tempo Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 καλημέρα, το πρόβλημα είναι το εξής: η κάρτα γραφικων ATI mobile 9000 που έχω στον φορητό υποστηρίζει μέχρι DirectX 8.1 σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία. Θέλω όμως να παίξω το Civilization IV που υποστηρίζεται απο DirectX 9. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξω το παιχνίδι? Μήπως υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που ουσιαστικά "ξεγελάει" τον περιορισμό αυτό? σημείωση: το Civ IV φορτώνει κανονικά (με ήχο και εικόνα ΟΚ) άλλα κολλάει μόλις πάω να διαλέξω πολιτισμό.
dpolal Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Φόρτωσε το directX 9 και δοκίμασε μετά... Δεν έχει πρόβλημα η κάρτα απλά δεν μπορεί να εκμεταλευτεί όλα τα features που παρέχει τo dx9...
tempo Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Φόρτωσε το directX 9 και δοκίμασε μετά...Δεν έχει πρόβλημα η κάρτα απλά δεν μπορεί να εκμεταλευτεί όλα τα features που παρέχει τo dx9... τι ακριβώς εννοείς όταν λες φόρτωσε πρώτα το directX 9? πάντως το παιχνίδι φορτώνει κανονικά,βγάζει τα αρχικά μενου κλπ και κολλάει μόλις πάει να ξεκινήσει
Marcos_Aurilius Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Εγκαθιστάς το DirectX 9.0c, που θα το βρείς είτε εδώ: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en είτε σε κάποιο CD παιχνιδιού/περιοδικού, και περνας και νέους drivers για την κάρτα γραφικών σου...
dpolal Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Εγκαθιστάς το DirectX 9.0c' date=' που θα το βρείς είτε εδώ:http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en είτε σε κάποιο CD παιχνιδιού/περιοδικού, και περνας και νέους drivers για την κάρτα γραφικών σου...[/quote'] Ακριβώς....
tempo Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 ευχαριστώ άλλα μάλλον τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Drivers για ATI mobile 9000 έχω μόνο αυτούς που ήταν στο CD που πήρα μαζί με την αγορά του φορητού. Αλήθεια, τι γίνεται με τους dirvers αυτούς? Τους έχει ανανεώσει κανείς που έχει την ίδια ή ανάλογη κάρτα?
xbyte1024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 DirectX μπορείς να εγγαταστησεις και χωρίς να αλλάξεις Drivers. απλά πήγενε στη διεύθυνση που σου έρωσε το παιδι, κατέβασε το και τρέξε το αρχείο.
xbyte1024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Αν θές να αλλάξεις και Drivers δες αυτό το link: https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27
tempo Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 νομίζω οτι το directX 9 το εγκατέστησε το ίδιο το παιχνίδι. Πως μπορώ να ελένξω ποιά έκδοση έχω εγκατεστημένη?
xbyte1024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Στο: C:\WINDOWS\system32 τρέχεις το: dxdiag.exe και στο κάτο μέρος σου λέει.
IKARIWTHS Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 katebase kai tous drivers ths ati pou sou edwsan ta paidia.opwsdhpote
tempo Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 katebase kai tous drivers ths ati pou sou edwsan ta paidia.opwsdhpote δυστυχώς για την κάρτα μου δεν βρίσκω ανανεωμένους dirvers στο link που μου δίνετε παραπάνω (εκτός αν δεν το βλέπω εγώ). Έχει κανείς άλλος την ίδια κάρτα γραφικών (ATI mobile 9000 σε φορητό) για να με διαφωτίσει ίσως? *** επειδή τώρα έχω πορωθεί να παίξω παιχνίδι στρατηγικής μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό στρατηγικής (που να κάνει για την καρτούλα μου) και να το "αγοράσω" σήμερα το απόγευμα???
bgeorgalas Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 δυστυχώς για την κάρτα μου δεν βρίσκω ανανεωμένους dirvers στο link που μου δίνετε παραπάνω (εκτός αν δεν το βλέπω εγώ). Έχει κανείς άλλος την ίδια κάρτα γραφικών (ATI mobile 9000 σε φορητό) για να με διαφωτίσει ίσως? *** επειδή τώρα έχω πορωθεί να παίξω παιχνίδι στρατηγικής μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό στρατηγικής (που να κάνει για την καρτούλα μου) και να το "αγοράσω" σήμερα το απόγευμα??? δες για το rise of nations (θα πρέπει να σου τρέχει), age of empires (εγώ έτρεχα το return of the king) και φυσικα αν δεν σε πειράζει να πας πολύ προς τα πίσω starcraft (μυθικό παιχνίδι!). Αλλα κοίταξε καλά τις απαιτήσεις συστήματος πριν αγοράσεις. Τα παραπάνω τα έτρεχα μέχρι πριν κανένα μήνα σε notebook me celeron 1100mhz, 256ram και 32mb shared video memory....(δεν υποστήριζε όλες τις λειτουργίες του directx9 αλλά το είχα εγκαταστήσει όπως σου πρότειναν τα παιδια και παραπάνω) a! θα το ξεχνούσα, αν δεν σε ενδιαφέρουν και πού τα γραφικά μπορείς να κατεβάσεις το ufo enemy unknown από εδώ: http://www.abandonia.com/genre.php?genre=mostpopular&page=0 (αν κάποιος κρίνει ότι αυτό το link δεν θα έπρεπε να υπάρχει ας σβηστεί) και αυτό άπειρα όμορφο και κολλητικό παιχνιδάκι
dpolal Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Για drivers της κάρτας γραφικών σου κοίτα πρώτα στο site του κατασκευαστή του λάπτοπ... Τα περισσότερα παλιά startegy θα παίξουν μια χαρά στο μηχάνημα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.