Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Με αφορμή το γεγονός, είπα να ανοίξω σχετικό θέμα.

Τι πρέπει να κάνει κανείς μόλις το αντιληφθεί, πως να το αντιμετωπίσει, πως μπορεί να το αποτρέψει και να προφυλαχθεί για το μέλλον?

Δημοσ.

εμενα ευτυχως οχι

παντως εχω παρει καποια μετρα

Συναγερμος

Ενα μικρο φως αναμενο ολη νυχτα

Στο μπαλκονι εχω βαλει φως με ανιχνευτη κινησης

Πορτα ασφαλειας

Δημοσ.

Mας έτυχε μια μικροκλοπή και απλά φροντίζουμε να κλειδώνουμε!

Πως έχει η όλη ιστορία: Ήταν τέτοια εποχή... Συγκεκριμένα μεγαλοβδομάδα! Το σπίτι: ισόγειο-πρώτος όροφος και γωνιακό. Στο ισόγειο' οι γονείς, από πάνω' εγώ κι ο άντρας μου. Το ισόγειο έχει 2 εισόδους: μία της κουζίνας και μία του σαλονιού. Εκείνη την ημέρα ο πατέρας μου κι ο άντρας μου είχαν δουλειά στην ταράτσα του σπιτιού (έφτιαχναν μια κεραμοσκεπή) και ανεβοκατέβαιναν να βάλουν λάσπη όποτε χρειαζόντουσαν (τα υλικά ήταν όλα στον δρόμο). Ο κλέφτης εκμεταλεύτηκε αυτή την καθυστέρηση και μπήκε απ'την πόρτα της κουζίνας. Πήδηξε τα κάγκελα που δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά, μπήκε μέσα σαν κύριος και απλά έκλεψε χρήματα. Άδειασε τα πορτοφόλια της μάνας μου και του πατέρα μου και έφυγε και πάλι σαν κύριος (εγώ και η μάνα μου λείπαμε να πάρουμε μια παραγγελία και δεν χρειάστηκε να'χουμε χρήματα). Την κλοπή την διαπίστωσαν την επόμενη μέρα που ήταν να αγοράσουν το αρνί. Συνολικά άρπαξε 100 ευρώ. Τώρα να φέρεις αστυνομία για 100 ευρώ; Δεν το κάναμε, γιατί οι άνθρωποι ψαχνόντουσαν και μεταξύ τους! Τελικά μαθεύτηκε ότι παρόμοιες κλοπές έγιναν και σε άλλα σπίτια στο απέναντι οικοδομικό τετράγωνο!

Από τότε, απλά κλειδώνουμε τα πάντα! Ακόμη και πάνω να'ρθουν οι δικοί μου και να κάτσουμε στο μπαλκόνι και να βλέπουμε από κάτω, το σπίτι το κλειδώνουν! :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Ελάχιστες συμβουλές.

ΠΡΙΝ

1. Σημειώστε όλα τα serial numbers των ηλεκτρονικών συσκευών σας.

2. Μαρκάρετε τις συσκευές σας με ειδικό μαρκαδόρο ο οποίος φαίνεται μόνο αν φωτιστεί με black light (θα τον βρείτε σε καλά καταστήματα γραφικών υλών ή και σε ηλεκτρολογικά/χρωματοπωλεία).

3. Φυλάξτε όλα τα έγγραφα που είναι σημαντικά για εσάς (τίτλοι ιδιοκτησίας, κληρονομικά, συμβόλαια κλπ) σε ασφαλές μέρος - καλύτερα ακόμα σε θυρίδα τράπεζας.

4. Σκεφτείτε την ασφάλιση κατά της κλοπής.

ΜΕΤΑ

1. Μην αγγίζετε τίποτα. Η Σήμανση θέλει αποτυπώματα. Ποτέ δεν ξέρετε...

2. Βγάλτε φωτογραφίες του χώρου. Χρήσιμες σε περίπτωση που πιαστούν οι κλέφτες (μήνυση - αγωγή) και, ενδεχομένως, για την ασφαλιστική σας. Άλλωστε μερικές φωτογραφίες ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν (ρωτήστε και τον John Prescott).

3. Πάρτε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία.

4. Προετοιμαστείτε να καθαρίσετε τον χώρο σας από τη σκόνη που θα ρίξει η Σήμανση. Μιλάμε για πολύ σκόνη. Πολύ μαύρη σκόνη.

5. Μήνυση κατ' αγνώστων στην αστυνομία.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ελάχιστες συμβουλές.

ΠΡΙΝ

1. Σημειώστε όλα τα serial numbers των ηλεκτρονικών συσκευών σας.

2. Μαρκάρετε τις συσκευές σας με ειδικό μαρκαδόρο ο οποίος φαίνεται μόνο αν φωτιστεί με black light (θα τον βρείτε σε καλά καταστήματα γραφικών υλών ή και σε ηλεκτρολογικά/χρωματοπωλεία).

3. Φυλάξτε όλα τα έγγραφα που είναι σημαντικά για εσάς (τίτλοι ιδιοκτησίας' date=' κληρονομικά, συμβόλαια κλπ) σε ασφαλές μέρος - καλύτερα ακόμα σε θυρίδα τράπεζας.

4. Σκεφτείτε την ασφάλιση κατά της κλοπής.

[b']ΜΕΤΑ[/b]

1. Μην αγγίζετε τίποτα. Η Σήμανση θέλει αποτυπώματα. Ποτέ δεν ξέρετε...

2. Βγάλτε φωτογραφίες του χώρου. Χρήσιμες σε περίπτωση που πιαστούν οι κλέφτες (μήνυση - αγωγή) και, ενδεχομένως, για την ασφαλιστική σας. Άλλωστε μερικές φωτογραφίες ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν (ρωτήστε και τον John Prescott).

3. Πάρτε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία.

4. Προετοιμαστείτε να καθαρίσετε τον χώρο σας από τη σκόνη που θα ρίξει η Σήμανση. Μιλάμε για πολύ σκόνη. Πολύ μαύρη σκόνη.

5. Μήνυση κατ' αγνώστων στην αστυνομία.

Ξέχασες το δίκανο στην ντουλάπα! (στην κατηγορία "ΠΡΙΝ" προφανώς...) :mrgreen:

Μπήκαν και στο σπίτι της αδερφής μου στον δεύτερο όροφο από το μπαλκόνι της κουζίνας (μάλλον ήταν ο spiderman) και έκαναν μια μικρή τρυπούλα στο τζάμι της πόρτας και γύρισαν το κλειδί που δυστυχώς ήταν στην κλειδαριά από μέσα. Ολα αυτά ντάλα μεσημέρι ενώ ήταν κόσμος στα άλλα διαμερίσματα (προφανώς περίμεναν απ'εξω και μόλις είδαν την sister με τα παιδία και τον άντρα της να βγαίνουν, μπούκαραν). Πρόλαβαν και πήραν μόνο 3 δερμάτινα από την ντουλάπα γιατί εκείνη την ώρα γύρισε σπίτι με το περιπολικό ο απο κάτω ένοικος που είναι αστυνομικός και μάλλον τρόμαξαν! Το αστείο είναι ότι για να φύγουν, βρήκαν τα κλειδία από τη θωρακισμένη πόρτα της κανονικής εισόδου του σπιτιού μέσα σε ένα συρτάρι και έφυγαν σαν κύριοι!

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά:

Αστυνομία

Αλλαγή κλειδαριάς στην πόρτα

Θωρακισμένο τζάμι στην πόρτα της κουζίνας

Σύστημα συναγερμού κλπ κλπ κλπ

Δημοσ.

Βασικά το σημαντικότερο είναι το ψυχολογικό.

Προσωπικά όταν είχαν μπει πέρσυ λίγο πριν τα xmas 2 φορές μέσα σε 1 εβδομάδα είχα αγριευτεί.

Σήμερα πάλι που έγινε η διάρρηξη στο σπίτι της μητέρας μου μπορώ να καταλάβω πως νοιώθει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Βασικά το σημαντικότερο είναι το ψυχολογικό.

Προσωπικά όταν είχαν μπει πέρσυ λίγο πριν τα xmas 2 φορές μέσα σε 1 εβδομάδα είχα αγριευτεί.

Σήμερα πάλι που έγινε η διάρρηξη στο σπίτι της μητέρας μου μπορώ να καταλάβω πως νοιώθει.

Πάντως στη δική μας περίπτωση, πιο σπαστικό ήταν το σπάσιμο νεύρων στη συνέχεια με το σύστημα συναγερμού (ξεκλειδώνω και τρέχω να προλάβω το ΡΙΝ, ξεχάω το πρωί ότι έχω βάλει περιμετρική προστασία και πάω να ανοίξω την μπαλκονόπορτα... κλπ κλπ) παρά η ληστεία!

Βέβαια σε σας νομίζω πως έχει παραγίνει τόσες φορές! :???:

Εκεί βέβαια στην Κρήτη έχετε και το πλεονέκτημα πως έχετε ...αρκετά όπλα, οπότε κάνε καμιά καλή καβάντζα (και μάθε και στη μαμά σκοποβολή!):-D

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Ξέχασες το δίκανο στην ντουλάπα! (στην κατηγορία "ΠΡΙΝ" προφανώς...) :mrgreen:

[...]

Αν και το γράφεις με χιούμορ, υπάρχει ένα ζητηματάκι με τα όπλα. Αν μου βρουν δίκανο στην ντουλάπα (ή κάτω απ' το κρεβάτι) και πάνε να κάνουν καμιά ληστεία με αυτό, θα τρέχω κι εγώ. Οπότε τα όπλα ή θα είναι ασφαλισμένα σε ειδικό χώρο, δύσκολα προσβάσιμο (πχ χρηματοκιβώτιο) ή δεν θα είναι μέσα στο σπίτι.

Ακόμα χειρότερα βέβαια αν έχω ραβδωτό όπλο (περίστροφο κλπ). Εκεί χοντραίνει το παιχνίδι... :(

Δημοσ.

Εγω εχω πει οτι ετσι και ξαναμπει κλεφτης στο σπιτι μου και ειμαι μεσα ο κλεφτης θα παψει να εχει ποδια απο τα γονατα και κατω.

Το εχω δηλωσει και στην Αστυνομια απο την πρωτη φορα που μου ειχαν ανοιξει το σπιτι.

Δημοσ.
Εκεί βέβαια στην Κρήτη έχετε και το πλεονέκτημα πως έχετε ...αρκετά όπλα, οπότε κάνε καμιά καλή καβάντζα (και μάθε και στη μαμά σκοποβολή!):-D

Η διάρρηξη στο σπίτι της μητέρας μου έγινε στην Κόρινθο...

mazda, ο βιασμός της ψυχής βασικά που νοιώθεις μετά είναι μοναδικός. Και εγώ πιστεύω ότι αν πετύχω κάποιον στο σπίτι πλέον θα πεθάνει στα χέρια μου αλλά δε ξέρεις και πως θα αντιδράσεις εκείνη την στιγμή.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν και το γράφεις με χιούμορ' date=' υπάρχει ένα ζητηματάκι με τα όπλα. Αν μου βρουν δίκανο στην ντουλάπα (ή κάτω απ' το κρεβάτι) και πάνε να κάνουν καμιά ληστεία με αυτό, θα τρέχω κι εγώ. Οπότε τα όπλα ή θα είναι ασφαλισμένα σε ειδικό χώρο, δύσκολα προσβάσιμο (πχ χρηματοκιβώτιο) ή δεν θα είναι μέσα στο σπίτι.

Ακόμα χειρότερα βέβαια αν έχω ραβδωτό όπλο (περίστροφο κλπ). Εκεί χοντραίνει το παιχνίδι... :([/quote']

Εσείς οι δικηγόροι πια όλο προβλήματα μας δημιουργείτε!:mrgreen:

Σαφώς και το είπα με χιούμορ αλλά καλώς η κακώς στην επαρχία είναι πλεον βασικό "αξεσουάρ" σε κάθε σπίτι (με άδεια κυνηγού προφανώς...). Βέβαια έχει αποδειχθεί πως πάνω σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχεις και πολλα περιθώρια να προλάβεις να κάνεις κάτι με το όπλο και αν παρόλα αυτά το κάνεις, θα έχεις περισσότερα προβλήματα μετά...

• Super Moderators
Δημοσ.
Εσείς οι δικηγόροι πια όλο προβλήματα μας δημιουργείτε!:mrgreen:

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα! :mrgreen:

Σαφώς και το είπα με χιούμορ αλλά καλώς η κακώς στην επαρχία είναι πλεον βασικό "αξεσουάρ" σε κάθε σπίτι (με άδεια κυνηγού προφανώς...). Βέβαια έχει αποδειχθεί πως πάνω σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχεις και πολλα περιθώρια να προλάβεις να κάνεις κάτι με το όπλο και αν παρόλα αυτά το κάνεις, θα έχεις περισσότερα προβλήματα μετά...

Ας μπούμε λίγο στην ψυχολογία του επίδοξου ληστή: μπαίνει σε ένα σπίτι (κατά προτίμηση άδειο αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα) που κοιμάται ο ιδιοκτήτης. Μπαίνει για να κλέψει, όχι για να κάνει κακό. Αλλά έχει μαζί του κι ένα (παράνομο) όπλο - για καλό και για κακό βρε παιδί μου.

Αν με δει μπροστά του με καραμπίνα ή με όπλο, ενδεχομένως να τρομοκρατηθεί και να θεωρήσει ότι είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει το όπλο. Οπότε μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό (τραυματισμός, ανθρωποκτονία) από αυτό που είχε έρθει να κάνει (κλοπή).

Και τα παραπάνω τα γράφω με την υπόθεση ότι πρόκειται για άπειρο ληστή ή για κανά κλεφτρόνι.

Ο έμπειρος εγκληματίας, μόλις δει το όπλο, δεν θα διστάσει, θα επιτεθεί για να σωθεί και για να μην συλληφθεί. Ενώ εγώ, που δεν είμαι συνηθισμένος στη χρήση των όπλων και έχω περισσότερες ηθικές αναστολές να τραυματίσω άνθρωπο από έναν έμπειρο εγκληματία, θα διστάσω. Κι αυτό ενδεχομένως θα είναι το τέλος μου...

Γι'αυτό συμφωνώ στο συμπέρασμά σου ότι τα όπλα γενικώς περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν...

Δημοσ.

Ναι αλλα ... ο οπλισμενος εμπειρος - απειρος ληστης μπορει να το χρησιμοποιησουν κ με το που βλεπουν το κοιμισμενο ή οχι θυμα να κουνιεται ...

Αρα οπως κ να'χει , ο χαμενος βγαινει το θυμα , νο ?

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι αλλα ... ο οπλισμενος εμπειρος - απειρος ληστης μπορει να το χρησιμοποιησουν κ με το που βλεπουν το κοιμισμενο ή οχι θυμα να κουνιεται ...

Αρα οπως κ να'χει ' date=' ο χαμενος βγαινει το θυμα , νο ?[/quote']

Το κλεφτρόνι που μπαίνει για να κλέψει ΔΕΝ θέλει να βλάψει κανέναν. Είναι, πιθανότατα, το ίδιο τρομοκρατημένο με τον ιδιοκτήτη. Αν δεν δει όπλο, δεν θα έχει λόγο να επιτεθεί.

Ο έμπειρος εγκληματίας (όχι ο αδίστακτος, ο έμπειρος) δεν θέλει να φορτωθεί και εγκλήματα κατά της ζωής - του αρκούν τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Γιατί αν χρησιμοποιήσει βία, το αδίκημα μετατρέπεται από κλοπή (πλημμεληματάκι) σε ληστεία (κακούργημα). Ήτοι από 3 μήνες - 5 έτη "αναβαθμίζεται" στα 5 με 20 χρονάκια ή και ισόβεια.

Οπότε και στις δύο περιπτώσεις no είναι η απάντηση. ;)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Το κλεφτρόνι που μπαίνει για να κλέψει ΔΕΝ θέλει να βλάψει κανέναν. Είναι' date=' πιθανότατα, το ίδιο τρομοκρατημένο με τον ιδιοκτήτη. Αν δεν δει όπλο, δεν θα έχει λόγο να επιτεθεί.

Ο έμπειρος εγκληματίας (όχι ο αδίστακτος, ο έμπειρος) δεν θέλει να φορτωθεί και εγκλήματα κατά της ζωής - του αρκούν τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Γιατί αν χρησιμοποιήσει βία, το αδίκημα μετατρέπεται από κλοπή (πλημμεληματάκι) σε ληστεία (κακούργημα). Ήτοι από 3 μήνες - 5 έτη "αναβαθμίζεται" στα 5 με 20 χρονάκια ή και ισόβεια.

Οπότε και στις δύο περιπτώσεις no είναι η απάντηση. ;)[/quote']

Ωραία! Συνοψίζοντας λοιπόν, το συμπερασμα που προκύπτει είναι: Να μη σου τύχει!

Και επίσης αν είσαι μέσα στην ώρα που θα μπει ο ληστής, να συστηθείτε, να τον κεράσεις και καναν καφέ, μετά να τον βοηθήσεις στο πακετάρισμα και τελειώνοντας να τον ευχαριστήσεις!:mrgreen:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...