Προς το περιεχόμενο

3 operating systems boot


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Καλησπέρα,

 

θέλω να ρωτήσω καταρχήν αν υπάρχει σταθερή έκδοση mac os x για συμβατικά pc.

 

Αν ναι με ποιά σειρά πρέπει να τα εγκαταστήσω τα λειτουργικά, δεδομένου ότι θέλω να έχω και win xp και suse και mac os x?

 

Επίσης, όταν θα θέλω να κάνω format στο ένα, πως μπορώ να αποφύγω το πρόβλημα να μην μπορώ να δώ τα υπόλοιπα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λεπών,

 

υπάρχουν οι εκδόσεις 10.4.1, 10.4.3, 10.4.4, 10.4.5, 10.4.6 με πιο σταθερή ή την 6 ή την 3 (άλλοι λένε τη μία άλλη την άλλη). Σημείωση οτι θα χρειαστείς συγκεκριμένο hardware για να παίζουν όλα. Δες http://www.osx86project.org στο wiki για πληροφορίες.

 

Εγώ επειδή μισώ τους bootloaders γιατί αν χρειαστεί όπως λες να φορμάρεις το ένα OS παίζει να τον πιουν τα άλλα κάνω το εξής.

 

Αποσυνδέω από το ρεύμα ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους δίσκους και αφήνω μόνο αυτόν που θα μπει το OS. Μόλις τελειώσει το format ξανασυνδέω και είναι μια χαρά.

 

Ειδικά τα XP που νταβατζιλίκι θέλουν να γράψουν και στον πρώτο δίσκο που βρίσκουνε ανεξάρτητα που θες να τα βάλεις με ενοχλούν (γι' αυτό και δεν τα έχω καθόλου χαχαχαχα).

 

Συνεπώς με αυτό τον τρόπο η σειρά εγκατάστασης δε σε απασχολεί.

 

Το φόρτωμα του κάθε OS το κάνω αλλάζοντας το boot sequence το οποίο είναι λίγο κουραστικό ειδικά αν η mobo δεν έχει fast menu για αυτό το πράγμα (η δικιά μου σου βγάζει λίστα με όλα τα drives για booting πατώντας το F8).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να βάζεις MacOS στο PC είναι σαν να fullάρεις ένα Yugo με Shell Vpower+ Racing, με την ελπίδα οτι θα στο μετατρέψει σε ferrari...

 

Πάντως αν θέλεις να μπείς σε αυτή τη διαδικασία, και δεν θέλεις να μπλέξεις με bootloaders, κάνε αυτό που σου προτείνει ο Snollygoster.

Αλλιώς, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις τελευταίο το Suse και να χρησιμοποιήσεις το LiLo. Ακόμα και να μη ξέρεις απο linux, είναι πολύ εύκολο να το παραμετροποιήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Thanx, αλλά προτιμώ να περιμένω μια πιο wide-hardware-supported έκδοση του os x x86 project.

 

Θα τη βγάλω με suse 10 και xp :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...