Προς το περιεχόμενο

Provlima Apo Video Se Pc


extend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετατρέπω κάποιες βιντεοκασέτες σε dvd...Σε μερικές(ελάχιστες) έχω παρατηρήσει κάποια προβλήματα στην εικόνα.Σε κάποια σημεία η εικόνα είναι σαν να κολλάει και για μερικά δευτερόλεπτα επαναλαμβάνει την ίδια σκηνή ενώ ο ήχος προχωράει κανονικά!Αυτό δεν μου παρουσιάζεται όταν κάνω προβολή στη τηλεόραση...Ενώ στο pc ναι!:confused: Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για την μέταφορά είναι το InterVideo WinDVR.

 

 

Please βοηθήστε...Μέρες παλεύω να το λύσω!!!!:-?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε πεδίο εικόνας έχει και τον παλμό συγχρονισμού του, που πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Στις βιντεοκασέτες συχνά αυτός ο παλμός είναι εξασθενημένος (φυσική φθορά, κακή εγγραφή) ή λείπει τελείως γιά κάποιο πεδίο(μικρό τσάκισμα στη μαγνητική ταινία).

Οι τηλεοράσεις έχουν μεγάλη ανοχή σε αυτό το πρόβλημα αλλά γιά την ψηφιοποίηση του σήματος χρειαζόμαστε έναν καθαρό παλμό συγχρονισμού. Και ένας παλμός μόνο να μη μπορεί να αναγνωριστεί, χάνονται αρκετά frames μέχρι να ξαναεπιτευχθεί συγχρονισμός, με αποτέλεσμα αυτό που περιγράφεις.

Η απόλυτη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι μιά συσκευή TBC (Time-Base Corrector) που αναπλάθει τους παλμούς συγχρονισμού αλλά δεν είναι και τόσο φθηνή γιά περιστασιακή ερασιτεχνική χρήση.

Άλλη λύση είναι ένα καλύτερο βίντεο κατά προτίμηση SVHS (πολλά έχουν και ενσωματωμένο TBC αλλά μάλλον ακριβή λύση είναι κι αυτή).

Μπορείς να πάρεις επίσης μιά άλλη κάρτα σύλληψης. Η δικιά μου, μία με το Philips 7130 των 30 Ευρώ, παρουσίασε αυτό το πρόβλημα μόνο σε τσαλάκωμα μεγάλης διάρκειας που φαινόταν και στην τηλεόραση.

Τέλος μπορείς να δοκιμάσεις άλλους οδηγούς και άλλο πρόγραμμα εγγραφής.

Ίσως θα βοηθούσε και το να μην έγραφες κατ' ευθείαν σε mpeg (δεν γίνεται αυτό με το WinDVR) αλλά σε avi μορφής MJPG ή Huffyuv και μετά να το μετέτρεπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας