Kandinsky Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Από τα λεγόμενα σου δηλαδή όσοι δεν είναι γκέυ (ή θεωρούν ότι οι γκέυ δεν είναι κάτι φυσιολογικό)' date=' είναι χριστιανοί, αγαπάνε την πατρίδα τους προσπαθώντας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, δεν ανέχονται την εγκληματικότητα, αισθάνονται άσχημα όταν ακούνε για επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων της Μ.Α.-Πόντου-Κων/πολης-Κύπρου, θεωρούν ότι Μακεδονία είναι όνομα ελληνικό και όχι σλαβικό κτλ όλοι αυτοί, δηλαδή το 95% του ελληνικού λαού, είναι χουντικοί, ακροδεξιοί και ρατσιστές; Εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι μόνο το 10% των Ελλήνων θεωρούσε τη χούντα "καλή" περίοδο και όχι το 95%. Συγνώμη αλλά από τα λεγόμενα σου αυτό μου δίνεις να καταλάβω[/quote'] Kαλά τα πας, συνέχισε έτσι και ένα λαμπρό μέλλον σε περιμένει στην έρευνα αγοράς. Με την άδεια σου, θα ήθελα να μου στείλεις ένα βιογραφικό σου για να το προωθήσω στην Metron Analysis, την Opinion και λοιπούς...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Νόμισα ότι εξήγησα μερικά πράγματα αλλά πιθανόν να μην έγινα αντιληπτός. Πιθανόν ηθελημένα να μην γίνομαι αντιληπτός. Δεν πειράζει. Πάμε πάλι: [...] Επειδή λοιπόν η ταυτότητα με προσδιορίζει ποιός και τι είμαι απαιτώ να γράφει όλα τα χαρακτηριστικά που θεωρώ εγώ[/b'] οτι με προσδιορίζουν και όχι εκείνα που το κράτος νομίζει οτι το εξυπηρετούν για να κάνει τη δουλειά του.[...] Διαβάζοντας την παραπάνω περικοπή πίστευα ότι αστειεύεσαι αλλά δυστυχώς μιλάς σοβαρά. Απαιτείς να γράφει όλα τα χαρακτηριστικά που εσύ θεωρείς ότι σε προσδιορίζουν; Γιατί; Δικό σου είναι το δελτίο ταυτότητας; Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, φίλτατε, είναι ένα ΚΡΑΤΙΚΟ έγγραφο και το ΚΡΑΤΟΣ θα επιλέξει τι θα αναγράφεται σε αυτό. Όχι εσύ. Δεν σου ανήκει το δελτίο ταυτότητας. Αν θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι (όπως αρέσκεσαι να επαναλαμβάνεις, αγνοώντας μάλλον την έννοια του αυτοπροσδιορισμού) φτιάξε εσύ μία βεβαίωση που να αναγράφει τα στοιχεία αυτοπροσδιορισμού σου - και βάλε ό,τι θέλεις. Σου θέτω και πάλι επιτακτικό το ερώτημα που αποφεύγεις και υπεκφεύγεις προκειμένου να μην απαντήσεις: Με τη δική σου λογική, γιατί να μην διαλέγει ο καθένας τα στοιχεία από τα οποία αυτοπροσδιορίζεται; Όπως την ομάδα που υποστηρίζει, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, την πολιτική ιδεολογία που του αρέσει κλπ; [...] Γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει δελτίο ταυτότητας αφου το κράτος δεν το ενδιαφέρουν όλα τα προσδιοριστικά μου στοιχεία αλλά τα μισά.Μπορεί εύκολα να κάνει τη δουλειά του αν την καταργήσει και εκδόσει αντί αυτής μια απλή βεβαίωση του τύπου : ΒΕΒΑΙΩΣΗΒεβαιούται οτι τα κάτωθι στοιχεία είναι αληθή και αντιστοιχούν στον εικονιζόμενο και κάτοχο του δελτίου... και τελειώνει όλη η ιστορία αφού με ένα τέτοιο δελτίο το κράτος δεν μπαίνει στη διαδικασία και την ευθύνη να περιγράψει την ταυτότητα κανενός αλλά μόνο να πιστοποιήσει τα στοιχεία που το ενδιαφέρουν. Σοβαρά μιλάς τώρα; Θα μας επιβάλλει η εκκλησία σου και τι θα κάνουμε εμείς που δεν ανήκουμε σε αυτήν; Αφού εσύ θέλεις να αυτοπροσδιοριστείς' date=' να φτιάξεις εσύ βεβαίωση, οι υπόλοιποι μια χαρά είμαστε. [...'] Το μοναδικό μέλημα της Εκκλησίας είναι το Εκκλησιαστικό και ποιμαντικό της έργο.Ασχολείται αποκλειστικά με θρησκευτικά θέματα. Σε παρακαλώ αν έχεις κι άλλα τέτοια ανέκδοτα γράψτα στο σχετικό topic για τα ανέκδοτα, όχι εδώ. Απ' την όλη συζήτηση, μάλλον το αντίθετο συμπέρασμα εξάγεται. Γιατί τι άλλο είναι η έκδοση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας παρά ένα καθαρά κοσμικό γεγονός; Δεν επιχειρείται αλλοίωση του θρησκευτικού φρονήματος των πολιτών για να αναμιχθεί η εκκλησία, αλίμονο αν γινόταν κάτι τέτοιο με ένα κρατικό έγγραφο. [...] Δες και εσύ την πρώτη απάντησή μου στο παράδειγμα.Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν αυθαίρετα την μορφή της ταυτότητας κανενός.[...] Το κράτος δε ρωτάει τίποτα.Απλά εκδίδει την ταυτότητά μου μισή χωρίς να πάρει την έγκρισή μου αν συμφωνώ ενώ στο δελτίο γράφει οτι αναφέρεται ολόκληρη. Και ποιός είναι το κράτος που θα ορίσει την ταυτότητά μου και που θα κρίνει ποιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητά μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι αναφαίρετο για όλους και δεν μπορεί να το καταργήσει κανένα κράτος.Το κράτος έχει το δικαίωμα να πιστοποιήσει στοιχεία που το αφορουν ώς έγκυρα μόνο.Για σένα τα πολιτικά φρονήματα μπορεί να είναι προσδιοριστικό σου στοιχείο.Εγώ δεν έχω δικαίωμα να να σου καταργήσω αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου. Φυσικά και το Κράτος έχει δικαίωμα να καθορίσει την μορφή της ταυτότητας. Πρόκειται για ΚΡΑΤΙΚΟ έγγραφο. Ποιός είσαι ΕΣΥ που θα επιβάλλεις σε εμένα να προσδιορίζομαι με βάση τα δικά σου γούστα; Σιγά λοιπόν μην περιμένουμε από την εκκλησία ή από τον κάθε τυχάρπαστο να επιτάξει στο Κράτος πώς θα πρέπει να είναι η μορφή ενός κρατικού εγγράφου... Μάλλον σε λάθος Κράτος βρίσκεσαι ή άλλο Κράτος ονειρεύεσαι (Ιράν' date=' Αφγανιστάν). Ξαναδιάβασε το παράδειγμά μου για να το καταλάβεις με το ίδιο σκεπτικό που θές εσύ να μήν φαίνονται οι ιδεολογικές διαφορές του ενός ανθρώπου με τον άλλον για να είναι δήθεν όλοι ίσοι και να υπάρχει δικαιοσύνη μπορεί κάποος να κρίνει οτι υπάρχει ανισότητα και στον πλούτο που οδηγεί σε διαφορετική αντιμετώπιση του φτωχού απο τον πλούσιο επομένως να τους κάνω όλους οικονομικά ίσους για να αποκαταστήσω τη δικαιοσύνη.Και μη μου πεις τώρα οτι ο πλούτος δεν αποτελεί στοιχείο διάκρισης και μια πέτρα να σηκώσεις θα το δεις γραμμένο.Βεβαίως σημειώνω οτι διαφωνώ[/b'] και με τις 2 αυτές πρακτικές γιατί τις θεωρώ φασιστικές αλλά στις φέρνω παράδειγμα για να καταλάβεις οτι δεν μπορούμε να έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά και εκεί που μας συμφέρει γινόμαστε φασίστες και επιβάλουμε την ισοπέδωση ενώ εκεί που δεν μας συμφέρει κάνουμε τα στραβά μάτια και το παίζουμε δημοκράτες τρέφωντας την ανισότητα... Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα φίλτατε: δεν είναι θέμα κοινωνικής ή οικονομικής ισότητας, εδώ συζητάμε για το δικαίωμα της εκκλησίας να παρεμβαίνει σε καθαρά κοσμικά θέματα. Κι από τα λεγόμενά σου, φαίνεται πως επιθυμείς και εγκρίνεις αυτή την παρέμβαση σε εξω-εκκλησιαστικά θέματα. Ως παρεπίπτον θέμα, θίγεις την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Δυστυχώς όμως κι εκεί ατύχησες: μόνο η μη αναγραφή εξασφαλίζει την ισότητα, οποιαδήποτε αναγραφή αποκαλύπτει τα πιστεύω μου - είτε αυτά είναι θρησκευτικά είτε πολιτικά είτε αθλητικά είτε οτιδήποτε άλλο - δεν χρειάζεται για τις δουλειές για τις οποίες χρειάζεται η ταυτότητα (πιστοποίηση ότι ο κάτοχος του εγγράφου αυτού είναι ο ίδιος με αυτόν που περιγράφεται στο έγγραφο και είναι έλλην πολίτης, υποκείμενος σε δικαιώματα και υποχρεώσεις). Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι στην Ελλάδα, από το Σύνταγμα του 1975 και δώθε, δεν επικρατεί ανεξιθρησκεία αλλά θρησκευτική ελευθερία. Σε παρακαλώ δες λίγο τις διαφορές πριν ξαναγράψεις αστήρικτα πράγματα... Για να κλείσω κι επειδή απεραντολογούμε και κάνουμε κύκλους, θα ήθελα να μου απαντήσεις εν συντομία στα εξής απλά ερωτήματα: Με τη δική σου λογική, γιατί να μην διαλέγει ο καθένας τα στοιχεία από τα οποία αυτοπροσδιορίζεται; Όπως την ομάδα που υποστηρίζει, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, την πολιτική ιδεολογία που του αρέσει κλπ; Έφερες, σε προηγούμενο post, παράδειγμα μία δήλωση του τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου σχετικά με την δήθεν αντισυνταγματικότητα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τι έχεις να πεις για τις έξι (6) αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλείου Επικρατείας που έκριναν ότι είναι αντισυνταγματική η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες; Ή αυτές δεν μετράνε γιατί δεν μας συμφέρουν;Για να σε βοηθήσω, πρόκειται για τις αποφάσεις ΟλΣτΕ 2280/2001, 2281/2001, 2282/2001, 2283/2001, 2284/2001 και 2285/2001. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκλέγονται με μυστική και καθολική ψηφοφορία και έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Η ηγεσία της κάθε εκκλησίας εκλέγεται; Αν όχι, από πού αντλεί την δημοκρατική νομιμοποίηση να εκπροσωπεί κάποιους; Τι έχεις να πεις για την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας σου που δικαιολογεί την καύση βιβλίων που δεν είναι αρεστά σε αυτήν; Είναι αυτό επέμβαση στο αναφαίρετο δικαίωμά μου να διαβάσω ένα βιβλίο ή δεν είναι; Αυτά τα ολίγα. Περιμένω απαντήσεις σε τέσσερα (4) ερωτήματα. Τίποτε άλλο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 [...] Είμαι ψηλός (1.85) Κανονικό βάρος (75Kg) Όμορφος (Αντικειμενικά) Με μεγάλη.... (ξέρετε τώρα) Είμαι ετερόφυλος Διαθέτω 1000άρα μηχανή Βήλα στην Μύκονο γενικώς ΠΟΛΛΑ λεφτά Πιστεύω στον Rossi Πιστεύω στις μελαχρινές Και πάνω απόλα είμαι Χριστιανός (αυτό το θέλω με bold) [...] Κρίμα που δεν έχω κόρη να στην δώσω, παλικάρι μ'... :-P Τον πεθερούλη σου θα τον πήγαινες καθόλου στη βίλα σου στη Μύκονο; :-P
Fan Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Νά'σαι καλά' date=' μ' έκανες και γέλασα πρωί πρωί. Προτείνω να το αλλάξεις και να το κάνεις "Fun" αλλά και σαν ανεμιστήρας πάλι καλό είναι μια και μας δροσίζεις με τις βαθυστόχαστες διαπιστώσεις σου. Προς ενημέρωση σου, το βιβλίο απ' όπου τα διαβάζω είναι η "Βίβλος του Kandinsky" και συγκεκριμένα το Κεφ. 2, "Ο αυνανισμός γύρω μας και πώς να τον καταπολεμήσετε". Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να καταθέσεις κάποιες σκέψεις σου πάνω στο θέμα μια και καλό θα είναι να υπάρχει και η άποψη του αντικείμενου έρευνας...[/quote'] Kαλά τα πας, συνέχισε έτσι και ένα λαμπρό μέλλον σε περιμένει στην έρευνα αγοράς. Με την άδεια σου, θα ήθελα να μου στείλεις ένα βιογραφικό σου για να το προωθήσω στην Metron Analysis, την Opinion και λοιπούς... Από τις απαντήσεις σου και μόνο μπορώ να καταλάβω το επιστηνονικό σου επίπεδο. Μπράβο. Μπορεί για σένα κάποια κεκτημένα όπως το έδαφος της χώρας σου ή τα στοιχεία της ταυτότητας σου να μην είναι σημαντικά.Υπάρχει το ενδεχόμενο όμως μια μέρα να σε ντύσουνε φαντάρο και να σε στείλουν να σκοτώσεις ανθρώπους για αυτά τα ...ασήμαντα όπως π.χ. για ένα όνομα (της Μακεδονίας) που κάποιοι θέλουν να το έχουν στην ταυτότητά τους.Μην ξεχνάς οτι κάποιοι πριν απο σένα που ζουν ακόμα και σήμερα πήγαν στα σύνορα για αυτά τα... ασήμαντα θέματα και γύρισαν πίσω για να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους άλλος χωρίς μάτια και άλλος χωρίς πόδια.Λές τελικά να αξίζουν αυτά τα ...ασήμαντα κάτι παραπάνω απο μία σπανακόπιτα; Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν για όλα τα άτομα. Υπάρχουν ορισμένοι που θα προτιμούσαν να χάσουμε πχ τη Μακεδονία από το να κουνήσουν τον αφράτο πισινο τους για να κάνουν το καθήκον τους. Αλλωστε στο παρελθόν έχουμε πολλά παραδείγματα.
Sorath Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Κρίμα που δεν έχω κόρη να στην δώσω' date=' παλικάρι μ'... :-PΤον πεθερούλη σου θα τον πήγαινες καθόλου στη βίλα σου στη Μύκονο; :-P[/quote'] Τι λες τώρα; Αν τον έλεγαν και Paredwse, σπίτι θα του χάριζα στην Μύκονο και καμπριολέ να κάνει τις βόλτες του! :-D By the way, well said above ;-)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Τι λες τώρα; Αν τον έλεγαν και Paredwse' date=' σπίτι θα του χάριζα στην Μύκονο και καμπριολέ να κάνει τις βόλτες του! :-D By the way, well said above ;-)[/quote'] Muchas gracias. Ένα μικρό σπιτάκι στην Αμοργό μου αρκεί...
KaizerSoze Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Eγω τωρα εχω κολλησει στον αλητη τον Λουσιφερ Γιατι ρε αληταρα θες να μην γραψεις για το βουτυρο στην σπανακοπιτα?Εχεις φαει σπανακοπιτα χωρις βουτυρο?Ουτε ο Ποπαυ δεν την τρωει Αντε μας πια...τοδαμε ολοι ανεξαρτητοι και φιλελευθεροι... Και σου λεω εγω αντε και δεν το εβαλες Πως θα ξεχωριζεις ρε αλητη μετα την σπανακοπιτα απο την ζαμπονοτυροπιτα? Ναι φυσικα η σπανακοπιτα δεν εχει ζαμπον(σε μερικα μερη της πανεμορφης πατριδας μας) και η ζαμπονοτυροπιτα συνηθως δεν εχει σπανακι γιατι τοτε θα λεγοταν σπανακοζαμπονοτυροπιτα και ο Γρηγορης θα επρεπε να παρει μεγαλυτερα ταμπελακια και να την χρεωνει 2 ευρο Ομως φιλε μου εσυ χανεις την ουσια.Οτι η σπανακοπιτα ΘΕΛΕΙ και πρεπει να της δινεις το δικαιωμα να φαινεται στις συνταγες οτι εχει βουτυρο.Οχι σαν την Βεφα που ξερει οτι εχει βουτυρο,μπορει καποιος ναναι ασχετος.Θες να μην βαλει βουτυρο? Και αν μια σπανακοπιτα δεν εχει βουτρυο δικαιωμα της.Και σιγα μην αντιμετωπισει προκαταληψη απο τις στριφτοπιτες και τις μπουγατσες με τυρι στα Εβερεστ.Και στο φιναλε αν δεν θελει να εχει προκαταληψη να πα να βαλει και αυτη βουτυρο η σπανακοπιτα αλητες
getty Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 KaizerSoze, τελικά η συζήτηση για το δικαίωμα της εκκλησίας να παρεμβαίνει σου ανοίγει την όρεξη κυριολεκτικά! Σπανακόπιτα yami yami και είναι και δύσκολη η ώρα!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Τα άσχετα με την παρούσα συζήτηση μηνύματα μεταφέρθηκαν σε νέο θέμα.
bandito Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Με τη δική σου λογική' date=' γιατί να μην διαλέγει ο καθένας τα στοιχεία από τα οποία αυτοπροσδιορίζεται; Όπως την ομάδα που υποστηρίζει, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, την πολιτική ιδεολογία που του αρέσει κλπ; [/quote'] Νομίζω οτι ακριβώς αυτό θέλει να πει. Αν κάποιος πιστεύει οτι τον προσδιορίζει η ομάδα του στο θαλλάσιο τάβλι, έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αναγραφή της. Πονηριές δηλαδη, αφού ξέρει οτι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, οπότε διατηρεί το status quo. Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Εκκλησία είναι οτι το έγγραφό αυτό το εκδίδει το κράτος για να εξυπηρετεί τους σκοπούς του και όχι σαν "ταυτότητα" με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Το κράτος χρειάζεται να ξέρει 5-10 πράγματα για να μπορεί να αναγνωρίζει τον κάθε πολίτη στις συναλλαγές του με αυτό. Ομοίως το video club της γειτονιάς μου, εκδίδει μια κάρτα με το όνομα μου, το τηλέφωνο μου και την διεύθυνση μου για δική του αποκλειστική χρήση με οτι χρειάζεται για να με προσδιορίσει όταν νοικιάσω ενα dvd και γίνω Λούης, ή όταν έχω κάνει μια κράτηση για να με πάρει τηλέφωνο να με ειδοποιήσει. Δεν με προσδιορίζει σαν άτομο η ταυτότητα αυτή για αυτό και δεν έχω ζητήσει απο το video club να αναγράφει οτι την έχω μεγάλη και οτι διαβάζω εφημερίδα με το χέσιμο. Στο εξωτερικό δεν έχει καν αυτή την έννοια (social security card νομίζω λένε οι Αμερικάνοι) και δεν αναγράφει αν ο πολίτης είναι δυσκοίλιος. Αν λοιπόν αντι για ταυτότητα την λέγαμε "αναγνωριστικο πολίτη" ή κάτι τέτοιο θα μπορούσε επιτέλους η Εκκλησία να καταλάβει οτι το κράτος δεν δίνει δεκάρα για το πόσες φορές πλένει κάποιος τα δόντια του την ημέρα;
Fan Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Εγώ θα θέσω ένα ερώτημα που για μένα είναι ότι πιο σημαντικό αναφέρθηκε εώς τώρα: Εάν γινόταν δημοψήφισμα σήμερα για το θρήσκευμα στις ταυτότητες ποιό πιστεύετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα; Για μένα μετράει αυτό που θέλουν οι πολλοί και όχι η μειοψηφία (ασχέτως εάν είναι σωστό ή όχι)
bandito Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Εγώ θα θέσω ένα ερώτημα που για μένα είναι ότι πιο σημαντικό αναφέρθηκε εώς τώρα: Εάν γινόταν δημοψήφισμα σήμερα για το θρήσκευμα στις ταυτότητες ποιό πιστεύετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα; Για μένα μετράει αυτό που θέλουν οι πολλοί και όχι η μειοψηφία (ασχέτως εάν είναι σωστό ή όχι) Λολ. Κάνεις λάθος. Δεν μετράει αυτό που θέλουν οι πολλοί. Να κάνουμε ενα δημοψήφισμα για το ποιος θέλει να πληρώνει φόρους; Όταν μπαίνω σε μια δημόσια υπηρεσία και απο τους 100 υπάλληλους οι 99 καπνίζουν στα μούτρα μου, πρέπει να ανεχτώ τον καπνό τους επειδή είναι πολλοί; Αν στην γειτονιά σου θέλουν όλοι μουσική διαπασών μέχρι το πρωί, εσένα δεν σου πέφτει λόγος που δεν μπορείς να κλείσεις μάτι; Όταν τίθονται θέματα "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" δεν πέφτει κανένας λόγος στους πολλούς. Δεν μπορούν να αποφασίσουν οι πολλοί αν θα χλευάζουν τον Γιαννάκη που δεν είναι χριστιανός και είναι μουσουλμάνος. Ούτε αν ο Γιαννάκης θα βρίσκει δουλειά μετά.
getty Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων δε χωρεί δημοψήφισμα όπως πολύ ωραία λέει ο bandito. Τότε θα κάναμε όλες τις μειοψηφίες σκλάβους των πολλών.
Fan Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Εννοείτε ότι σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων δεν χωράνε δημοψηφίσματα και λαμακίες αλλά εγώ δεν βλέπω να θίγόταν κάποιο ατομικό δικαίωμα με την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα. Όσο για το παράδειγμα με τους φόρους που λές, σκέψου ότι ζείς σε μια χώρα που δεν πληρώνει φόρους γιατί έχει άπειρα χρήματα και ξαφνικά μια μέρα ξυπνάει ο βασιλιάς της χώρας και διατάζει να πληρώνουν όλοι φόρους γιατί έτσι το θέλει αυτός.
Lucifer Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Το ατομικό δικαίωμα που θιγόταν ήταν ο εξαναγκασμός αναγραφής του ΧΟ προς αποφυγήν περιθωριοποίησης. Τα 'παμε αυτά. Όσο για το παράδειγμα με τη χώρα, σκέψου έναν τύπο που μπορεί να πετάει και μια μέρα έρχεται ο θεός και του λέει "χρυσόψαρο Τυνησίας" και δεν μπορεί να πετάει πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.