενείς με ιστορικό υπερευαισθησίας ή περιοδοντικών προβλημάτων.

 

Σημαντικό κομμάτι στην διαδικασία της λεύκανσης είναι η λήψη πλήρους ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού από τον οδοντίατρο, η κλινική και ακτινογραφική εξέταση των δοντιών, η σχολαστική τήρηση των οδηγιών του οδοντιάτρου, η καταγραφή του χρώματος των δοντιών για την αξιολόγηση του αποτελέσματος και η συζήτηση με τον ασθενή για τις προσδοκίες του σχετικά με το αποτέλεσμα. Μετά την ολοκλήρωση της λεύκανσης, στεφάνες, γέφυρες και άλλες προσθετικές εργασίες μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση λόγω αλλαγής χρώματος των δοντιών. Οι οδοντόκρεμες με λευκαντικούς παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιούνται σαν συμπλήρωμα στην τεχνική αφού περιέχουν ειδικούς αποτριπτικούς και χημικούς παράγοντες που διατηρούν το αποτέλεσμα. Η λεύκανση είναι μια τεχνικής πρώτης εκλογής για τον οδοντίατρο. Είναι η απλούστερη, λιγότερο επεμβατική (δεν καταστρέφεται οδοντική ουσία) και σαφώς πιο οικονομική επιλογή για ένα πραγματικά όμορφο και ελκυστικό χαμόγελο.

 

 

ουφ !!! πιαστηκε το χερι μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερος δευτερον....

 

 

 

Λεύκανση με νάρθηκες: Η λεύκανση με νάρθηκες επιλέγεται για ν' αντιμετωπιστούν απλές δυσχρωμίες. Ο οδοντίατρος παίρνει ένα αποτύπωμα των δοντιών μας και κατασκευάζει τους νάρθηκες, δηλαδή ειδικά «μασελάκια», τα οποία προσαρμόζονται άριστα στις οδοντοστοιχίες μας. Στη συνέχεια, μας εφοδιάζει με την ειδική λευκαντική ουσία, την οποία θα πρέπει να βάζουμε, αλλά και μας εξηγεί πώς θα τη χρησιμοποιούμε. Αρχικά, λοιπόν, θα πρέπει να βουρτσίσουμε πολύ προσεκτικά τα δόντια μας και να χρησιμοποιήσουμε το οδοντικό νήμα. Μετά, γεμίζουμε τα μασελάκια με τη λευκαντική ουσία στην ποσότητα που μας υποδεικνύει ο γιατρός και τα προσαρμόζουμε στα δόντια μας. Ο χρόνος που θα πρέπει να φοράμε τα μασελάκια εξαρτάται από το πρόβλημα δυσχρωμίας που έχουν τα δόντια μας. Έτσι, μπορεί να αρκεί να τα φοράμε 3-4 ώρες την ημέρα ή να κοιμόμαστε με αυτά όλο το βράδυ.

Αφού περάσει μία εβδομάδα, θα πρέπει να επισκεφθούμε και πάλι τον οδοντίατρο για να ελέγξει την πρόοδό μας και ν' αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε για δεύτερη εβδομάδα ή όχι.

 

Συνδυαστική λεύκανση: Στις περιπτώσεις που στόχος είναι να ολοκληρωθεί η λεύκανση πιο γρήγορα ή χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πιο έντονα προβλήματα δυσχρωμιών, τότε ο οδοντίατρος θα μας προτείνει τη λύση της συνδυαστικής λεύκανσης. Αυτό σημαίνει ότι, αφού πάρει και πάλι τις διαστάσεις των δοντιών μας και φτιάξει τα μασελάκια μας, αρχικά θα μας κάνει ο ίδιος μια πρώτη λεύκανση στο οδοντιατρείο με πιο ισχυρό φάρμακο και, στη συνέχεια, θα μας δώσει τους νάρθηκες για να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στο σπίτι. Το επόμενο ραντεβού με τον οδοντίατρο κλείνεται και πάλι σε μία εβδομάδα, οπότε και αξιολογείται το αποτέλεσμα και κρίνεται αν θα συνεχιστεί η λεύκανση ή όχι. Αν χρειάζεται επαναλαμβάνεται μια ακόμη λεύκανση στο ιατρείο για να γίνουν οι επόμενες και πάλι στο σπίτι.

 

Λεύκανση με λέιζερ: Η λεύκανση με λέιζερ είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος και συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς γίνεται σε μία και μόνη επίσκεψη στο οδοντιατρείο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, ενώ καθώς είναι μια εντελώς ανώδυνη μέθοδος γίνεται χωρίς αναισθησία.

Ο οδοντίατρος απλώνει το λευκαντικό στα δόντια και, στη συνέχεια, δουλεύει με το λέιζερ στην επιφάνειά τους. Tο λέιζερ επιταχύνει ιδιαίτερα τη δράση της λευκαντικής ουσίας, επιτρέποντας να δημιουργηθεί οξυγόνο, το οποίο αφαιρεί τις χρωστικές, ακόμα και τις πιο βαθιές.

 

 

Τι προσέχουμε μετά...

Είναι πιθανόν η δράση της λευκαντικής ουσίας να δημιουργήσει ευαισθησία στα δόντια μας, μια περίεργη αίσθηση που μοιάζει με πόνο ή έντονο μούδιασμα. Δεν είναι, όμως, κάτι που πρέπει να μας ανησυχήσει. Η αίσθηση αυτή θα υποχωρήσει μόνη της, ενώ, αν φαίνεται εξαιρετικά δυσάρεστη, μπορούμε να πάρουμε ένα παυσίπονο. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της λεύκανσης οι πόροι της αδαμαντίνης των δοντιών είναι ανοιχτοί και αυτό την κάνει ευάλωτη. Για το λόγο αυτό τα δόντια μας χρειάζονται φθορίωση, την οποία μπορεί είτε να μας την κάνει ο οδοντίατρος στο ιατρείο είτε να την κάνουμε μόνες στο σπίτι. Τις πρώτες δύο ημέρες επίσης θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές και να αποφύγουμε το κάπνισμα, καθώς και την κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονο χρώμα.

 

Πόσο λευκά θα γίνουν τα δόντια μου;

Αν στο μυαλό μας υπάρχουν τα λευκά δόντια, που έχουν τα λαμπερά χαμόγελα στις διαφημίσεις, θα χρειαστεί μάλλον να… προσγειωθούμε απότομα. Το λευκό αυτό δεν είναι προϊόν λεύκανσης και ούτε βέβαια είναι το φυσικό χρώμα των ανθρώπων αυτών. Τα τέλεια χαμόγελα είναι αποτέλεσμα διάφορων οδοντιατρικών τεχνικών. Όσον αφορά στη λεύκανση, το λευκό που μπορεί να μας προσφέρει είναι αυτό που είχαμε στην εφηβική ηλικία, στην ηλικία δηλαδή που τα δόντια μας βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

 

Θα παραμείνουν για πάντα λευκά;

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και αυτό ισχύει και για τη λεύκανση! Τα δόντια μας με τα χρόνια έχουν την τάση να χάνουν τη λάμψη τους και αυτή είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει η λεύκανση. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να συντηρήσουμε το λευκό χρώμα για περισσότερο καιρό. Αυτοί είναι: η χρήση μιας λευκαντικής οδοντόκρεμας δυο-τρεις φορές την εβδομάδα και η επαναληπτική χρήση της λευκαντικής ουσίας με τους νάρθηκες για 4-5 ημέρες κάθε έξι μήνες.

 

Τωρα πιαστηκε και το αλλο μου χερι !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει και εναλακτικη δωρεαν λυση για λευκανση δοντιων...................

ποια ειναι αραγε?

λολ.. μπα, εγω νομιζω οτι τα κανει πιο κιτρινο.. βεβαια εξαρταται και απο το χρωμα του υγρου :P
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...