Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση στον MS Exchange


tsalin2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην εταιρία που εργάζομαι έχουμε μεταξύ άλλων και έναν Exchange Server 2003. Το δίκτυο βγαίνει στο internet μέσα από μια DSL με router Thomson Alcatel Speedtouch 530, που συνδέεται απευθείας σε ένα firewall zyxell zywall 10W, το οποίο με την σειρά του σε στα switches.

 

Μου ανατέθηκε η αποστολή να έχουν πρόσβαση οι χρήστες του δικτύου από οποιδήποτε σημείο εκτός στον exchange server για να παίρνουν τα email τους. Σκέφτομαι μερικές λύσεις, αλλά θέλω κάποιος αν μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην γίνει καμιά τρυπάρα στο δίκτυο και με κυνηγάνε...:mrgreen:

 

Σαν γενικό σκεπτικό σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την http υπηρεσία του exchange με κατάργηση του speedtouch firewall και port forward από το zywall στο web server του exchange.

 

Ερώτηση 1η: Μπορεί να γίνει χωρίς την κατάργηση του 1ου firewall και αν πως (Με άνοιγμα μόνο του συγκεκριμένου port)?

 

Ερώτηση 2η: Μπορεί το Port να ανοίγει μόνο σε συγκεκριμένες διευθύνσεις (ή τουλάχιστον σε διευθύνσεις συγκεκριμένης μορφής) ώστε να περιορίσω το ενδεχόμενο επίθεσης από έξω?

 

Ερώτηση 3η: Τι κίνδυνο ενέχει το εγχείρημα?

 

Ευχαριστώ πραγματικά πολύ, εκ των προτέρων...

 

Φιλικά

Tsalin

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators

a.ton echange se alli adsl pou na ton blepoun mono apo mesa kai autos na blepei mono exo.b.mia access lista se ena firewall pou na afinei opoiondipote apo to diktio 192.x.x.x na blepei ton exchange alla apexo na min ton blepei kaneis ektos an exeis mia static ip pou exei ginei permit.esto kai se software firewall.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας