Προς το περιεχόμενο

Ύποπτα τα αποτελέσματα της Eurovision

Z0rr0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μα καλά ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ;;;; η χώρα που έβγαλε τους μεγαλύτερους θεούς της μουσικής των τελευταίων 40 χρόνων;

το ότι πατώνει στην eurovision δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση. την eurovision δεν την παίρνει κανένας στα σοβαρά έξω.

Αυτή η χώρα έβγαλε όντως τεράστια συγκροτήματα' date=' αλλά αυτό όπως λες έγινε πριν 30-40 χρόνια.

αν δεν υπηρχε η αγγλια,η παγκοσμια μουσικη σκηνη,θα ειχε πατωσει.

Και αν δεν υπήρχαν κάποιοι άγνωστοι blues και rock 'n roll μουσικοί (που οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν στην ψάθα) δεν θα υπήρχε Βρετανική μουσική, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία.

Εγώ μιλάω γιά τα χάλια της Βρετανικής μουσικής τα τελευταία χρόνια (από τις αρχές των 80's και μετά) και εσείς αναφέρετε τους Beatles και τους Led Zeppelin και λέτε ότι θα είχε πατώσει η παγκόσμια μουσική χωρίς αυτούς. Ουδεμία αντίρηση, αλλά το θέμα είναι τι έχουν βγάλει οι Βρετανοί μετά από αυτούς (π.χ. μετά το 1982-83).

Άπειρα σκουπίδια, δεκάδες συγκροτήματα που από τον πρώτο τους δίσκο κάποιοι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν ως τους νέους Beatles (τόσο μεγάλη είναι πιά η ανάγκη να βρούμε τους νέους Beatles; :roll: ) και ανάμεσα σε αυτούς, μερικούς (ελάχιστους) μουσικούς που πραγματικά αξίζουν. Μετά τους U2 (που έχουν πάνω από 25 χρόνια καριέρας) ποιό πραγματικά μεγάλο Βρετανικό συγκρότημα μπορείτε να αναφέρετε;

@toufas με εξαίρεση τους Radiohead, που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αλλά τους παραδέχομαι, οι άλλοι που αναφέρεις νομίζω ότι είναι πολύ κακό γιά το τίποτα (και οι take that ήταν βέβαια άλλο ένα από τα boybands της σειράς και τίποτε περισσότερο).

Δημοσ.

Να προσθέσω μονάχα την προσωπική μου αίσθηση για τη βρετανική σκηνή, παραθέτοντας ονόματα που εκτιμώ ιδιαίτερα ή θεωρώ πως έχουν προσφέρει, χωρίς απαραίτητα να μιλάμε για μεγέθη αποδοχής ή απήχησης όπως αυτά των Beatles. Άλλωστε η εποχή μας δεν ενδείκνυται για μαζικά φαινόμενα τύπου Pink Floyd και Rolling Stones φερ' ειπείν, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν (οι Radiohead πάντως είναι ό,τι πιο κοντινό μπορώ να φανταστώ σε παγκόσμιας εμβέλειας σύγχρονα αγγλικά συγκροτήματα)...επίσης περιλαμβάνω και Σκωτσέζικα ονόματα, δεδομένου πως κι οι U2 Ιρλανδοί είναι:

Aphex Twin, Portishead, Massive Attack, My Bloody Valentine, Ride, Slowdive, The Jesus and Mary Chain, Cocteau Twins, Tricky, Lush, Suede, Pulp, Smiths & Morrissey, The Third Eye Foundation, Flying Saucer Attack, Movietone, The Charlatans, Crispy Ambulance, The Durutti Column, Lamb, Anathema, Apollo 440, Add N to (X), Coil, Current 93, UNKLE, Underworld, The Chemical Brothers, Talk Talk, Red Snapper, το τρίο Oakenfold-Sasha-Digweed, Legendary Pink Dots κι αρκετοί άλλοι.

Αυτονόητο πως δεν αναμένω να εκφράζουν τους πάντες και μάλιστα όλοι οι προαναφερόμενοι...όπως φυσικά θα συμφωνήσω πως βγαίνουν κι άπειρα σκουπίδια, ως μια ανάγκη της βιομηχανίας να αυτοτροφοδοτείται συνεχώς. Είναι γνωστή η τακτική του NME που ανακαλύπτει "the next big thing" κάθε βδομάδα. Όσο πιο "ισχυρή" μάλιστα είναι μια βιομηχανία, τόσο μεγαλύτερη κι η πλύση εγκεφάλου.

Δημοσ.

Οι Lordi εφεραν την επανασταση στη Γιουροβιζιον. Επρεπε πολλα χρονια τωρα η Ροκ/Μεταλ μουσικη να μπει στο θεσμο και να γινει ενα "στανταρντ" αυτου αφου εχει περασει πλεον η εποχη της Γιουροβιζιον-εθνικ/ποπ/80s/χαους και λοιπα.

Ηταν καιρος να ερθει καποιος να συνταραξει λιγακι την Ευρωπη και να δειξει ταυτοχρονα οτι δεν ειναι αναγκη να φορας ροζ, να δειχνεις ποσο ωραιος ειναι ο κοσμος και ποσο ομορφα ειναι ολα με την μελο ποπ μπαλαντιτσα σου και οτι δεν ειναι αναγκη να κοπανιεσαι καθε λεπτο λεγοντας: Still In love Still In love Still In loooooooove!

Το τραγουδι τους εχει φοβερους στιχους οσο για τον Mr. Lordi αποψη μου ειναι οτι εχει τρομερη φωνη αφου κανει απο μπρουταλ μεχρι λεπτες βασικο στοιχειο της Μεταλ/Ροκ.

Τωρα για νοθειες στους ψηφους και λοιπα δεν τον νομιζω αφου οπως ειπε και ο chill στην αρχη οι Ευρωπαιοι δεν την παιρνουν στα σοβαρα αυτη τη διοργανωση εξου και το τρομερα αστειο και διασκεδαστικο We are the winners of the Eurovision της Λιθουανιας!

Μονο οι Ελληνες πιστεψαν οτι το τροπαιο αυτο ειναι βαρυτιμο και ισαξιο του Euro αν και βεβαια μονο η Γιουροβιζιον μας αξιζει με την παιδεια μας...

Δημοσ.
Βλέποντας τα αποτελέσματα της Eurovision βλέπω οτι εδώ κάτι δεν πάει καλά...

Βγαίνει πρώτο ένα "τραγούδι" απαράδεκτο και ακουστικά και εμφανισιακά που λογικά απέχει πολύ απο την κουλτούρα της Eurovision που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια οτι δεν πάει τα Metal και Rock.Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε πέρυσι με εκείνο το πολύ καλό metal συγκρότημα που κατα τη γνώμη μου είχε πει ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κομματι και πήγε στα αζήτητα.Και αν το θυμάται κανείς πως λέγεται το κομάτι ας μου το πεί γιατί το ψάχνω.Να σημειώσω πως εγώ που γράφω αυτά ακούω Whitesnake' date='Scorpions,U2,Guns n Roses,Alice Cooper

και γενικά οτι καλό ροκ που ξεχνάω αυτή τη στιγμή.

Αλλά και απο παλαιότερες διοργανώσεις θυμάμαι καμια φορά υπήρχαν τέτοιες μεμονομένες προσπάθειες στη eurovision σε μεταλ ή ροκ που έπιαναν πάτο.Όχι γιατί δεν άξιζαν αλλά γιατί ο κόσμος που ψηφίζει στην eurovision έχει μια διαφορετική κουλτούρα ίσως.

Και ξαφνικά βλέπουμε όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων να αλλάζουνε μέσα σε ένα χρόνο κουλτούρα ? και να ψηφίζουν ένα τραγούδι που ακουστικά είναι για γέλια που για μένα ξεφτιλίζει την ροκ μουσική αλλά και τόσο ακραίο με έντονο το σατανικό στοιχείο ?

Επειδή δεν είμαι τόσο αφελής για να πιστέψω οτι τα αποτελέσματα αυτά είναι νορμαλ θα πω τον συλλογισμό μου.

Εύκολα μπορούν κάποιοι διεθνώς οργανωμένοι που έχουν αρκετό χρήμα και γνωριμίες και θέλουν να περάσουν ένα μύνημα στην ανθρωπότητα οτι τάχα ο κόσμος θέλει το σατανικό στοιχείο να πάρουν 1000 νούμερα κινητών (ίσως και λιγότερα) σε κάθε χώρα και να στείλουν στο 10λεπτο της ψηφοφορίας απο 100 μηνύματα το κάθε ένα (ή και μέσω ιντερνετ).Με αυτό τον τρόπο δινοντας μολις 10000 ευρώ ανα χώρα έχουν 100000!! φήφους σε κάθε χώρα επηρεάζοντας άμεσα το αποτέλεσμα.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι κάποιοι οργανωμένοι ?

Απαντάω με μια ερώτηση.Τί κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια;

Αν υπάρχουν και άλλοι Τριανταφυλόπουλοι στα άλλα κράτη και το ψάξουν θα δουν οτι οι περισσότεροι ψήφοι έρχονται απο τα ίδια νούμερα σταθερά ή κινητά.[/quote']

Μονος σου το σκεφτηκες ολο αυτο ρε φιλε; Αν ειχε κερδισει κανενα ξεκωλο οπως αλλες φορες θα ηταν 100% καθαρα ολα και τωρα που κερδισε ενα μεταλ συγκροτημα βλεπετε σκοτεινες συνωμοσιες των σατανιστων για να χασει την πρωτια η απολυτη Ελληνιδα σταρ που ολοι την εδιναν φαβορι. Μπουχουχου πως θα αντεξουμε τετοια Εθνικη καταστροφη. Πρωτα ο κωδικας Ντα Βιντσι και μετα αυτο.

LORDI RULEZ!!!!!

Δημοσ.
Να προσθέσω μονάχα την προσωπική μου αίσθηση για τη βρετανική σκηνή' date=' παραθέτοντας ονόματα που εκτιμώ ιδιαίτερα ή θεωρώ πως έχουν προσφέρει, χωρίς απαραίτητα να μιλάμε για μεγέθη αποδοχής ή απήχησης όπως αυτά των Beatles. Άλλωστε η εποχή μας δεν ενδείκνυται για μαζικά φαινόμενα τύπου Pink Floyd και Rolling Stones φερ' ειπείν, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν (οι Radiohead πάντως είναι ό,τι πιο κοντινό μπορώ να φανταστώ σε παγκόσμιας εμβέλειας σύγχρονα αγγλικά συγκροτήματα)...επίσης περιλαμβάνω και Σκωτσέζικα ονόματα, δεδομένου πως κι οι U2 Ιρλανδοί είναι:

Aphex Twin, Portishead, Massive Attack, My Bloody Valentine, Ride, Slowdive, The Jesus and Mary Chain, Cocteau Twins, Tricky, Lush, Suede, Pulp, Smiths & Morrissey, The Third Eye Foundation, Flying Saucer Attack, Movietone, The Charlatans, Crispy Ambulance, The Durutti Column, Lamb, Anathema, Apollo 440, Add N to (X), Coil, Current 93, UNKLE, Underworld, The Chemical Brothers, Talk Talk, Red Snapper, το τρίο Oakenfold-Sasha-Digweed, Legendary Pink Dots κι αρκετοί άλλοι.

Αυτονόητο πως δεν αναμένω να εκφράζουν τους πάντες και μάλιστα όλοι οι προαναφερόμενοι...όπως φυσικά θα συμφωνήσω πως βγαίνουν κι άπειρα σκουπίδια, ως μια ανάγκη της βιομηχανίας να αυτοτροφοδοτείται συνεχώς. Είναι γνωστή η τακτική του NME που ανακαλύπτει "the next big thing" κάθε βδομάδα. Όσο πιο "ισχυρή" μάλιστα είναι μια βιομηχανία, τόσο μεγαλύτερη κι η πλύση εγκεφάλου.[/quote']

Προσυπογράφω. Μέγας φαν των Radiohead που αναφέρθηκαν αλλά και πολλών απ' τους υπόλοιπους. Ας μην ξεχνάμε δε ότι ακόμα και στα αναμασήματα τους, οι Άγγλοι έχουν κάτι νέο να προσφέρουν.

Όχι ότι δεν υπάρχουν κι απ' την άλλη πλευρά μεγάλες μορφές της ροκ κι ας κρατήσουμε μια ξχωριστή θέση για τη μαύρη μουσική από γκόσπελ/μπλουζ έως φανκ, άσιντ τζαζ κλπ...

Δημοσ.

Γεια χαρα σε όλους, σαν παλιος Μεταλάς/Ροκάς και κατα σύμπτωση μουσικός με ακούσματα απο δεκαετίας 70 μέχρι και σήμερα θα ήθελα να πω και εγω την γνώμη μου. Κατ' αρχάς να σχολιάσω το τραγούδι της Άννας Βίσση (και του Καρβέλα) το οποίο ήταν απαράδεκτο, άτεχνο και χωρίς έμπνευση με λίγα λόγια μια απο τα ίδια που έχουμε μπουχτίσει τόσα χρόνια και η ένατη θέση πολύ μας είναι (άντε γιατι καλομάθαμε στις πρωτιές και η καημένη η Αννούλα κλαίει μέσα στην Porsche της), δεν λέω ότι οι Lordi είχαν κάποια πρωτοτυπία στον ήχο τους ΑΛΛΑ ξέρουν να γράφουν πιασάρικες μελωδίες και ρεφρέν και σε συνδιασμό με την ενδυμασία τους και την σκηνική τους παρουσία το αποτέλεσμα είναι ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ. Μπράβο τους.

Απο την πλευρά τους οι Lordi σαν οπαδοί των KISS (με τους οποίους έιχε γίνει παρόμοιος σάλος με την ενδυμασία και το μακιγιάζ τους, αλλά ΓΚΡΟΥΠΑΡΑ) και των TWISTED SISTER σε μια εποχή που τα ήθη έιναι πιο απελευθερωμένα έκαναν κάτι πιο extreme για να τραβήξουν και μάτια του κόσμου εκτός απο τα αυτιά. Δηλαδή πως την είδαμε την δουλειά κάθε χρόνο αν δεν πετάξει κάποια καλονή λίγο βυζί, λίγο μπούτι και λίγο οπίσθια δεν είναι κάποιος άλλος άξιος για την πρωτιά, που κόντέυει να καταντήσει η eurovision σε strip show. Και σου βγαίνει και ο κάθε γονιός μετά και σου λέει έιναι αίσχος, ο γιός μου έχει εφιάλτες και λοιπές μ......ιες, δηλαδή όταν η κόρη βλέπει το κάθε ξέκωλο να τα κουνάει (και τα τα πετάει) όλα καλύτερα είναι?

Αυτα τα ολίγα ελπίζω να μην σας κούρασα με το post μου.

LORDI RULESSSSS!!!!!!!!!!

HEAVY METAL IS THE LAW!!!!!!!!!!

(και λοιπά θαλασσινά)

PS. Z0rr0 το τραγούδι της περσινής Ροκ συμετοχής ήταν των WIG WAM - In My Dreams.

Δημοσ.

μηπως να ανοιξει ενα αλλο τοπικ "UK vs USA" στη ενοτητα μουσικη.

να σφαχτουμε κανονικα δηλαδη lol

Δημοσ.
μηπως να ανοιξει ενα αλλο τοπικ "UK vs USA" στη ενοτητα μουσικη.

να σφαχτουμε κανονικα δηλαδη lol

Ναι και ο νικητής να παλέψει με την ελληναρομουσική, τουτέστιν τα αραβοποπσκυλοακούσματα....:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...