antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 παρακληση προς το κρατος: θελω επι της ταυτοτητας μου να αναγραφονται τα εξης: Παω ΜΟΝΟ με γυναικες! ΟΠΑΔΟΣ Παναθηναικου! Μου αρεσουν οι κοκκινομαλλες! Δεν εχω λεφτα! Ψαχνω τροπους να αποκτησω λεφτα! Σιχαινομαι τους φασιστες! Σιχαινομαι το κλαρινο! ακουω ροκ! αυτα....ευχαριστω!
polaki Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Πρώτον δεν έχει κάθε χώρα επίσημο θρήσκευμα. Δεύτερον δεν διδάσκεται υποχρεωτικά στα σχολεία. Στις περισσότερες χώρες της (δυτικής) Ευρώπης' date=' υπάρχει η επιλογή να [u']μην[/u] διδάσκεσαι θρησκευτικά. Χμ οκ με τσάκωσες αδιάβαστο σ'αυτό! Και πάλι όμως την ευθύνη ουσιαστικά την έχει το κράτος, που έχει θεσπίσει αυτό το μάθημα ως υποχρεωτικό (αφου το κρατος επιλέγει τα μαθηματα και οχι η Εκκλησια), και πολύ μεγαλύτερη που οπως λες και εσύ εχουμε Υπουργειο Παιδείας και Θρησκευμάτων.. Οπου τα Θρησκευματα φυσικά ειναι ΕΝΑ, και όχι το συνολό τους. LOL!!!
KaizerSoze Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Βασικα ΓΙΑΤΙ να υπαρχει υπουργειο Παιδειας και Θρησκευματων??? Να υπαρχει υπουργειο Παιδειας και το τι θα γινει με τις θρησκειες να εναποκειται στο υπουργειο Εσωτερικων
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Eίναι προσυλητισμός να διαδάσκεσε θρησκευτικά στο σχολείο;;;;; Με τον τρόπο που διδάσκονται (έχω δει τα βιβλία της β' και γ' γυμνασίου) ναι, είναι προσυλητισμός. Πως δεν έκανες θρησκευτικά μετα την β' γυμνασίου; Κοπάνες; Από 3η γυμνασίου και μετά ήμουν σε σχολείο στη Δυτική Ευρώπη.
Kandinsky Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Και η Εκκλησία παρόμοιο τρόπο πρότεινε αφού για το θέμα της κατάργησης είπε οτι υπάρχουν ήδη ένα σωρό άλλα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την εγκυρότητα των στοιχείων μας (πιστοποιητικό διαβατήριο δίπλωμα κλπ) Εξκ του πονηρού φυσικά όπως είπαμε' date=' μια και λέει ξεκάθαρα "αν δεν κάνετε αυτό που θέλω, θα κάνετε εκείνο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι ενέργειες σας θα είναι αυτές που εγκρίνω εγώ". Εγώ γνωρίζω οτι το Υπουργείο Παιδείας το έχει η Κυβέρνηση και αυτή ορίζει τα μαθήματακαι εμένα δε μου άρεσε η γυμναστική αλλα ο καθηγητήςμας έβαζε και τρέχαμε το προαύλιο γύρω-γύρω.Μήπως να τα καταργήσουμε όλα; Εδώ αναγνωρίζεις την δικαιοδοσία του κράτους? Πώς κι έτσι? Αφού δεν έχει συναποφασίσει -ούτε καν εγκρίνει- η Εκκλησία το πρόγραμμα μαθημάτων, τί το κάναμε τώρα εδώ, μπάτε σκύλοι αλέστε? Κακό προηγούμενο, θα έπρεπε ήδη να έχει επιληφθεί του θέματος ο Χριστόδουλος. Οι χουντικοί τα βάζουν με ότι αντιστέκεται στο καθεστώς όπως και άν λέγεται.Εξαρτάται τι είδους καταστροφή εννοείς.Εγώ δεν καταδικάζω τη δικτακτορία απο το αποτέλεσμα που θα φέρει στον τόπο αλλά την καταδικάζω για τα μέσα που χρησιμοποιεί.Η εγκαθιδρυση μιας δικτακτοριας δεν ειναι απαραίτητα καταστροφη για μια χωρα τουλάχιστον οικονομική.Θα μπορούσε ένας δικτάκτορας με πολύ χρήμα να πάρει την εξουσία και να μοιράζει χρήμα στον κόσμο.Εγώ και αυτήν την δικτακτορία την καταδικάζω . Πεστο και στον φίλο σου τον αρχιεπίσκοπο και τα άλλα "παιδιά". Αν και αν κρίνω απ' τα παρακάτω, στα λόγια καταδικάζω κι εγώ ότι θες. Όπως φαίνεται μάλλον δε διαβάζεις τα όσα γράφω γιατί αν τα είχες διαβάσει ,θα είχες διαβάσει και αυτό που σου έγραψα πρίν οτι η λέξη ''αρωγός'' που χρησιμοποίησες και πριν και τώρα σημαίνει ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που θές να πεις.Αλλά σιγά μην το διάβασες....Συνέχισε να τη χρησιμοποιείς εσύ εκτίθεσαι. αρωγή η [arojí] O29 : (λόγ.) βοήθεια, συνήθ. οικονομική: Tα άπορα και ηλικιωμένα άτομα έχουν ανάγκη από την κρατική ~. Tαμείο αρωγής, ασφαλιστικό ταμείο. Δικαστική ~, δικαστική συνδρομή. [λόγ. < αρχ. ἀρωγή `βοήθεια (όχι οικονομική)΄] Μια ακόμα απόδειξη οτι δεν έχεις διαβάσει όλα όσα έχω γράψει.Εδώ σε όλη τη συζήτηση μιλάω για την ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και εσύ με λες χουντικό. Πρώτον, δεν σε είπα χουντικό αλλά ακροδεξιό, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δεύτερον, ο χαρακτηρισμός για το τί αντιπροσωπεύει ο καθένας αλλά και για τα πιστεύω του, διαφέρει ανάλογα με το πώς έχει επιλέξει να βλέπει τον εαυτό του. Οι χουντικοί για παράδειγμα, ονόμαζαν την χούντα "επανάσταση" και θεωρούσαν εαυτούς απελευθερωτές ενώ οι ακροδεξιοί προτιμούν σαφώς τον χαρακτηρισμό "πατριώτης". Όλοι αυτοί, μάχονται κατά τ' άλλα για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά μόνο σύμφωνα με τον ορισμό που δίνουν αυτοί στις έννοιες αυτές, παρόμοιο με αυτόν που δίνεις κι εσύ μια και πιστεύεις ότι είναι δικαίωμα δικό σου και της Εκκλησίας να ασχολείται με θέματα κρατικού μηχανισμού επιμένοντας και προσπαθώντας να επιβάλλει μια άποψη που ήδη έχει αποδειχθεί ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα της άνισης αντιμετώπισης των ανθρώπων αλλά θα οδηγήσει σε νέες διακρίσεις. Για όλα τα άλλα (υβριστικά και μη) που έχεις γράψει για την Εκκλησία έχω να σου πώ οτι απλά εκφράζεις τη γνώμη σου για κάτι (την Ορθόδοξη Εκκλησία) που δεν ξέρεις τι είναι (απλά νομίζεις οτι ξέρεις),ούτε πότε ιδρύθηκε, απο ποιόν Ιδρύθηκε,τι πιστεύει,ποιός όρισε τους κανόνες της και με ποιό δικαίωμα,και πως λειτουργεί.Το μόνο που ξέρεις είναι να κατηγορείς και να βρίζεις. Η αλήθεια δεν αποτελεί ύβρη. Αντιθέτως, η αλαζονεία της Εκκλησίας, η επιλεκτική αντιμετώπιση των ανθρώπων (ακόμα και ανάμεσα στους πιστούς), η σχέση των ιεραρχών με ύποπτα άτομα, η καπήλευση ιστορικών κειμηλίων και το εμπόριο, αποτελούν ύβρη προς τις διδαχές του Χριστού. Ο όρος ταυτότητα είναι έννοια που ερμηνεύεται στο λεξικό δεν είναι κρατικό έγγραφο. Όταν ξεμένει από επιχειρήματα κανείς εκμεταλλεύεται κάθε σωσίβιο. Πρόχειρα πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό εικόνες με τμήμα και αστυνομικό, να του λες "μου έκλεψαν την ταυτότητα" και να σου απαντά "Είδες τί κατάφεραν οι γυναίκες? Όλοι οι άνδρες έχουμε χάσει την ταυτότητα μας την σήμερον ημέρα" ή κάτι άλλες, απ' το γήπεδο, "του πήρε την ταυτότητα", κλπ. Το επιχείρημα σου είναι επιεικώς φαιδρό όπως βέβαια και το σύνολο της επιχειρηματολογίας που στηρίζεται στο "εγώ και η Εκκλησία θέλουμε να ακολουθεί το κράτος και όλοι οι υπόλοιποι τις επιταγές μας" (Το οτι δεν απαντώ σε μία ερώτηση αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θέλω να απαντήσω.Απλά ο χρόνος μου είναι πολλές φορές πολύ περιορισμένος και για να γράφω όλο αυτό το κατεβατό μου πέρνει ώρα.) Έλα όμως που τελικά δεν απαντάς σε συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν. Άστο, αύριο μεθαύριο ίσως αφού έρθει το email απ'τον αρχιεπίσκοπο. Αλλοίωση όχι.Κατά τη γνώμη μου κάτι χειρότερο... άρνηση του θρησκευτικού φρονήματος επιχειρείται. H γνώμη σου εφόσον δεν στοιχειοθετείται θεωρείται άχρηστη. Κι εδώ φυσικά επιλέγεις να μην δικαιολογήσεις το πού τη στηρίζεις. Πετάμε μια μπαρούφα και όποιον πάρει ο Χάρος, συνωμοσιολογίας το ανάγνωσμα. 2.Μην θεωρείς αλάθητες τις αποφάσεις των δικαστηρίων.Αν ήταν έτσι θα είχαμε καταργήσει τα εφετεία.Έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί ακόμα και ισόβια αποτέλεσμα δικαστικής πλάνης. Άλλο πράγμα η δικαστική πλάνη για ένα έγκλημα το οποίο υπόκειται σε πολλά ερωτηματικά/στοιχεία και άλλο η πιστή εφαρμογή διατάξεων πάνω στις οποίες μένει να αποφασίσει το δικαστήριο. Λαϊκίζεις πάλι, όχι κάτι καινούριο βέβαια. Εννοείται φυσικά ότι οι αποφάσεις του Χριστόδουλου είναι αλάθητες, γνωστό τοις πάσι. Ειδικά σε τέτοιο θέμα δεν πρόκειται να δεκτώ ποτέ την απόφαση του δικαστηρίου ως δίκαιη και χωρίς να αντιδράσω ως πολίτης.Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι αυτές που απλώς εφαρμόζονται απο το κράτος δεν είναι κατα ανάγκην πάντα δίκαιες. Iδού ώ αρχαίοι Έλληνες, ώ Νέοι Έλληνες, ώ παγκόσμιο δικαστικό και νομικό σύστημα, ιδού το μάθημα δημοκρατίας που περιμέναμε τόσην ώρα ώστε να έρθουμε στα σύγκαλα μας εγκαλούμενοι για αντιδημοκρατικότητα κατά των "πιστών". "Μόνον όσες αποφάσεις/νόμοι/διατάξεις είναι υπέρ μου θα δέχομαι ρε, για τα άλλα να πάτε όλοι να κουρεύεστε, θα κατέβω στους δρόμους να επιβάλλω το θέλημα μου"! 3.Και στην Εκκλησία η "ηγεσία" (όπως θες να την αποκαλείς) εκλέγεται με ψηφοφορία.Στην ουσία και σύμφωνα με τον κανόνα της Εκκλησίας ηγεσία της Εκκλησίας αν αυτό εννοείς ηγεσία δεν είναι ο κ.Χριστόδουλος. Γεια σου ξανά ρε Δημοκράτη. Ξέχασες μόνον να μας πεις ποιοί είναι οι ψηφοφόροι. Ο νόμος προβλέπει ποινές για εξύβριση των θείων.Τώρα γιατί δεν εφαρμόζεται αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι δικαστικοί. Είναι μέγιστοι εξυβριστές και του λόγου τους γι' αυτό. Τα βιβλία αυτά τα είχαν αγοράσει και τα έκαιγαν συμβολικά στο δρόμο;Ή μπήκαν με τη βία σε βιβλιοπωλείο και τα έκαψαν; Αυτή είναι προφανώς η ουσία. Στη Νύχτα των Κρυστάλλων αν θυμάμαι καλά, έβγαλε φιρμάνι ο Χίτλερ που ζητούσε ευγενικά απ' τους πωλούντες τα βιβλία να τα δωρίσουν. Τώρα συμφωνούμε.Το κράτος όμως επειδή διέπεται απο νόμους και είναι επίσημο οφείλει να κυριολεκτεί σε ότι αναγράφει στα δημόσια έγγραφά του. Τα ξανάπαμε αυτά. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να κάνει ότι συμφέρει τους "πιστούς".
antreaslam Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 καντισκυ,ΠΟΛΥ σωστα δομημενη η απαντηση σου,με επιχειρηματα στα περισσοτερα σημεια της! μπραβο σου! οσο για την ταυτοτητα.... εαν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ φωναζετε για τις ταυτοτητες, φωναξετε το ιδιο δυνατα για ασφαλεια,υγεια,παιδεια,ανεργια, τοτε,μολις λυσουμε ολα αυτα,υποσχομαι οτι θα γραψω ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Χ.Ο. στην ταυτοτητα μου,κ θα υπογραφω ως ανδρεας ο χριστιανος....
wlv36 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Σχετικά με την ταινια "The DaVinci Code", δεν πιστεύω πως έπρεπε να γίνει τοσο μεγάλος πανικός... Το μόνο που έγινε ήταν να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου περισσότερο. Άλλωστε άμα το μήλο δεν ήταν απαγορευμένος καρπός στον παράδεισο, κανένας δεν θα του έδινε σημασία. Έτσι είχε γίνει και πριν μερικά χρόνια για τον Harry Potter, και μετά ξεχάστηκε...αφού έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Αν πραγματικά τους ενοχλούσε η ταινία και το βιβλίο γιατι δεν έλεγαν πιο πριν τίποτα και για τα εκκατομύρια άλλα βιβλία που βγαίνουν κάθε χρόνο και δεν αποτελούν μυθιστορήματα αλλά επιστημονικές έρευνες? Και αν αυτό μας ενοχλεί σαν έναν τόσο θρησκευόμενο λαό, γιατί κανείς ποτέ δεν αναφέρθηκε στο βιβλίο και τηλεοπτική σειρά "Οι μάγισσες της Σμύρνης"?
magma Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 ΙΜΗΟ, η εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κανέναν που αναφέρεται σε αυτήν, αφού και η ίδια, κρίνει, συκοφαντεί και δυσφημίζει, όλες τις υπόλοιπες θρησκείες και μάλιστα όχι μόνο στους πιστούς της αλλά και δημόσια. Τώρα, φυσικά ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να εμποδίσει ή να προπυλακίσει όσους πάνε να δούνε την ταινία. Αλλά θα πρέπει να σκεφτεί, πόσο πρόβατο είναι αν το κάνει ακολουθώντας την έντεχνα καλλυμένη προτροπή του παπά της ενορίας του. Αντίστοιχα εγώ ή οποιοσδήποτε έχει πάει να δει την ταινία έχει κάθε δικαίωμα να του κάνει τη μούρη κιμά, αφού τον εμποδίζει να μπει στον κινηματογράφο. Επίσης ΙΜΗΟ η ταινία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τον χριστιανισμό, απλά η εκκλησία την έχει δει δερβίσης της πίστης όλων των ελλήνων, είτε τους αρέσει είτε όχι.
Fan Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Επίσης ΙΜΗΟ η ταινία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τον χριστιανισμό' date=' απλά η εκκλησία την έχει δει δερβίσης της πίστης όλων των ελλήνων, είτε τους αρέσει είτε όχι.[/quote'] Από την στιγμή που οι Έλληνες είναι σε 98% χριστιανοί ποιός πρέπει να την δει "δερβίσης" ο μουμφτής της Ξάνθης ή ο Ραββίνος;
getty Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Πρέπει να πάψει αυτό το παιχνιδάκι με τα μυθηστορηματικά βιβλία και τις θρησκείες και αυτό το παιχνιδάκι με τη φωτιά. Έχουν κάτι να πουν, να παραθέσουν ιστορικά στοιχεία, να κάνουν ανάλυση και να δεχθούν κριτική, κι όχι να παίζουν εκ του ασφαλούς με το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπωνγράφοντας μυθιστορήματα. Ιστορικά στοιχεία, ντοκουμέντα και αν είστε μάγκες κλονίστε την πίστη όλων, αλλιώς ας παίξουν με τίποτα άλλο προκειμένου να πλουτίσουν και όχι με θρησκευτικές συνειδήσεις.
The_Judas Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Από την στιγμή που οι Έλληνες είναι σε 98% χριστιανοί ποιός πρέπει να την δει "δερβίσης" ο μουμφτής της Ξάνθης ή ο Ραββίνος; Το 98% είναι πλασματικό και προπαγανδιστικό νούμερο. Σε ρώτησε κανείς όταν γεννήθηκες αν θέλεις να γίνεις χριστιανός ή όχι; Και στην δική μου ταυτότητα Χ.Ο γράφει, παρόλο που δεν είμαι πιστός. Οι εκατοντάδες-χιλιάδες μετανάστες είναι χριστιανοί και αυτοί μήπως; Γνωρίζουν όμως τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δηλώνουν χριστιανοί για να πάρουν την υπηκοότητα πιο εύκολα και να προσαρμοστούν στην "ανοιχτόμυαλη" και "δεκτική" κοινωνία μας.
The_Judas Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Πρέπει να πάψει αυτό το παιχνιδάκι με τα μυθηστορηματικά βιβλία και τις θρησκείες και αυτό το παιχνιδάκι με τη φωτιά. Έχουν κάτι να πουν' date=' να παραθέσουν ιστορικά στοιχεία, να κάνουν ανάλυση και να δεχθούν κριτική, κι όχι να παίζουν εκ του ασφαλούς με το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπωνγράφοντας μυθιστορήματα. Ιστορικά στοιχεία, ντοκουμέντα και αν είστε μάγκες κλονίστε την πίστη όλων, αλλιώς ας παίξουν με τίποτα άλλο προκειμένου να πλουτίσουν και όχι με θρησκευτικές συνειδήσεις.[/quote'] Με την ίδια λογική... ας παραθέσει και η εκκλησία αποδείξεις για την ανάσταση και τα θαύματα του Ιησού, αλλιώς να μας αδειάσει την γωνία
Fan Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Το 98% είναι πλασματικό και προπαγανδιστικό νούμερο. Σε ρώτησε κανείς όταν γεννήθηκες αν θέλεις να γίνεις χριστιανός ή όχι; Και στην δική μου ταυτότητα Χ.Ο γράφει' date=' παρόλο που δεν είμαι πιστός. Οι εκατοντάδες-χιλιάδες μετανάστες είναι χριστιανοί και αυτοί μήπως; Γνωρίζουν όμως τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δηλώνουν χριστιανοί για να πάρουν την υπηκοότητα πιο εύκολα και να προσαρμοστούν στην "ανοιχτόμυαλη" και "δεκτική" κοινωνία μας.[/quote'] Eγώ μιλάω για τους Έλληνες πολίτες και όχι για τους μετανάστες που οι πλειοψηφία τους προέρχεται από μη χριστιανικές χώρες. Δεν με ρώτησε κανείς εάν θέλω να γίνω χριστιανός αλλά δεν νομίζω ότι σκέφτομαι να αλλάξω θρήσκευμα τώρα. Φυσικά και δεν θεωρώ κατώτερο κανέναν μόνο και μόνο γιατί έχει άλλο θρήσκευμα. Με το 98% εννοώ ακόμα και αυτούς που πάνε στην εκκλησία μόνο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα (και εγώ μέσα σε αυτούς είμαι ). ; Αλλωστε κάπου είχα διαβάσει ότι το 40% των Ελλήνων πάνε μέχρι 5 φορές το χρόνο στην εκκλησία.
wlv36 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Πάντως το κολπάκι των σημερινών εκκλησιών είναι απλά μια βιτρίνα... Οι παπάδες έχουν την εξουσία στα χέρια τους και κυβερνούν με τους δικούς τους νόμους. Και όταν λέω παπάδες φυσικά δεν εννοώ τον παπα-Γιώργη από το χωριό. Το να είσαι καλός χριστιανός δεν φαίνεται από το πόσο συχνά πας στην εκκλησία ή αν το γράφει η ταυτότητά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.