nmtray2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Εχω σοκαριστει απο το γεγονος οτι ο Τριανταφυλλοπουλος δεν εχει παει φανταρος. Μονο να φωναζει για τους υπολοιπους ξερει. Τελικα αυτο που μετραει ειναι να φωναζεις πιο δυνατα απο τους αλλους και ετσι ολοι θα ασχολουνται με τα αυτα λες και οχι με αυτο που εισαι. Οι καπνιστες πρεπει να μην μιλανε για υγιεινη διατροφη επειδη καπνιζουν? Οντως, ο 30φυλλοπουλος επρεπε να παει αλλα δεν νομιζω οτι του αφαιρει το δικαιωμα να μιλαει για καποια πραγματα. (αν λεει "εγω ειμαι καθ'ολα ενταξει" να πεσουν να τον φανε)
clarice Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 FW: ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε' date=' δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; ( Πράγμα που έγινε) 1.. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί. 2.. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης 3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής 4.. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του π ρώτου όπλου, μετά από λίγο διάστημα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ! Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή ταρζάν [/quote'] Συγνωμη αλλα τα λογια ενος τρελου δεν με ενδιαφερουν. Οπως επισης και τα λογια ενος δειλου. Μπορει να ειμαι κατα του στρατου αλλα ειμαι και κατα των λαμογιων.
nmtray2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Με συγχωρεις αλλα δεν καταλαβαινω τη λογικη "η το ενα η το αλλο". Δες λιγο τις επιλογες που σου δινει ο στρατος και θα καταλαβεις: 1) Πας κανονικα 2) Ι5 3) Εναλλακτικη θητεια. Το οτι καποιος ειναι λαμογιο δεν μου λεει τιποτα για το τι πρεπει να κανω εγω οπως και το οτι δεν ειναι καποιος αλλος. Πιστευω οτι αυτο γινεται γιατι υπαρχει αμεση συγκριση του τι ειμαι εγω που πηγα και του τι ειναι αυτος που δεν πηγε (δειλος-λαμογιο). Αυτοι που αυτοκτονουν στη σκοπια τι ειναι? Παντως, φανταροι πηγαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Μηπως το οτι πηγες φανταρος σε κανει να λες "εγω γιατι πηγα? μλκς ειμαι?" γιατι καταλαβες τι εστι στρατος κι οτι κατα βαθος ηθελες να την κανεις? Αν ήθελα να την κάνω φιλαράκι, δεν θα πήγαινα εξ' αρχής στις ειδικές δυνάμεις. Ο κάθε άνδρας αντιλαμβάνεται τον στρατό διαφορετικά, όπως και το γυμναστήριο, σε άλλους πάει και σε άλλους δεν πάει. Αν πλακώνομαι εγώ κάθε μέρα στις γυμναστικές δεν υποχρεώνω κανέναν να έχει την ίδια αντίληψη, όταν όμως αυτός που δεν κάνει γυμναστική θέλει να γίνει πρόεδρος του γυμναστηρίου, τότε το πράγμα αλλάζει. Όμως αυτό δεν είναι το θέμα της συζήτησης.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Γενικά, το παράδειγμα με τον Τριανταφυλλόπουλο είναι ατυχές. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι να κατηγορείς τον τηλε-εισαγγελέα Τριανταφυλλόπουλο αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος δεν έτυχε παραπάνω εύνοιας από το ελληνικό κράτος όσον αφορά την εργασία του - άλλωστε δεν κατέχει κρατική θέση. Το ότι παίρνει 80.000.000 δρχ το μήνα και κυκλοφορεί με πανάκριβα Jeep δεν μου λέει τίποτα. Μαγκιά του. Εγώ τα πληρώνω; Ο κάθε καναλάρχης που τον έχει τα πληρώνει. Αφού δεν τα πληρώνει το δημόσιο, ας παίρνει και 8 δις, τι με νοιάζει εμένα; Μπορεί να έτυχε κρατικής εύνοιας για την άδεια οπλοφορίας του αλλά αυτό θα συνέβαινε σε κάθε πολιτικό - μεγαλοδημοσιογράφο - μεγαλοεπιχειρηματία κλπ. Δηλαδή αν ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης έχαναν το όπλο που νόμιμα έφεραν, δεν θα τους έδιναν άδεια για καινούργιο; Όσον αφορά τα βύσματα κλπ (όχι μόνο στο στρατό, το topic κακώς έχει επικεντρωθεί μόνο εκεί) ένα θέλω να ρωτήσω όσους κατακρίνουν τη χρήση 'γνωριμιών' για βόλεμα: αν είχατε εσείς μία γνωριμία, θα την χρησιμοποιούσατε για να "καθαρίσετε" σε κάποια δύσκολη κατάσταση; ΥΓ: Σημειωτέον ότι ποτέ δεν είχα βύσμα για δουλειά, υπηρέτησα κανονικά τη θητεία μου στου διαόλου τη μάνα (Κόρινθο και Λήμνο), ό,τι έχω καταφέρει (καλά και κακά) στη ζωή μου το'χω καταφέρει μόνος μου, τρώω όλο μου το φαΐ, περνάω τις γριούλες απέναντι στα φανάρια και γενικά είμαι καλός πολίτης.
nmtray2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 @AIgeas Μαγκια σου και πηγες. Με ειδες πουθενα να κατηγορω εσενα που πηγες? Αρνουμαι το "οσοι δεν πηγαν" ειναι κατι. Οσο για το "εγω γιατι πηγα? μλκς ειμαι?" ειναι το συνηθεστερο πραμα που ακουω σε τετοιες συζητησεις. Κι αν δεις, πιο πολυ μου τη δινουν αυτοι που φωναζουν κατω οι στρατοι (και το θεωρουν αξιωμα) και μετα "στριβειν δια του αρραβωνος". Οσο για το 30φυλλοπουλο, αν θετετε θεμα ηθικης, καλα κανετε και τα λετε. Εχετε δικηο. Αλλα δεν πιστευω οτι πρεπει να του αφαιρεθει ο λογος επειδη πηγε τρελλος.
marios1957 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 ... περνάω τις γριούλες απέναντι στα φανάρια Ακόμη κι αυτές που δεν θέλουν να περάσουν απέναντι;
nmtray2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Ακόμη κι αυτές που δεν[/b'] θέλουν να περάσουν απέναντι; Lol, να'σαι καλα, ξεκολλησαμε λιγακι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 [...]Οσο για το 30φυλλοπουλο' date=' αν θετετε θεμα ηθικης, καλα κανετε και τα λετε. Εχετε δικηο. Αλλα δεν πιστευω οτι πρεπει να του αφαιρεθει ο λογος επειδη πηγε τρελλος.[/quote'] Ως θέμα ηθικής, έχω πολλά άλλα πράγματα να προσάψω στον Τριανταφυλλόπουλο από το ότι δεν πήγε στρατό. Άλλωστε το αρχικό post το θέτει ως "εύνοια" του Κράτους ως προς τον συγκεκριμένο Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ! πράγμα που, στην τελική, δεν ισχύει. Ακόμη κι αυτές που δεν[/b'] θέλουν να περάσουν απέναντι; Κυρίως αυτές. Το τι μαγκούρα έχω φάει στο κεφάλι, δεν λέγεται!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Φίλε paredwse αυτό που θίγει κυρίως το post στην περίπτωση του Τριανταφυλλόπουλου, είναι ότι τα λεφτά ανοίγουν πόρτες. Δεν είναι ότι βγάζει τόσα λεφτά, με γεια του με χαρά του. Αλλά νομίμως δεν μπορεί να κατέχει ούτε όπλο, ούτε και άδεια αυτοκινήτου. Όπως κάθε ένας κακομοίρης από τον όχλο ο οποίος θα έπαιρνε Ι5
nmtray2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Ως θέμα ηθικής, έχω πολλά άλλα πράγματα[/b'] να προσάψω στον Τριανταφυλλόπουλο από το ότι δεν πήγε στρατό. Βεβαια. Απλα θεωρησα οτι μπορει καποιος να πιστευει το οτι ο Τριανταφυλλόπουλος δεν πηγε φανταρος λογω της γενικοτερης "ηθικης" του. Και πιστευω οτι μπορει να μην εχει αδικο.
clarice Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Πριν απο λιγες μερες ειχαμε μια παρομοια συζητηση με αλλο θεμα ομως. Λοιπον ρωτω αν ο καθηγητης του παιδιου σου ειχε Ι5 θα αισθανοσουν καλα να κανει μαθημα στο παιδι σου? Θα δεχοσουν να το συνοδεψει στην πενταημερη? Θα θεωρουσες οτι αποτελει σωστο προτυπο? Δεν προκειται να να σχολιασω τις απαντησεις και ειναι καθαρα προσωπικη η αποψη του καθενος. Απλα εγω δεν εμπιστευομαι εναν ανθρωπο με Ι5 αληθινο ή μαιμου. Πραγματικα ομως αρνουμαι να τον διορισω υπερμαχο της ταξης και της ισοτητας. Ο καθενας απλωνει τα ποδια του μεχρι εκει που φτανει η κουβερτα του και ο 30φυλλοπουλος τα απλωσε αρκετα. Αν ο ιδιος τεντωνει τους κανονες μιας κοινωνιας, τοτε γιατι κατηγορει ανθρωπους που καναν το ιδιο. Γιατι μιλησε για τις μεταγραφες και για χιλιαδες αλλα πραγματα? Μηπως ολοι αυτοι δεν εκαναν το ιδιο πραγμα που εκανε αυτος? Εβαλαν μεσον! Αν αυτοι ειναι λαθος τοτε ειναι και αυτος. Και πριν κατσουμε και τον καλυψουμε ισως να σκεφτουμε οτι αν πηγαιναν ολοι ισως και ο στρατος να ηταν πιο χαλαρος. Ισως να ειχε μειωθει η θητεια ή τουλαχιστον να μην επεφτε εμπλοκη λογω ελειψης ατομων.
Fan Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Ρε mntray2 τι θέλεις να πείς δηλαδή ότι όσοι πάνε είναι λαμάκες δηλαδή και εσύ έκανες τη μαγκιά και το γλύτωσες; Εννοειτε πώς η πλειοψηφία δεν θέλει να πάει αλλά όταν πας και βγαίνεις Ι5 (είτε είσαι πραγματικά είτε όχι) σου μένει επάνω σου και μπορεί να στο χτυπάει ο καθένας. Δηλαδή δεν έχεις νιώσει ποτέ άσχημα να πείς ότι δεν πήγες φαντάρος γιατί ήσουν γιωτας; Δεν λέω ότι είναι σωστό να κοροιδευείς κάποιον γι'αυτό το λόγο αλλά έτσι είναι η κοινωνία σήμερα όλοι το καταδικάζουμε την "κοινωνική απομονωση" για τους γιωτάδες αλλά κατά βάθος ποιός πχ θα ήθελε να έχει υπάλληλο στη δουλεία του ένα γιωτά ή ποιος θα ήθελε για δάσκαλο του παιδιού έναν γιωτά ή ποιος πατέρας μπορεί να πεί στους φίλους ότι το παιδί του ήταν γιωτας; Εννοειτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παίζει ρόλο στη δουλεια σου εάν ήσουν γιωτας στο στρατό αλλά έτσι είναι, όταν μιλάμε γενικά όλοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, όταν όμως μας πλησιαζεί τότε...
nmtray2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Πριν απο λιγες μερες ειχαμε μια παρομοια συζητηση με αλλο θεμα ομως. Λοιπον ρωτω αν ο καθηγητης του παιδιου σου ειχε Ι5 θα αισθανοσουν καλα να κανει μαθημα στο παιδι σου? Θα δεχοσουν να το συνοδεψει στην πενταημερη? Θα θεωρουσες οτι αποτελει σωστο προτυπο? Και πριν κατσουμε και τον καλυψουμε ισως να σκεφτουμε οτι αν πηγαιναν ολοι ισως και ο στρατος να ηταν πιο χαλαρος. Ισως να ειχε μειωθει η θητεια ή τουλαχιστον να μην επεφτε εμπλοκη λογω ελειψης ατομων. Κατ'αρχην, να ξερεις οτι αυτοι με Ι5 μαιμου ειναι αρκετα προσεκτικοι σε τετοια θεματα. Κι αυτο γιατι ξερουν οτι ειναι στην μπουκα. Στο 2ο, πιστευω οτι ειναι σωστο αυτο που λες. Πιστευω ομως οτι δεν καλυπτει ολες τις περιπτωσεις. Κι αυτο γιατι απο τη μια εχουμε το κοινο συμφερον κι απο την αλλη το προσωπικο. Κοινως, για καποιους (λιγους) μπορει να σημαινει αποκλεισμο ο στρατος. Πχ σπουδες. Και δεν νομιζω οτι καποιος που σπουδαζει εξω για καμποσα χρονια μπορει να θεωρηθει λαμογιο.
Kandinsky Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Eξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να γαλουχήσουμε τις νέες γενιές με κάτι καλύτερο απ' τη νοοτροπία ζούγκλας που πάει να επιβληθεί πλήρως. Όπως είπα, η αλλαγή θα γίνει από ψηλά προς τα χαμηλά. Αν ο πολίτης δει ότι η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να εξαλείψει τα φαινόμενα διαφθοράς, θα ακολουθήσει. Ο λαός θέλει απλώς κάτι να πιστέψει για να ενεργοποιηθεί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να διαλαλούμε την αντίθεση μας στα κακώς κείμενα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.