bandito Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Και γενικα απο αρχαια χρονια οτιδηποτε μη εξηγησιμο το ανηγαγαν στο θεικο. Συμπεριφορά των δειλών και των ανήμπορων. Οι επιστήμονες ΠΟΤΕ δεν έσκυψαν το κεφάλι. Η σημερινή ιατρική είναι σε θέση να κάνει παιδιά που γεννήθηκαν με πρόβλημα ακοής (aka - deaf and dumb), να ακούσουν, να αποκτήσουν ικανότητες ομιλίας και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Οι επιστήμονες αν και δεν έχουν απάντηση σε όλα, ΔΕΝ κοτεύουν σε θεία. Το βάζουν κάτω και το παλεύουν. (αντιθέτως ο παπάς της γειτονιάς θα είχε πει οτι ήταν θέλημα θεού να γεννηθεί κουφό το παιδί. Άστο να ζήσει έτσι). Ότι έχει κάνει μέχρι τώρα ο άνθρωπος (καλό ή κακό) το οφείλει στην ορθή του σκέψη. Μπορούμε παρ'ολα αυτα να γυρίσουμε στον μεσαίωνα και να ψοφάμε απο τις απλές γρίπες (που τις στέλνει ο θεός btw).
KaizerSoze Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Αμα ψαξεις λιγο θα δεις και περιπτωσεις που οι γιατροι ειχαν σηκωσει τα χερια και ο αρρωστος τη γλιτωσε.Αλλοι το λενε θαυμα' date=' αλλοι αυθυποβολη κτλ. [/quote'] Καταρχην χρονια πολλα σε σενα και σε ολους Παμε τωρα στα επικαιρα λογω ημερων...θες πραγματικα να βαλουμε σε μια ζυγαρια τις περιπτωσεις που το οριο της επιστημης ξεπεραστηκε "εκ του θαυματος" και που αυτο το οριο ηταν και το οριο των ημερων σε αυτη την Γη του ασθενους?
tzinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 χμμμ δεν πιστeυο να ναι κανεις απο σας βρε scientologist! θα σας κλεισο στην ντουλαπα με τον tom cruise :-P
blackwar Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Επειδή είδα το θρεντ από το πρωί που ανοίχτηκε, είπα να μην πω την άποψη μου, αφού πάντα γίνομαι κακός (έτσι λένε και όχι μονό) όταν εκφράζομαι (πάντα με επιχειρήματα) προς τους σεβαστούς θρησκόληπτους πιστούς για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε τους. Και μπορώ να πω πως με κάλυψαν πλήρως οι φίλοι:Lucifer,bandito,BASSstarlet Αυτά…!!!
Exiled2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Αμα ψαξεις λιγο θα δεις και περιπτωσεις που οι γιατροι ειχαν σηκωσει τα χερια και ο αρρωστος τη γλιτωσε.Αλλοι το λενε θαυμα' date=' αλλοι αυθυποβολη κτλ. Και γενικα απο αρχαια χρονια οτιδηποτε μη εξηγησιμο το ανηγαγαν στο θεικο. Δεν ελεγχει τα παντα η παρουσα επιστημη οκ? Ισως σε καποια χρονια...[/quote'] Το ότι οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν πως την γλίτωσε ο ασθενής δεν σημαίνει ότι είναι θαύμα. Αν οι γιατροί ήταν παντογνώστες τότε μπορεί να τους λέγαμε κι αυτούς θεούς.
^BOOMBOOM Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Το οτι σε κάποιο περιστατικό ο γιατρός δεν μπορεί να έχει ολοκλκηρωμένη εικόνα ή γνώσεις για να μας εξηγήσει τι έγινε και πέθανε ή δεν πέθανε ο ασθενής πως αιτιολογεί τον κάθε παπά ή "θεοσεβούμενο" να εξηγεί το φαινόμενο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και κατα πως τον συμφέρει? Οποιος αμφισβητεί την επιστήμη και τον ορθό λόγο σαν έννοιες να γυρίσει πίσω στη σπηλιά. Τέτοιες βλακείες πάνε την ανθρωπότητα πίσω. Εγω δεν πασχίζω να πείσω κανέναν, την άποψή μου είμαι όμως ελεύθερος να την λέω. Δεν θυμάμαι πάντως επιστήμονες να πέρναγαν παπάδες απο ιερή εξέταση μάλλον το ανάποδο συνέβαινε και συμβαίνει...
tzinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 κοιταξε τους παπαδες δεν τους παο, εχουν ακουστει και γινει τοσα περιεργα. Τοσοι αλητες το πεζουν παπαδες και κρυβονται πισο απο τα ρασα για να κανουν τισ βρομοδουλιεσ τους. Και σιγουρα δεν πιστευο οτι ειναι αγιοι και εκπροσοποι του θεου. Ανηκο στον συγχρονο τροπο σκεψης ασ το πουμε. Δεν παυει ομος να δεχομαι και την θρησκεια και να την αισθανομαι απαραιτητη. οπος δεν παυει και να υπαρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ πραγματικα καλοι αν8ροποι παπαδες (αγιους δεν θα τους πο, χλομο καπιος να ειναι εξολοκληρου ακολαστος ....αρα αγιος) που προσπαθουν να ακολοθουν τον σοστο δρομο. Πχ ημουν τωρα στην εκλησια, τη μικρη της γετιονιας, οχι στις μεγαλες που παμε καθε χρονο στα κοσμικα event. Εχει μια χαρη ρε παιδη μου, μια ευλαβεια η λειτουργια, ειναι μια αισθηση μια πιστη που ειναι καλο να υπαρχει. Δεν μπορεις να τα ισοπεδονεις ολα. Τουλαχιστον ολες αυτες οι γριουλες βρισκουν καπιο νοημα στην ζοη τους! γουστο τους καπελο τους. Ακομα και οι αντιρησιες καπια στιγμη ψαχνουν κατι απο τον θεο. Ειναι και μια παραδοση τελοσ παντον που πρεπει να κρατιθει. ΟΜΟΣ δεν σε αφηνουνε και να εκφραστεις, να την προσαρμοσεις στα σημερινα δεδομενα, δεν υπαρχουν περιθορια αμφισβητησης, Πχ αν πο ποτε στην μανα μου, το αγιο φος ειναι μουφα, η δεν παο εκλησια γιατι μου τη σπανε οι τραγοπαπες... θα εκενυριστει και θα μου λεει εγο δεν σε εκανα αθεο βρε αχρηστε λοοολ. Οτιδηποτε και να αμφισβητησεις σε βγαζουν αθεο, αυτο με ενοχλει εμενα. Κυριοι δεν ειμαι κοροιδο να πιστευο οτι οι παπαδες ειναι αγιοι και το αγιο φος αληθινο,, ουτε χρειαζεται να σταυροκοπιεμαι σαν τρελος και να φυλαο εικονες. Παρολα αυτα βαθια μεσα μου δεν την αποριπτο την θρησκεια. Αν υπηρχε τυφλη πιστη θα ημασταν ακομα στον μεσαιονα. Αν δεν αμφισβητουσε την τυφλη πιστη ο ανθροπος δεν θα ειχαμε εξελιχθει ετσι. Και στην τελικη τα τοσα δισεκατομυρια τον μη χριστιανον τι παθανε διαφορετικο απο τους χριστιανους στην ζοη?? Ολοι ειμαστε ανθροποι προτα και μετα ακολουθουμε μια θρησκεια, οποσ ο καθενας γουσταρει Αρα το sum up, μπορει η θρησκεια να εχει πεσει σε κακα χερια αλλα δεν πρεπει και να την καταργησουμε γι αυτο. Οπος επισης ο καθενας μπορει να πιστευει με τον τροπο του και να την ψαχνει και λιγο παραπερα.
Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Τη στιγμή που θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η θρησκεία θα έχει καταργηθεί και η ελευθερία της έκφρασης. Παρομοίως τη στιγμή που θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο Χριστιανισμός θα έχει καταργηθεί και πάλι η ελευθερ...ώπα για κάτσε, το έχετε ήδη κάνει αυτό αιώνες πριν, σορρυ, λάθος μου.
tzinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 εισαι χριστιανος?? αν οχι τοτε λες μπουρδες, διοτι κανεις δεν καταφερε να στο επιβαλλει. Οπος και δισεκατομυρια αλλοι που δεν ειναι χριστιανοι. ουτε σε εχουν κλεισει στο σπιτι σου και σου απογορευεται να κυκλοφορεις επειδη δεν εισαι χριστιανος. Οποτε ασε τις υπερβολες αλλο υπαρχει πιεση απο την ελληνικη κοινονια προς τον χριστιανισμο και αλλο στο επιβαλλουν. Και αφιστε τα παραμυθια για το τι εγινε το μεσαιονα. Τοτε και οι επιστημονες και οι χριστιανοι και ολοι ηταν κρετινοι και κανανε σφαλματα. Ηταν αλλα χρονια, αλλες συνθηκες. Το τωρα μας νιαζει.
^BOOMBOOM Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Πάντως είτε είσαι είτε δεν είσαι χριστιανός, πληρώνεις την εκκλησία με τους φόρους σου και ανέχεσαι το να μην πληρώνει αυτή φόρους.
dim_b Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Λυπηθείτε τη γλώσσα μας. Επιτρέψτε τα greeklish
Exiled2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Όταν σε βαφτίζουν χωρίς να το ξέρεις και όταν στο σχολείο δεν σου μαθαίνουν γενικά για τις θρησκείες παρά μόνο για τον Χριστιανισμό και είσαι και υποχρεωμένος να το παρακολουθήσεις δεν είναι σαν να στο επιβάλλουν με τον τρόπο τους?
Sadako Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Πολλοί μου φαίνεται ότι μπερδεύουν τον Χριστιανισμό ως θρησκεία με την εκκλησία ως δομή και οργάνωση. Σαφώς και έχει εισχωρήσει και η διαφθορά εκεί μέσα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να απορρίψει κάποιος τη θρησκεία. Και κανείς δεν απέρριψε την επιστήμη χάρην της θρησκείας. Για μένα, άνθρωπος που δεν πιστεύει σε κάτι, είτε αυτό λέγεται Θεός, είτε Μωάμεθ είτε Βούδας, είναι κενός. Προσωπική άποψη πάντα. Η πίστη είναι και θέμα επιλογής. Αν ο άλλος δε θέλει να πιστέψει, και ο Χριστός ο ίδιος να κατέβει πάλι και να κάνει 34 θαύματα μπροστά στα μάτια του, θα κοιτάει απο την άλλη. Αλλά δεν δέχομαι την "επιβολή" όπως λέτε κάποιοι του Χριστιανισμού. Βλέπεις κανένα να τον φυλακίζουν αν δεν πάει εκκλησία (όπως-αν δεν κάνω λάθος-γίνεται στους μουσουλμάνους)? Απο την άλλη, ΚΑΘΕ είδους φανατισμός έχει πάντα άσχημα αποτελέσματα. Και οκ, σεβαστή η άποψη του καθενός. Αλλά πολύ ειρωνία ρε παιδί μου.
KaizerSoze Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Βλέπεις κανένα να τον φυλακίζουν αν δεν πάει εκκλησία (όπως-αν δεν κάνω λάθος-γίνεται στους μουσουλμάνους)? Εχμ σορρυ κιολας αλλα αυτο τοχεις εξακριβωσει?Διοτι ας πουμε ο φιλος μου ο Τουρκος πουχα στην Αγγλια δεν ειχε καποιο τετοιο θεμα.Και μην μου πεις για τιποτα Ιραν και τετοια γιατι εσυ ειπες να μην μπερδευουμε την θρησκεια με την δομη του κρατους/εκκλησιας Επισης,το οταν σου κολλανε ενα ΧΟ στην ταυτοτητα,οταν σε βαφτιζουν τσαμπουκαλιστικα και οταν στο σχολειο οχι απλα γινεται κατηχηση αλλα γινεται και υπερ μιας μονο θρησκειας,οταν ακομα και αν μεγαλωσει και αναπτυξεις την κριτικη σου σκεψη λιγο παντα ζεις σε ενα Χριστιανοκεντρικο κοσμο (2 παραδειγματα..οταν στον στρατο σας ρωτησαν θρησκευμα ειπατε ναι η οχι Χρ.Ορθοδοξος?Και ενα δευτερο,πως θα με αντιμετωπισουν τωρα που σκεφτομαι να ζητησω να αλλαξω ταυτοτητα και να παρω την καινουρια?) ε νομιζω δεν μιλαμε και για πληρη ανεξιθρησκεια
Tetix Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Eιδικά για το βάπτισμα, έτσι;;; Υποτίθεται ότι πρέπει να πιστεύεις, να νιώθεις κάτι για να μπεις στη γα...ένη τη κολυμπήθρα. Ποιο σκατό νιώθει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.