Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[..] μου θυμίζεις το χιλιόχρονο Reich...

Και εμένα αυτό ήρθε στο μυαλό μου, αλλά φοβόμουν να το πω...

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχω διαβάσει προηγούμενα post και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά. Παραθέτω ένας άρθρο της Ελευθεροτυπίας:

«Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός»

«Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες»

Και εγένετο... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.

Αναυδοι παρακολουθούν τη 15χρονη Προμηθέα ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος

Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα.

Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης.

«Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή.

Οι παριστάμενοι φυσικά είχαν μείνει άναυδοι. Ιδιαίτερα αμήχανοι ήσαν οι δύο εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος, που κάθονταν στα δεξιά και αριστερά της ομιλήτριας. Ασφαλώς θα προτιμούσαν να άνοιγε η γη να τους καταπιεί.

Συνεχίζοντας απτόητη η νεαρή Προμηθέα έφτασε και στα νεότερα χρόνια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, η ομιλήτρια έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος -συνέχισε- που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία.

Οσο προχωρούσε η ομιλία τόσο αυξανόταν το κλίμα της δυσφορίας στην αίθουσα. Και όταν πλέον πλησίαζε το τέλος, πολλοί θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Την κατάσταση έσωσε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο και αποτεινόμενος με οργισμένο ύφος στους ταραξίες είπε: «Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες. Μην διακόπτετε! Οφείλετε σεβασμό στην ομιλήτρια!».

Πηγή: http://www.enet.gr

Και το βίντεο (έχει διάρκεια 50 λεπτά και η Προμηθέα μιλάει μετά τα πρώτα 17 λεπτά).

http://video.google.com/videoplay?docid=%204101089653972769577&hl=en

Δημοσ.
«Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Πως είναι δυνατόν να κατηγορούν ορισμένοι τον χριστιανισμό, μία ιδέα ο θεμελειωτής της οποίας το μόνο πράγμα που δίδαξε και τήρησε σε όλη του τη ζωη και που θυσιάστηκε για αυτό είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο του. Δεν μπορείς να κατηγορείς για πράξεις ανθρώπων (ασχέτως αν βρίσκονταν στην κεφαλή της εκκλησίας ή μιας αυτοκρατορίας που έιχε σαν κύρια εκφραση της τον χριστιανισμό) μία ολόκληρη θρησκεία. Δεν αμφιβάλλω για τα όσα αναφέρετε στα παραπάνω posts. Όλες αυτές οι καταστροφές και θηριωδίες ανεξάρτητα αν εγιναν ή όχι, (που δεν αμφιβάλλω οτι θα μπορουσαν να γινουν) τις περισσότερες φορές οφείλονται σε προσωπικές φιλοδοξίες και έχουν μόνο σαν πρόσχημα σύμβολα και ιδέες.

Δημοσ.

^να εισαι ετοιμος να κατηγορηθεις ως

1)ιεροεξεταστης του χριστοδουλου(!)

(Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας)[/url].

2)ρατσιστης (el classico)

Αν έβαζες αυτό το 1000 χρόνια, θα νόμιζα πως είσαι ένας απο αυτούς που πιστεύουν πως έχουν το 24ο χρωμόσωμα...

3)νεοvαζι(θα φορεθει φετος την ανοιξη :P)

θυμίζεις το χιλιόχρονο Reich...

ενω θα προκυψει μια χιονοστοιβαδα αφοπλιστικων επιχειρηματων:

Η Παπαλάμπρενα γυμνή.................

Χαιδεύει δώροσυσκευή..................

ή

Η Papalambrenum gymnum............

Chaideyos dorosyskebeum.......,.,...

Unde Σουβλάκι Umber Alles.............

Δημοσ.

Σπάρτακε, επειδή σε βλέπω κατέχοντα σθεναρών απόψεων, τι γνώμη έχεις για τον κοινωνικό Δαρβινισμό ως μορφή απόδοσης δικαιοσύνης? Είναι η δύναμη το μόνο κριτήριο ορθότητας ή λάθους?

Είναι ερώτηση παγίδα.

Πως είναι δυνατόν να κατηγορούν ορισμένοι τον χριστιανισμό, μία ιδέα ο θεμελειωτής της οποίας το μόνο πράγμα που δίδαξε και τήρησε σε όλη του τη ζωη και που θυσιάστηκε για αυτό είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο του. Δεν μπορείς να κατηγορείς για πράξεις ανθρώπων (ασχέτως αν βρίσκονταν στην κεφαλή της εκκλησίας ή μιας αυτοκρατορίας που έιχε σαν κύρια εκφραση της τον χριστιανισμό) μία ολόκληρη θρησκεία.

'Οπως αντίστοιχα δεν μπορείς να αποδόσεις σε μια θρησκεία ένσημα για τις πράξεις ενός μόνο ανθρώπου ε.

Δημοσ.
^να εισαι ετοιμος να κατηγορηθεις ως

1)ιεροεξεταστης του χριστοδουλου(!)

Να μου υπενθυμίσεις την επόμενη φορά να αποκρύπτω πληροφορίες, χάρη στις οποίες μπορεί και να μυγιαστείς.

Αν σε χαλάει, μπορώ να υποκριθώ πως ο φορέας του άρθρου ήταν μια φράξια εξτρεμιστών βουδιστών.

Δημοσ.
Πως είναι δυνατόν να κατηγορούν ορισμένοι τον χριστιανισμό, μία ιδέα ο θεμελειωτής της οποίας το μόνο πράγμα που δίδαξε και τήρησε σε όλη του τη ζωη και που θυσιάστηκε για αυτό είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο του. Δεν μπορείς να κατηγορείς για πράξεις ανθρώπων (ασχέτως αν βρίσκονταν στην κεφαλή της εκκλησίας ή μιας αυτοκρατορίας που έιχε σαν κύρια εκφραση της τον χριστιανισμό) μία ολόκληρη θρησκεία. Δεν αμφιβάλλω για τα όσα αναφέρετε στα παραπάνω posts. Όλες αυτές οι καταστροφές και θηριωδίες ανεξάρτητα αν εγιναν ή όχι, (που δεν αμφιβάλλω οτι θα μπορουσαν να γινουν) τις περισσότερες φορές οφείλονται σε προσωπικές φιλοδοξίες και έχουν μόνο σαν πρόσχημα σύμβολα και ιδέες.

Κανεις δεν κατηγορησε τον θεμελιωτη αλλα τους αυτοδιορισμενους καταχραστες της σοφιας του....

Ακολουθουν στιχοι που πραγματικα με εξεφρασαν απολυτα οταν τους πρωτοακουσα Πασχα εν ετει 2000...

Είναι που μ' έφεραν εδώ αλλόκοτα μαλώματα

άκου, λοιπόν, τι θα τους πεις:

Αφού φωνάζουν όλοι αυτοί

κι αφού σκοτώνουν στ' όνομα μου

πες αναβάλλεται η γιορτή

πάω να ξαπλώσω στα καρφιά μου.

Πες τους ο χρόνος πως τρελάθηκε

δε κάνει στάση Γολγοθά

πες ο παράξενος πως χάθηκε

κι έφυγε οριστικά

Μπερδεμένα μου τα λες, αλλά γουστάρω

πρέπει να σπούδασες τη τέχνη του μυαλού

ή σαν κι μένα όταν με πιάνει και σαλτάρω

και πίνω εδώ, με πιάνει αλλού.

Γι' αυτό και εγώ ήρθα εδώ και σε διάλεξα πιωμένο

για να μπορέσεις την αλήθεια να τους πεις

κάτω από το φως το μέτωπο έχεις ιδρωμένο,

μα το προσέχεις καθαρό, δε θα ντραπείς.

Οι άλλοι παίξανε μαζί μου στους αιώνες

αυτοκράτορα με χρίσανε, με κάναν στρατηγό,

τα απλά μου λόγια τα σκορπίσαν σαν κανόνες

και δεν ήξερα τίποτα εγώ.

Που με βρήκες εδώ κάτω τι με θες;

Το μυαλό μου δε σαλεύει από κούνια

σα να γεννήθηκα μου φαίνεται χτες

ενώ έξω υπάρχουν έξυπνοι μιλιούνια.

Αυτούς τους είδα, τους άκουσα, τους νιώθει το πετσί μου

προτιμώ τα καρφιά που με κρατάνε στο σταυρό

αυτοί πουλήσαν ακριβά τη γέννησή μου,

αυτοί φυλάνε το σκοτάδι θησαυρό.

Πες στους εχθρούς μου ότι είχαν λόγο καλό

και θα τους σέβομαι γιατί πιο τίμια σταθήκαν

όταν με σκοτώναν, κοιτούσαν ουρανό

κι έτσι πρόλαβαν από εκεί συγχωρεθήκαν.

Δημοσ.

To κατωθι κειμενο υπαρχει στο λινκ http://www.greatlie.com/gr/articles.cfm?action=detail&id=15, το οποιο δεν εχει και καμια σχεση με αρχαιοπληκτους 12θεϊστες, ή και 'γω δεν ξερω τι. Διαβαστε το, εχει ενδιαφερον, αφου για καθε σχεδον φραση του παραθετει και την πηγη, πραγμα βολικο για οποιον εχει οποιαδηποτε απορια ή αμφισβητηση.

ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»

Στους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) διαβάζουμε, για τον βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους. Ουσιαστικά πρόκειται για τη νομοθετημένη εξόντωση του Ελληνισμού:

«Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435

«Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.

«Τέτοιου είδους πράξεις (οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρακτηριζόταν ειδωλολατρία) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472; μ.Χ.

«Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρού*νται...

Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη[1] πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.

«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τουσ αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.

Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.

Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιουσιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρεωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχριστιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!

Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!

αυτη δυστυχως υπηρξε η αφανιστικη απαντηση τησ ιουδαιο-χριστιανικης θρησκειας στον παγκοσμια ιαματικο και αναντιρρητα προμηθεϊκο πολιτισμο των ελληνων!

Και για λιγο ακομα διαβασμα, επισης ενδιαφερον ειναι και το κειμενο που βρισκεται στον κατωθι συνδεσμο (που δεν παραθετω μεσα στο τοπικ λογω ευαναγνωσιμοτητας της απαντησης μου)

http://www.greatlie.com/gr/articles.cfm?action=detail&id=52

Καλη αναγνωση και για εδω.

Και κλεινοντας να κανω και ενα σχόλιο ως προς τον τιτλο του τοπικ. "Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας" ειναι παραλληλη με την σχεση "Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και Τουρκιας".

Οι μεν εκχριστιανισαν τους ντοπιους ελληνικους πληθυσμους,

οι δε εξισλαμισαν αργοτερα τους ντοπιους παλι πληθυσμους. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι ακομα και σημερα στην Τουρκια υπαρχουν ελληνοφωνοι πληθυσμοι (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_106266_04/03/2007_218193) (κυριως στον Ποντο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_43073_04/03/2007_218194), οπως και αλλοι τουρκοφωνοι ελληνογενεις, τους οποιους δυστυχως η χριστιανικη εκδικητικοτα τον 19ο και αρχες 20ου αιωνα απεκλεισε απο τον ελληνισμο. Και ετσι φτασαμε σημερα με πιο ψυχραιμες ματιες να βλεπουμε πισω και σκεφτομαστε για τα αδελφια που χασαμε και εκτουρκισαμε με την συμπεριφορα μας.

Με λιγα λογια θελω να πω οτι ενα εθνος δεν μπορει υποχρεωτικα να χαρακτηριζεται και να ταυτιζεται με μια θρησκεια.

Μια θρησκεια ομως μπορει να χαρακτηριζει την ιδεολογικη και επιστημονικη εξελιξη ενος εθνους, όποιο και αν ειναι αυτο και όποια καταγωγη και αν εχει.

Ετσι κατηγορηματικα λεω ΝΑΙ το Βυζαντιο αποτελει συνεχεια του ελληνισμου, ενος ελληνισμου ομως που στην εποχη του 300μΧ ειχε ενσωματωσει στους κολπους της, λαους της ευρυτερης ανατολικης μεσογειου ως συνεπεια της ελληνιστικης και μετεπειτα (εξελληνισμενης) ρωμαϊκης περιοδου, κανοντας πραξη σε μια τεραστια αυτοκρατορια το ρητο οτι ελληνες ειναι οσοι μετεχουν στην ελληνικη παιδεια.

Οπως επισης και η οθωμανικη αυτοκρατορια ειναι και αυτη κομματι της συνεχειας του ελληνισμου, που εξισλαμιζοταν για να διατηρησει περιουσιες και εξουσιες, οσο και αν αυτο πολλοι θελουν να το αρνουνται και να το απορριπτουν και να κανουν λογο αποκλειστικα για βιαιους εξισλαμισμους. Απλα το γεγονος ειναι οτι εξισλαμισμοι υπηρξαν και βιαιοι αλλα και ηθελημενοι, οπως ακριβως εγινε μια χιλιετια πριν με τον χριστιανισμο, οπου καποιο εκχριστιανιστικαν βιαια και αλλοι ηθελημενα.

Ας μην ξεχνουμε οτι οπως σε καποιο βαθμο το νεο ελληνικο εθνος γενηθηκε την περιοδο του ρομαντισμου στην ευρωπη και κατα βουλησην περιελαβε ή απεκλεισε πληθυσμιακες ομαδες, το ιδιο και σε πολυ χειροτερο βαθμο εγινε και με την τουρκικη εθνογεννηση, κατα το 1900, οπου ως τοτε ο ορος τουρκος για τον οθωμανο μουσουλμανο της ανωτερης ταξης ισοδυναμουσε με βρισια, οπως μειωτικα αποκαλουμε σημερα καποιον ως "χωριατη βλαχο".

Την ιδια στιγμη για τους χριστιανους (ελληνες, σερβους, βουλγαρους και αλβανους) ο ορος τουρκος ηταν καθαρα θρησκευτικος και δηλωνε τον μουσουλμανο. Μη μου πειτε δηλαδη οτι ο τουρκοκρητικος ηταν του ιδιου εθνους με τον τουρκαλβανο ή τον τουρκοβοσνιο? Προφανως και οχι.

Ακομα και ο ορος ελληνας την περιοδο του 300 και 400μΧ δηλωνε θρησκεια και πολιτισμο, παρα εθνος. Εθνικος προσδιορισμος αρχισε να ξαναγινεται μετα το 1000μΧ, οταν πλεον το 12θεο ηταν μακρινη αναμνηση και δεν αποτελουσε κανενος ειδους κινδυνο για τον χριστιανισμο και ετσι μπορουσε να χρησιμοποιηθει ελευθερα, "εξαγνισμενος" πλεον απο την ειδωλατρεια.

Ποτε μου δεν καταλαβα στις τοσες δεκαετιες της ζωης μου, γιατι η αλλαγη ή απωλεια αποκλειστικα και μόνο της θρησκειας θα πρεπει να ταυτιζεται και με την αλλαγη ή απωλεια της αισθησης της εθνικης ταυτοτητας καποιου ατομου ή ομαδας.

Με ολα τα λεγομενα μου και τις παραθεσεις μου δεν θελω να αρνηθω και ουτε αρνουμαι την εθνικη μου ταυτοτητα και την ιστορια μου. Απλως την βλεπω με μια ποιο κριτικη και συγκριτικη ματια χωρις να στρουθοκαμηλιζω.

Και ας δεχτω οτι με την μορφωση των ανθρωπων των περασμενων αιωνων, αυτο ηταν που αντιλαμβανονταν αλλα ακομα και ενας ευκολος τροπος διοικησης των πολιτων, οργανωσης του κρατους και επιβολης της εξουσιας. Το να συνεχιζεται ομως αυτο σαν αποδεκτη σκεψη και κριτηριο ακομα και σημερα, ειναι καθαρα σκoταδισμος.

Δημοσ.

Να συμπληρωσω στο παραπανω κειμενο του mitsika οτι τοσο το κρατος των βυζαντινων οσο και των οθωμανων ηταν πολυεθνικες αυτοκρατοριες και o εκχριστιανισμος - εξισλαμισμος ηταν βασικη προϋποθεση για την σταθεροτητα του κρατους, καθώς μονο η τυφλη υπακουη σε μια ενιαια και κοινη θρησκεια εξασφαλιζε την εξουσια του αυτοκρατορα - σουλτανου. O αυτοκρατωρ βασιλευε "ελεω Θεου" και ο σουλτανος ηταν ταυτοχρονα χαλιφης ολων των σουνιτων. Η εξουσια τους πηγαζε κατευθειαν απο τον Θεο και δεν μπορουσε να αμφισβητηθει.

Η πυρα της ιερας εξετασης δεν πρωτοεμφανιστηκε στη δυση.

"Αρχας της ιβ΄ εκατονταετηρίδος ο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Αλέξιος ο Α΄ο Κομνηνός μετεχειρήσθη τον δια πυράς θάνατον κατά του Αρχηγού των Βογομίλων.

Η Ιερά Εξέτασις, πάνοπλος, με τα βασανιστήρια και τας καταδίκας εις τον διά πυράς θάνατον, έδρασε δραστηρίως κατά των Καθαρών και των Βαλδίων.

Οι εμένοντες εις τας ιδέας αυτών κατεδικάζοντο είς θάνατον.

Οι αποκηρύττοντες αυτάς, αν ήσαν της τάξης των τελείων, κατεδικάζοντο εις ισόβια δεσμά, ίνα προφυλαχθώσιν οι πιστοί από του αιρετικού μολυσμού, οι δε άλλοι κατεδικάζοντο εις ελαφροτέρας ποινάς, αμφότεροι όμως, εν περιπτώσει επαναπτώσεως εις την άιρεσιν, εκαίοντο ζώντες.

απόσπασμα από εκκλ. Ιστορία Στεφανίδου σελίς 568"

Οι βογομιλοι, μια αιρεση που αποκηρυσσε την κοσμικη εξουσια στο συνολο της (τοσο του αυτοκρατορα οσο και του κληρου του χριστιανισμου) αποτελουσε σοβαρη απειλη για τη συνοχη του κρατους, οποτε επρεπε να εξαφανιστει.

Επιπλεον, οταν η βυζαντινη αυτοκρατορια συρρικνωθηκε και πολλα εθνη της αυτονομηθηκαν (βουλγαροι, σερβοι, κροατες) ή κατακτηθηκαν, προεκυψε η αναγκη για το εθνος, καθως πολλοι απο τους αντιπαλους της ηταν χριστιανοι. Το καταλληλοτερο ηταν αυτο των ελληνων, καθως πλεον ειχε "εξαγνιστει" απο τον παγανισμο.

Δημοσ.
'Οπως αντίστοιχα δεν μπορείς να αποδόσεις σε μια θρησκεία ένσημα για τις πράξεις ενός μόνο ανθρώπου ε.

Μα εδώ μιλάμε για μια θρησκεία την οποία ο Ίδιος ίδρυσε και ανέδειξε. Όσο για τους αυτοδιορισμένους καταχραστές της σοφίας του όπως αναφέρει στο post του ο Lighter122 δεν έχει και άδικο, αφού πραγματικά πολλοί απο αυτούς στα αλήθεια καταχράζονται την εξουσία που τους έχει δωθεί, γιατί δυστυχώς σε εξουσία έχει αναμορφωθεί. Αλλά και πάλι δύο σχόλεια πάνω σε αυτό, δε θα έπρεπε το γεγονός αυτό να αμαυρώνει την υπόληψη όλων των κληρικών και δεύτερον αυτοί οι ίδιοι θα κριθούν όταν είναι να κριθούν και μάλιστα πολύ αυστηρότερα από τον καθένα. Lighter το κείμενο μου άρεσε πολυ.

Δημοσ.

Κανένας δεν κατηγορεί τον χριστιανισμό και μόνο για τα εγκλήματα των οπαδών του ή των ηγετών του.

Δεν είναι δυνατόν όμως να προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν οτι η μαύρη εποχή του μεσαίωνα, είναι η καλύτερη εποχή στην ιστορία του Ελληνισμού μόνο και μόνο επειδή τότε ο χριστιανισμός και η εκκλησία είχαν απόλυτη εξουσία πάνω στον λαό.

Δημοσ.
Μα εδώ μιλάμε για μια θρησκεία την οποία ο Ίδιος ίδρυσε και ανέδειξε. Όσο για τους αυτοδιορισμένους καταχραστές της σοφίας του όπως αναφέρει στο post του ο Lighter122 δεν έχει και άδικο, αφού πραγματικά πολλοί απο αυτούς στα αλήθεια καταχράζονται την εξουσία που τους έχει δωθεί, γιατί δυστυχώς σε εξουσία έχει αναμορφωθεί. Αλλά και πάλι δύο σχόλεια πάνω σε αυτό, δε θα έπρεπε το γεγονός αυτό να αμαυρώνει την υπόληψη όλων των κληρικών και δεύτερον αυτοί οι ίδιοι θα κριθούν όταν είναι να κριθούν και μάλιστα πολύ αυστηρότερα από τον καθένα. Lighter το κείμενο μου άρεσε πολυ.

Χαιρομαι που σου αρεσε και που συμφονουμε :mrgreen: :mrgreen:

Το κειμενο ειναι τραγουδι των Αctive Member με τιτλο "Καλως ηρθες παραξενε στον τοπο σου"..

Αν και δεν ειμαι fan της Low Bap μουσικης, το συγκεκριμενο μου αρεσε...

Check it out

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...