getty Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Θα καταβάλω προσπάθεια να σε καλύψω, αρχίζω αμέσως! Δεν με κάλυψες δυστυχώς.Συγκεκριμένα δεν απάντησες πώς αντιδράς όταν η ηγεσία της εκκλησίας δεν σέβεται τις άλλες θρησκείες. Νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος όταν μίλησα για τον ίδιο εκνευρισμό για φασιστοειδείς αντιλήψεις εκπροσώπων της ελληνικής εκκλησίας. (τον να μην σέβεσαι τη θρησκεία του άλλου και να σέβεσαι μόνο τη δικιά σου είναι κατ΄εμέ φασιστοειδής αντίληψη και δυστυχώς έχουμε πολλά παράδειγματα' date=' ξεκινώντας από τις θρησκευτικές μειονότητες και ένα κάρο άλλα). Αν η ερώτησή σου αναφέρεται σε συγκεκριμένα μέτρα και τι ακριβώς κάνω, δεν αφορά το forum και τι συζήτησή μας. Το σίγουρο είναι ότι αν προσβάλλομαι από τον κώδικα da vinci και τα σκίτσα του μωάμεθ άλλο τόσο και παραπάνω προσβάλλομαι από φασιστοειδείς αντιλήψεις που έχουν μάλιστα και μεγαλύτερη βαρύτητα!(λόγο θεσμικής ιδιότητας κλπ.). Γιατί σχολιάζω τα πρώτα; γιατί απ ότι βλέπω οι περισσότεροι τα θεωρούν ασήμαντα και σωστά ενώ τα δεύτερα είναι λίγο πολύ γνωστά, δεδομένα και καταδικαστέα στους νοήμονες μή στόκους ανθρώπους. Επίσης έχεις παρεξηγήσει την έννοια της "προστασίας" της θρησκείας, το οποίο δεν σημαίνει οτι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρίνει/σχολιάσει την θρησκεία σου. Εφ'οσον κανείς δεν σου στερεί το δικαίωμα του Εκκλησιασμού και γενικά, κανένας δεν σου απαγορεύει να ζείς οπως προστάζει η θρησκεία σου, δεν τίθεται θέμα σεβασμού. Διαφωνώ δεν την έχω παρεξηγήσει καθόλου, καθένας μπορεί να πει την άποψη του για τη θρησκεία και είναι ευπρόσδεκτη εφόσον την λές με στοιχεία, επιχειρήματα και βάζεις και το ονοματάκι σου απο κάτω. Αντίθετα θέλω να προστατεύονται οι θρησκείες από εκείνους που κρύβονται πίσω απ τον ήρωα ενός μυθιστορήματος για να αμφισβητήσουν χωρίς σοβαρά επιχείρηματα αλλά με μυθιστορηματικές ιστοριούλες και να προσβάλλουν με αύτον τον τρόπο τη θεότητα ιερών μορφών θρησκειών. Εκτός αν βγούν και πούν, το μυθιστόρημα δεν είναι μυθιστόρημα πιστεύω αυτά που γράφω αλλά και εκφράζει και τεκμηριώνει την άποψή μου για την συγκεκριμένη θρησκεία. Οι Ραελιανοί υποστηρίζουν οτι τους απαγάγουν εξωγήινοι και τους βάζουν να κάνουν όργια' date=' οτι έχουν καταφέρει την κλωνοποιήση ανθρώπου και άλλα τέτοια ωραία. Οι Ραελιανοί λοιπον μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν σύμφωνα με την θρησκεία τους, εγώ μπορώ να τους κρίνω ώς κοινούς απατεώνες ή θα προσβάλω τα ιερά πιστεύω των Ραελιανών;[/quote'] Στο απαντώ ακριβώς παραπάνω και άλλη μία εδώ: Αν φτιάξεις μυθιστόρημα βάλεις κεντρικό ήρωα τον Θεό των Ραελιανών και αρχίζεις να τα "χώνεις" εκ του ασφαλούς τους προσβάλεις. Αν έχεις άποψη και την εκθέσεις όμορφα, στοιχειοθετημένα σαν άποψη σου (πχ. ρεπορτάζ, ντοκυμαντέρ δημοσίευση κλπ.) και όχι σαν μυθιστόρημα, μαγκειά σου, καλά κάνεις και τους κρίνεις αφού αισθάνεσαι ότι έχεις κάτι να τους πείς (και ισχύει για όλες τις θρησκείες και όχι μόνο για τους Ραελιανούς αυτό) και θα ακούσεις τον αντίλογο τους. Τώρα σε κάλυψα! ελπίζω!
Γηρυόνης Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Το είχα διαβάσει σε μια έρευνα κάποτε στην Reppublica (από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στην Ιταλία) ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν σχεδόν όλοι την ίδια θρησκεία' date=' πράγμα που συμβαίνει σε λίγες χώρες στον κόσμο σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Νομίζω ότι μόνο οι Ιταλοί έχουν αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ. Αυτο είναι από το Wikipedia. "The majority of Greek citizens (95�98%) have at least nominal membership in the Greek Orthodox Church. Greek Muslims make up about 1.3% of the population, and live primarily in Thrace. Greece also has some Roman Catholics, mainly in the city of Patras, Corfu, and the Cyclades islands of Syros, Paros, Tinos, and Naxos; some Protestants and some Jews, mainly in Thessaloniki (which had a major Jewish population until the Holocaust). Some groups in Greece have started an attempt to reconstruct Hellenic polytheism, the ancient Greek pagan religion."[/quote'] Στο wiki μπορεί ο οιοσδήποτε να πάει και να γράψει ό,τι θέλει.
blueviper Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Δημοσ. 28 Μαΐου 2006 Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος...το γράφει κι η ταυτότητά μου...δε με θίγει, ούτε με προσβάλλει ο Mr Brown, είτε έγραψε μυθιστόρημα, είτε πραγματεία. Το μεσαιωνικής αισθητικής κυνήγι των πνευματικών καταθέσεων, ακόμα κι αν αυτές είναι χαμηλότατης υποστάθμης, όχι μόνο το αποστρέφομαι, αλλά το θεωρώ κι αδιανόητο σε μια κοινωνία που σέβεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Σε ένα θεοκρατούμενο καθεστώς όπως αυτό που βιώνουμε βέβαια, δε μου κάνει πλέον τίποτα εντύπωση...αντιγράφω μερικά εύστοχα, θεωρώ, σχόλια από το e-zine MIC: "Κατάφερε η γραφική Λουκά και οι 49 ομοϊδεάτες της να ...νομοθετήσουν ξανά. Έτσι εδώ, όπως και στις Φιλιππίνες ο Κώδικας Da Vinci κρίθηκε ακατάλληλος για ανηλίκους για να μην τους βάλει σε πειρασμό να αλλαξοπιστήσουν. Ένας θεολόγος, γνωστός απ'τα τηλεπαράθυρα, κατέθεσε και μήνυση... Πρόταση α΄: Ο Ολυμπιακός, που όπως και η Ορθοδοξία έχει τη συντριπτική πλειοψηφία οπαδών στην Ελλάδα, να απαγορεύσει την τηλεοπτική μετάδοση αγώνων άλλων ομάδων για να αποτρέψει τους μικρούς απ' το να γίνουν Αρειανοί, Πανιώνιοι και... άλλα δεινά. Πρόταση β΄: H εκκλησία του Σατανά να ζητήσει αποζημίωση για τη δυσφήμηση που έχει υποστεί επί αιώνες ο πατέρας της εκκλησίας από τους Χριστιανούς. Κάθε φορά που ένας κληρικός αναφέρει το όνομά του με βδελυγμία να πληρώνει ένα εκατομμύριο. Και να χρησιμοποιούνται και για το θεό μειωτικές εκφράσεις, όπως εκείνη που λέει για το διάλο πως όταν δεν είχε δουλειά έκανε κάτι κακό στα παιδιά του."
Z0rr0 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Σούμα. Η ταυτότητα ένα δημόσιο (1) έγγραφο προσδιορισμού του κατόχου της. Τα στοιχεία που προσδιορίζουν τον κάτοχό της, εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από την χρησιμότητα αυτών στην αρχή που εκδίδει την ταυτότητα. Κοινώς, το κράτος εκδίδει την ταυτότητα και χέστηκε αν εγώ σφάζω κοκκόρια και βιάζω παρθένες, ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ καμία τέτοια πληροφορία. Ωραία? Ωραία. Καθόλου ωραία.Εάν το κράτος το ενδιαφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία μου κι όχι όλα όσα συνθέτουν την ταυτότητά μου τότε να εκδώσει ένα έντυπο και να βεβαιώνει οποια στοιχεία το ενδιαφέρουν και όχι "Δελτίον ταυτότητας" το οποίο περιγράφει την ταυτότητά μου στο σύνολο της παραποιημένη και μάλιστα να με υποχρεώνει να την επιδεικνύω και προς τρίτους.Αν και κρατικό έγγραφο δεν έχει δικαίωμα να περιγράφει πάνω σε αυτό στο σύνολό της την ταυτότητά μου αλλοιωμένη .Η απόκρυψη των στοιχείων μου αποτελεί παραποίηση και αλλοίωση της ταυτότητάς μου. Σε προηγούμενο ποστ είχα αναφέρει ένα παράδειγμα που δείχνει πως η απόκρυψη στοιχείων αλλοιώνει την ταυτότητα αλλά κανείς δεν απάντησε στο ερώτημα μου έχω έναν ξένο εκδοτικό οίκο και εκδίδω μία εγκυκλοπέδια.Στο γράμμα Ε πρέπει να ορίσω τι σημαίνει η λέξη Ελλάδα... Ελλάδα λοιπόν είναι μια χώρα στην ανατολική Μεσόγειο μπλα μπλα και αποτελείται απο τους κάτωθι νομούς : Αττικής' date='Βοιωτίας,Εύβοιας...μπλα μπλα...και δεν γράφω το νομό Θεσσαλονίκης είτε γιατί το ξέχασα είτε γιατί δεν ήθελα.Είμαι ή δεν είμαι υποχρεωμένος να γράψω όλους τους νομούς αφού έχω μπεί στη διαδικασία να προσδιορίσω ποιά είναι η Ελλάδα;[/quote'] Εύχομαι να κατάλαβες.. Και το κράτος έχει την ευθύνη του ασφαλιστικού' date=' αλλά δεν μπορεί να περάσει όποιον νόμο γουστάρει. Αν αυριο τα θρησκευτικά γίνονταν προαιρετικό μάθημα , οπως είναι το σωστό, ο Αρχιεπισκοπος θα ταμπούρωνε τις Εκκλησίες και θα μοίραζε κουμπούρια και φουρνέλα στους πιστούς να πάνε να ανατινάξουν την βουλή. Αν ήμουν εγώ πολιτικός δεν θα μου καιγόταν καρφί, αλλα οι σημέρινες δίλυρες κότες δεν παίζουν έτσι με τις φήφους τους. Και φυσικά η γυμναστική δεν είναι το ιδιο με τα θρησκευτικά. Το ένα είναι κομμάτι του εκπαιδευτικού κύκλου, το άλλο κατήχηση.[/quote'] Κι εγώ θεωρώ το μάθημα της Γυμναστικής αχρείαστο για το μαθητή αφού το να τρέχεις πάνω κάτω το προαύλιο δεν θα σε βοηθήσει καθόλου σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα που είναι πνευματικής φύσεως όπως το να λύνεις εξισώσεις και να μαθαίνεις την ιστορία του τόπου σου. Εγώ όμως δεν είπα ποτέ να καταργηθεί το μάθημα αυτό. Στο παράδειγμα που έδωσες και εγώ μπορώ να σου απαντήσω φαντάσου τι έχει να γίνει αν αύριο η κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει ή να κάνει προαιρετικό το μάθημα της γυμναστικής. Οι καθηγητές της γυμναστικής θα κανάνε κατάληψη στο σχολείο ταμπουρωμένοι στις αίθουσες.Καλό είναι λοιπόν να μην τα βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα. Έλεος. Εκ παραδρομής και λόγω συνήθειας ή χάριν συντομίας πολλά πράγματα έχουν διαφορετικές ονομασίες ( οι φοιτητές λένε πάσο και τρίπτυχο, αλλα στο λεξικο δεν λένε οτι είναι αξεσουάρ φοιτητών). Επιμένεις λοιπόν να συνεχίσει η κυβέρνηση να αναφέρει το έγγραφο αυτό "δελτίο ταυτότητας" παρά το λανθασμένο της ονομασίας.Κατά τα άλλα ζήτω η Ελλάδα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φιλελευθερισμού Θες να μου πεις οτι αν αυριο το κράτος ονόμαζε της ταυτότητες , βεβαιώσεις θα σταμάταγε όλο αυτο το πανυγήρι; Ακριβώς Πώς ορίζεις την προσβολή; Είμαι εγώ ελεύθερος να πάρω τη φωτογραφία της μητέρας κάποιου που έχουμε τσακωθεί και να την κανω 1000 αντίγραφα στις κολόνες και να γράψω απο κάτω "αυτή εδώ που βλέπετε είναι πουτ*να" ? Btw ακόμα και αν ειναι αλήθεια, είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Είπε κανείς ότι συκοφαντική δυσφήμηση δεν αποτελεί προσβολή ; Τα ιερά βιβλια του χριστιανισμού έχουν άπειρες προσβολές προς τις άλλες θρησκείες και πρόσωπα και πράγματα. Μπήκε κανένας φυλακή;Τα βιβλια των θρησκευτικών έχουν άπειρες προσβολές προς τις άλλες θρησκείες. Aλήθεια;Όπως; Άλλο η ιστορία του επίσημου θρησκεύματος της χώρας κι άλλο ο προσυλητισμός και η κατασυκοφάντιση άλλων θρησκειών. Το ίδιο ερώτημα και για σένα. Για πεσμου παραδείγματα κατασυκοφάντησης των άλλων θρησκειών που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο των θρησκευτικών ; Πρώτον' date=' δεν σε είπα χουντικό αλλά ακροδεξιό, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δεύτερον, ο χαρακτηρισμός για το τί αντιπροσωπεύει ο καθένας αλλά και για τα πιστεύω του, διαφέρει ανάλογα με το πώς έχει επιλέξει να βλέπει τον εαυτό του. Οι χουντικοί για παράδειγμα, ονόμαζαν την χούντα "επανάσταση" και θεωρούσαν εαυτούς απελευθερωτές ενώ οι ακροδεξιοί προτιμούν σαφώς τον χαρακτηρισμό "πατριώτης".[/quote']Μόνο που τη λέξη ακροδεξιός την είπες εσύ και όχι εγώ. Τελικά απότι βλέπω έχεις χάσει την μπάλα και ούτε εσύ ξέρεις τι θες να πεις.Αποφασίσε τελικά τι λες ότι είμαι πατριώτης ή ακροδεξιός; Ο όρος ταυτότητα είναι έννοια που ερμηνεύεται στο λεξικό δεν είναι κρατικό έγγραφο. Όταν ξεμένει από επιχειρήματα κανείς εκμεταλλεύεται κάθε σωσίβιο. Εάν εσύ δεν δέχεσαι την ερμηνεία της ελληνικής γλώσσας όπως αυτή αποτυπώνεται στα ελληνικά λεξικά και όπως επίσημα διδάσκεται από το ελληνικό κράτος τότε μιλάς διαφορετική γλώσσα και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν είναι έτσι όπως το θέτεις. Σε καθεστώς χούντας, το οποίο δεν αποτελεί νόμιμο πολίτευμα, εξ ορισμού καταλύεται η ελευθερία του πολίτη/ανθρώπου, άρα πάλι εξ ορισμού όταν συμβαίνει αυτό επικρατεί δυστυχία. Η Εκκλησία όχι μόνο δεν στάθηκε αρωγός στην δυστυχία αυτή αλλά αντίθετα, στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τη Χούντα όπως συνέβη και με κάθε καθεστώς το οποίο εξέφραζε όσο το δυνατόν περισσότερο την αντίδραση Τρανό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζεις καλά ελληνικά αυτή η περίπτωση που χρησιμοποίησες την λέξη αρωγός σε λάθος σημείο κι έφτιαξες μια πρόταση με αντιφατικό νόημα.Να δούμε πόσες φορές πρέπει να τη διαβάσεις για να καταλάβεις το λάθος που έχεις κάνει. Άλλο πράγμα η δικαστική πλάνη για ένα έγκλημα το οποίο υπόκειται σε πολλά ερωτηματικά/στοιχεία και άλλο η πιστή εφαρμογή διατάξεων πάνω στις οποίες μένει να αποφασίσει το δικαστήριο. Λαϊκίζεις πάλι, όχι κάτι καινούριο βέβαια. Πάλι ξεχωρίζεις τη Δικαιοσύνη κατά πως σε συμφέρει.Σε όλες τις περιπτώσεις η ίδια Δικαιοσύνη δικάζει και βγάζει αποφάσεις στηριγμένες πάνω στις ισχύουσες Νομικές διατάξεις. Μήπως Θες να σου πω και παραδείγματα δικαστικών αποφάσεων που δεν αφορούν περιπτώσεις εγκλημάτων και που το Εφετείο καταργεί την απόφαση του Πρωτοδικείου ; Εννοείται φυσικά ότι οι αποφάσεις του Χριστόδουλου είναι αλάθητες, γνωστό τοις πάσι. Βλέπω ότι το ψέμα το έχεις στην τσέπη.Αν ήξερες έστω και λίγα για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα τα έλεγες αυτά αφού το αλάθητο υπάρχει μόνο στην παπική Εκκλησία ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία η γνώμη του αρχιεπισκόπου δεν δεσμεύει την Εκκλησία και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ύστερα από Σύνοδο.Στο θέμα των ταυτοτήτων ο αρχιεπίσκοπος ακολούθησε την απόφαση της Ιεράς συνόδου. Τα βιβλία αυτά τα είχαν αγοράσει και τα έκαιγαν συμβολικά στο δρόμο;Ή μπήκαν με τη βία σε βιβλιοπωλείο και τα έκαψαν; Αυτή είναι προφανώς η ουσία. Στη Νύχτα των Κρυστάλλων αν θυμάμαι καλά, έβγαλε φιρμάνι ο Χίτλερ που ζητούσε ευγενικά απ' τους πωλούντες τα βιβλία να τα δωρίσουν. Πάλι δεν απαντάς. εαν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ φωναζετε για τις ταυτοτητες, φωναξετε το ιδιο δυνατα για ασφαλεια,υγεια,παιδεια,ανεργια, τοτε,μολις λυσουμε ολα αυτα,υποσχομαι οτι θα γραψω ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Χ.Ο. στην ταυτοτητα μου,κ θα υπογραφω ως ανδρεας ο χριστιανος Σε αυτό ας σου απαντησει καλύτερα ο paredwse Αντίθετα φίλτατε, υποστηρίζω σθεναρά τη μη ανάμιξη της εκκλησίας γενικώς στα πολιτικά δρώμενα....το Κράτος έχει απόλυτη δικαιοδοσία στα κοσμικά ζητήματα. Η Εκκλησία μίλησε για το θρήσκευμα στην ταυτότητα και την κατηγόρησαν οτι ασχολείται με κοσμικά ζητήματα και επιχειρείται η φίμωσή της.Φαντάσου να μιλήσει και για τομείς που άπτονται της κρατικής μεριμνας όπως υγεία παιδεία ασφάλεια τι έχει να γίνει. Άστο φίλε καλύτερα αυτό που λές ίσως θα μπορούσε να γίνει μόνο σε δημοκρατικά φιλελεύθερα πολιτεύματα και όχι στην ακύρηχτη χούντα που ζούμε σήμερα. Οι εκατοντάδες-χιλιάδες μετανάστες είναι χριστιανοί και αυτοί μήπως; Γνωρίζουν όμως τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δηλώνουν χριστιανοί για να πάρουν την υπηκοότητα πιο εύκολα και να προσαρμοστούν στην "ανοιχτόμυαλη" και "δεκτική" κοινωνία μας. Εγώ στην εταιρεία μου έχω περίπου διακόσιους πενήντα και πλέον αλλοδαπούς αλλόθρησκους τους οποίους ποτέ δεν ρώτησα το θρήσκευμα που πιστεύουν για να τους προσλάβω κι επίσης και στις εταιρείες που τους στέλνω να δουλέψουν ποτέ κανείς δε μου απαίτησε να του στείλω χριστιανό ορθόδοξο για να δουλέψει.Μήπως όλα αυτά περί θρησκευτικού ρατσισμού είναι κατασκευάσματα της φαντασίας σας για να δικαιολογήσετε τις φασιστικές σας αντιλήψεις ; Πρέπει να πάψει αυτό το παιχνιδάκι με τα μυθηστορηματικά βιβλία και τις θρησκείες και αυτό το παιχνιδάκι με τη φωτιά. Έχουν κάτι να πουν, να παραθέσουν ιστορικά στοιχεία, να κάνουν ανάλυση και να δεχθούν κριτική, κι όχι να παίζουν εκ του ασφαλούς με το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπωνγράφοντας μυθιστορήματα. Με την ίδια λογική... ας παραθέσει και η εκκλησία αποδείξεις για την ανάσταση και τα θαύματα του Ιησού, αλλιώς να μας αδειάσει την γωνία Αλλάζεις την κουβέντα για να αποφύγεις την ερώτησή του getty αν θέλεις αποδείξεις πήγαινε τους Αγίους Τόπους και θα τις πάρεις.Όμως η χριστιανοσύνη προς πληροφόρησή σου λέω οτι κηρύττει "μακάριοι οι μη ειδώντες και πιστεύσαντες".Επίσης όταν κάποιος νουνός βαφτίζει ένα παιδί στην Εκκλησία ο παπάς δε σε ρωτάει αν πιστεύεις στο Θεό αλλα σε ρωτάει :"συντάσεσαι το Θεό ;" Η Εκκλησία πρέπει επίσης να ξέρεις οτι ποτέ δεν έφτιαξε μυθιστορήματα που να κατηγορούν ως πόρνους τους θεούς των άλλων θρησκειών. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί η έννοια του ρήματος "θίγω" είναι εντελώς αόριστη. Θεωρώ πως έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι του κατέβει στο μυαλό και αντιστοίχως όποιος νομίζει πως θίγεται, έχει το δικαίωμα να καταφύγει σε νομικά μέτρα. Άλλος ένας που δεν αναγνωρίζει την έννοια των Ελληνικών λέξεων.Άνοιξε το λεξικό και θα μάθεις τι σημαίνει το "θίγω" όπως και το "προσβάλω". Προσωπικά πάντως νομίζω οτι δεν έχει νόημα να απαντάω σε όσους δηλώνουν οτι δε γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα. Και btw, στην χώρα που ζω, ο καθένας ΈΧΕΙ το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει.Πολύ ωραία αφού νομίζεις οτι είναι έτσι πήγαινε έξω απο τη Βουλή και φώναζε δυνατά :Γαμι*ται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Και όταν σε μπαγλαρώσουνε πήγαινε πες σε αυτόν που στα είπε αυτά να ξανακάτσει στα θρανία γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται.
blueviper Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Όχι ρε γαμώτο...εμένα γιατί με άφησε έξω!? Ενίσταμαι!!! Ωραίο το σεντονάκι...βγαίνει και σε καπιτονέ; Αργεί λίγο αυτό το παιδί να συμμετάσχει, αλλά όταν το κάνει σκεπαζόμαστε 10 άνθρωποι. Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που αντιλαμβάνομαι πλήρως το νόημα του στίχου "καληνύχτα μαλάκα, η ζωή έχει πλάκα" του καλού μας Μάλαμα...παρακαλώ να μην ταυτιστεί κανείς που δεν τον αφορά...προσωπικές διαπιστώσεις και μόνο. Edit: Και κάτι ακόμα καλέ μου Zorro...διόρθωσε σε παρακαλώ το "εγκυκλοπέδια", μερικές δεκάδες τόνους και 2-3 άλλες αβλεψιές (Ελληνικών, προσβάλω κα), γιατί τη γλώσσα μας καλό είναι όχι μόνο να τη μιλάμε σωστά, αλλά και να τη γράφουμε, ειδικά όταν θέλουμε να το παίξουμε έξυπνοι κι ακριβείς στο λόγο. Δε νομίζεις;
gerontas Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Πριν απ' όλα αγαπητέ Z0rr0 να σε καλωσορίσω στο Insomnia. Μου προξενεί ωστόσο κατάπληξη, ότι μπήκες σ' ένα καθαρά τεχνολογικό forum, αρχικά για να καταγγείλεις ...παρέμβαση των σατανιστών στα αποτελέσματα της Eurovision και στη συνέχεια ασχολείσαι αποκλειστικά με το θέμα των ταυτοτήτων. Δικαίωμά σου. Δικαίωμά σου επίσης, να παραμένεις αμετακίνητος στις απόψεις σου, άν και -κατά την ταπεινή μου γνώμη- πήρες απαντήσεις, που θα τις αδικούσα, άν τις χαρακτήριζα απλώς τεκμηριωμένες. Επί της ουσίας της συζήτησης, δεν θα επιμείνω. Με έχουν καλύψει απόλυτα οι Kandinsky, paredwse, blueviper, bandito και Lucifer. Θα περιορισθώ μόνο στην επιμονή σου να κατηγορείς τον Kandinsky για ...κακή γνώση των ελληνικών. Εστω κι άν ο άνθρωπος με Ιώβεια Υπομονή, σου απάντησε, επανέρχεσαι απτόητος: Δεν είναι έτσι όπως το θέτεις. Σε καθεστώς χούντας' date=' το οποίο δεν αποτελεί νόμιμο πολίτευμα, εξ ορισμού καταλύεται η ελευθερία του πολίτη/ανθρώπου, άρα πάλι εξ ορισμού όταν συμβαίνει αυτό επικρατεί δυστυχία. Η Εκκλησία όχι μόνο δεν στάθηκε [b']αρωγός στην δυστυχία [/b]αυτή αλλά αντίθετα, στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τη Χούντα όπως συνέβη και με κάθε καθεστώς το οποίο εξέφραζε όσο το δυνατόν περισσότερο την αντίδραση[/quote']Τρανό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζεις καλά ελληνικά αυτή η περίπτωση που χρησιμοποίησες την λέξη αρωγός σε λάθος σημείο κι έφτιαξες μια πρόταση με αντιφατικό νόημα.Να δούμε πόσες φορές πρέπει να τη διαβάσεις για να καταλάβεις το λάθος που έχεις κάνει. Σε αντίστοιχη ακριβώς περίπτωση, χρησιμοποιεί την ίδια λέξη, με τον ίδιο τρόπο ο ...Σοφοκλής: ΛΑΙΟΥ Δ' ΟΛΩΛΟΤΟΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΡΩΓΟΣ ΕΝ ΚΑΚΟΙΣ ΕΓΙΓΝΕΤΟ. (ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ Στ. 125-130) Δυστυχώς, για τον Μεγάλο Ποιητή, μάλλον είναι αργά για να μάθει "σωστά" Ελληνικά...
antreaslam Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Z0rr0 , ειναι φανερο οτι ΔΕΝ καταλαβες τι εννοουσα . ΔΕΝ ζητησα απο την εκκλησια να παρει θεση για υγεια,ασφαλιστικο,παιδεια κλπ. Το ζητησα απο οσους ουρλιαζουν για το ντα βιντσι, καινε βιβλια του ανδρουλακη, αφοριζουν τον καζαντζακη, βγαινουν κατα χιλιαδες στους δρομους για το θεμα των ταυτοτητων... καταλαβες τι εννοω? ΑΝ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, διαμαρτυρηθουν κ απαιτησουν καλυτερες συνθηκες στην κοινωνια μας για ολα τα παραπανω, τοτε και εγω,υποσχομαι,οτι δεχομαι το πιο μεγαλο ΧΟ που υπαρχει στην ταυτοτητα μου!
bandito Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Καμία ελπίδα. Ταιριάζει και το "Black is the night at the mountains..."
KaizerSoze Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Εγω προτινω να βγαζουμε ταυτοτητες με οτι στοιχεια θελουμε Ονομα_Καιζερ Επιθετο_Σοζε Ομαδα_Παναθα ρεεεεε Χρωμα μαλλιων_Δεν εχω,καραφλιασα α,και επειδη μπορει να υπαρχει και αλλος παναθηναικος Καιζερ Σοζε με καραφλα λεω να βαζουμε,προεραιτικα παντα διευθυνση κατοικιας,υψος και ονομα πατρος.Προεραιτικα ε.... Ε ρε τι λεμε ρεεεεεε
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Εάν το κράτος το ενδιαφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία μου κι όχι όλα όσα συνθέτουν την ταυτότητά μου τότε να εκδώσει ένα έντυπο και να βεβαιώνει οποια στοιχεία το ενδιαφέρουν και όχι "Δελτίον ταυτότητας" το οποίο περιγράφει την ταυτότητά μου στο σύνολο της παραποιημένη και μάλιστα να με υποχρεώνει να την επιδεικνύω και προς τρίτους. Αν και κρατικό έγγραφο δεν έχει δικαίωμα να περιγράφει πάνω σε αυτό στο σύνολό της την ταυτότητά μου αλλοιωμένη .Η απόκρυψη των στοιχείων μου αποτελεί παραποίηση και αλλοίωση της ταυτότητάς μου. Δεν το αντιλαμβάνεσαι ΚΑΙ ΠΑΛΙ, θα στο πω "απλά" μπας και το αντιληφθείς επιτέλους: το Κράτος θα κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ σε ένα κρατικό έγγραφο, δεν θα ρωτήσει εσένα ή την εκκλησία σου. Βγάλτε εσείς ένα έντυπο και περιγράψτε ό,τι θέλετε. Στο παράδειγμα που έδωσες και εγώ μπορώ να σου απαντήσω φαντάσου τι έχει να γίνει αν αύριο η κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει ή να κάνει προαιρετικό το μάθημα της γυμναστικής. Τι θα γινόταν δηλαδή, θα'χαμε πιο παχύσαρκους μαθητές; Οι καθηγητές της γυμναστικής θα κανάνε κατάληψη στο σχολείο ταμπουρωμένοι στις αίθουσες. Εκπληκτικό επιχείρημα: δεν λαμβάνουμε το Α ή Β μέτρο γιατί κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν. Επιμένεις λοιπόν να συνεχίσει η κυβέρνηση να αναφέρει το έγγραφο αυτό "δελτίο ταυτότητας" παρά το λανθασμένο της ονομασίας.Κατά τα άλλα ζήτω η Ελλάδα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φιλελευθερισμού Έχεις πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα; Ποιό "λανθασμένο της ονομασίας"; Επειδή το λένε "ταυτότητα" και δεν το λένε "πιστοποιητικό ταυτοποίησης"; Ξέρεις, στην ελληνική γλώσσα (την οποία μάλλον γνωρίζεις μόνο από διηγήσεις άλλων), πολλές λέξεις έχουν πολλαπλή σημασία. Το επιχείρημά σου για την ερμηνεία της λέξης "ταυτότητα" είναι τόσο σοβαρό όσο και το κλασσικό "ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Για πεσμου παραδείγματα κατασυκοφάντησης των άλλων θρησκειών που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο των θρησκευτικών ; Θα βρω το βιβλίο των θρησκευτικών της Β' ή της Γ' Λυκείου και θα σου απαντήσω με quotes. Πάλι ξεχωρίζεις τη Δικαιοσύνη κατά πως σε συμφέρει.Σε όλες τις περιπτώσεις η ίδια Δικαιοσύνη δικάζει και βγάζει αποφάσεις στηριγμένες πάνω στις ισχύουσες Νομικές διατάξεις.Μήπως Θες να σου πω και παραδείγματα δικαστικών αποφάσεων που δεν αφορούν περιπτώσεις εγκλημάτων και που το Εφετείο καταργεί την απόφαση του Πρωτοδικείου ; Άστα τα νομικά καλύτερα' date=' θα αρχίσεις να κολυμπάς σε πολύ βαθιά νερά. Εύγε πάντως, βλέπω ότι συνεχίζεις να ΜΗΝ σχολιάζεις τις έξι (6) Ολομέλειες του Συμβουλείου της Επικρατείας που έτριψαν τα "επιχειρήματα" του κ. Παρασκευαΐδη στα μούτρα του. Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμά σου είναι α-τυ-χέ-στα-το: α. Οι αποφάσεις των Εφετείων που ανατρέπουν τις πρωτόδικες αποφάσεις κατά κύριο λόγο στηρίζονται σε διαφορετική εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, όχι σε διαφορετική εκτίμηση των νομικών διατάξεων. Στην περίπτωση που ανέφερα πιο πάνω, δηλ. τις αποφάσεις της ΟλΣτΕ, είχαμε να κάνουμε με ερμηνεία των συνταγματικών διατάξεων και των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα μας. β. Εδώ δεν μιλάμε για Πρωτοδικείο φίλτατε. Μιλάμε για την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου μας. Ξέρεις τη διαφορά; Μάλλον όχι. Σε αυτό ας σου απαντησει καλύτερα ο paredwse Η Εκκλησία μίλησε για το θρήσκευμα στην ταυτότητα και την κατηγόρησαν οτι ασχολείται με κοσμικά ζητήματα και επιχειρείται η φίμωσή της.Φαντάσου να μιλήσει και για τομείς που άπτονται της κρατικής μεριμνας όπως υγεία παιδεία ασφάλεια τι έχει να γίνει. Άστο φίλε καλύτερα αυτό που λές ίσως θα μπορούσε να γίνει μόνο σε δημοκρατικά φιλελεύθερα πολιτεύματα και όχι στην ακύρηχτη χούντα που ζούμε σήμερα. Μη χρησιμοποιείς τα γραπτά μου κατά το δοκούν. Εκτός αν δεν αντιλαμβάνεσαι τι γράφει ο συνομιλητής σου (όπως μάλλον συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση): κανείς (πλην εσού) δεν υποστηρίζει την ανάμιξη της εκκλησίας στα κοσμικά θέματα. Αλλά αφού την έπιασε τέτοια "πρεμούρα" να υπερασπίσει τα... ανθρώπινα δικαιώματα των πιστών της, γιατί άραγε δεν την πιάνει και καμιά πρεμούρα να μιλήσει για την υγεία, την μετανάστευση, την ανεργία, την φτώχεια; Επιλεκτική δράση ή απλώς αδιαφορία; [...']Μήπως όλα αυτά περί θρησκευτικού ρατσισμού είναι κατασκευάσματα της φαντασίας σας για να δικαιολογήσετε τις φασιστικές σας αντιλήψεις ; Θες να σου παραθέσω ΣΕΙΡΑ δικαστικών αποφάσεων που έκριναν ότι ο δημόσιος τομέας παραβίαζε συστηματικά τις υποχρεώσεις του, λόγω θρησκεύματος; Δάσκαλοι ξένων γλωσσών, γυμναστικής κλπ που δεν διορίζονταν επειδή δεν αναγραφόταν το μαγικό "Χ.Ο." στην ταυτότητά τους; Αν θες, εδώ είμαι. Η Εκκλησία πρέπει επίσης να ξέρεις οτι ποτέ δεν έφτιαξε μυθιστορήματα που να κατηγορούν ως πόρνους τους θεούς των άλλων θρησκειών. Δικαίωμά της να το κάνει. Αφού θα'ναι μυθιστόρημα, δεν με απασχολεί τι θα γράφει. Το θέμα είναι να μην είναι επίσημη θέση της εκκλησίας. Αν είναι μυθιστόρημα, δεν με ενοχλεί στο παραμικρό. Πολύ ωραία αφού νομίζεις οτι είναι έτσι πήγαινε έξω απο τη Βουλή και φώναζε δυνατά :Γαμι*ται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Και όταν σε μπαγλαρώσουνε πήγαινε πες σε αυτόν που στα είπε αυτά να ξανακάτσει στα θρανία γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται. Προς πληροφόρησή σου' date=' αν δεν κάνει [u']μήνυση[/u] ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ή ο Πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - αν έβριζες αυτά τα πρόσωπα) δεν μπορεί να σου κάνει κανείς τίποτα. Δεν θα το έχεις υπ' όψιν σου αλλά α. το αδίκημα της εξύβρισης διώκεται μόνο κατ' έγκληση και β. το αδίκημα της περιύβρισης αρχής έχει καταργηθεί εδώ και περίπου 10 χρόνια. Είπαμε, εκτός από δυσχέρειες στην ελληνική γλώσσα, έχεις και σοβαρά προβλήματα με τους "νομικούς" σου προβληματισμούς. Άστο βρε παιδί μου, δεν το κατέχεις το άθλημα, γιατί βασανίζεσαι;
Fan Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Ξέρει κανένας γιατί οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό; (ή μάλλον γιατί ο Μωάμεθ καταραστηκε τους χοίρους)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Ξέρει κανένας γιατί οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό; [...] Πολύ απλό: διότι ο Μωάμεθ και όσοι καθιέρωσαν τα δόγματα του Ισλαμισμού, σοφά σκεπτόμενοι, ήθελαν να απαγορεύσουν τη βρώση λίπους σε χώρες στις οποίες η θερμοκρασία ανεβαίνει για πλάκα στους 40 βαθμούς υπό σκιάν.
antreaslam Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 ζορρο, οπως ειδες,παρερμηνευσες τοσο τα δικα μου λογια,οσο κ την υποτιθεμενη απαντηση του παρεδωσε σε εμενα... και στο κατω κατω,δε με ενδιαφερει η επισημη εκκλησιαστικη επιχειρηση κ οι αποφασεις της. με ενδιαφερει τι κανει ο Α ο Β κ ο Γ, γιατι δεν υπερασπιζονται τα δικαιωματα των συνανθρωπων τους σε πολυ πιο σημαντικα πραγματα,οπως αυτα που σου ανεφερα τοσο εγω οσο κ ο παρεδωσε? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα εκατομμυρια λαου που αλλαλαζε μπροστα στο λαβαρο που κουνουσε ο κ.παρασκευαιδης, για το θεμα των ταυτοτητων? ταυτοτητα= ΟΝΟΜΑΣΙΑ που εδωσε το κρατος,σε ενα εγγραφο του. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! αν το ονομαζε "χαρτι υγειας" , παλι προβλημα του θα ηταν. αν καποιους τους χαρακτηριζει το χαρτι της ταυτοτητας,παω πασο. εμενα με χαρακτηριζουν τα λογια μου,οι πραξεις μου , οι σκεψεις μου.... καιζερ,ξεχασες να αναγραψεις στο δελτιο ταυτοτητας σου αν πηγαινεις με γυναικες,κ τι τυπο γυναικας προτιμας....
chris_4 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 δεν το πιασα??? Δεν κάνει να τρως λίπος όταν έχει πολύ ζέστη???? και που το ήξερε ο μωαμεθ? μήπω ξέρις καιπώς το δικαιολόγισε, το είχα διαβάσει κάποτε αλλά ξέχασα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.