Προς το περιεχόμενο

Το μελλον στις τιμες για hosting


mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως βλεπετε να διαγραφονται οι προοπτικες για την χρεωση του hosting?

Εγω παρατηρω χρονο με το χρονο τραγικες μειωσεις στις τιμες. Τοσο πολυ, που φιλος μου που διαθετει hosting, μου ελεγε οτι μαλλον στο μελλον θα το δινει τσαμπα, πακετο φυσικα με οποιον του αναλαμβανει το web design. Πχ. και 3 χρονια δωρο το hosting.

 

Γενικως αναρωτιεμαι αυτη η -καλη για τον απλο χρηστη/λογω του ανταγωνισμου- κατρακυλα των τιμων στο hosting, που μπορει να μας οδηγησει. Εσεις τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου πράγματι στις τιμές γίνεται ο χαμός, πέφτουν συνέχεια και να κοιτάς πάντα τις καλές ευκαιρίες. Θα φτάσει ο καιρός που θα λένε σου προσφέρω φιλοξενία με 1 ευρώ και σου χαρίζω ένα πιάτο μακαρονάδα :) Πλάκα κάνω.

 

Λοιπόν σοβαρά τώρα: Να κοιτάς να βρίσκεις λογικές τιμές και οι συμβάσεις σου να είναι μικρής διάρκειας, κάθε μήνα εννοώ να τους πληρώνεις και όχι χρονιαία κλπ. Το domain να το αγοράζεις εσύ και να έχεις την απόλυτη διαχείριση ώστε να αλλάζεις όποτε θέλεις τους nameservers ανάλογα με το που έχεις πάρει hosting. Εάν ο hosting σου προσφέρει και μερικό χρόνο για να το δοκιμάσεις εάν πάει καλά, χωρίς κάποια έξοδα ή επιστροφή χρημάτων, ακόμη καλύτερα θα είσαι. Να προσπαθείς να μάθεις πόσο uptime έχει στην λειτουργία τους ώστε να μην "πέφτει" η σελίδα σου κάθε λίγο και λιγάκι και έτσι χάνεις επισκέπτες. Έχω τύχη προσωπικά σε hosting παλιά που πάνω από 1 χρόνο δεν χρειάστηκα ούτε μια φορά support για να με βοηθήσουν και έχω τύχη σε άλλους που κάθε μέρα παρά μέρα είχα προβλήματα. Είναι να πέσεις και στην περίπτωση, πολλά παίζουν ρόλο. Καλή τύχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα περι ποιοτητας ειναι απολυτα λογικα.

Απλα λεω απο πλευρας τιμης...που παει το πραγμα.

Γιατι στο τελος...η φθηνια τρωει τον παρα που λενε.

Αν συνεχισουν ετσι, σε λιγα χρονια θα ειναι και τσαμπα και ποιοτικο! (πακετο παντα με κατι αλλο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τζαμπα και ποιοτικο δεν γινεται, ευτυχως δηλαδη (εκτος απο εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις). Σε οτι αφορα τις τιμες, οφειλουμε να αναγνωρισουμε οτι εδω στην Ελλαδα ειναι αρκετα υψηλοτερες σε σχεση με τις παγκοσμιες τιμες, αποτελεσμα κατα την γνωμη 2 κυριως λογων:

1) Ελλειπης ενημερωση των χρηστων για το τι ειναι το web hosting και γενικοτερα πως λειτουργει το ολο συστημα

2) Στην κερδοσκοπια αρκετων εταιρειων στην ελλαδα.

 

Το 2ο συνδεεται αμεσα με το πρωτο, αφου οι ενημερωμενοι πελατες θα πιεσουν τις εταιρειες για μειωση τιμων. Θελω να πιστευω οτι με την αυξανομενη πορεια χρησης Internet που εχει η Ελλαδα τα τελευταια χρονια, θα ειναι αυξανομενη και η παιδεια γυρω απο το διαδικτυο. Ετσι βλεπω αρκετα συντομα να μειωνονται οι τιμες, ενω ταυτοχρονα θα αυξανεται ο χωρος και το bandwidth. Στην μειωση των τιμων θα συμβαλλει φυσικα και η αυξηση της πελατειας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Den tha symfoniso katholoy me ayta poy grafeis. Eytyxos to webhosting den einai opws ta amaxia h' opws ta PC klp klp, Oti plhrwneis perneis. Den einai katholoy etsi. Molis prin 1 wra diabasa ena mhnyma se ena forum p.x. poy elege ena atomo oti agorase apo ton tade hosting (poiothtas) opws to les kai esy kai exoyn perasei 4 hmeres kai akoma na ton enhmerwsoyn gia ta stoixeia toy logariasmoy, pws tha mpenei dhladh sto cpanel klp. Ean einai ayto poiotiko, tote na moy leipei, protimw ta paketa poy dinw egw kai exw synexws epafh kai eimai 99,9% me sigoyria.

 

H dhmioyrgia enos kathara Ellhnikoy forum poy tha syzhtioynte ayta ta pragmata einai shmantikh kai prepei na ginei opwsdhpote, Sto exwteriko yparxei kai mpainoyn xiliades atoma gia na briskoyn kati kalo. Kati antistoixo Ellhniko brhka edw http://www.webhostingtalk.gr/forum/ alla den blepw symmetoxh.

 

Xereis isos sthn Ellada na ginetai kai to exhs. Osoi isws endiaferonte gia mia istoselida, theloyn na thn exoyn etoimh, dhladh aplos na plhrwsoyn kai na analabei o webhosting ola ta alla. Enw sto exwteriko oi perissoteroi ap' oti blepw theloyn apo monoi toys na kanoyn diaxeirish toy logariasmoy toys, etsi mathenoyn kai asxoloynte perissotero.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ποιο σημειο ακριβως διαφωνεις? (Αν αναφερεσαι σε εμενα φυσικα).

 

Προσωπικα θεωρω οτι το web hosting ειναι ακριβως οπως τα PC και τα αμαξια και οτιδηποτε αλλο που υπαρχει στην αγορα. Και στην αγορα ισχυει επισης οτι πληρωνεις παιρνεις, καθως και το οτι οι τιμες διαμορφωνονται απο την προσφορα και τη ζητηση. Γιατι το webhosting να διαφερει? Ειναι ενα προιον (υπηρεσια) και υποκεινται στους ιδιους κανονες.

 

Στην Ελλαδα, δυστυχως στον τομεα του web hosting ειμαστε ακομα πισω, αν και ειμαι αισιοδοξος οτι στο μελλον θα βελτιωθει αισθητα η κατασταση. Ειμαι αισιοδοξος, γιατι ελπιζω στην καλυτερη ενημερωση των ανθρωπων που ψαχνουν για φιλοξενια και θα ξερουν τι θελουν και τι τους χρειαζεται. Οσες εταιρειες θα θελουν να παραμεινουν στην αγορα θα αναγκαστουν να προσφερουν και τις αναλογες υπηρεσιες.

 

Σε οτι αφορα την ποιοτητα που αναφερεσαι ολα ειναι σχετικα και αυτο εξαρταται και παλι απο τις αναγκες των χρηστων, γι' αυτο πρεπει ο καταναλωτης να ξερει τι αγοραζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Den tha symfoniso katholoy me ayta poy grafeis. Eytyxos to webhosting den einai opws ta amaxia h' opws ta PC klp klp' date=' Oti plhrwneis perneis. Den einai katholoy etsi. Molis prin 1 wra diabasa ena mhnyma se ena forum p.x. poy elege ena atomo oti agorase apo ton tade hosting (poiothtas) opws to les kai esy kai exoyn perasei 4 hmeres kai akoma na ton enhmerwsoyn gia ta stoixeia toy logariasmoy, pws tha mpenei dhladh sto cpanel klp. Ean einai ayto poiotiko, tote na moy leipei, protimw ta paketa poy dinw egw kai exw synexws epafh kai eimai 99,9% me sigoyria.

 

H dhmioyrgia enos kathara Ellhnikoy forum poy tha syzhtioynte ayta ta pragmata einai shmantikh kai prepei na ginei opwsdhpote, Sto exwteriko yparxei kai mpainoyn xiliades atoma gia na briskoyn kati kalo. Kati antistoixo Ellhniko brhka edw http://www.webhostingtalk.gr/forum/ alla den blepw symmetoxh.

 

Xereis isos sthn Ellada na ginetai kai to exhs. Osoi isws endiaferonte gia mia istoselida, theloyn na thn exoyn etoimh, dhladh aplos na plhrwsoyn kai na analabei o webhosting ola ta alla. Enw sto exwteriko oi perissoteroi ap' oti blepw theloyn apo monoi toys na kanoyn diaxeirish toy logariasmoy toys, etsi mathenoyn kai asxoloynte perissotero.[/quote']

 

Μπα καμία σχέση με το εξωτερικό, εδώ μόνο πως θα βρουν τραγούδια και crack κλπ ενδιαφέρονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τζαμπα και ποιοτικο δεν γινεται' date=' ευτυχως δηλαδη (εκτος απο εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις). Σε οτι αφορα τις τιμες, οφειλουμε να αναγνωρισουμε οτι εδω στην Ελλαδα ειναι αρκετα υψηλοτερες σε σχεση με τις παγκοσμιες τιμες, αποτελεσμα κατα την γνωμη 2 κυριως λογων:

1) Ελλειπης ενημερωση των χρηστων για το τι ειναι το web hosting και γενικοτερα πως λειτουργει το ολο συστημα

2) Στην κερδοσκοπια αρκετων εταιρειων στην ελλαδα.

[/quote']

 

Καλησπέρα,

 

Να πω και εγώ την άποψη μου. Στην Ελλάδα οι τιμές δεν είναι υψηλότερες λόγω κερδοσκοπίας, το κόστος είναι υψηλότερο. Προσοχή, δεν μιλάω για επιχειρήσεις που έχουν servers στο εξωτερικό, αλλά για επιχειρήσεις που έχουν servers σε ελληνικό datacenter. Το κόστος είναι μεγαλύτερο κυρίως λόγω του γεγονότος οτι τα ελληνικά datacenter χρεώνουν με βάση το traffic. Θα μπορούσες λοιπόν να βγάλεις ένα πακέτο 10GB χώρο με 1000 e-mail το οποίο θα είχε μόνο 2GB traffic και θα το πούλαγες 8 εύρώ αλλά το συγκεκριμένο bandwidth δεν θα εξυπηρετούσε το πακέτο.

 

Δεν θα μιλήσω καθόλου για το κόστος των γραφειών κλπ (γνωρίζω πολλούς αξιόπιστους που κάνοουν την δουλειά από το σπίτι τους και δεν έχει επηρρεάσει καθόλου στην ποιότητα παροχής εξυπηρέτησης), αλλά γενικώς αγοράζουμε υψηλότερα το bandwidth από το datacenter και ανεβαίνει η τιμή.

 

Φυσικά δεν συγκρίνεται το hosting Ελλάδα με εξωτερικό. Την διαφορά θα την δείς οταν κάνεις ένα send/receive στο outlook ή όταν συνδεθείς σε FTP server. Το ping είναι τόσο μικρό που θεωρείς οτι κάνεις δουλειά τοπικά. Επίσης λόγω του AIX δεν υπάρχει πρόβλημα σε διαθεσιμότητα, καθώς το ελληνικό bandwidth δεν περνάει από τα διεθνή κυκλώματα αλλά από τα τοπικά ελληνικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τo σοβαρό hosting στην Ελλάδα είναι απλά ανύπαρκτο για πολλούς λόγους.

 

Οι λόγοι αυτοί είναι Α-Δ-Ι-Α-Φ-Ο-Ρ-Ο-Ι σε κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα φτηνό, αξιόπιστο, με πολύ καλή τεχνική υποστήριξη web hosting account. Τώρα (gvard δεν ειναι επίθεση προς εσένα απλά αυτα τα επιχειρήματα βρήκα μπροστά μου) το άμα το Ελληνικό datacenter χρεώνει με το traffic ή άμα αποφασίσανε να αγοράσουνε γραφεία Dolce & Gabana δεν ενδιαφέρει κανέναν χρήστη.

 

Την διαφορά ΔΕΝ θα την δείς στο send/receive για το άμα ένας host είναι καλός αλλά στο πόσο καλά βοηθάνε στα προβλήματα των χρηστών τους, στην αξιοπιστία και στο data integrity των πελατών τους και στην τεχνογνωσία που έχουνε.

 

Αυτό που ξέρω είναι ότι τεράστιοι web hosting providers χρεώνουνε $5 το μήνα για 2GB χώρο, άφθονο traffic, άπειρα emaill accounts, απειρες DB, Control Panel για τα πάντα, απειρα ftp accounts και ένα σωρό άλλα πράγματα όταν οι περισσότεροι Ελληνικοί χρεώνουνε 8 και 12 ευρώ το μήνα και πολύ απο αυτούς είναι αναξιόπιστοι. Εγώ προσωπικά είχα εμπειρία με 3 Ελληνικές εταιρείες, με συστάσεις υποτίθεται και και και..αλλά τελικά το μοναδικό site που είχα κρατήσει σε Ελληνικό provider το γύρισα και αυτό σε ξένο.

 

Με λίγα λόγια, όταν υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός έκει έξω, ο Ελληνας, αντί να το ρίξει σε πιο χαμηλές τιμές προσπαθεί να αποδείξει γιατί αυτος είναι ακριβός! Οχι κύριοι, δεν θα πάρουμε. Πάλι καλά που τα Ελληνικά domains έχουνε μείνει σε κάπως λογικές τιμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

 

Αυτό που ξέρω είναι ότι τεράστιοι web hosting providers χρεώνουνε $5 το μήνα για 2GB χώρο, άφθονο traffic, άπειρα emaill accounts, απειρες DB, Control Panel για τα πάντα, απειρα ftp accounts και ένα σωρό άλλα πράγματα όταν οι περισσότεροι Ελληνικοί χρεώνουνε 8 και 12 ευρώ το μήνα και πολύ απο αυτούς είναι αναξιόπιστοι.

 

Αυτά που λές είναι πολύ σωστά, αλλά δυστυχώς οπως σου εξήγησα δεν μπορώ να τα παρέχω διοτι το bandwidth είναι ακριβό στην Ελλάδα. Ναι μεν δεν σε ενδιαφέρει και δεν είναι επίθεση προς εμένα, απλώς οφείλω από την μεριά μου να πω πως δεν είμαι κερδοσκόπος (οπως εχει αναφερθεί σε προηγούμενα post οτι είμαστε όλοι οι ελληνες που ασχολουνται με το hosting), αλλά δυστυχώς προσπαθώ να ανταγωνιστώ τις εταιρίες του εξωτερικού με ο,τι όπλα μου διατίθενται. Οταν ήρθε η ΟΤΕnet το 2004 και μου ζήταγε 2.500 ευρώ το μήνα για κάθε εγγυημένο mbit καταλαβαίνεις τι γίνεται. Φυσικά και έφυγα από την OTEnet τότε (και ήρθα FORTHnet), αλλά οταν συγκεκριμένοι μεγάλοι προσπαθούν να θέσουν τέτοια εμπόδια σε μικρούς το Ιντερνετ στην Ελλάδα δεν θα προχωρήσει ποτέ. Γράφω επώνυμα ποσά και εταιρίες διοτι τα έχω και εγγράφως από την εν λόγω εταιρία και δεν φοβάμαι τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

symfwnw apolyta me ton kyrio vardiko...:)

den ginetai paidia na griniazete gia tin kathe etairia kai tis times poy dinei kai na sygkrinete me ekswteriko otan den gnwrizete katholoy pws doylevei i agora...

einai san na moy lete giati plirwnoyme oten kai giati i vivodi einai akrivi... enw eksw p.x ta tilefwna einai ftina...

giati i dsl einai akrivi ...

giati ola einai metapwlisi allwn yphresiwn... den mporeis apla na poylas ligotero apo oso agorazeis...

afoy thelw den thelw tha plirwnw tin forthnet, otenet, mednautilus i opoion allo... prosthetw to kerdos moy kai metapwlw....

so simple.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν έξω τα τηλέφωνα δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ακριβά γιατί δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Τις υπηρεσίες webhosting του εξωτερικού όμως μπορούμε.

 

Δεν έχει σημασία αν ξέρει κάποιος πως λειτουργεί η αγορά και ο Μανιακός λέει απλώς το αυτονόητο, δεν είναι γκρίνια.

Ο τελικός χρήστης θέλει υπεύθυνες και φτηνές υπηρεσίες webhosting και μπορεί να τις βρεί μόνο στο εξωτερικό.

Δεν τον ενδιαφέρει πως λειτουργεί η αγορά και γιατί είναι ακριβές οι τιμές στην Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...