Προς το περιεχόμενο

φιλια

dkangel000039

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οχι απλα πρεπει να υπαρχει εστω μια εγκεφαλικη ελξη. απο προσωπικη εμπειρια το λεω αυτο για την ερωτικη ελξη. θελει πολυ δουλεια παντως. αν εχεις δουλεψει γενικα με τον εαυτο σου μπορεις ευκολα να θεσεις καποια ορια και καποια πλαισια. ειναι ριψοκινδυνο νομιζω γενικα.

το να νιωσεις ερωτισμο προς το αλλο φυλο καποια στιγμη ειναι αναποφευκτο.

ομως αλλοτε εκφραζεται η πτυχη "φιλια" και αλλοτε η πτυχη "ερωτας" χωρις να υπερκαλυπτει η μια εκφανση την αλλη ειναι δηλαδη σαφως διαχωρισμενες και δεν υπερτερει καμια απο της δυο.θα συμφωνισω ομως μαζι σου οτι για να κρατηθει η πτυχη της φιλιας θα πρεπει να υπαρχει και μια πνευματικη ελξη:)

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βγαίνουμε offtopic αλλά τι να κάνουμε...

inssearch8bb.th.jpg

btw η φωτό σου δεν φαίνονται.... είναι πολύ μικρές.

ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kαλά απίστευτο, το κίτρινο πλαίσιο σε εκείνο το σημείο είναι θεϊκό!:mrgreen:

Δημοσ.

ομως αλλοτε εκφραζεται η πτυχη "φιλια" και αλλοτε η πτυχη "ερωτας" χωρις να υπερκαλυπτει η μια εκφανση την αλλη ειναι δηλαδη σαφως διαχωρισμενες και δεν υπερτερει καμια απο της δυο.θα συμφωνισω ομως μαζι σου οτι για να κρατηθει η πτυχη της φιλιας θα πρεπει να υπαρχει και μια πνευματικη ελξη:)

εγω νομιζω οτι αν εκφραστει εξωτερικα η πτυχη ερωτας τοτε καληνυχτα φιλια. δεν γινετε ετσι.

Δημοσ.
ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

Kαλά απίστευτο' date=' το κίτρινο πλαίσιο σε εκείνο το σημείο είναι θεϊκό![/quote']

δε ξερω για πιο κιτρινο λες-το θεμα λυθηκε με pm(δες και φωτο που ανεβασα)-εισαι off topic

εγω νομιζω οτι αν εκφραστει εξωτερικα η πτυχη ερωτας τοτε καληνυχτα φιλια. δεν γινετε ετσι.

''χωρις να υπερκαλυπτει η μια εκφανση την αλλη ειναι δηλαδη σαφως διαχωρισμενες και δεν υπερτερει καμια απο τις δυο''αυτο εννοω ακομη και οταν υπαρχει να μην εκφραζεται εξωτερικα-γιατι τοτε γ@μησ3 τα-το ιδιο λεμε:)

Δημοσ.

Προσωπική μου εμπειρία στο θέμα λέει ότι αργά η γρήγορα έστω ένα π0υλ1 θα πέσει, δεν παίζει...από κει και πέρα ο μονος τρόπος για να μείνουν δυο αντίθετα φύλλα, φίλοι είναι δυο!

1.Ένας από τους δυο να μην γουστάρει τον άλλον...

2.Να είναι η γκόμενα του κολλητού σου η οποια αργά η γρήγορα είναι αναλώσιμι η φιλια...όχι πάντα αλλα συνήθως...

Δημοσ.

Τί σχέση έχει ο έρωτας με το σεξ;

Το να κάνεις σεξ με έναν φίλο μπορεί να θεωρηθεί και «κακιά στιγμή». Το να τον ερωτευτείς είναι το πρόβλημα. Και αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς την ερωτική πράξη.

Ως επί το πλείστον είχα άνδρες φίλους (τα πάω καλύτερα μαζί τους από ότι με τις γυναίκες μου φαίνεται) και από όσο μπορώ να θυμάμαι, μόνο δύο φορές «ξέφυγε» η κατάσταση αρκετά. Μία από την δική μου πλευρά και μια από έναν φίλο. Παρ' όλ' αυτά, καμιά φιλία από τις δύο δεν χάλασε γι αυτόν τον λόγο και μέχρι σήμερα, αν και οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει για εντελώς άλλους λόγους, έχουμε αμοιβαία εκτίμηση και όσα ζήσαμε τα θυμόμαστε σαν τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχω έναν φίλο που τα πράγματα ξεκίνησαν με άλλες προοπτικές. Τελικά νιώθω πολύ καλύτερα που ήρθαν τα πράγματα έτσι και σήμερα έχουμε την σχέση που έχουμε.

Σε άλλη περίπτωση θα είχα χάσει έναν φίλο που μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του και να επικοινωνούμε τόσο καλά.

Ίσως να ακουστεί «κάπως», αλλά πιστεύω πως το σεξ δεν καθορίζει τα φιλικά συναισθήματα, αν είναι απλά και μόνο σεξ.

Ίσως περιπλέξει λίγο την κατάσταση, αλλά αν και οι δύο ξέρουν τί θέλουν τελικά, δεν θα χαθεί η φιλία. Ίσως μάλιστα να γίνει ακόμα πιο αληθινή και ισχυρή μιας και θα έχει περάσει και αυτήν την δοκιμασία.

Με την προϋπόθεση να είναι και οι δύο ελεύθεροι γιατί τότε πάμε σε άλλα χωράφια (στο τί είναι απιστία και τι όχι...)

Σε γενικές γραμμές, δεν θα θυσίαζα έναν φίλο για μια σχέση αμφίβολης διάρκειας.

Ενίοτε και για το ίδιο φύλο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Δεν ξέρω για τους άνδρες σε τί βαθμό μπορεί να συμβαίνει και πόσο εύκολα θα μπορούσαν να το παραδεχτούν, αλλά νομίζω πως κάτω άπο κάποιες συνθήκες μπορεί να το νιώσει μια γυναίκα για μια φίλη της.

Πάντως, πιστεύω πως είναι κυρίως θέμα χαρακτήρα, προτεραιοτήτων, συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας και στιγμής (μιλώντας για σεξ και όχι συναίσθημα).

Αν έχεις ανάγκη να νιώσεις το άγγιγμα, το χάδι, το πάθος, τότε είσαι πιο ευάλωτος στο να βλέπεις οποιονδήποτε του άλλου φύλου, ερωτικά και από την εμπειρία μου θα έλεγα πως αυτό εκφράζεται πιο εύκολα από τους άντρες, αν και οι γυναίκες εξ ίσου νιώθουν τα ίδια, αλλά δεν εκφράζουν με την ίδια ευκολία τις ανάγκες τους όταν αυτές έχουν να κάνουν με το σεξ.

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν εκφράζω την πλειοψηφία των γυναικών γι αυτό μην θεωρήσετε την απάντησή μου ως ενδεικτικό δείγμα. tongue.gif

Δημοσ.

Ο χρήστης xSynagoga satanaEx λέει:

mas fantazomai na kanoume sex

emas tous 2

kai meta na kapnizeis

kai na les

...htan h kakia h stigmh

Φίλος στο MSN μετά από ανάγνωση του παραπάνω post.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεδομένο πρώτο: Μεταξύ οποιονδήποτε δύο ανθρώπων υπάρχει μια κάποια ερωτική έλξη και μάλιστα ανεξαρτήτου ομο-έτερο-φυλοφιλίας. Δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσιολογικό (αντίθετα έχω πολύ ισχύρες αντίθετες απόψεις αλλά this is offtopic), αλλά η ψυχολογία μας έχει διδάξει το παραπάνω. Εδώ οι άνθρωποι έχουν ερωτικές (ανομολόγητες φυσικά) έλξεις για τους γονείς τους (βλέπε Οιδιπόδειο σύμπλεγμα κτλ)

Κρατόντας λοιπόν αυτό υπ'όψιν μου, μπορώ να συμπεράνω ότι η ερωτική έλξη που νιώθει κάποιος για κάποια (και αντίστροφα φυσικά), είναι κάτι που τιθασεύεται ή μπορεί και να είναι εξαρχής μη-εμπόδιο.

Πρακτικά και πέρα από τη θεωρία, εγώ είχα πολλές σχέσεις με γυναίκες που ήταν καθαρά φιλικές και έμειναν έτσι. Εννοείτε ότι υπήρχε μια ερωτική διάθεση (με ορισμένες μάλιστα αρκετά έντονα), αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα στην τελική. Εγώ ξέρω (όπως και αυτές), ότι αυτή η ερωτική διάθεση θα υπάρχει, θα μας αρέσει και τους δύο να είμαστε και αγκαλιά (για παράδειγμα), αλλά δε θα εξελίξουμε, ή μάλλον καλύτερος όρος θα ήταν μεταλλάξουμε τη σχέση μας σε ερωτική, γιατί προτιμάμε την φιλική ή γιατί προτιμάμε κάποιους άλλους ανθρώπους για ερωτικούς συντρόφους.

Εδώ μπαίνει βέβαια και το θέμα του τι ρόλο επιθυμεί ο καθένας να παίζει ο ερωτικός του σύντροφος στην καθημερινότητα του (πολύ σημαντικό!). Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρα-νύχτα με τον σύντροφό τους και να είναι ο καλύτερος τους φίλος, και άλλοι που διαχωρίζουν την ερωτική διάθεση από την κοινωνική και την προτιμάνε ξεκομμένη από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Αυτά προς το παρόν.

Δημοσ.

Το να κάνεις σεξ με έναν φίλο μπορεί να θεωρηθεί και «κακιά στιγμή». Το να τον ερωτευτείς είναι το πρόβλημα. Και αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς την ερωτική πράξη.

Ως επί το πλείστον είχα άνδρες φίλους (τα πάω καλύτερα μαζί τους από ότι με τις γυναίκες μου φαίνεται) και από όσο μπορώ να θυμάμαι' date=' μόνο δύο φορές «ξέφυγε» η κατάσταση αρκετά. Μία από την δική μου πλευρά και μια από έναν φίλο. Παρ' όλ' αυτά, καμιά φιλία από τις δύο δεν χάλασε γι αυτόν τον λόγο και μέχρι σήμερα, αν και οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει για εντελώς άλλους λόγους, έχουμε αμοιβαία εκτίμηση και όσα ζήσαμε τα θυμόμαστε σαν τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχω έναν φίλο που τα πράγματα ξεκίνησαν με άλλες προοπτικές. Τελικά νιώθω πολύ καλύτερα που ήρθαν τα πράγματα έτσι και σήμερα έχουμε την σχέση που έχουμε.

Σε άλλη περίπτωση θα είχα χάσει έναν φίλο που μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του και να επικοινωνούμε τόσο καλά.

Ίσως να ακουστεί «κάπως», αλλά πιστεύω πως το σεξ δεν καθορίζει τα φιλικά συναισθήματα, αν είναι απλά και μόνο σεξ.

Ίσως περιπλέξει λίγο την κατάσταση, αλλά αν και οι δύο ξέρουν τί θέλουν τελικά, δεν θα χαθεί η φιλία. Ίσως μάλιστα να γίνει ακόμα πιο αληθινή και ισχυρή μιας και θα έχει περάσει και αυτήν την δοκιμασία.

Με την προϋπόθεση να είναι και οι δύο ελεύθεροι γιατί τότε πάμε σε άλλα χωράφια (στο τί είναι απιστία και τι όχι...)

Σε γενικές γραμμές, δεν θα θυσίαζα έναν φίλο για μια σχέση αμφίβολης διάρκειας.

Ενίοτε και για το ίδιο φύλο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Δεν ξέρω για τους άνδρες σε τί βαθμό μπορεί να συμβαίνει και πόσο εύκολα θα μπορούσαν να το παραδεχτούν, αλλά νομίζω πως κάτω άπο κάποιες συνθήκες μπορεί να το νιώσει μια γυναίκα για μια φίλη της.

Πάντως, νομίζω πως είναι κυρίως θέμα χαρακτήρα, προτεραιοτήτων, συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας και στιγμής (μιλώντας για σεξ και όχι συναίσθημα).

Αν έχεις ανάγκη να νιώσεις το άγγιγμα, το χάδι, το πάθος, τότε είσαι πιο ευάλωτος στο να βλέπεις οποιονδήποτε του άλλου φύλου, ερωτικά και από την εμπειρία μου θα έλεγα πως αυτό εκφράζεται πιο εύκολα από τους άντρες, αν και οι γυναίκες εξ ίσου νιώθουν τα ίδια, αλλά δεν εκφράζουν με την ίδια ευκολία τις ανάγκες τους όταν αυτές έχουν να κάνουν με το σεξ.

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν εκφράζω την πλειοψηφία των γυναικών γι αυτό μην θεωρήσετε την απάντησή μου ως ενδεικτικό δείγμα. [img']http://www.mplampla.gr/files/Trillian/tongue.gif[/img]

εχεις δικιο σε αρκετα πραγματα απο αυτα που γραφεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

ΥΓ. Αν είχα διαβάσει το ποστ της Cristinas όταν έγραφα το δικό μου, μπορεί και να είχα θεωρήσει ότι δεν υπάρχει λόγος να το γράψω...

Δημοσ.

[...]

Εδώ μπαίνει βέβαια και το θέμα του τι ρόλο επιθυμεί ο καθένας να παίζει ο ερωτικός του σύντροφος στην καθημερινότητα του (πολύ σημαντικό!). Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρα-νύχτα με τον σύντροφό τους και να είναι ο καλύτερος τους φίλος' date=' και άλλοι που διαχωρίζουν την ερωτική διάθεση από την κοινωνική και την προτιμάνε ξεκομμένη από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.[/quote']

Ακριβώς αυτά. Εξήγησες πολύ καλά το θέμα χαρακτήρα και το θέμα προτεραιοτήτων.

Δημοσ.
Εδώ οι άνθρωποι έχουν ερωτικές (ανομολόγητες φυσικά) έλξεις για τους γονείς τους (βλέπε Οιδιπόδειο σύμπλεγμα κτλ)

Σχωρα με αλλα δεν ειναι καθολου ερωτικο το ολο θεμα. Παει σε αλλα χωραφια.

Δημοσ.

κατεμε καμια.απο το σεξ δε μπορει να προκυψει ερωτας,απο τον ερωτα ομως μπορει να προκυψει "σεξ"

φυσικα αλλα τοτε αρχιζουμε να μιλαμε για αψυχα σωματα και απλα κομματια κρεας χωρις αισθηματα

Ίσως περιπλέξει λίγο την κατάσταση' date=' αλλά αν και οι δύο ξέρουν τί θέλουν τελικά, δεν θα χαθεί η φιλία. Ίσως μάλιστα να γίνει ακόμα πιο αληθινή και ισχυρή μιας και θα έχει περάσει και αυτήν την δοκιμασία.[/quote']

μαλλον ειλικρινης εννοεις αφου θα εχουν πεσει τα προσχηματα-συμφωνω

Ενίοτε και για το ίδιο φύλο' date=' χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Δεν ξέρω για τους άνδρες σε τί βαθμό μπορεί να συμβαίνει και πόσο εύκολα θα μπορούσαν να το παραδεχτούν, αλλά νομίζω πως κάτω άπο κάποιες συνθήκες μπορεί να το νιώσει μια γυναίκα για μια φίλη της.[/quote']

συμβαινει και ειναι απολυτος φυσικο-απλα ποτε δε θα μπορουσαν να το παραδεχτουν-τουλαχιστον οχι με το σημερινο προτυπο του αντρα.

πιστευω πως ολες οι ανθρωπινες σχεσεις κρυβουν ενδομυχα εναν (απροσδιοριστο πολλες φορες) ερωτισμο, ειτε ειναι με ατομα του ιδιου ειτε με ατομα διαφορετικου φυλου.το γεγονος οτι μια γυναικα και ενας αντρας(οι και δυο ομοφυλολοφιλοι) διατηρουν φιλικες σχεσεις δεν αποκλειει σε καποια φαση να προκυψει αυτος ο ερωτισμος και κατα πασα πιθανοτητα να αναχθει απο το πνευματικα και στο σωματικο επιπεδο.αλλα αυτο το γεγονος κατεμε σε καμια περιπτωση δεν αποκλειει το ενδεχομενο να διατηρηθει αυτη η φιλια.

Πάντως' date=' πιστεύω πως είναι κυρίως θέμα χαρακτήρα, προτεραιοτήτων, συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας και στιγμής (μιλώντας για σεξ και όχι συναίσθημα).

Αν έχεις ανάγκη να νιώσεις το άγγιγμα, το χάδι, το πάθος...[/quote']

κραταω μονο το χαρακτηρα απο οσα ειπες γιατι απο μονος του μπορει να ελεγξει ολα τα υπολοιπα(που ειπες)και επισης να καθορισει το αν το ατομο θα ειναι ειλικρινες απεναντι στο αλλο φυλο-εννοω αν θα υποθαλψει τυχον ερωτικα αισθηματα η αν θα τα αφησει να βγουν και οτι γινει το πιο πιθανο(κατεμε παντα)μια πιο πραγματικη=>δυνατη φιλια.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Σχωρα με αλλα δεν ειναι καθολου ερωτικο το ολο θεμα. Παει σε αλλα χωραφια.

Ας μην πιάσουμε κουβέντα πάνω σε αυτό γιατί θα ξεφύγουμε πολύ. Είναι απλά κάτι που πιστεύω (ή καλύτερα, έτσι ερμηνεύω τις αναλύσεις που έκανα οι ψυχολόγοι πάνω στο ζήτημα) πάνω στο οποίο προσπαθώ κάπως να στηρίξω την άποψη μου. Agree to disagree. Το έθεσα ως αξίωμα, οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα να το απορρίψει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

να πω κάτι για το ζήτημα της ανδρικής ομοφυλοφιλικής ερωτικής έλξης:

Η κοινώνια μας σήμερα, και ίσως όχι για πολύ ακόμα, θεωρεί ως πρότυπο ερωτισμού τη γυναίκα. Τα αγάλματα που θέλουν να δείξουν ερωτισμό απεικονίζουν γυναίκες ενώ αυτά που θέλουν (ξέρω γω) να δείξουν τη ρώμη είναι ανδρικά. Κατά συνέπεια, η ομοφυλοφιλική ερωτική έλξη μεταξύ ανδρών, μας χτυπάει καμπανάκια δυσαρέσκειας στο μυαλό μας (όλων των ανθρώπων νομίζω, ανεξαρτήτου φύλου), ακριβώς λόγω του αισθητικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο είμαστε μεγαλωμένοι. Αντίστοιχα οι γυναικίες ομοφυλοφιλικές ερωτικές τάσεις δεν αντιμετωπίζονται τόσο άσχημα ( από το "είναι" μας, έτσι; )

Το τελευταίο καιρό, παρατηρώ ότι κάτι τέτοιο πάει να αλλάξει (βλέπε φιλί Παπακαλιάτη, Brokeback Mountain κ.α.) και πάει να μπει στην αισθητική της κοινωνίας ο άνδρας ως ερωτικό πρότυπο. Το θεωρώ πολύ πιθανό να αλλάξει, ακόμα και αν οι περισσότεροι προσπαθήσουν να το εμποδίσουν, γιατί η ιστορία κινείται ανεξάρτητα από τις βουλήσεις των ανθρώπων, και δη της πλειοψηφίας. Π.χ. Προσβαλλεί κανενός σήμερα την αισθητική του η μίνι-φούστα; Γιατί έγινε δεκτό; Επειδή το ήθελε η πλειοψηφία; I don't think so.

Συγγνώμη αν ξέφυγα λίγο. Το έκανα για να προλάβω κάποιες (ίσως) αντιδράσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...