bandito Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Το ατομικό δικαίωμα που θιγόταν ήταν ο εξαναγκασμός αναγραφής του ΧΟ προς αποφυγήν περιθωριοποίησης. Τα 'παμε αυτά. Όσο για το παράδειγμα με τη χώρα' date=' σκέψου έναν τύπο που μπορεί να πετάει και μια μέρα έρχεται ο θεός και του λέει "χρυσόψαρο Τυνησίας" και δεν μπορεί να πετάει πια.[/quote'] Υποθετικός λόγος του μη πραγματικού;
Lucifer Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δεν έχω πρόβλημα με τον υποθετικό λόγο όσο δεν είναι άσχετος ή/και εξωπραγματικός.
Z0rr0 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Τότε υπάρχουν δυο τινά...β) Καταργείται το δελτίο ταυτότητας και σε όλες τις συναλλαγές που χρειάζεται να πιστοποιήσεις ποιος είσαι' date=' απλώς λές αυτό που σου έρχεται εκείνη την στιγμή και όλοι σε πιστεύουν. [/quote']Δεν ξέρω αν αυτό εσύ το βλέπεις ως λύση εγώ για την κατάργηση είπα αυτό Μπορεί εύκολα να κάνει τη δουλειά του αν την καταργήσει και εκδόσει αντί αυτής μια απλή βεβαίωση του τύπου : ΒΕΒΑΙΩΣΗΒεβαιούται οτι τα κάτωθι στοιχεία είναι αληθή και αντιστοιχούν στον εικονιζόμενο και κάτοχο του δελτίου... Και η Εκκλησία παρόμοιο τρόπο πρότεινε αφού για το θέμα της κατάργησης είπε οτι υπάρχουν ήδη ένα σωρό άλλα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την εγκυρότητα των στοιχείων μας (πιστοποιητικό διαβατήριο δίπλωμα κλπ) Funny thing is' date=' η Εκκλησία και οι χριστιανοί που ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ σε υποχρεωτικά θρησκευτικά (εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ),[/quote']Εγώ γνωρίζω οτι το Υπουργείο Παιδείας το έχει η Κυβέρνηση και αυτή ορίζει τα μαθήματα Για έμένα που δεν ήθελα να κάνω με το στανιό θρησκευτικάκαι εμένα δε μου άρεσε η γυμναστική αλλα ο καθηγητήςμας έβαζε και τρέχαμε το προαύλιο γύρω-γύρω.Μήπως να τα καταργήσουμε όλα; Η κατάργηση του και η αντικατάσταση του με κάτι άλλο , θα σήμαινε μια απίστευτη αλυσίδα απο νέα γραφειοκρατία (δικαιολογητικά οτι είσαι αυτός που είσαι κτλ κτλ)Έχεις λάθος η έκδοση της σημερινής ταυτότητας απαιτεί μόνο ένα πιστοποιητικό απο το Δήμο.Με το ίδιο αυτό πιστοποιητικό μπορούν να εκδίδουν κάτι άλλο που θα λέγεται βεβαίωση.Ξαναρωταω...Οι κληρικοι εχουν αποκηρυξει την ιδιοτητα του πολιτη? Αν οχι, τοτε δεσμευονται οπως ολοι μας να τηρουν το συνταγμα και τους νομους και να εχουν αποψη για τα πολιτικα πραγματα. Εξαλλου, οσους ιεραρχεις εχω δει στα καναλια και το Χριστοδουλο συμπεριλαμβανομενο, διακηρυσουν το δικαιωμα τους να εχουν πολιτικο λεγειν και να κρινουν.Ακριβώς.Όταν μίλησα για Εκκλησία στο σημείο που έκανες την παράθεση εννοούσα την Εκκλησία ώς νομικό πρόσωπο και Θεσμό όχι τον κάθε ιερέα φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά που έχει το δικαίωμα του πολιτικού λέγειν και της κρίσης όπως όλοι μας.Οι χουντικοι ειχαν ως θεμελιο της προπαγανδας τους τη χριστιανοσυνη και θα τολμουσαν να τα βαλουν με την εκκλησια? Οι χουντικοί τα βάζουν με ότι αντιστέκεται στο καθεστώς όπως και άν λέγεται.Η εγκαθιδρυση μιας δικτακτοριας ειναι καταστροφη για οποιαδηποτε χωρα. Συμφωνεις ή διαφωνεις? Υπαρχουν περιπτωσεις οπου μια δικτακτορια μπορει να αναλαβει τη διακυβερνηση για το καλο της πατριδας' date=' οποτε και η παραπανω διατυπωση σου εχει νοημα?[/quote']Εξαρτάται τι είδους καταστροφή εννοείς.Εγώ δεν καταδικάζω τη δικτακτορία απο το αποτέλεσμα που θα φέρει στον τόπο αλλά την καταδικάζω για τα μέσα που χρησιμοποιεί.Η εγκαθιδρυση μιας δικτακτοριας δεν ειναι απαραίτητα καταστροφη για μια χωρα τουλάχιστον οικονομική.Θα μπορούσε ένας δικτάκτορας με πολύ χρήμα να πάρει την εξουσία και να μοιράζει χρήμα στον κόσμο.Εγώ και αυτήν την δικτακτορία την καταδικάζω .Δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση όταν ακούμε επιχειρήματα του τύπου "η Εκκλησία έχει υποχρέωση να ορκίσει οποιονδήποτε πάρει την εξουσία και την ίδια στιγμή δεν έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην δυστυχία του λαού" Όπως φαίνεται μάλλον δε διαβάζεις τα όσα γράφω γιατί αν τα είχες διαβάσει ,θα είχες διαβάσει και αυτό που σου έγραψα πρίν οτι η λέξη ''αρωγός'' που χρησιμοποίησες και πριν και τώρα σημαίνει ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που θές να πεις.Αλλά σιγά μην το διάβασες....Συνέχισε να τη χρησιμοποιείς εσύ εκτίθεσαι. Πες το ανοιχτά, δεν είναι ντροπή να είναι κανείς ακροδεξιός και να φορά το μανδύα του θρησκευόμενου. Μια ακόμα απόδειξη οτι δεν έχεις διαβάσει όλα όσα έχω γράψει.Εδώ σε όλη τη συζήτηση μιλάω για την ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και εσύ με λες χουντικό. Για όλα τα άλλα (υβριστικά και μη) που έχεις γράψει για την Εκκλησία έχω να σου πώ οτι απλά εκφράζεις τη γνώμη σου για κάτι (την Ορθόδοξη Εκκλησία) που δεν ξέρεις τι είναι (απλά νομίζεις οτι ξέρεις),ούτε πότε ιδρύθηκε, απο ποιόν Ιδρύθηκε,τι πιστεύει,ποιός όρισε τους κανόνες της και με ποιό δικαίωμα,και πως λειτουργεί.Το μόνο που ξέρεις είναι να κατηγορείς και να βρίζεις.Όλα αυτά όμως ανήκουν σε άλλο θέμα που πολύ ευχαρίστως θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε σε άλλο ποστ για να μην ξεφύγουμε απο το θέμα που μιλάμε. Διαβάζοντας την παραπάνω περικοπή πίστευα ότι αστειεύεσαι αλλά δυστυχώς μιλάς σοβαρά. Απαιτείς να γράφει όλα τα χαρακτηριστικά που εσύ θεωρείς ότι σε προσδιορίζουν; Γιατί; Δικό σου είναι το δελτίο ταυτότητας; Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, φίλτατε, είναι ένα ΚΡΑΤΙΚΟ έγγραφοΟ όρος ταυτότητα είναι έννοια που ερμηνεύεται στο λεξικό δεν είναι κρατικό έγγραφο.Δηλαδή πριν βγούν τα δελτία ταυτότητας η έννοια ταυτότητα δεν υπήρχε στα λεξικά;Στις χώρες που δεν υπάρχουν δελτία ταυτότητας ο πολίτης δεν έχει την δίκη του ταυτότητα όπως την περιγράφει το λεξικό;Κάθε τι που υπάρχει έχει τι δική του ταυτότητα. Στην ουσία πρόκειται για την ταυτότητά μου τυπωμένη πάνω σε κρατικό έγγραφο.Το κράτος επέλεξε να την περιγράψει τυπώνοντας τη δική μου ταυτότητα πάνω σε ένα κρατικό έγγραφο.Το οτι το έγγραφο είναι κρατικό δεν του δίνει το δικαίωμα να περιγράφει την ταυτότητά μου αλλοιωμένη.Και μάλιστα επιδυκνείοντάς την προς τρίτους. Σου θέτω και πάλι επιτακτικό το ερώτημα που αποφεύγεις και υπεκφεύγεις προκειμένου να μην απαντήσεις: Με τη δική σου λογική, γιατί να μην διαλέγει ο καθένας τα στοιχεία από τα οποία αυτοπροσδιορίζεται; Όπως την ομάδα που υποστηρίζει, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, την πολιτική ιδεολογία που του αρέσει κλπ; Για μένα η ταυτότητα ορίζεται απο τις ιδιότητες που έχει κάποιος.Αν όμως κάποιος θεωρεί οτι μόνο μερικά χαρακτηριστικά και προτιμήσεις του είναι αρκετές για να προσδιορίσουν την ύπαρξή του αυτό ασφαλώς και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους.(Το οτι δεν απαντώ σε μία ερώτηση αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θέλω να απαντήσω.Απλά ο χρόνος μου είναι πολλές φορές πολύ περιορισμένος και για να γράφω όλο αυτό το κατεβατό μου πέρνει ώρα.) Δεν επιχειρείται αλλοίωση του θρησκευτικού φρονήματος των πολιτών για να αναμιχθεί η εκκλησία, αλίμονο αν γινόταν κάτι τέτοιο με ένα κρατικό έγγραφο. Αλλοίωση όχι.Κατά τη γνώμη μου κάτι χειρότερο... άρνηση του θρησκευτικού φρονήματος επιχειρείται.Για να κλείσω κι επειδή απεραντολογούμε και κάνουμε κύκλους, θα ήθελα να μου απαντήσεις εν συντομία στα εξής απλά ερωτήματα: 1. Με τη δική σου λογική, γιατί να μην διαλέγει ο καθένας τα στοιχεία από τα οποία αυτοπροσδιορίζεται; Όπως την ομάδα που υποστηρίζει, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, την πολιτική ιδεολογία που του αρέσει κλπ; 2. Έφερες, σε προηγούμενο post, παράδειγμα μία δήλωση του τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου σχετικά με την δήθεν αντισυνταγματικότητα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τι έχεις να πεις για τις έξι (6) αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλείου Επικρατείας που έκριναν ότι είναι αντισυνταγματική η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες; Ή αυτές δεν μετράνε γιατί δεν μας συμφέρουν; Για να σε βοηθήσω, πρόκειται για τις αποφάσεις ΟλΣτΕ 2280/2001, 2281/2001, 2282/2001, 2283/2001, 2284/2001 και 2285/2001. 3. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκλέγονται με μυστική και καθολική ψηφοφορία και έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Η ηγεσία της κάθε εκκλησίας εκλέγεται; Αν όχι, από πού αντλεί την δημοκρατική νομιμοποίηση να εκπροσωπεί κάποιους; 4. Τι έχεις να πεις για την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας σου που δικαιολογεί την καύση βιβλίων που δεν είναι αρεστά σε αυτήν; Είναι αυτό επέμβαση στο αναφαίρετο δικαίωμά μου να διαβάσω ένα βιβλίο ή δεν είναι; 1.Απαντήθηκε. 2.Μην θεωρείς αλάθητες τις αποφάσεις των δικαστηρίων.Αν ήταν έτσι θα είχαμε καταργήσει τα εφετεία.Έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί ακόμα και ισόβια αποτέλεσμα δικαστικής πλάνης.Ειδικά σε τέτοιο θέμα δεν πρόκειται να δεκτώ ποτέ την απόφαση του δικαστηρίου ως δίκαιη και χωρίς να αντιδράσω ως πολίτης.Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι αυτές που απλώς εφαρμόζονται απο το κράτος δεν είναι κατα ανάγκην πάντα δίκαιες. 3.Και στην Εκκλησία η "ηγεσία" (όπως θες να την αποκαλείς) εκλέγεται με ψηφοφορία.Στην ουσία και σύμφωνα με τον κανόνα της Εκκλησίας ηγεσία της Εκκλησίας αν αυτό εννοείς ηγεσία δεν είναι ο κ.Χριστόδουλος.Και αυτό επειδή Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και Αυτός την οδηγεί. 4,Το είχα εξηγήσει σε προηγούμενο ποστ και το κάνω κοπυ πάλι "Είσαι ελεύθερος να λές ότι θές αλλα αν αυτό που λές αποτελεί προσβολή καλείσαι να αποδείξεις οτι είναι αλήθεια. Είμαι εγώ ελεύθερος να πάρω τη φωτογραφία της μητέρας κάποιου που έχουμε τσακωθεί και να την κανω 1000 αντίγραφα στις κολόνες και να γράψω απο κάτω "αυτή εδώ που βλέπετε είναι πουτ*να" ? Κάποιος θρησκευόμενος που έχει κάποια ιερά που πιστεύει τα θεωρεί πολύ σημαντικά για αυτόν.Και όταν κάποιος τα προσβάλει ή τα βρίζει μπορεί να αγανακτήσει π.χ. σαν να του έβριζε κάποιος τη μητέρα.Αυτό δεν συμβαίνει κατα αναγκη μόνο στους χριστιανούς αλλά και σε κάθε θρησκευόμενο π.χ. μουσουλμάνο.Ο νόμος προβλέπει ποινές για εξύβριση των θείων.Τώρα γιατί δεν εφαρμόζεται αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι δικαστικοί. Τα βιβλία αυτά τα είχαν αγοράσει και τα έκαιγαν συμβολικά στο δρόμο;Ή μπήκαν με τη βία σε βιβλιοπωλείο και τα έκαψαν; Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Εκκλησία είναι οτι το έγγραφό αυτό το εκδίδει το κράτος για να εξυπηρετεί τους σκοπούς του και όχι σαν "ταυτότητα" με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Τώρα συμφωνούμε.Το κράτος όμως επειδή διέπεται απο νόμους και είναι επίσημο οφείλει να κυριολεκτεί σε ότι αναγράφει στα δημόσια έγγραφά του. Λολ.Κάνεις λάθος. Δεν μετράει αυτό που θέλουν οι πολλοί. Να κάνουμε ενα δημοψήφισμα για το ποιος θέλει να πληρώνει φόρους; Όταν μπαίνω σε μια δημόσια υπηρεσία και απο τους 100 υπάλληλους οι 99 καπνίζουν στα μούτρα μου' date=' πρέπει να ανεχτώ τον καπνό τους επειδή είναι πολλοί; Αν στην γειτονιά σου θέλουν όλοι μουσική διαπασών μέχρι το πρωί, εσένα δεν σου πέφτει λόγος που δεν μπορείς να κλείσεις μάτι; Όταν τίθονται θέματα "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" δεν πέφτει κανένας λόγος στους πολλούς. Δεν μπορούν να αποφασίσουν οι πολλοί αν θα χλευάζουν τον Γιαννάκη που δεν είναι χριστιανός και είναι μουσουλμάνος. Ούτε αν ο Γιαννάκης θα βρίσκει δουλειά μετά.[/quote'] Έτσι ακριβώς.
Lucifer Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Σούμα. Η ταυτότητα ένα δημόσιο (1) έγγραφο προσδιορισμού του κατόχου της. Τα στοιχεία που προσδιορίζουν τον κάτοχό της, εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από την χρησιμότητα αυτών στην αρχή που εκδίδει την ταυτότητα. Κοινώς, το κράτος εκδίδει την ταυτότητα και χέστηκε αν εγώ σφάζω κοκκόρια και βιάζω παρθένες, ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ καμία τέτοια πληροφορία. Ωραία? Ωραία. Αν η εκκλησία έχει τόσες καύλες να φέρει κάποιο έγγραφο του εκάστοτε πιστού την πιστοποίηση πως είναι χριστιανός, ας αρχίσει να εκδίδει και αυτή ταυτότητες με την ισχύ που αρμόζει σε μια τέτοια πληροφορία: μηδενική. Τώρα όσο αφορά στο τι προσβάλλει τον καθένα. Κάτι τέτοιο έχει προβλεφθεί. Αν λοιπόν το κάθε ρασοφόρο ζώο προσβάλλεται από μια δεύτερη άποψη, μπορεί κάλλιστα να σκάσει μια μήνυση σε αυτόν που την εκφράζει. Το να καίει βιβλία ξέρουμε πολύ καλά τι θυμίζει. Αλλά γενικά μια τάση πυρομανίας την είχαν από την Ιερά Εξέταση. 1) Δημόσιο: Κάτι που δεν ανήκει σε ιδιώτες. Πχ "Η ταυτότητα και η εθνική οδός ανήκουν στο κράτος και αυτό έχει κάθε ευθύνη και δικαίωμα διαχείρησής των".
blueviper Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Προτρέπω όσους έχουν ανάγκη να αυτοπροσδιοριστούν κατά το δοκούν και δεν τους εκφράζει ο τρόπος που επέλεξε η εκάστοτε πολιτεία για να διαχειρίζεται τα του οίκου της, να κάνουν ένα τατουάζ στο μέτωπο αναγράφοντας ό,τι μικρή ή μεγάλη πληροφορία επιθυμούν, όπως πχ το χρώμα του σώβρακου που προτιμούν κι αν είναι slip, boxer ή g-string. Όσο για την ίδια τη διοικούσα Εκκλησία και τους σκοταδιστικούς παραλογισμούς και τις άναρθρες θρησκόληπτες κραυγές της, έχω να προτείνω μονάχα vinegar και μάλιστα μπαλσάμικο. ΥΓ Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως όλος αυτός ο θρεντικός σαματάς του αρχικού poster έγινε για να καταλήξουμε τελικά πως αν το κράτος δεν ονομάτιζε ως "ταυτότητα" κάποια εκ των τα στοιχείων προσδιορισμού του πολίτη, αλλά "σμπαρακουάκ" (τυχαία ονομασία άνευ νοηματικής ουσίας), δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Παράνοια...!
bandito Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Απαντάω επιγραμματικά μέχρι να απαντήσεις σε όλα και όχι σε εκείνα που σε συμφέρουν. Εγώ γνωρίζω οτι το Υπουργείο Παιδείας το έχει η Κυβέρνηση και αυτή ορίζει τα μαθήματα και εμένα δε μου άρεσε η γυμναστική αλλα ο καθηγητής μας έβαζε και τρέχαμε το προαύλιο γύρω-γύρω.Μήπως να τα καταργήσουμε όλα; Και το κράτος έχει την ευθύνη του ασφαλιστικού' date=' αλλά δεν μπορεί να περάσει όποιον νόμο γουστάρει. Αν αυριο τα θρησκευτικά γίνονταν προαιρετικό μάθημα , οπως είναι το σωστό, ο Αρχιεπισκοπος θα ταμπούρωνε τις Εκκλησίες και θα μοίραζε κουμπούρια και φουρνέλα στους πιστούς να πάνε να ανατινάξουν την βουλή. Αν ήμουν εγώ πολιτικός δεν θα μου καιγόταν καρφί, αλλα οι σημέρινες δίλυρες κότες δεν παίζουν έτσι με τις φήφους τους. Και φυσικά η γυμναστική δεν είναι το ιδιο με τα θρησκευτικά. Το ένα είναι κομμάτι του εκπαιδευτικού κύκλου, το άλλο κατήχηση. Μια ακόμα απόδειξη οτι δεν έχεις διαβάσει όλα όσα έχω γράψει.Εδώ σε όλη τη συζήτηση μιλάω για την ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και εσύ με λες χουντικό. Κάνε ενα κόπο να απαντήσεις και στις καταδικαστικές ευρωπαϊκές αποφάσεις για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών. Κάνε και εναν κόπο να σχολιάσεις την ανάγκη έκδοσης άδεια απο μητροπολιτη για χώρο λατρείας. Κάνε και τέλος αν κόπο να μας πεις πως συνδυάζονται αυτά με την ατομική ελευθερία που επιθυμείς για το χριστεπώνυμο πλήθος. Ο όρος ταυτότητα είναι έννοια που ερμηνεύεται στο λεξικό δεν είναι κρατικό έγγραφο. Δηλαδή πριν βγούν τα δελτία ταυτότητας η έννοια ταυτότητα δεν υπήρχε στα λεξικά;Στις χώρες που δεν υπάρχουν δελτία ταυτότητας ο πολίτης δεν έχει την δίκη του ταυτότητα όπως την περιγράφει το λεξικό;Κάθε τι που υπάρχει έχει τι δική του ταυτότητα. Έλεος. Εκ παραδρομής και λόγω συνήθειας ή χάριν συντομίας πολλά πράγματα έχουν διαφορετικές ονομασίες ( οι φοιτητές λένε πάσο και τρίπτυχο, αλλα στο λεξικο δεν λένε οτι είναι αξεσουάρ φοιτητών). Στην ουσία πρόκειται για την ταυτότητά μου τυπωμένη πάνω σε κρατικό έγγραφο.Το κράτος επέλεξε να την περιγράψει τυπώνοντας τη δική μου ταυτότητα πάνω σε ένα κρατικό έγγραφο.Το οτι το έγγραφο είναι κρατικό δεν του δίνει το δικαίωμα να περιγράφει την ταυτότητά μου αλλοιωμένη.Και μάλιστα επιδυκνείοντάς την προς τρίτους. Ξέρεις την ετυμολογια της λέξεως ταυτοτητα? Γιατι στο λεξικό γράφει οτι ταυτότητα είναι και το 1=1. Αλλοίωση όχι.Κατά τη γνώμη μου κάτι χειρότερο... άρνηση του θρησκευτικού φρονήματος επιχειρείται. Θες να μου πεις οτι αν αυριο το κράτος ονόμαζε της ταυτότητες , βεβαιώσεις θα σταμάταγε όλο αυτο το πανυγήρι; 4,Το είχα εξηγήσει σε προηγούμενο ποστ και το κάνω κοπυ πάλι "Είσαι ελεύθερος να λές ότι θές αλλα αν αυτό που λές αποτελεί προσβολή καλείσαι να αποδείξεις οτι είναι αλήθεια. Πώς ορίζεις την προσβολή; Τα ιερά βιβλια του χριστιανισμού έχουν άπειρες προσβολές προς τις άλλες θρησκείες και πρόσωπα και πράγματα. Μπήκε κανένας φυλακή; Τα βιβλια των θρησκευτικών έχουν άπειρες προσβολές προς τις άλλες θρησκείες. Να τα κάψω ή να κάνω μύνηση στην εκκλησία; Είμαι εγώ ελεύθερος να πάρω τη φωτογραφία της μητέρας κάποιου που έχουμε τσακωθεί και να την κανω 1000 αντίγραφα στις κολόνες και να γράψω απο κάτω "αυτή εδώ που βλέπετε είναι πουτ*να" ? Η μητέρα κάποιου είναι υπαρκτό πρόσωπο. Ο Batman και ο Χριστός δεν είναι. Αν λοιπόν πώ οτι ο Batman είναι gay, ας έρθει ο ίδιος να μου κάνει μια μύνηση να μου πάρει και τα σώβρακα. Btw ακόμα και αν ειναι αλήθεια, είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Κάποιος θρησκευόμενος που έχει κάποια ιερά που πιστεύει τα θεωρεί πολύ σημαντικά για αυτόν.Και όταν κάποιος τα προσβάλει ή τα βρίζει μπορεί να αγανακτήσει π.χ. σαν να του έβριζε κάποιος τη μητέρα.Αυτό δεν συμβαίνει κατα αναγκη μόνο στους χριστιανούς αλλά και σε κάθε θρησκευόμενο π.χ. μουσουλμάνο.Ο νόμος προβλέπει ποινές για εξύβριση των θείων.Τώρα γιατί δεν εφαρμόζεται αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι δικαστικοί. Τα βιβλία αυτά τα είχαν αγοράσει και τα έκαιγαν συμβολικά στο δρόμο;Ή μπήκαν με τη βία σε βιβλιοπωλείο και τα έκαψαν; Αλλο να πώ γαμιέται ο batman, και αλλο να πώ οτι πετάει οχι με την βοήθεια της τεχνολογίας αλλα απο υπερβολική κατανάλωση φασολάδας. Και για μένα είναι ιερά πολλά απο αυτά που ο χριστιανισμός περιγράφει με τον χειρότερο τρόπο. Έκαψα κανενα ευαγγέλιο; Τσου!
polaki Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μόνο μία ερώτηση θέλω να θέσω: Πες μου σε παρακαλώ σε τι εξυπηρετεί η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;Μόνο αυτό απάντησέ μου. Mα δεν ειπα οτι εξυπηρετεί κάτι! Απλά προσπαθώ να μπω λίγο στη σκέψη των φανατικών που υποστηρίζουν ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους και κατέληξα ότι ουσιαστικά η συνήθεια ήταν αυτή που τους κάνει να τα εχουν πάρει στο κρανίο επειδή τόσα χρόνια αναγραφόταν. Στο κάτω κάτω αν δεν αναγράφεται το ΧΟ σημαίνει οτι δεν είμαστε και πιστοί? Αλλο το ένα αλλο το άλλο, αντε να το εξηγησεις στην θείτσα τώρα αυτό...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Mα δεν ειπα οτι εξυπηρετεί κάτι! Απλά προσπαθώ να μπω λίγο στη σκέψη των φανατικών που υποστηρίζουν ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους και κατέληξα ότι ουσιαστικά η συνήθεια ήταν αυτή που τους κάνει να τα εχουν πάρει στο κρανίο επειδή τόσα χρόνια αναγραφόταν. Δεν ξέρω αν είναι η συνήθεια ή η αδυναμία (πλέον) διακήρυξης της πίστης τους προς τους άλλους. Λες και η πανηγυρική διαβεβαίωση της χριστιανικής πίστης ενδιαφέρει το θεό... Οι ψευτο-χριστιανοί θέλουν να ξεχωρίζουν. Οι πραγματικοί πιστοί δεν έχουν ανάγκη τέτοιες ψευδεπίγραφες ομολογίες πίστης. Στο κάτω κάτω αν δεν αναγράφεται το ΧΟ σημαίνει οτι δεν είμαστε και πιστοί? Αλλο το ένα αλλο το άλλο' date=' αντε να το εξηγησεις στην θείτσα τώρα αυτό... ...'] Συμφωνώ απολύτως. Η πίστη στο θεό είναι κάτι σαφώς ανώτερο από μία απλή αναγραφή σε ένα κομμάτι χαρτί.
polaki Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 β) Καταργείται το δελτίο ταυτότητας και σε όλες τις συναλλαγές που χρειάζεται να πιστοποιήσεις ποιος είσαι' date=' απλώς λές αυτό που σου έρχεται εκείνη την στιγμή και όλοι σε πιστεύουν.[/quote'] To οτι καταργείται δεν λέει κάτι, στην Αγγλία δεν έχουν κάν ταυτότητες και θα έλεγα πιο οργανωμένοι είναι αυτοί. Άλλωστε η ταυτότητά μου λέει διεύθυνση του προηγουμενου σπιτιού μας, ενώ της μητέρας μου πχ του προ-προηγούμενου. Του δε πατέρα μου γράφει μάτια πράσινα ενώ είναι καφέ! Οπότε δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο! Funny thing is' date=' η Εκκλησία και οι χριστιανοί που ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ σε υποχρεωτικά θρησκευτικά (εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ), σαστίζει που της στερούν ενα δικαίωμα που αυτή/οι θεωρεί/ουν οτι την/τους προσδιορίζει. Για έμένα που δεν ήθελα να κάνω με το στανιό θρησκευτικά (μην μου πείτε για απαλλαγές, έπρεπε να δηλώσεις αλλόθρησκος τουλάχιστον στο δικο μου σχολείο) ποτε θα διαμαρτυρηθείτε για τα δικαιώματα τα μου στους δρόμους κύριε Zorro?[/quote'] Κάθε χώρα έχει ενα επίσημο θρήσκευμα και διδάσκεται αυτό στα σχολεία, αυτό είναι γεγονός όχι μόνο για την ελλάδα οπότε δε νομίζω ότι στέκει σαν επιχείρημα. Το αν ηθελες ή όχι να κάνεις θρησκευτικά έτσι για να παίζεις μπάσκετ την ώρα που οι άλλοι κάνουν μάθημα, είναι ένα άλλο θέμα. Και λέω μπάσκετ, γιατί μεχρι 15 χρονών δεν έχεις την κριτική σκέψη να εκτιμήσεις αν τα Θρησκευτικά είναι παραμυθάκι/ιστορία ή προπαγάνδα, οπότε το μοναδικό σου κέρδος απτο να μην κανεις θρησκευτικά δεν είναι το οτι δεν θα προπαγανδιστείς, αλλά το να σκαπουλάρεις καμιά ωρίτσα το μάθημα! Mέχρι εκείνη την ηλικια οι περισσότεροι μας θεωρούσαμε τα θρησκευτικά ώς μια πιο "ευκολη" version Ιστορίας πχ, μη μου πεις τωρα οτι καταλάβαινες τα βαθύτερα νοηματα του κειμένου? Απο κει και περα ετσι κ αλλιως μπορούσες να δηλώσεις αλλόθρησκος ωστε να απαλλαγεις. Αυτή εξάλλου ειναι και η λογική. Εισαι χριστιανός? Κανεις μάθημα, δεν είσαι? Το δηλώνεις και παίζεις μπάσκετ! Ειναι πολύ απλό, στο δικό μου σχολείο είχαμε τουλάχιστον 3 παιδιά που θυμάμαι και παίζανε πρωταθληματάκι μπάσκετ 1on1, τα δε της θρησκείας τους τα μαθαίνανε από γονείς και στις συναγωγές... Ας έλεγες και συ στους γονείς σου να σε δηλώσουν ώς Βουδιστή πχ ή ως Άθεο, δεν βλέπω που η Εκκλησία ΕΠΙΒΑΛΕΙ το μάθημα. Επιβάλεται (απτο κρατος) η Βιολογία πχ, εγω ακουγα για Βιολογία και έτρεχα, αλλά δεν μπορούσα να απαλλαχτώ. Επίσης μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα μέχρι τα 18 ειναι υπόλογοι οι γονείς σου για το τί κάνεις, που σημαινει ότι δεν πα να χτυπιώσουν εσύ ότι είσαι άθεος?? Αν οι γονείς σου ήταν με ένα ευαγγέλιο στο χέρι, τότε φίλε μου δεν τα γλίτωνες τα Θρησκευτικά ουτε με σφαίρες! :D Στην περίπτωση όμως αυτή, να κατηγορείς τους γονείς σου για προσηλιτισμο! Και γω κατηγορώ την Εκκλησία για πολλά πράγματα και είμαι αντίθετος με αλλα τόσα, απλά βλέπω ότι πολλές φορές γίνονται παρανοήσεις και τα πράγματα δεν είναι μαυρα/ασπρα, υπάρχουν ορισμένες φορές που η "προτροπή" της Εκκλησίας λαμβάνεται ώς "επιβολή" και κατα κάποιο τρόπο αυτό ειναι άδικο... Τώρα θα μου πεις θα μιλήσει ο Χριστόδουλος για άδικο..? Ε όντως, εδώ γελάμε... :D
Fan Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Ρε παιδιά τι κακό έχει να μαθαίνεις την ιστορία του θρησκευματος σου; Εγώ πραγματικά δεν θυμάμαι ούτε έναν να έλεγε ότι τον πειράζει το μάθημα των θρησκευτικών. Μου φαίνετε ότι δημιουργούμε θέματα χωρίς να υπάρχουν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Ρε παιδιά τι κακό έχει να μαθαίνεις την ιστορία του θρησκευματος σου;Εγώ πραγματικά δεν θυμάμαι ούτε έναν να έλεγε ότι τον πειράζει το μάθημα των θρησκευτικών. Μου φαίνετε ότι δημιουργούμε θέματα χωρίς να υπάρχουν. Άλλο η ιστορία του επίσημου θρησκεύματος της χώρας κι άλλο ο προσυλητισμός και η κατασυκοφάντιση άλλων θρησκειών. Ευτυχώς τα γλύτωσα αυτά' date=' δεν έκανα ούτε μία ώρα θρησκευτικών μετά την 2α γυμνασίου. [/size']
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 To οτι καταργείται δεν λέει κάτι, στην Αγγλία δεν έχουν κάν ταυτότητες και θα έλεγα πιο οργανωμένοι είναι αυτοί. Μιλάμε για άλλη κουλτούρα ανά τους αιώνες. Στην Αγγλία δεν έχουν και την εκτενέστατη γραφειοκρατία που έχουμε εδώ και δεν χρειάζεται για κάθε συναλλαγή σου με το δημόσιο να αποδείξεις ότι... γεννήθηκες (θυμάμαι παλιότερα ότι για οτιδήποτε είχε να κάνει με δημόσια υπηρεσία έπρεπε να προσκομίζεις πιστοποιητικό γέννησης!). [...'] Κάθε χώρα έχει ενα επίσημο θρήσκευμα και διδάσκεται αυτό στα σχολεία, αυτό είναι γεγονός όχι μόνο για την ελλάδα οπότε δε νομίζω ότι στέκει σαν επιχείρημα. Πρώτον δεν έχει κάθε χώρα επίσημο θρήσκευμα. Δεύτερον δεν διδάσκεται υποχρεωτικά στα σχολεία. Στις περισσότερες χώρες της (δυτικής) Ευρώπης, υπάρχει η επιλογή να μην διδάσκεσαι θρησκευτικά. Το αν ηθελες ή όχι να κάνεις θρησκευτικά έτσι για να παίζεις μπάσκετ την ώρα που οι άλλοι κάνουν μάθημα, είναι ένα άλλο θέμα. Και λέω μπάσκετ, γιατί μεχρι 15 χρονών δεν έχεις την κριτική σκέψη να εκτιμήσεις αν τα Θρησκευτικά είναι παραμυθάκι/ιστορία ή προπαγάνδα, οπότε το μοναδικό σου κέρδος απτο να μην κανεις θρησκευτικά δεν είναι το οτι δεν θα προπαγανδιστείς, αλλά το να σκαπουλάρεις καμιά ωρίτσα το μάθημα! Προφανώς δεν αναγνωρίζω πνευματική ωριμότητα σε ένα παιδί 8, 10 ή 15 χρονών (κι αν είναι αγόρι, μέχρι τα 40 σίγουρα δεν έχει ωριμάσει :-P). Μπορώ όμως ως γονιός που έχω την φροντίδα της ανάπτυξης του παιδιού μου, να επιλέξω την εκπαίδευσή του; Μπορώ δηλ. να ζητήσω να μην διδάσκεται το παιδί μου θρησκευτικά; Αν γίνεται, έχει καλώς. Αν δεν γίνεται, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Ας έλεγες και συ στους γονείς σου να σε δηλώσουν ώς Βουδιστή πχ ή ως Άθεο, δεν βλέπω που η Εκκλησία ΕΠΙΒΑΛΕΙ το μάθημα. Επιβάλεται (απτο κρατος) η Βιολογία πχ, εγω ακουγα για Βιολογία και έτρεχα, αλλά δεν μπορούσα να απαλλαχτώ. Εδώ το πρόβλημα είναι βαθύτερο, δεν επιβάλλει άμεσα η εκκλησία κάτι. Αλλά το Κράτος. Είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - με γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων! Έτσι by default το κάθε παιδί διδάσκεται τις διδαχές της ορθόδοξης ελληνικής πίστης. Μόνο που αυτό δεν λέγεται θρησκευτικά, λέγεται κατηχητικό. Το ορθό μάθημα θρησκευτικών θα ήταν η διδαχή των δογμάτων όλων των γνωστών θρησκειών έτσι ώστε ο νέος πολίτης (που από τα 18 του χρόνια θα ψηφίζει και θα αποφασίζει για την πορεία της χώρας) να διαμορφώσει δική του άποψη, όχι την άποψη που του επιβάλλεται. [...'] Τώρα θα μου πεις θα μιλήσει ο Χριστόδουλος για άδικο..? Ε όντως, εδώ γελάμε... :D
Fan Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Άλλο η ιστορία του επίσημου θρησκεύματος της χώρας κι άλλο ο προσυλητισμός και η κατασυκοφάντιση άλλων θρησκειών. Ευτυχώς τα γλύτωσα αυτά' date=' δεν έκανα ούτε μία ώρα θρησκευτικών μετά την 2α γυμνασίου. [/size'] Eίναι προσυλητισμός να διαδάσκεσε θρησκευτικά στο σχολείο;;;;; Πως δεν έκανες θρησκευτικά μετα την β' γυμνασίου; Κοπάνες;
polaki Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Αν λοιπόν πώ οτι ο Batman είναι gay' date=' ας έρθει ο ίδιος να μου κάνει μια μύνηση να μου πάρει και τα σώβρακα. Btw ακόμα και αν ειναι αλήθεια, είναι συκοφαντική δυσφήμιση.[/quote'] Τί λες ρε που είναι gay! Gay να πεις τον κολλητό σου τον :D:D
KaizerSoze Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Δημοσ. 24 Μαΐου 2006 Η μητέρα κάποιου είναι υπαρκτό πρόσωπο. Ο Batman και ο Χριστός δεν είναι. Ποιος το λεει οτι ο Μπατμαν δεν ειναι υπαρκτο προσωπο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.