Προς το περιεχόμενο

TV + Κάμερα δώρο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, το Praktiker δίνει δώρο με μια τηλεόραση μια κάμερα. Η τηλεόραση είναι η εξής:

 

Sony KLV30 HR3B WEGA

 

Η βιντεοκάμερα είναι η εξής:

Sony DCR-HC22E

 

Συνολικά κοστίζουν 1250 Ευρώ.

 

Τι λέτε; Έχει δουλέψει κανείς με τα συγκεκριμένα μοντέλα; Γιατί έχει καταργηθεί η κάμερα; Τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει αυτό το γεγονός;

 

Είμαι εντελώς άσχετος από κάμερες παιδιά, βοηθήστε το φτωχό!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά προχώρησα στην αγορά καθώς έπρεπε να πάρω την τηλεόραση.

 

Η κάμερα είναι πολύ καλή με ένα μόνο μειονέκτημα: Συνεργάζεται αποκλειστικά με Sony Vaio υπολογιστές. Με όλους τους άλλους δεν δίνει παρά μία δυνατότητα: Να κάνει κατευθείαν VCD ότι έχει γραμμένο η κασέτα.

 

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, υπάρχει κάποιο λογισμικό ώστε να μπορώ να επεξεργαστώ το βίντεο για να το κάνω DVD κι όχι αυτό το άθλιο VCD, να μπορώ να κόψω/ράψω σκηνές, κ.τ.λ.;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάμερα είναι πολύ καλή με ένα μόνο μειονέκτημα: Συνεργάζεται αποκλειστικά με Sony Vaio υπολογιστές. Με όλους τους άλλους δεν δίνει παρά μία δυνατότητα: Να κάνει κατευθείαν VCD ότι έχει γραμμένο η κασέτα.

 

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν' date=' υπάρχει κάποιο λογισμικό ώστε να μπορώ να επεξεργαστώ το βίντεο για να το κάνω DVD κι όχι αυτό το άθλιο VCD, να μπορώ να κόψω/ράψω σκηνές, κ.τ.λ.;[/quote']

 

Η κάμερα σου έχει απ' ότι βλέπω σύνδεση i.link (έτσι το λέει η sony - όλος ο υπόλοιπος κόσμος το ξέρει ως firewire ή ieee-1394a).

 

Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να έχει το PC σου αντίστοιχη υποδοχή. Αν δεν έχει από μόνο του (αρκετά σύγχρονα PC έχουν), μπορείς να πάρεις μια κάρτα PCI με κόστος το πολύ 30 ευρώ και να αποκτήσεις.

 

Εκτός από την κάρτα θα χρειαστείς και ένα καλώδιο firewire. Η κάμερα έχει 4-pin βύσμα ενώ το PC μπορεί να έχει 4-pin ή 6-pin βύσμα firewire. Υπάρχουν καλώδια firewire 4-pin σε 4-pin, 4-pin σε 6-pin (και 6-pin σε 6-pin). Αγόρασε αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση σου.

 

Τέλος, χρειάζεσαι και ένα πρόγραμμα για την εισαγωγή & επεξεργασία του βίντεο.

Ενδεικτικά, κάποια από αυτά είναι τα:

- Pinnacle Studio.

- NeroVision Express (περιλαμβάνεται στο πακέτο του προγράμματος εγγραφής Nero).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμένω ένα φίλο μου να μου φέρει αυτό το καλώδιο για να δω τι γίνεται.

 

Το πρόβλημα είναι ότι τα διάφορα προγράμματα που δίνει δωρεάν η Sony δε δουλεύουν με το πισι μου επειδή δεν είναι Vaio. Το συνδέω με USB θύρα και δεν βλέπει την κάμερα σαν εξωτερικό σκληρό με αποτέλεσμα να είμαι εξαρτημένος από το λογισμικό. Και το μόνο που δουλεύει είναι αυτό που κάνει την ταινία VCD. Αυτό όμως είναι τραγικό καθώς:

 

1. Δεν μπορώ να επεξεργαστώ τα επιμέρους κομμάτια

2. Η ποιότητα VCD είναι πολύ κακή.

 

Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποιο λογισμικό που θα "δει" την κάμερα σαν εξωτερικό σκληρό και θα μου επιτρέψει έτσι να δουλέψω στην ταινία που έχω στην κασέτα. Κάτι σαν "παρανομία" δηλαδή. Το Pinnacle κάνει κάτι τέτοιο; Το καλώδιο Firewire θα μου δώσει ίσως αυτή τη δυνατότητα που δεν έχω όταν τη συνδέω με USB;

 

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κανένα άλλο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ποιότητα του βίντεο που παίρνεις μέσω του USB σε αυτές τις κάμερες δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που παίρνεις μέσω του firewire. Με το firewire η ποιότητα είναι ίδια ακριβώς με αυτήν της κασέτας. Δεν πρόκειται για "παρανομία" όπως την αναφέρεις, είναι εγγενής δυνατότητα της κάμερας και του firewire. Πάντως δεν θα τη δει ως εξωτερικό σκληρό.

 

Στο πρόγραμμα (πχ Pinnacle Studio) θα υπάρχουν controls όμοια με της κάμερας (play, pause, stop, ff, rw) με τα οποία μπορείς να πηγαίνεις μπρος-πίσω μέσα στην κασέτα για να βρεις από ποιό σημείο θέλεις να αρχίσεις το capture. Ταυτόχρονα βλέπεις και το βίντεο να παίζει στην οθόνη σου. Όταν βρεις το σημείο της ταινίας που θέλεις, πατάς το κουμπί capture μέσα από το πρόγραμμα και αρχίζει η μεταφορά του βίντεο στον υπολογιστή.

 

Το μειονέκτημα είναι πως η μεταφορά γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Αν πχ θέλεις να μεταφέρεις βίντεο διάρκειας 45 λεπτών από την κάμερα στον υπολογιστή, θα χρειαστεί να περιμένεις 45 λεπτά.

 

Μετά, ανάλογα με τις δυνατότητες του προγράμματος, μπορείς να κόψεις-ράψεις σκηνές, να προσθέσεις τίτλους, υπότιτλους, transition effects από σκηνή σε σκηνή, μουσική υπόκρουση, DVD menus κλπ.

 

Στο τέλος, μπορείς να κάνεις το αποτέλεσμα DVD, VCD, ή να το στείλεις πίσω στην κάμερα (αν έχει DVin/out και όχι μόνο DVout).

 

Η διαδικασία της μετατροπής σε DVD θα πάρει αρκετή ώρα, ανάλογα με τις δυνατότητες (επεξεργαστή, μνήμη) του υπολογιστή σου. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες κάρτες επεξεργασίας video (που έχουν πάνω και firewire) που βοηθούν στην επίσπευση της διαδικασίας αλλά αν δεν ασχολήσαι επαγγελματικά με το αντικείμενο, το κόστος τους είναι απαγορευτικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου έφτιαξες τη μέρα φίλε μου, αρκεί να ισχύουν αυτά που λες!!

 

Πριν μου έστειλε ο θείος το πρόγραμμα που αναφέρεις (έκδοση 9.3) και περιμένω τον ξάδερφο να μου στείλει το καλώδιο. Θα γράψω εντυπώσεις μόλις πάρω και το καλώδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...