nmtray2 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι Μονο που εννοουσε "μακαριοι αυτοι που καταλαβαινουν οτι ειναι φτωχοι και θελουν να γινουν πλουσιοι"...δεν εννοουσε τους "πνευματικα δοκιμαζομενους" (χεχε).
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Βέβαια ο μόνος λόγος να το πιστεύουμε αυτό είναι οι όρκοι των δασκάλων μας στο Γυμνάσιο.
nmtray2 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Για ξηγα το λιγο please. Δεν το'πιασα δλδ. (Γεγονος ειναι οτι δεν μου κοβει και πολυ παντως)
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Εννοώ πως μόνο από εκεί έχω ακούσει αυτή την επεξήγηση που παρέθεσες. Το ότι δηλαδή δεν σημαίνει "κρίμα σε σας τους στόκους" δεν προκύπτει από πουθενά, πέρα από τις επεξηγήσεις των θεολόγων που δεν είναι και η πιο αντικειμενική πηγή. Εκτός αν έχω χάσει κάτι εγώ ε, δεν είμαι δογματικός.
nmtray2 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Σορυ αλλα μου φαινεται δυσκολο να το εννοει οπως το λεει. Οπως επισης αντιδραω και στην πεποιθηση οτι η γνωση κρυβει πονο. Ακομα και εμπειρικα βλεποντας το (εγω οκ?). Η μονη δικαιολογια που μπορω να δωσω ειναι οτι μπορει καποιος να μην διαισθανεται οτι πρεπει να αξιοποιησει τις δυνατοτητες του. Γι'αυτο και μακαριος.
paschalia Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Εχμ ... Πως απο το θρασος των τουρκων κατεληξε η κουβεντα στα θρησκευτικα .. ? Εχω κανει κ εγω συζητησεις να καταληξουν απο το α στο ω .. , αλλα με φαγατε λαχανο γμτ ..
gtroza Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 "ατυχές" το σχόλιο μου, απ' οτι βλέπω. αλλά το πνευματικό πινγκ-πονγκ κάνει το insomnia ενδιαφέρον ! επαναφέρω το θέμα αυτές τις μέρες η Θράκη γιορτάζει την απελευθέρωση απο τους Τούρκους (χωρίς να ζητήσει άδεια !)
Petza Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 αυτές τις μέρες η Θράκη γιορτάζει την απελευθέρωση απο τους Τούρκους (χωρίς να ζητήσει άδεια !) Κάναμε τέτοιοΑΤΟΠΗΜΑ ???????????? Μετά και το έγκλημα του μπακλαβά ????? Που πάει αυτή η χώρα !!!!!!! Τελικά πρέπει να συμφωνήσω ότι υπάρχει έξαρση εθνικισμού
nmtray2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Φυσικα και ειναι ατοπημα. Ξεχναμε οτι ο Ομηρος ηταν Τουρκος και τα παραλια της Μ.Ασιας γεματα τουρκικα αρχαια.
paschalia Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μηνύματα για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού απηύθυνε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στην εκδήλωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τονίζει ότι «οι Έλληνες του Πόντου, παρ' όλες τις αντιξοότητες επούλωσαν τις πληγές τους, ζώντας στη γη της μητέρας πατρίδας, συμβάλλοντας στην κοσμογονία που συντελέστηκε στον τόπο μας, κρατώντας τις ρίζες και διατηρώντας τη μνήμη των 'χαμένων πατρίδων'». Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Σεβόμενη στην πράξη τα διδάγματα της ιστορίας, η Ελλάδα είναι σήμερα δύναμη ειρήνης, δημοκρατίας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Ως το μόνο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ΝΑ Ευρώπη, στηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια όλων των γειτόνων μας να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια, εφόσον βέβαια ανταποκριθούν πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η επιλογή του δρόμου αυτού». »Με την πεποίθηση ότι η ειλικρίνεια και ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους λαούς της περιοχής είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η ταραγμένη γειτονιά μας να μην ξαναζήσει ποτέ ξανά στο μέλλον τη φρίκη του πολέμου, των διωγμών και της προσφυγιάς, αποδεικνύουμε στην πράξη το σεβασμό μας απέναντι στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού». (...) Με το ψήφισμα που εγκρίθηκε, καλείται η ελληνική κυβέρνηση να φέρει το θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας για συζήτηση στην ΕΕ και να απαιτήσει ως προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη γειτονική χώρα, τη δήλωση «συγγνώμης» και τη συμβολή της στη διατήρηση των ελληνικών μνημείων στην Τουρκία. Καλείται, επίσης, η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και να απαιτήσει από την Τουρκία να ζητήσει «συγγνώμη». Πηγη
Cromb Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Τις τελευταίες μέρες πάντως παρατηρείται έξαρση εθνικισμού στην Τουρκία.O Eντρογάν βλέπει οτι είναι πίσω σε δημοτικότητα, πλησιάζουν και εκλογές, και έχει βάλει το «ευρωπαϊκό πρόσωπο» της Τουρκίας σε 2η μοίρα. Και όταν συμβαίνει αυτό και ο Εντρογάν ζορίζεται, παίρνουν τα πάνω τους οι στρατηγοί... με τις γνωστές κρίσεις στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει σχέση και με τις αντιδράσεις της Τουρκίας για το θέμα του μνημείου και της γενοκτονίας γενικότερα.. Τώρα αν ζητήσει η ΕΕ την συγνώμη από την Τουρκία.... μάλλον δύσκολο.
blueviper Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Από όσο μπορώ να καταλάβω φίλε Μάριε, δεν πρόλαβαν να την πέσουν οι διεθνιστές...μας πρόλαβαν στο ντου οι ελληνάρες εθνιστές! Ευτυχώς που δεν το παίξαμε στοίχημα.
nmtray2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Και για να επαληθευτεις ακομα περισσοτερο, να'μαι κι εγω. Τζα...
blueviper Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Μυγιάστηκες; Καλώς το παιδί! @paschalia Μια απορία μονάχα...νόμιζα πως μια απάντηση είχες να δώσεις και θα αποχωρούσες από το παρόν thread. Έκτοτε ακολούθησαν 3 post. Δεν αποτελεί ασυνέπεια η συγκεκριμένη συμπεριφορά;
nmtray2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Μυγιάστηκες; Καθολου, που τους ειδες τους ελληναρες εθνικιστες? Εγω δεν βλεπω κανεναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.