Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πέστε ρε guys τι συμβαίνει με αυτά τα τει.

Ο αυτοματισμός συνεχεια ανεβαίνει (η βάση). είναι ενδιαφέρον σχολη? τι ακριβώς κάνουν σε αυτή? με ρομποτική ασχολείται?

Το άλλο το τει υπολογιστικών συστημάτων είναι ποιο κάτω από το τει πληροφορικής ενώ τα αντίστοιχα αει είναι ανάποδα.. Πως γίνετε αυτό? Λένε πως το τει υπολογιστικών συστημάτων παίρνει πόλους "γιαυτο" είναι τόσο χαμηλό. Τι λέτε εσείς?

Για προτείνεται τι να διαλέξω. Μου αρέσουν οι υπολογιστές, προγραμματισμός αλλα και ρομποτική καλή φάση θα είχε. Προγραμματισμό σε robot? super ακούγεται. Αλλα μόλις βγείς δουλειά θα βρείς?

Ας είναι καλά το http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp Για όσους δεν τους αρέσει να γραφουν ελληνικά

Δημοσ.

Το ΤΕΙ Αυτοματισμού ασχολείται μεταξύ άλλων με προγραμματισμό (γλώσσες υψηλού επιπέδου πχ C/C++, γλώσσες μηχανής για μικροελεγκτές), λίγο δίκτυα, ρομποτική, ηλεκτρολογία (προγραμματισμός PLC, κινητήρες και εγκαταστάσεις), ηλεκτρονική (ψηφιακά και αναλογικά), λίγο μηχανολογία κ.α.

Το βασικό μάθημα είναι το ΣΑΕ, δλδ Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, που από ένα σημείο και μετά το συναντάς σε κάθε εξάμηνο.. Γενικά οι γνώσεις από όλα τα παραπάνω μαθήματα έχουν σκοπό/κατεύθυνση να εφαρμοστούν σε ένα Σύστημα Αυτομάτου Ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι ένα απλό, πχ ο έλεγχος ταχύτητας/ροπής ενός κινητήρα, ή πολύ σύνθετο, πχ ένα πλήρες ρομποτικό σύστημα.

Το ΤΕΙ Αυτοματισμού είναι μια πολύ δύσκολη σχολή γιατί συνδυάζει/απαιτεί γνώσεις από πολλά επιστημονικά πεδία.. Τα δύο καλύτερα είναι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά..

Οι Αυτοματιστές, αν και δεν έχουν οριστεί ακόμα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα - παρανόμως, αναμένεται σύντομα να λυθεί - , σε γενικές γραμμές όλοι αποκαθίστανται επαγγελματικά και έχουν πολύ καλό όνομα στην αγορά εργασίας, ειδικά οι απόφοιτοι από τα τμήματα που σου προανέφερα.. Ο βαθμός δυσκολίας της σχολής ως ένα βαθμό σε προετοιμάζει για τις δυσκολίες που θα βρεις έξω και επιπλέον οι πολύ τομείς που αγγίζει η σχολή δίνει στον απόφοιτο (που δεν το κολοβαρούσε σαν φοιτητής) ένα πλεονέκτημα στην εύρεση εργασίας

Επιπλέον, μη ξεχνάς ότι τα ΤΕΙ έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα ότι τα μισά μαθήματα είναι εργαστηριακά οπότε έχεις μια καλή επαφή με αυτά που θα δεις αργότερα εκτός σχολής.

Για ότι άλλο θες εδώ είμαστε

Δημοσ.

Επίσης Exoskeletor κάνε edit το μήνυμά σου στα ελληνικά γιατί το βλέπω να διαγράφεται σύντομα.. στο μπλα-μπλα δεν επιτρέπονται τα greeklish

Δημοσ.

Σε σύγκριση του υπολογιστικών συστημάτων με πληροφορικής τι λένε τα 2 αυτά τει? στο υπολογιστικών συστημάτων από γλώσσες προγραμματισμού κάνουν ελάχιστα?

Δημοσ.

βασικά ψάξε λίγο και το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων, θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο..

κι αν δε καταλαβαίνεις με τι ακριβώς ασχολείται κάθε μάθημα το συζητάμε

τα υπολογιστικά συστήματα απ' όσο ξέρω κατά 80% έχουν ίδιο πρόγραμμα σπουδών με το αυτοματισμού.. είναι πιο "computer-oriented" σχολή :D

Δημοσ.
Σε σύγκριση του υπολογιστικών συστημάτων με πληροφορικής τι λένε τα 2 αυτά τει? στο υπολογιστικών συστημάτων από γλώσσες προγραμματισμού κάνουν ελάχιστα?

Φυσικά και θα δηλώσεις την σχολή με την μεγαλύτερη βάση, αυτή είναι και κατά κανόνα καλύτερη.

Ώς απόφοιτος του TEI αθήνας τμήματος πληροφορικής σου προτείνω να διαλέξεις αυτή . Προσωπικά είχα και εγώ αυτό το δίλημμα κάποτε. Στο εξωτερικό άμα θες να κάνεις Master αλλιώς ακούγεται το athens και αλλιώς το peiraeus. Επίσης το περιβάλλον του TEI αθήνας είναι κλάσεις ανώτερο από του Πειραιά.

Δημοσ.

έλα τώρα που θα σκεφτεί το όνομα.. Πάντως στο ΤΕΙ Πειραιά μόλις φέτος αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα σπουδών κ η σχολή έγινε αρκετά ενδιαφέρων...

Δημοσ.

Αυτό είναι λάθος που λες φιλε μου και δυστυχώς πολύ το πιστεύουν αυτό και την πατάνε. Αν ένα τει κάθε χρόνο παίρνει και περισσοτερους από ένα άλλο και κάθε χρόνο αυξάνει ο αριθμός είναι λογικό να έχει χαμηλή βάση. Ποτε κανεις να μην πηγαίνει με κριτήριο μονο της βάσεις. Είναι λάθος

Και τι περιλαμβάνει φέτος το τει? Εγώ έχω ακούσει από ένα φίλο που σπουδάζει στο τει πληροφορικής πως είναι πολλά άτομα εκεί που δεν ξέρουν τίποτα και ρίχνουν απίστευτα το επίπεδο και δεν αξίζει και πολλά απότι λέει

Δημοσ.

τα ΤΕΙ Πληροφορικής είναι πολύ καλά τμήματα αλλά η λογική "διάλεξε όποιο έχει την ψηλότερη βάση - είναι καλύτερο" απλά δεν στέκει..

υπάρχουν ΑΕΙ με ψηλότερη βάση από τα ΤΕΙ για τα οποία ενδιαφέρεσαι που έχουν να σου προσφέρουν πολύ λιγότερα και σε ενδιαφέρον και σε επαγγελματική αποκατάσταση

Δημοσ.

μπορείς πάντως να στραφείς προς ηλεκτρολόγους μηχανικούς & μηχ. υπολογιστών...

Στο έκτο εξάμηνο επιλέγεις κατεύθυνση και στο ένατο κλάδο συστημάτων αυτομάτου ελέγχου

άμα θες κάνεις και ένα master στο θέμα αυτό (control systems) σε ξένο πανεπιστημίο

σύνολο πέντε με έξι χρόνια σπουδών.

τώρα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μην ρωτήσεις

Δημοσ.

Και τι περιλαμβάνει φέτος το τει? Εγώ έχω ακούσει από ένα φίλο που σπουδάζει στο τει πληροφορικής πως είναι πολλά άτομα εκεί που δεν ξέρουν τίποτα και ρίχνουν απίστευτα το επίπεδο και δεν αξίζει και πολλά απότι λέει

δεν το συζητάω και εμείς είχαμε ένα μάτσο άσχετους στην σχολή αλλά άμα ψαχτείς και έρθεις σε επαφή με συγκεκριμένα άτομα μπορείς να πάρεις καλές γνώσεις.Φτάνει να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο

Δημοσ.
τα ΤΕΙ Πληροφορικής είναι πολύ καλά τμήματα αλλά η λογική "διάλεξε όποιο έχει την ψηλότερη βάση - είναι καλύτερο" απλά δεν στέκει..

υπάρχουν ΑΕΙ με ψηλότερη βάση από τα ΤΕΙ για τα οποία ενδιαφέρεσαι που έχουν να σου προσφέρουν πολύ λιγότερα και σε ενδιαφέρον και σε επαγγελματική αποκατάσταση

Σωστός. Μην κοιτάς τη βάση...κοίτα τα προγράμματα σπουδών και τα εργαστήρια.

Δημοσ.

Αυτοματισμού (psychohorror σχολή)

ΗΥΣ(πρακτικότερη της Πληροφορικής)

Ηλεκτρονικής(Κλάδος Βιομηχανικών Ηλεκτρονικών κατ'εμέ)

Πληροφορικής

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια..Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά να απαντήσω τώρα...Είμαι στο τμήμα Υπολογιστικών Συστημάτων...Κοίτα εμάς το τμήμα ασχολείται και με hardware και με software και έχω ακούσει κ εγώ πως τα μαθήματα είναι όμοια με αυτά του αυτοματισμού σε ένα μεγάλο ποσοστό.Γενικά πάντως σαν τμήμα είναι αρκετά δύσκολο και λίγοι βγαίνουν..Πάντως στο site του τμήματος δε λέει και πολλά οπότε δε νομίζω να σε βοηθήσει..τουλάχιστον εμένα πέρισυ καθόλου.Τι να σου πω..αν χρειστείς περεταίρω πληροφορίες πες μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...