Προς το περιεχόμενο

Αφη Αγιου Φωτος

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το video αυτο δεν διχνει τιποτα παραπανω εκτος απο flash και καποιο να εχει ενα κερι και να τρεχει μεσα στον κοσμο...

Ειναι μια λογική εξήγηση. Κάποιος τρέχει μέσα στο πλήθος (με πολλές λαμπάδες θα έλεγα)χώρις κανένας να πάρει φωτία(τα ρουχα του...) σε ενα μέρος με τόσα άτομα που δεν πέφτει καρφίτσα.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πάντως Sadako αν χρειάζεσαι τύπους και έθιμα για να θυμάσαι την ουσία της πίστης σου' date=' μάλλον σε κοβώ στο διπλανό καζάνι με μένα ;p

Διευρύνετε λίγο την έννοια του θεού γμτ. Όταν είστε στο κρεββάτι αγκαλιά με την δικιά σας -μην πάτε κατευθείαν στα σκληρά-, εκεί δεν είναι ένα μικρό κομμάτι του θεού? Κι όμως αυτό χρεώνεται αμαρτία. Όταν γίνεστε λιάρδα με τους κολλητούς σας σε μια παραλία? Όταν κάνετε όλα εκείνα τα απαγορευμένα που κάνουν μια στιγμή πολύτιμη? Ο θεός είναι στη ζωή γαμώτο, δεν είναι στα λείψανα και στα λιβάνια.[/quote']

Μα το είπα ότι δεν ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, δηλαδή αν το κάνεις ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τον τύπο, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου. Αλλά αυτό που πιστεύω εγώ προσωπικά, είναι ότι με τους ρυθμούς της ζωής, βοηθάει κάπως. Πως να στο πω ρε παιδί μου. Σκέψου να μην ήταν κλειστά τα σχολεία 2 εβδομάδες, να μην πηγαίναμε για το άγιο φως το βράδυ της ανάστασης, να μην ανάβαμε λαμπάδες, και απλά σαν κάθε Κυριακή, να γινόταν απλά μια λειτουργία και στο τέλος να ανέφερε και ένα "Χριστός Ανέστη". Πόσο εύκολο θα ήταν να περάσει και να μην ακουμπήσει καθόλου. Σαν κάθε άλλη Κυριακή του χρόνου. Και αυτό το πιστεύω όχι μόνο σε θέματα θρησκείας, αλλά γενικά. Και οι τύποι παίζουν το ρόλο τους, αρκεί να μην περιοριζόμαστε σε αυτους. Άποψη μου πάντα, έτσι??

Για τη δεύτερη παράγραφο που γράφεις, ποιος σου είπε ότι διαφωνώ? Συμφωνώ απόλυτα :)

Δεν έχω τη φιλοδοξία να γίνω άγιος, ούτε να πάω να μονάσω. Απλά να προσεγγίζω κάποια πράγματα (κάποιες αρχές αν θέλεις) όσο μπορώ. Στην τελική φίλε, αν είναι να ζορίζεσαι και να στερείσαι πράγματα και να σε τρώει απο μέσα σου, δεν αξίζει καν (όπως είπα και πιο πάνω).. Ελεύθερη βούληση λέμε ;)

Δημοσ.
Όταν είστε στο κρεββάτι αγκαλιά με την δικιά σας -μην πάτε κατευθείαν στα σκληρά-, εκεί δεν είναι ένα μικρό κομμάτι του θεού?

Μη σου πω και ενα ΜΕΓΑΛΟ κομματι του "Θεου":twisted:

Δημοσ.
Ειναι μια λογική εξήγηση. Κάποιος τρέχει μέσα στο πλήθος (με πολλές λαμπάδες θα έλεγα)χώρις κανένας να πάρει φωτία[/u'](τα ρουχα του...) σε ενα μέρος με τόσα άτομα που δεν πέφτει καρφίτσα.

Ναι, και; Τι θέλεις να πεις με αυτό; Δεν σε καταλαβαίνω...

Δημοσ.
Ειναι μια λογική εξήγηση. Κάποιος τρέχει μέσα στο πλήθος (με πολλές λαμπάδες θα έλεγα)χώρις κανένας να πάρει φωτία[/u'](τα ρουχα του...) σε ενα μέρος με τόσα άτομα που δεν πέφτει καρφίτσα.

Δεν πιστεύω να παρουσιάζεις το βίντεο σαν επιχείρημα... Δοκίμασε με πυρσό από γήπεδο να τρέχεις πέρα δώθε (μέσα στον κόσμο εννοείται). ΔΕΝ θα πάρει κανένας φωτιά.

Αλλά έστω ότι παίρνουμε την περίπτωση ότι πράγματι υπάρχει το Άγιο Φως. Τότε δεν μπορούμε να το λέμε φωτιά γιατί όλοι ξέρουμε ότι η φωτιά καίει... Επιχείρημα με τον ίδιο τρόπο σκέψης που έχεις.

ΥΓ. Δεν είναι προσωπική επίθεση. Φιλικά:-D

Δημοσ.

Επίσης υπάρχουν χημικές ουσίες που αντιδρούν σε ορισμένα μήκη κύματος φωτός. Π.χ. μία λάμψη... Πάντως αν έστελνε ο Θεός "κεραυνούς" μάλλον στα κεφάλια κάποιον θα έπεφταν και όχι στις 66 λαμπάδες του Πατριάρχη. Α, και να μην ξεχάσουμε τους κεραυνούς που έστελναν από τον Όλυμπο οι τότε Θεοί και έκαιγαν τα εχθρικά πλοία. Από την στιγμή που έχει αποφασιστεί να μην έχουν πρόσβαση οι πιστοί στο θαύμα, έχω κάθε δικαίωμα να είμαι καχύποπτος. Καλύτεροι είναι αυτοί από εμένα? Ποιος τους έδωσε τα αποκλειστικά δικαιώματα? Όταν πουλάνε οικόπεδα στου Ισραηλινούς, ο Θεός δεν βλέπει και δεν ακούει? Μόνο το Άγιο φως ξέρει να δίνει? Θέλω με όλη την δύναμη της ψυχής μου να πιστέψω ότι πρόκειται για θαύμα. Αλλά αυτοί δεν με αφήνουν.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ο Θεός κάθε χρόνο να μας κάνει τον μάγο και να ανάβει μια λαμπάδα... Απλά ο Ειρηναίος μπαίνει στην σπηλιά και λέει στο Θεό

- Θεε μου αν αμάρτησα να πέσει φωτιά να με κάψει. Τότε πέφτει φωτιά και ανάβει η λαμπάδα.

Η προηγούμενη απάντηση πηγαίνει στον toufa που είπε ότι κάποιος τρέχει με μια λαμπάδα.

• Moderators
Δημοσ.

Κατ'αρχήν Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά απο μένα.

Επίσης να πω εκ των προτέρων ότι πιστεύω ότι δεν πρόκειται για θαύμα το συγκεκριμένο event. Ωστόσο έχω προσωπικούς λόγους να πιστεύω σε άλλα "θαυματα", ή τουλάχιστο να αποδίδω συγκεκριμένα γεγονότα σε θεία παρέμβαση.

Νομίζω ότι ένα "θαύμα" δεν είναι για όλους, αλλά για συγκεκριμένους αποδέκτες κάθε φορα. Δηλαδή κάτι που εγώ ή και μερικοί άλλοι θα πούνε θαύμα και ό,τι εξήγηση και να μας φέρουν θα συνεχίσουμε να το θεωρούμε ως τέτοιο, ένα σωρό άλλος κόσμος θα το ονομάσει απο σύμπτωση ως απάτη ή κομπογιαννιτισμό. Ως εκ τουτου ενα θαύμα δεν αποδεικνύεται, ούτε προορίζεται για να αναλυθεί.

Για μένα λοιπόν, μια θεία παρέμβαση πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης και να σημαίνει κάτι. Να δίνει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα ή να έχει κάποιο δίδαγμα (που συνήθως σε επαναφέρει σε κάποιο δρόμο ή σου αναθερμαίνει την πίστη), το οποίο δε θα μπορούσε να δοθεί με πιο "νόρμαλ"/"αθόρυβες" μεθόδους.

Ε, σε αυτή την "αφή του φωτός" εγώ (αν και έχω κάνει πολλές συζητήσεις με συγγενικά, φιλικά πρόσωπα και πνευματικούς) δε μπορώ να δω τίποτα πέρα απο ένα πανυγηράκι. Μια καλοστημένη παράσταση για να πει τι;;

Ότι ο Θεός μας ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους; Ξεχωρίζει ποιούς δηλαδή; (=τι ρατσιστικές αηδίες είν'αυτές)

ή μήπως ότι είναι ευχαριστημένος απο το τι πετύχαμε οι χριστιανοί (και δη οι ορθόδοξοι) και επικυρώνει το έργο μας;

ή ίσως μας λέει ότι (έτσι που καταντήσαμε την πίστη μας) συνεχίστε να πιστεύετε γιατί ακόμα υπάρχει Θεός και θα το αποδεικνύει κάθε χρόνο;

ή γίνετε οι υπόλοιποι χριστιανοί (ή πιο "σωστοί" χριστιανοί) γιατί ο Θεός σας κάνει και τέτοια;

όχι ένα τέτοιο μαζικό και δημαγωγικό θαύμα δεν μου λέει τίποτα. Ή πιο σωστά τίποτα στις γραμμές του "αγαπάτε αλλήλους".

Δημοσ.

Διευρύνετε λίγο την έννοια του θεού γμτ. Όταν είστε στο κρεββάτι αγκαλιά με την δικιά σας -μην πάτε κατευθείαν στα σκληρά-' date=' εκεί δεν είναι ένα μικρό κομμάτι του θεού? Κι όμως αυτό χρεώνεται αμαρτία. Όταν γίνεστε λιάρδα με τους κολλητούς σας σε μια παραλία? Όταν κάνετε όλα εκείνα τα απαγορευμένα που κάνουν μια στιγμή πολύτιμη? Ο θεός είναι στη ζωή γαμώτο, δεν είναι στα λείψανα και στα λιβάνια.[/quote']

Διαβαζεις Reich?

Και γιατι να μην πας στα σκληρα? Εκει δεν ειναι που πλησιαζεις περισσοτερο?

Δημοσ.

Ε ναι αλλά εκεί δεν είναι αμιγώς πνευματικό το ζήτημα. ;p

Έχω διαβάσει το άκου ανθρωπάκο μόνο, τα λοιπά περί οργόνης δεν μου πολυκάθονται.

Δημοσ.

"η δολοφονια του Χριστου" πιστευω θα σου κατσει καλα...;p

Οσο για την οργονη, μαλλον πρεπει να κανεις δικα σου πειραματα.

Μετα ειναι ευκολο να ακολουθησεις σαν καλος πιστος (χεχε).

Μιλαω εκ πειρας (15 χρονια στο κουρμπετι).

Μπορεις πολυ ευκολα να κανεις ενα μικρο νεφοδιαλυτη και να δεις ενα μεγαλο θαυμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...